SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Nagy veszélybe kerülhet tini lányod, ha használja a közösségi oldalakat

Németh Noémi [cikkei] - 2015-08-25
Egy fiatal srác úgy döntött, hogy utánajár, vajon mennyire lenne nehéz dolga annak, aki el akarna rabolni 12-13 éves lányokat. 15 éves fiúnak kiadva magát megismerkedett velük a Facebookon, majd találkozót kért - egy kis csavarral, amiről a lányok nem tudtak. Tippelj: megadták a srácnak a lakcímüket, esetleg beszálltak még az idegen férfi autójába is - mindezt az éjszaka közepén?
Nagy veszélybe kerülhet tini lányod, ha használja a közösségi oldalakat

A kísérlet

A kísérletet végző fiú készített egy kamu-profilt a Facebookon, 15 évesnek adta ki magát és fotókat is töltött fel magáról - igazán alapos munkát végzett, hogy hihető legyen a lányok szemében. Bejelölt 12, 13 és 14 éves lányokat, akik azonnal ismerkedni kezdtek vele. Hamarosan felvetette a találkozás ötletét is, amibe szó nélkül belementek mind a hárman. Azt már nem közölte a lányokkal, hogy a randira titokban meghívta a szüleiket is.


Mi lett az eredmény? 

Sajnos mindhárom lány megjelent a találkozón. Az egyiket egy parkba csalta el a srác, a második megadta a saját lakcímét, de kikötötte: csak azután jöjjön oda a fiú, miután elaludtak a lány szülei. A harmadik pedig gondolkodás nélkül beszállt éjszaka egy autóba, amiben még csak nem is a fotókon látott fiú ült, hanem a "testvére".
 

Hogy reagáltak a szülők? 

Okosan tette a fiatalember, hogy elhívta a találkozóra a lányok szüleit. A gyerekek így rögtön a helyszínen megkaphatták az atyai, anyai eligazítást - nem is akárhogyan. A feszült várakozás után (volt, aki a kocsiban lapulva imádkozott, hogy lánya mondja le a találkozót), amint kiderült, hogy lányuk "megbukott" a teszten, egyik apuka sem tudott uralkodni indulatain. Az eredménytől a szülők szinte sokkot kaptak - az első tombolás után azonban mindannyian zokogva ölelték meg gyermeküket.

Ezek a lányok valószínűleg megtanulták egy életre, hogy mekkora felelőtlenség az interneten ismerkedni, és pár napos chatelés után találkozni idegenekkel. 
 

A te lányod vajon hogy döntene? 

Biztos vagy benne, hogy te már mindent megtettél azért, hogy gyermeked ne kövesse el ugyanezeket a hibákat? Beszélgettél már vele annyit erről a témáról, hogy sikerült valóban meggyőznöd őt? Ténylegesen tisztában van azzal, milyen szörnyű következményei lehetnek egy ilyen találkozónak? Ezeket a kérdéseket mindenképpen tisztázd vele, ha még nem tetted meg!

 

Hasznos volt a videó? Oszd meg másokkal is! 

Olvasd el ezt is: 10 lépés, amit meg kell tenned gyermeked biztonságáért - akár életet is menthetsz vele!

Forrás: Facebook.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Vannak olyan szülők, akik elvárják a gyereküktől, hogy legyenek hálásak a felnevelésükért - és ezt a kártyát általában vitás helyzetekben húzzák elő. De vajon tényleg tartozunk a szüleinknek?
A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

Olyan nincs, hogy egy csecsemő ne kötődjön a gondozójához. Az azonban nem mindegy, hogy milyen minőségű ez a kötődés, hiszen ez a későbbiekben a további kapcsolataira is hatással lesz.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

A szülők szerint a vizsgálat nagyon gyorsan lezajlott, az orvos kúpot írt fel a hányásra, és azt mondta, a kisfiú nincs kiszáradva. Másnap már újra kellett éleszteni, de már nem tudták megmenteni őt.
A szerkesztő ajánlja