SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Férfi - wellness II.rész

Családinet [cikkei] - 2008-06-20
avagy praktikus életforma - gyakorlat igényeseknek

A vízkúrát, ledörzsölést és testápolást hívjuk segítségül ahhoz, hogy külső és belső megjelenésed egy kis frisseséget, új energia és erő támogatását kapja meg. A külsővel együtt a Belső is figyelmet kíván, s a kettő nincs egymás nélkül. Most, ahogy a testedet kezeled, megfigyelheted a Belső változásaidat!
Férfi - wellness II.rész

Hideg és meleg váltó zuhany

Sebastian Knepp (férfiként!!!)  volt, aki önmagát kezelve fejlesztette ki vízkúra kezeléseit és gyógynövény terápiáját. Mindez az 1800-as években történt, s mégis kezeléseit ma is nagy haszonnal alkalmazzuk! Ilyen a váltózuhany kezelés is. Télen, nyáron, ősszel, tavasszal egész évben élvezheted jótékony hatását, amiről elmondható:

1. Edzi, regenerálja az idegeket és a testet is.
2. Élénkíti a vérkeringést
3. Frissítő hatású
4. Hatékonyan fejti ki terápiás hatását feszültségek, anyagcsere zavarok esetén.
5. Kíválóan edzi az immunrendszert

Hogyan zuhanyozz?

A legjobb, ha egy kicsit előbb kelsz fel reggel és kiegészíted ezt a regeneráló kezelést egy jó alapos testledörzsöléssel!

1. Ez a száraz dörzsölés pezsdítő masszírozás a testnek!
2. Élénkíti a vérkeringést, jobb lesz a vérellátás, az anyagcserét támogatja és gyorsabb eltávolodnak a salakanyagok.
3. A testledörzsöléshez szükséged lesz egy  természetes anyagból készült masszírozó kefére, vagy szivacsra, kesztyűre.

- Masszírozd meg az egész testedet!
- minden testrészedet: a lábszárat, lábfejet, talpat, térdhajlatot, combokat, csípőt, feneket, jobb és bal kart, kézfejet, alkart, felkart, tenyeret, vállat, törzset, hátat.
- mindezek után jöhet a váltózuhany: kezdheted a meleggel, majd hideg, meleg és a hideggel fejezd be. Ameddig jól esik. A mérték legyen szem előtt!

Testápolás

Egy ilyen alapos testkezelést a krémezés koronáz meg! Bármennyire is furcsa, de férfi létedre is szüksége van a bőrödnek ápoló krémre még akkor is, ha alapjában a ti bőrötök ellenállóbb. Biztosan megtalálod magadnak a megfelelő illatot a férfikozmetikumok között, illetve az uniszex testápolók is bőröd segítségére lehetnek. Ha kívánod a hatást fokozni egy kis mentaolajat (frissítő) - keveset, pár cseppet keverj a krémhez.
Alaposan, jól masszírozd át a krémmel a testedet, ez különösen jól esik a lábadnak és talpadnak.

Belső megjelenés!

Ha Befelé figyelsz érzékelheted, hogy megjelent egyfajta Belső energia, amit Belső megjelenésnek hívok és meglátásom szerint a gondos törődés és ápolás is előhívja! Ezt a Belső megjelenést igyekezz minél tovább megtartani és adni ebből másoknak is. Azt hiszem egy ilyen reggel neked is jól jön. Indulj és vedd meg a kellékeket hozzá, aztán gyerünk, dörzsölés!
               

                                                                                                                  Knolmár Marica
                                                                                                                tudatosságfejlesztés

 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja