SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A Pókák - a billegős lábú Pókanikő

- 2019-08-08
Bizonyára emlékeztek a korábbi történeteimből Dodira, a pókákra és a hatalmas, égig érő cseresznyefára. Hogy egy kicsit felfrissítsem a múlt ködébe eltűnő szereplőket, újra bemutatom őket nektek.
A Pókák - a billegős lábú Pókanikő

Dodi: történeteink főhőse vidéki házuk nagy udvarában szeret játszani. Mivel nincsen testvére, a szomszéd kisgyerekek pedig éppen nyaralnak, saját képzeletén nyargalva járja be mesevilág girbegurba szegleteit. A dinócsont vadászat mellett kedvenc elfoglaltsága az udvarukon álló hatalmas cseresznyefa meghódítása. Igen. Bár a fa sosem mozdult sehova, Dodi minden egyes alkalommal hadihajónak, vadászrepülőnek minősítette a hatalmas fát, és órákon át tartó fegyveres összecsapása keveredett a fára rászálló, a cseresznyét dézsmáló seregélyek ellen. Egyik ilyen alkalommal fedezte fel véletlenül, hogy a fa törzse bizony varázslatos világot rejt. Ott élnek a pókák, akik szintén imádják a cseresznyét, kis csizmát és testükhöz képest nagy és fura sapkákat viselnek. Azon a verőfényes tavaszi napon Dodi ismét apróvá zsugorodott. Nagyon unatkozott, így gondolta, hogy beköszön apró barátaihoz, megnézi őket mivel foglalatoskodnak, hátha kaphatóak egy jó kis mókára. Azonban az üreg aljára leérve meglepődve tapasztalta, hogy a máskor nyüzsgő Pókafalva most bizony csendes, szinte kihaltnak tűnik. Mindenki lábujjhegyen jár és nagyokat pisszegnek egymásra. Dodi odarántott megához egy közismerten kotnyeles pókagyereket és izgatottan kérdezte tőle, hogy mi történt. Psszzzt. Te embergyerek. Hát nem tudod? Most fog megszületni Apróléptű Pókatica hercegnő tizedik gyermeke. Mi pedig nagyon izgatottan várjuk, hogy végre kislányt kapunk-e. Van már egy PókAladárunk, PókÁkosunk, PókAlfonzunk, PókAbdánk, PókAbsolonk, PókAcélunk, PókAchillesünk, PókAcsádunk, PókAdalárdunk és egy PókAdalbertünk is.

Tudod eddig kisfiúk születtek és most már mindenki szeretne egy csilingelő kacajú, édes teremtést a törzsbe. Ebben a pillanatban felrikoltottak az udvari hangszerek, vígan peregtek a dobverők a hatalmas dobokon, cincogtak a hegedűk. Közhírré tétetik, hogy megszületett Pókafalva birodalom legfiatalabb gyermeke Pókanikő. A birodalom minden alattvalója előjött a házából, kikerültek a kisasztalok, székek, az asszonyok gyorsan megterítettek, a férfiak italt töltöttek a pókáknak és máris hatalmas mulatság kerekedett. Már éppen körtáncot kezdtek volna járni, amikor a hercegnő komornája kijött és csendre intette a pókákat. Psssz. Ne legyetek már, irgum-burgum ilyen hangosak. Pókatica hercegnőnek és a csöppségnek pihennie kell és nem ilyen hatalmas zajongásra van szüksége. Egyébként most vizsgálják az orvosok és nagyon gyűrték a fejüket a pici lábait látva.

Vajon mi lehet a baja? Nem lesz nekünk édes csicsergő kismadarunk? Suttogták a pókák? Azon nyomban vissza is pakolták volna az ételeket-itókákat, amikor egyszer csak megjelent az egyik orvos. torkát megköszörülve a következőket mondta a kíváncsi és aggódó népségnek. Idefigyeljetek Pókák. Lesz nekünk csicsergő kismadarunk, csak egy picit billegős. Ugyanis az történt, hogy olyan jól érezte bent magát a kis Pókanikő, hogy egy picit érdekesen állnak a kis lábai, egy picit bicegős lesz. De csak ennyi. Gyönyörű ez a gyermek és köszöntsétek nagy szeretettel és örömmel.

Így is lett. A pókák megitták az első, a második és a tizenkettedik áldomást is a kishercegnő egészégére, majd boldogan billegtek ők is házaikba. Dodi is nyugovóra tért saját házukba, de szerencsére végig követhette Pókanikő növekedését és örömmel látta, hogy billegése ellenére minden kispóka vele akart játszani. Szerették humorát, viselkedését, hogy minden mókában benne van.

Úgy gondolom méltó uralkodónőnk lesz, majd ha felnő ez a kisember - mondta Dodinak Apóka, miközben elmorzsolt egy könnycseppet a szeme sarkában.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja