SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Meddőség: áldatlan állapot vagy termékeny időszak? Tiéd a választás! - 4. rész

Gyetvai Viktória [cikkei] - 2011-08-22
Tiéd a választás! Lehetőség, hogy kapcsolatba lépj Önmagaddal!

Meddőnek lenni. Az embernek - szó szerint - még a víz is lecsorog a hátán, ha ezzel próbálják stigmatizálni, vagy béklyóba kötni. Nem könnyű helyzet, de nem is megoldhatatlan!

Nagyon fontos, hogy az ezzel megrémített személy, ne engedje, hogy hatalmába kerítse mindaz, amit egy ilyen diagnózis esetén tapasztal.
Meddőség: áldatlan állapot vagy termékeny időszak? Tiéd a választás! - 4. rész

Meddőség testben, lélekben vagy szellemben?

Január 1-én fogadalmat tettem, hogy visszaveszek az őrült tempómból. Eddig jól is megy. Ebben a lelassult állapotban azért sok új területre próbálok bekukucskálni, így érthetően saját magamban is új dolgokkal találkozom.

Ilyen élményem volt, hogy a napokban megjelent egy régebbi meditatív állapotban nyert belső képem, amit a kettes, vagyis "piros" metrón éltem át. Jó-jó, ez az élmény nem volt új, hiszen majd 20 éve éltem meg, de megerősített abban, amiben egyre erősebben hiszek, amiért egyre többet próbálok hozzá tenni terápiás munkámhoz.

Még kiskölyök voltam, amikor első menstruációm jelentkezett. Ahogy az lenni szokott, rém banális volt a szituáció. Sajnos nem állt mögöttem az anyám, aznap az apai nagymamám vigyázott ránk. Annyira vártam azt a napot, hogy igazi nő legyek. Aztán annyira utáltam azokat az időszakokat, mert valami iszonyat fájdalmakat éltem át. A körmömmel képes lettem volna levakarni a panelfalról akár 10 réteg tapétát, csak enyhüljenek görcseim.

Nem vett komolyan a környezetem. Elég zűrös időszak volt...

Az orvosi kivizsgálásokig hosszú idő vezetett. Ám ez se volt kéjutazás, sőt. Elképzelhető, hogy kezdő kamaszlányként milyen érzés orvosok tucatjai előtt lemeztelenítve feküdni, akik érthetetlenül állnak a történetem előtt. Merthogy akkoriban az endometriosis nem volt ilyen "népszerű" ismert betegség, sőt. Leginkább az volt a gond, hogy túl fiatalnak ítéltek e kórhoz. Így vagy fél évet tanakodtak azon, hogy egyáltalán adhatnak-e nekem, tininek erről diagnózist. Ebben úgy bíztam, mint a megváltóban, pedig csak eztán jött az igazi döbbenet.

Az első "nagyon" professzor hormonkészítményekkel bombázott. A második már műtétekkel akart rajtam gyógyerőként nyomot hagyni. Amikor naiv fejjel megkérdeztem, hogy felébreszt-e az eljárás közben (melynek célja a probléma nagyságának laparoszkópiás feltérképezése lett volna), hogy megkérdezzen engem, ki akarom-e műttetni nőiségemet, akkor felháborodva mordult rám: "Nincs nekem két altatásra időm, el tudom dönteni, hogy mit kell tennem!"

Ez, mint hideg zuhany dermesztett jéggé. Mi van? Hogy én nem dönthetek a saját testem fölött? Hogy más, egy idegen akarja megmondani, hogy a petefészkemet, ill. a méhemet ki akarom-e műtetni? NA EZT NEM!!!!

Tomboltam magamban. Hisz megoldást nem kaptam, gyógyír a bajomra már évek óta nem volt. A Nos-pa és Algopyrin tablettákat már levélszám ettem, sőt volt olyan, hogy ampullából egy az egyben megittam olyan fájdalmaim voltak.


Miután a műtéteket lemondtam, mert nem vállaltam a kockázatot, a véletlen folytán akadtam egy természetgyógyászati rendelőre. Itt találkoztam először a természetfelettinek gondolt, ma már részemről, transzperszonális szemléletű gyógyítással. Hamar rátaláltam magamban a bajok forrására, és segítőm közreműködésével testileg pár hét alatt meggyógyultam.

Ennek az útnak volt része egy ellazult állapotban lévő kép behívása, melyet már bevezetőmben említettem. Egyik terápia után épp a munkahelyemre metróztam, amikor is az út ideje alatt behívtam méhem képét, ami egy narancs formájában jelent meg. A narancs téli "díszben" pompázott, szegfűszegekkel volt tarkítva. E belső mentális képernyőmön megjelenő dísznarancsból egyesével húzogattam ki a fűszereket, jó sokat. Nagyon életszerű volt, még ma is megborzongok, és emlékszem napokig eme alig 10 perces belső meditatív állapot hatása alatt voltam.

Később egy íriszdiagnosztikus a betegséget ismét kiolvasta pilláim közül. Megdöbbentett, de a szememben látott kép alapján, ő is azt javasolta, hogy ne hagyjam meg a belső női szerveimet, nem lesznek működőképesek!!! Majd felkészített arra, hogy gyermekeim se fognak természetesen foganni, oly nagy a "baj", leginkább a jobb oldali petefészkemet vélte elveszettnek. Igencsak csodálkoztam, de eszem ágában sem volt ezzel a témával foglalkozni, gyermekáldás ügyében nem kívántam még állást foglalni. Mondjuk leginkább megnyugodtam, hogy egyszerre két problémával kevesebb, hiszen így a fogamzásgátlás sem gond.

Nos, meghazudtolva az sok-sok tudomány képviselőjét, egy görögországi nyaralás ellazult pillanatai között fogant meg a nem várt, első gyermekem. Forgott velem világom a csodálkozástól, hogy ez nekem, a majdnem lemeddőzött nőnek, csak így "akarás" nélkül, mindenféle baljós jóslat ellenére sikerült.

Azóta sem hiszek másban, mint abban, hogy a teremtő erő energiáját kihagyni vétek bármiből. Hiszem azt, hogy nem lehet mindent akarni, van egy magasabb rendű cél, aminek időnként jóval nagyobb a hatása felettünk.

Hiszen miért van az, hogy egy arra elszánt nő és férfi legegészségesebb sejtjeit az orvosok kiválasztják, azokat a világ legmodernebb eszközeinek segítségével összeengedik, majd a megtermékenyült petesejtet mesterséges úton a nő méhébe visszahelyezve nem sikerül a fogantatás? Se egyszer, se kétszer, se százszor... Pedig minden a legideálisabb volt, és még sem. Hol lehet elásva a probléma gyökere? A testben, a lélekben, a szellemben?

A válasz abban van, aki ezt a problémát kapta. Hogy mit kezd vele, már az ő saját egyéni döntése, de kár feledni: "A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga." (Buddhista közmondás)

Fotó: tanakawho:Calla lily in sepia

Meddőség: áldatlan állapot vagy termékeny időszak?
Meddőség: áldatlan állapot vagy termékeny időszak? Tiéd a választás! - 1. rész
Meddőség: áldatlan állapot vagy termékeny időszak? Tiéd a választás! - 2. rész
Meddőség: áldatlan állapot vagy termékeny időszak? Tiéd a választás! - 3. rész

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
A szerkesztő ajánlja