Vízi balesetek, amelyek elkerülhetők!

- 2019-07-18
Itt a várva várt nyári szabadságolások ideje. Végre együtt lehet a család, irány a vízpart! Előkerülnek a felfújható kis pancsolók, a nagyobb merev falú medencék. Egyre több kertben található úszómedence is. Ezek azonban mind veszélyeket rejtenek magukban, amiket ki kell védenünk.
Vízi balesetek, amelyek elkerülhetők!


A legkisebb pancsoló is veszélyes lehet!
 

Bármilyen pici a víz, a baba megcsúszik, elesik, fejét beüti és egy pillanatnyi eszméletvesztés elég ahhoz, hogy bekövetkezzen a tragédia.

A nagy medencék fokozottan veszélyesek, ezért ajánlott köré kerítést készíteni, akár fából vagy műanyagból, amit később könnyedén le lehet szerelni (évről évre nő a saját úszómedencébe esett kisdedek, és sajnos tragikusan végződött balesetek száma).

Egyre elterjedtebb a kertekben, az épített kerti tó, melyben aranyhalak, de akár teknősbéka is lehet. Oda megyünk, gyönyörködünk, etetjük őket, és természetesen a kicsit is visszük magunkkal. Ami természetes, hiszen olyan aranyosak ezek a kis állatok, ahogy kapkodják a haleledelt. Azután egy óvatlan pillanat és gyermekünk máris a tónál van, egyedül egész közel megy, megcsúszik, és...? !!! A legbiztosabb, ha gyermeket soha nem hagyjuk felügyelet nélkül a vízben, illetve annak környékén!

A kicsik imádják a vizet, a fürdést. Itt lehet sikítani, pancsolni, fröcskölni. Élvezi, hogy mindenki vele foglalkozik, játszanak vele. Nagyokat kacag, ”produkálja” magát. Ha ki szeretnénk vinni a vízből, szinte kicsúszik a kézből, mint egy halacska, mert Ő még maradni, játszani akar. Ha sikerült kivinni, egy másodpercnyi figyelmetlenség és Ő szalad, ugrik, és bent van újra a vízben.

Gondoljunk bele, mi történik, ha nincs rajta úszógumi? Ne engedjük pici gyermekünket a vízbe úszógumi nélkül. Az úszóguminál nem az a fontos, hogy milyen formájú, milyen állatott mintáz, hanem az, hogy biztonságos legyen. Amikor gyermekednek úszógumit vásárolsz, feltétlenül a kereszt pánttal ellátottat vedd meg. Hiszen a kicsik az úszógumi peremén még nem tudják tartani magukat, egy hirtelen mozdulatnál könnyen kicsúsznak és máris a víz alá kerülnek.

Ezzel a pár jó tanáccsal szeretnék jó pihenést kellemes nyarat kívánni!

Több, hasonló cikket is találsz a https://www.gyogyhirek.hu oldalon.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: gyogyhirek.hu 
Kép: tookapic / pixabay

Közösségi hozzászólások:
Kapcsolódó cikkek:
Copyright © 2004-2019. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.
Advertisement