SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ezt mondanák el a tanárok a diákjaiknak, ha tehetnék

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2019-12-03
A diákok gyakran nem is sejtik, hogy a pedagógus milyen mélyen átérzi a gondjaikat, és hogy hiába tanár, a diákjaihoz nagyon hasonló élethelyzetekkel küzd meg nap mint nap.
Ezt mondanák el a tanárok a diákjaiknak, ha tehetnék

Az Independent tanárokat kérdezett meg arról, mi az, amit szívesen elmondanának a diákjaiknak, de nem tehetik. Ezek közül válogattuk ki a legjobbakat, és kiegészítettük őket hazai pedagógusok tapasztalataival.
 

„A felnőttek sem tökéletesek”

„A felnőttek úgy tesznek, mintha minden tudás birtokában lennének, de ez nem igaz. Én is tévedek, az igazgatónő is, sőt, a szüleitek is. Néha olyan szívesen elmondanám nektek, ha nem értek velük egyet.”


„Én is telefonfüggő vagyok”

„Miközben folyamatosan próbállak titeket lebeszélni arról, hogy egész nap a telefonotokat piszkáljátok, én is tízpercenként csekkolom, jött-e rá valami érdekes. Láttam ám azt a képet is rólad, amit anyukád töltött fel a Facebookra. Be is lájkoltam. Szívecskével.”


„A végzettséged semmit nem árul el rólad”

„De attól még jól jöhet, ha papírod is van arról, amit tudsz.”


„Én is utálom a dolgozatokat”

„Ti írni nem szeretitek, én pedig javítani. Talán nem is gondolnátok, de dolgozatot javítok minden nap késő estig, viszem őket magammal az orvosi rendelőbe, a vonatra. Ha van egybefüggő tíz percem, amikor nincs semmi dolgom, azonnal a dolgozatokat veszem elő. Rátok a felkészülés nehezedik mázsás súllyal, rám pedig a kijavításuk.”


„Ami az iskolában történik, nem is feltétlenül fontos”

„Tudom hogy kis alsósként sokat szorongsz az el nem készített házi feladatok és az otthon felejtett felszerelés miatt. Ilyenkor én úgy teszek, mint aki helyteleníti, amit tettél (vagy épp nem tettél), pedig hidd el, tudom, hogy ezek igazából nem is számítanak. A hiányjellel, fekete ponttal csak arra szeretnélek rászoktatni, hogy tartsd kézben a saját dolgaidat, de valójában soha nem tudnék egy otthon felejtett matekfüzet miatt haragudni.”


„Néha szerintem is unalmas a tananyag”

„Soha nem fogom bevallani nektek, de engem sem hoz lázba Berzsenyi Dániel költészete. Már gimiben is utáltam, és ez az érzés a mai napig kitart.”


„Nem csak ti beszéltek rólam tanítás után”

„Én is emlegetlek titeket otthon. Veletek töltöm az életem felét, és ha valami vicces, szomorú vagy elgondolkodtató eset történik, muszáj elmesélnem a családomnak. A férjem ismer titeket név szerint, a gyerekeim pedig néha megkérdezik, mi újság veletek. Ma is sírt Peti? Panni kapott új szemüveget? Nehogy azt higgyétek, hogy az otthoni sztorizás a ti előjogotok.”


„Ne féljetek hibázni”

„Az iskola biztonságos közeg, akkor is, ha nem annak tűnik. Itt nyugodtan lehet próbálkozni és hibázni. Azért vagyok itt, hogy segítsek nektek ebben.”


„Bírom a humorotokat”

„Nem szabad tolerálnom a szemtelenséget, pedig olyan szívesen nevetnék veletek egy-egy találó megjegyzéseteken. Abban a korban vagytok, amikor tűpontosan látjátok a felnőttek hibáit, és ennek szívesen hangot is adtok. Ezt néha olyan vicces formában teszitek, hogy minden erőmre szükség van ahhoz, hogy szigorú arcot vágjak ahelyett, hogy veletek nevetnék.”

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: ESB Profesional / shutterstock

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja