12 éves fiút támadott meg egy férfi Újpesten - 13 fontos dolog, amit taníts meg a gyermekednek!

Kercsó Dorottya - 2019-06-17
Elkapták a rendőrök azt a püspökladányi férfit, aki még májusban csalt el fényes nappal egy 12 éves kisfiút, és megpróbálta megerőszakolni - írja a police.hu
12 éves fiút támadott meg egy férfi Újpesten - 13 fontos dolog, amit taníts meg a gyermekednek!

2019. május 13-án érkezett a BRFK IV. Kerületi Rendőrkapitányságára egy édesanya bejelentése arról, hogy fiát az utcán fényes nappal megtámadták. A férfi először arra kérte a gyermeket, hogy mutassa meg neki, honnan indul a Nógrád felé tartó busz. Ezután egy elhagyatott, fás-bokros területre csalta a fiút, ahol a földre rántotta, és erőszakoskodni próbált vele. Szerencsére a gyerek ki tudott szabadulni, és elmenekült a helyszínről.

Az ügyben a BRFK Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztálya szexuális erőszak bűntett kísérlete miatt indított nyomozást. A rendelkezésre álló adatok és kamerafelvételek alapján beazonosították az elkövetőt, a 25 éves püspökladányi L. Barnát, akit június 8-án otthonában elfogtak.

L. Barnát gyanúsítottként hallgatták ki, majd a bíróság jóváhagyta az előzetes letartóztatását.

Az alábbi videón látható, ahogyan a férfit a rendőrök elvezetik az otthonából.

Tanácsok pedofilok ellen

Bár a legtöbb szülő az utcán felügyelet nélkül közlekedő gyerekeket tartja a pedofilok legfőbb áldozatainak, a legtöbb hasonló eset az ismeretségi körön belül vagy az interneten történik. Az alábbiakat érdemes megtanítani a gyerekeknek annak érdekében, hogy ki tudják védeni a szexuális ragadozók támadását:


Utcán
 

 • Soha ne álljon szóba idegenekkel.
 • Akkor se álljon meg, ha valaki segítséget kér. Egy valóban bajban lévő ember egy felnőtthöz fog fordulni szükség esetén.
 • Tanítsuk meg a bűnözők tipikus meséire: például arra, hogy „segítsen megkeresni az elveszett kiskutyáját”, vagy hogy „a cicájának kölykei születtek, nincs-e kedve megnézni őket”
 • Ha veszélybe érzi magát, kiáltson hangosan! A pedofilok rendszerint igen gyáva emberek, ennyi elég szokott lenni nekik ahhoz, hogy elmeneküljenek.


Otthon
 

 • A gyereknek bármilyen olyan érintésre joga van nemet mondani, amit kellemetlennek érez.
 • A pusziadás nem udvariassági kérdés. Akit nem szeretne, nem kell megpuszilnia (a nagymamát sem!).
 • Tanítsuk meg a fehérneműszabályra: ami a bugyi alatt van, kizárólag rá, a szüleire és szükség esetén az orvosra tartozik, senki másnak ne mutassa meg.
 • Legyük éberek, ha azt tapasztaljuk, hogy a gyermekünk különösen erős rajongást táplál egy felnőtt iránt.
 • Azonnal szólaljon meg a gyermeknél a vészcsengő, ha egy felnőtt arra kéri, hogy ami köztük történi, arról ne beszéljen a szüleinek.


Interneten
 

 • Egyáltalán nem biztos, hogy az interneten mindenki az, akinek kiadja magát. Ezen a csatornán különösen nagy óvatosságra van szükség
 • Ne adjon ki magáról a gyermek semmilyen személyes adatot, különösen ne a lakcímét, az iskoláját, a napi programját, és ne küldjön magáról idegeneknek képet.
 • Ne találkozzon – különösen ne egyedül – az interneten megismert „barátaival”.
 • A legfontosabb azonban mindhárom esetben a bizalom: ha úgy érzi, bajba került, merjen segítséget kérni a szüleitől!

Indexkép: ambermb / pixabay.com

Közösségi hozzászólások:
Copyright © 2004-2019. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.