SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az ország legjátékosabb tanulmányi versenye - Neveztél már?

Családinet [cikkei] - 2019-09-25
 [X]

Játékos tanulmányi verseny? Olyan, ahol a döntő egy nagy, családi mókázással zárul a Fővárosi Állat- és Növénykertben? Igen, ilyen is van, és még nevezhetsz rá.
Az ország legjátékosabb tanulmányi versenye - Neveztél már?

2019. november 8. éjfélig nevezhetik (www.mora.hu/luk-bajnoksag) a tanító nénik azokat a 2., 3., 4. évfolyamos diákokat, akik szívesen mérik össze logikai gondolkodásukat, ügyességüket és kitartásukat az ország legjátékosabb tanulmányi versenyén, a LÜK-bajnokságon.

Idén 10. alkalommal versenyezhetnek országosan a csapatok iskolai és területi fordulókban, majd a legjobbak egy országos döntőben.

A versenyzőknek matematika, anyanyelv és logika témakörben kell megoldani különböző, kifejezetten erre a célra készült LÜK feladatlapokat.

A 3 korosztály külön-külön kerül értékelésre.

LÜK bajnokság 2019

 

Hogyan lehetsz LÜK-bajnok?

Minden fordulóból a legjobban teljesítő versenyzők jutnak tovább a következő helyszínre. A területi fordulón, minden korosztályból 3-3 versenyző jut az országos döntőbe, amit hagyományosan a Budapesti Állat- és Növénykert Barlangtermében tartanak május végén, melyre a versenyzők a Móra Kiadó vendégeiként magukkal hozhatják a családjukat is.

A bajnokság első 3 helyezettje a győzteseknek járó kupákon túl értékes ajándékokkal térhet haza a BOOKR Kids és a Media Markt jóvoltából.

A nyereményekből nemcsak a versenyzők, de az osztályaik is részesülnek, hiszen a legeredményesebb iskolákat értékes könyvcsomaggal jutalmazzák már a kistérségi fordulókban is.

A jubileumi LÜK-bajnokságra nevező osztályok pedig minden miniLÜK terméket 10 évvel ezelőtti árakon vásárolhatnak a Móra Kiadó Webáruházából.

LÜK bajnokság 2019 - Mini LÜK

 

De mi is pontosan a LÜK?

A L(ogika) Ü(gyesség) K(itartás) Európa legnagyobb múltra visszatekintő fejlesztő termékcsaládja, mely kompromisszummentes megoldást jelent az igényes készségfejlesztő játékot kereső családok és iskolák számára 2-10 éves korig.  

A LÜK szellemi atyja a német Heinz Vogel volt. Ő fejlesztette ki a LÜK tanulási módszert 1967-ben. A gyerekek különböző feladatokat kaptak, melyek megoldásának helyességét az ellenőrzőkészlet és a megoldó kulcs segítségével önmaguk is azonnal felismerték, és korrigálhatták hibáikat.

Ez az újszerű tanulás–gyakorolás–önellenőrzés–javítás szemlélet, az élményalapú, játékos tanulást helyezi előtérbe. A kezdetektől ez a LÜK program sikerének titka.

A tanuláshoz legfontosabb képességeket fejleszti: megfigyelés, összpontosítás, kitartás, problémamegoldó gondolkodás. A német nyelvterülteken az oktatási rendszer szerves részét képezi, mert több érzékszerv bekapcsolásával gyorsabb, mélyebb stabilabb tudást biztosít.

A játékossága miatt pedig a gyerekek rövid idő alatt sokkal több feladatot oldanak meg.

Ovisoknak:

  • A bambinoLÜK a 2–6 éves korosztályt nyújt támogatást az első szavaktól az iskola-előkészítő szakaszig. A 6 darabos, figurás készlet a kicsik számára is könnyen áttekinthető, nem igényli a betűk és számok ismeretét.

Iskolai előkészítő és alsósok fejlesztése:

  • A 12 darabos miniLÜK az óvoda–iskola átmenetre, az iskolai kulcskompetenciák fejlesztésére és az általános iskola alsó tagozatára helyezi a hangsúlyt, célja a 6–10 éves gyerekek sokoldalú fejlesztése és az alsós tananyag gyakorlásának játékossá tétele.

9+ éves diákoknak, akik a legjobbak akarnak lenni:

  • A 24 darabos készlettel használható LÜK a nagyobb, 10 év körüli diákoknak készül. De használhatják olyan fiatalabb gyerekeknek is, akik még nagyobb kihívásokra vágynak.

Tudj meg többet a LÜK-ről:

https://mora.hu/luk


Tudj meg többet a LÜK bajnokságról:

Nevezzetek a LÜK-bajnokságra:

https://mora.hu/luk-bajnoksag

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
A szerkesztő ajánlja