SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

10 kérdés az életedről, amelyekre tudnod kell a választ 30 éves korodig

Családinet [cikkei] - 2014-09-30
Amikor fiatalok vagyunk, nem sokan gondolkodunk el mélyebben a saját életünkről, mivel úgy érezzük, egy örökkévalóság. Szórakozás, barátok, utazások, minden végeláthatatlan körforgásnak tűnik, ám ahogy az idő telik fontos, hogy néhány kérdést rendbe tegyünk életünkkel kapcsolatban.
10 kérdés az életedről, amelyekre tudnod kell a választ 30 éves korodig

Íme, 10 olyan kérdés, amelyekre jó, ha tudjuk a választ, mielőtt betöltenénk a harmadik X-et.

1. Mit szeretünk, és mit nem szeretünk csinálni?

Lehet, hogy ez a kérdés 20 évesen nem tűnik fontosnak, mivel az egész világot a magunkénak érezzük. Ám 30 évesen jó, ha tudjuk, mi motivál, mit szeretünk igazán csinálni, és ebből meg tudunk-e élni. Jól gondoljuk meg, hisz senki nem kötelez arra, hogy naponta 8-9 órát töltsünk azzal, amit utálunk.

2. Mit szeretnénk megvalósítani, és mi a motivációnk?

Hagyjuk szabadon szárnyalni a képzeletüket, és legyünk őszinték magunkkal. Mit szeretnénk véghez vinni a rövid életünkben? Bármennyire is irreálisnak tűnik az, amire vágyunk, tartsuk észben, hogy az élet is ugyanennyire kiszámíthatatlan és csodálatos. Hisz azok az emberek viszik előre, változtatják meg a világot, akik nem hagyják elveszni álmaikat.

3. Milyen kalandoknak szeretnél részese lenni?

Egyesek számára 30 éves korig az életüknek kialakul egy ritmusa, stabil párkapcsolatot alakítanak ki, ami néha monoton tud lenni. Ilyenkor jó különböző célokat kitűzni, bakancslistát írni, hogy időről-időre új ingerek érjenek.

4. Milyen formában tudjuk kifejezni legjobban a kreativitásunkat?

Mindenkinek van tehetsége valamire, ezért jó tudni időben, hogy miben is vagyunk jók. Ne gondoljunk rögtön az abból származó anyagi haszonra, előbb próbáljuk ki, mennyire működik a dolog a gyakorlatban. Ha igen, az anyagi oldala biztosítva lesz.

5. Sikerült valami szokatlant megvalósítani?

Az új, a rendkívüli iránti igény megvalósítását jó, ha fiatalon visszük véghez, hisz 30-35 évesen a család, a gyerekek már nem engednek olyan tág teret elképzeléseinknek.

6. Valóban élünk, vagy csak túlélünk?

Összetett kérdés és nagyfokú őszinteséget igényel megválaszolása, ám megéri elemezni. Egy életünk van, mit is kezdünk vele? Ne hagyjuk, hogy az idő csak úgy elmenjen mellettünk, hanem éljük meg minél intenzívebben. Semmi sem lehetetlen, amíg fiatalok, motiváltak és energikusak vagyunk!

7. Milyen családi életet szeretnél?

Nem feltétlenül szükséges részletes terveket szőni, de egy általános irányvonalat jó, ha meghatározunk, hogy tudjuk, miért is dolgozunk. Ha a családra fókuszálunk inkább, akkor jó tudni, mikor szeretnénk gyereket. Ilyenkor ne a barátokat, barátnőket utánozzuk, hanem kizárólag a mi igényeinkre figyeljünk.

8. Mi aggaszt a leginkább?

Az aggodalom félelmet ébreszt, ami az egyik legveszélyesebb gátlótényező. Készítsünk egy listát a legnagyobb félelmeinkről, és foglalkozzunk velük. Minden tartalékunkra szükség lesz, hogy legyőzzük démonjainkat, de megéri, hisz jobb, boldogabb életünk lesz.

9. Kik azok, akik miatt rosszul érezzük magunkat a bőrünkben?

Szabaduljunk meg azoktól a kapcsolatainktól, amelyek mérgeznek bennünket. Nem visszautasításról van szó, hanem szelekcióról. Felesleges olyan kapcsolatokba energiát fektetni, amelyek egyoldalúak, ráadásul elszívják az életerőinket.

10. Mi tesz boldoggá?

A legnehezebb kérdés, és lényeges, hogy még fiatalon feltegyük magunknak. Ne gondoljunk a múltra és a jövőre e tekintetben, egyedül a jelen boldogságunk számít, és az, hogy őszintén válaszoljunk erre a kérdésre.

Amikor megfelelő időben tesszük fel ezeket a kérdéseket önmagunknak, és válaszolunk is rájuk, életünk értelmet nyer, és a boldogság is több lehet, mint egy távolinak, elérhetetlennek tűnő cél.

Forrás: Filantropikum.com
Fotó: SplitShire /Pixabay.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Vannak olyan szülők, akik elvárják a gyereküktől, hogy legyenek hálásak a felnevelésükért - és ezt a kártyát általában vitás helyzetekben húzzák elő. De vajon tényleg tartozunk a szüleinknek?
A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

Olyan nincs, hogy egy csecsemő ne kötődjön a gondozójához. Az azonban nem mindegy, hogy milyen minőségű ez a kötődés, hiszen ez a későbbiekben a további kapcsolataira is hatással lesz.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

A szülők szerint a vizsgálat nagyon gyorsan lezajlott, az orvos kúpot írt fel a hányásra, és azt mondta, a kisfiú nincs kiszáradva. Másnap már újra kellett éleszteni, de már nem tudták megmenteni őt.
A szerkesztő ajánlja