SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Rendőrség? A párom molesztálta a gyermekem! - szakértői vélemény 3. rész

Rösszer Julianna [cikkei] - 2011-06-29
Sajnos furánál-furább szexuális tapasztalatok, szokások kerülnek mostanában napvilágra. Az anatómiai működésünket szem előtt tartva, nehéz azt hinni, hogy ezek valódi élvezettel járnak. Inkább a határfeszegetés, valami extrém élmény utáni vágy működtetheti.
Rendőrség? A párom molesztálta a gyermekem! - szakértői vélemény 3. rész

Az egyik negatív következménye ez a mindenhonnan terjedő pornó és extrém szex különböző fajtáinak, és/vagy a továbbgondolása... Nincs köze az egészséges erotikához, és az amúgy is sérült lelkű embereket egyre jobban elviszi rossz irányba. Védekezni ellene/nem tudni róla egyre nehezebb. Hogy mégis mit lehet tenni megelőzésként? Az én véleményem az, hogy megélni vágyainkat! Ez paradox kijelentés tudom. Próbálom hát "lefordítani" a saját értelmezésem szerint: Társadalmi működésünk velejárója, hogy rengeteg ember befelé fordul, fél megélni valódi érzelmeit. A sok párcsere, az elégedetlenség, a boldogság és megértés, különböző területeken az elfogadás hiánya  mind kihozhatja az emberekből a szélsőségességet. Manapság, az extrémitás divat, az extra élmények hajszolása a kétségbeesések kompenzálására szolgál. A "titkok" gyártása és azok védelmezése önvédelmi játéknak minősül és tiltakozásnak a társadalom által elvárt "egyenműködéstől".  Emberi sajátosságunkból fakad, hogy a "szőnyeg alá söpört" érzelmi hiányok, vágyak váratlan időpontban, helyszínen, területen "robbannak". És az is, hogy egyik területen felmerülő extrémitást másik területen próbáljuk megélni, kompenzálni. Pl. Gyengeségünket kompenzálandó olyan helyzetbe keveredve lehet győzni, ahol egyértelműen lehetetlen a másik félnek "nyerni".

A cikkben megjelenő történet sokkoló. Mindenkinek. Még az elkövetőnek is, aki valószínűleg bármilyen okból iszonyatos bűntudattal küszködik, és azon a területen nem tudta kiprovokálni a "lebukását" és az adott helyzetben megfelelő mértékű büntetésre számíthat. Felnőtt embereknél is úgy működik a dolog, mint a gyerekeknél: az adott magatartás csak tünet, az okot kellene kideríteni. Az ok szinte bármi lehet...

Hogy hogyan lehet megelőzni egy ilyen helyzetet? Szinte lehetetlen! Egy párkapcsolat alapja a bizalom. És a sorokat olvasva úgy tűnik, anya és gyermeke is bízott a férfiban. Bizalom nélkül egyetlen kapcsolat sem tud tartósan működni. Hogy mi késztet egy fiatalembert ilyen tettekre, megmagyarázhatatlan. Tény, hogy bizonyos személyiségbetegségek járnak ilyen tünettel  és ijesztőnek tartom, hogy ilyen esetben felmentést is kaphat az elkövető.

Szegény kislány egyszerre kell, hogy megküzdjön a történtek megemésztésével és a "szeretett" ember elvesztésével. Ráadásul nem igazán értheti, hogy mi volt az a "butaság", amit nem volt szabad a felnőttnek tenni, és talán azt sem, hogy hirtelen miért ez a sok beszélgetés a történtekről. Miért a sok idegen ember, és miért nem megy az élet a saját ritmusában. Anyukának sem könnyű megemészteni a bizalomvesztést, a párkapcsolati veszteséget megfelelően kezelni és visszatalálni a mindennapokba. Mit lehet tenni ekkora krízis esetén? Sírni, toporzékolni, dühöngeni, kétségbeesni, új utakat keresni, szemléletet váltani, megbocsájtani, elengedni és újrakezdeni... És szem előtt tartani, hogy az élmények feldolgozása hosszú időbe telik, kislánynak és anyukának egyaránt. Bár pontosan nem került szóba a kislány életkora, ha már rajzol és tévézik legalább 4-6 éves lehet. Ebben a korban a terápiás játék  és a szabad játék nagyon jó feszültségoldó lehet valóban. Segítség lehet még Bach esszencia, Hellinger-féle családállítás (anyukának) és később más módszerek is. Fontos az anyuka részére zajló terápia, hiszen az anyai érzéseket a gyerekek sajátjuknak érzik, és azt a zaklatott lelkiállapotot nem lehet elrejteni, kompenzálni, ami az anyukában lehet.



Rendőrség? A párom molesztálta a gyermekem!
Rendőrség? A párom molesztálta a gyermekem! - szakértői vélemény 1. rész
Rendőrség? A párom molesztálta a gyermekem! - szakértői vélemény 2. rész
Rendőrség? A páorm molesztálta a gyermekem! - szakértői vélemény 4. rész

Fotó: dorisalb: Angst 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja