SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

72 évesen szülte meg első gyermekét egy indiai asszony

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2018-03-07
Daljinder Kaur és 79 éves férje évtizedekig vártak hiába a gyermekáldásra. Végül 2016 áprilisában mesterséges megtermékenyítés segítségével született meg fiuk, Armaan.
72 évesen szülte meg első gyermekét egy indiai asszony

A pár házasságának első 46 éve gyermektelenül telt. Örökbe nem szerettek volna fogadni - mint mondták, már-már betegesen vágytak egy "saját" gyermekre. Végül egy újságban olvasták egy mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó intézet hirdetését, és úgy érezték, eljött az ő idejük.

A kezelés költsége 1 millió rúpia - nagyjából 4 millió forint - volt, az idős párnak azonban nem okozott gondot az összeg kifizetése. Az asszony hajlott korára való tekintettel donor petesejtet használtak, ezt termékenyítették meg a férj, Mohinder hímivarsejtjével. Kétévnyi próbálkozás után fogant meg Armaan, az elkövetkezőkben pedig minden gördülékenyen ment: Daljinder nem csak hogy természetes úton szülte meg gyermekét, de még arra is képes volt, hogy egy ideig maga szoptassa őt.

A klinika orvosai először nem szerettek volna segíteni a párnak. Anuragh Bishnoi, az intézmény igazgatója azt mondta, nem hitte, hogy Daljinder elég erős lesz ahhoz, hogy kihordjon egy gyermeket. Végül a vizsgálatok eredményei nem igazolták az aggodalmait, nem tűnt veszélyesebbnek a terhesség, mint egy középkorú nő esetében.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy még az asszony életkora sem ismert, ugyanis nincs születési anyakönyvi kivonata, és ő maga sem tudja pontosan, mikor született. Ami biztos, hogy a férje 1937-es születésű (neki vannak papírjai), Daljinder pedig úgy tudja, "öt vagy hét évvel" lehet fiatalabb nála.

A várandósság és a szülés rendben lezajlott, pusztán az adott némi aggodalomra okot, hogy Armaan mindössze 1800 grammal látta meg a napvilágot, és egyévesen sem nyomott többet 7 kilogrammnál. Ezt leszámítva azonban jól fejlődő, egészséges, vidám gyermek. Szülei azonban egyre több nehézséggel találják szembe magukat.

"Mióta mászik, én is négykézláb közlekedem, és ez elég nehéz. A testem már nem bírja. Ez az egész nehezebb, mint gondoltam. A vérnyomásom ugrál, és hamar kifáradok. (...) Aggódom Armaanért. Oda kellene figyelnem az egészségemre, de közben róla is gondoskodnom kell" - vallotta be az asszony egy interjúban, amelyet a Cover Asia Press hírügynökségnek adott.

A pár ennek ellenére nem bánta meg az időskori gyermekvállalást, és erősen bíznak benne, hogy lesz még idejük arra, hogy fel is neveljék a kisfiút. Apja így fogalmazott: "Senki nem ismerheti a jövőt. idővel majd kiderül, mit tartogat a jövő a fiunk számára. Mi mindenből a legjobbat szeretnénk nyújtani neki."

A szikh vallású szülők Istenben bíznak, és abban, hogy az ő segítségével fogják tudni felnevelni Armaant.

Forrás: independent.co.uk
Indexkép: facebook

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Mennyire lehet egészséges egy gyerek számára a vegán étrend? Mire figyeljünk, hogy ne alakuljanak ki hiányállapotok, betegségek? Egyáltalán mit javasolnak a szakemberek? Erre kerestük a választ.
Nem is olyan nehéz a csapdájába esni - Meglepő, mennyi minden állhat az elhízás hátterében

Nem is olyan nehéz a csapdájába esni - Meglepő, mennyi minden állhat az elhízás hátterében

- A túlsúlyos emberek száma 1975 óta világszerte megtriplázódott.1 - 2016-ban több mint 1,9 milliárd túlsúlyos nagykorút regisztráltak, ezek közül 650 millió elhízottat, azaz olyanokat, akiknek 30 felett volt a testtömegindexük.2 - A túlsúly miatt számos betegség fejlődhet ki: szívbetegségek, stroke, 2-es típusú cukorbetegség, a rák bizonyos fajtái, de az idő előtti elhalálozás is jellemző a túlsúlyos emberekre.3
A szerkesztő ajánlja