SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Így tornázik Béres Alexandra a lányaival: cuki videó és néhány tipp Szanditól azoknak, akik gyerekük mellett tornáznának

Tóth Nikolett [cikkei] - 2021-02-10
Panna 11, Flóra pedig 6 éves. Mégis csak most kezdenek ismerkedni azzal, hogy anyukájuk mit is dolgozik pontosan, ahogy azt sem tudták, hogy híres. Szandi eddig tudatosan különválasztotta a munkát és a gyerekeivel töltött időt. A vírushelyzet miatt azonban átállt az online edzésekre, ami sok kompromisszummal járt. A lányoknak például csendben kellett lenniük, de szerencsére nagyon együttműködők voltak, és később olyan videó is készült, ahol hárman együtt tornáznak. Szandi abban segít most, hogy megmutassa, hogyan tudunk otthon vagy a szabadban edzeni kisbabánk vagy akár nagyobb gyerekünk mellett.
Így tornázik Béres Alexandra a lányaival: cuki videó és néhány tipp Szanditól azoknak, akik gyerekük mellett tornáznának

Béres Alexandráék élete is megváltozott a járványhelyzet miatt. A nappalijukból kezdett el online órákat tartani, ami hamar felkeltette a mindig mosolygós kislányai érdeklődését.

”Ők is részt vettek egyik órámon, amit nagyon élveztek. De azért sok kompromisszummal járt, hogy én otthonról dolgozom. Korábban ugyanis nem vittem magammal őket a rendezvényekre, nem látták még az életemnek ezt a területét. Ennek az az oka, hogyha velük vagyok, akkor szeretek csak rájuk figyelni. Szóval ez mindenkinek egy új élethelyzet volt, de szerencsére hamar megtanulták, hogy nem lehet hangoskodni, amíg edzést tartok.” – mondja a sportoló.
 

Videó a közös tornáról a kislányaival  

Ezen a videón is a kislányaival tornázik. Nem is akárhogyan. Látszik, hogy mindannyian nagyon jól érzik magukat és az is, hogy azért komoly munka van mögötte.

 

 

Ebben a videóban Pannával egy fekvőtámasz kihívást teljesítenek.

 

 

Szandi azt mondja, mindig is sokat tornázott a gyerekeivel, de ezt inkább játékból, mint sportból tette.

Egy-egy ilyen gyakorlattal nem lehet elérni azt, hogy lemenjenek például a szülés utáni pluszkilók, a zsírégetés ugyanis csak 20 perc után kezdődik. Ezért legalább 20-30 percet kell folyamatosan tornázni ahhoz, hogy annak látható eredménye is legyen.” – mondja a fitneszedző.

Szülés előtt: tartsd magad formában!

Szandi mindkét terhessége alatt tartott edzéseket, az utolsó hónapokban pedig már csak a pocakos kismama tornát csinálta. A leendő anyukáknak is azt ajánlja, hogy amennyit csak tudnak, mozogjanak.

”Azt gondolom, hogy egy édesanyának az az egyik legnehezebb nap az életében, amikor világra hozza a gyermekét. Éppen ezért nem arra a napra kellene a legjobban elfáradni, hanem épp ellenkezőleg, erősnek kell maradni. Ebben segít a rendszeres mozgás. Ráadásul a baba ellátásában is nagy segítség, ha mind pszichésen, mind erőlétben jó állapotban van az édesanya.- mondja a sportoló.
 

Szülés után: csak lépésről lépésre!

Szandi azt mondja, mindkét szülése után másfél hónappal kezdett el újra sportolni. ”Lassú kocogással és mélyizom gyakorlatokkal kezdtem és nagyon sokat sétáltam velük, mindkét kislányomat hordoztam.”- mondja, majd hozzáteszi, hogy a pici babáit nem vonta be az edzéseibe. Férje vagy édesanyja vigyázott addig a kicsikre, amíg sportolt.

A fitneszedző azt mondja, hogy az első hónapokban könnyebb megoldani a tornázást, mert sokat alszik a baba, ezért azt ajánlja, hogy használjuk ki az alvásidőket: sétáljunk, kocogjunk akár a babával együtt, vagy próbáljunk meg ilyenkor 20-30 percet tornázni.

Vonjuk be játékosan!

Szandi szerint később, amikor már kevesebbet alszik a baba, kúszik-mászik, ráadásul rámol-pakol, akkor már nehezebb megszervezni a sportolást. Erre az időszakra a hosszú séták és a babakocsis kocogás mellett azt ajánlja, hogy próbáljunk meg otthon úgy edzeni, hogy közben a gyerekünk játszik mellettünk.

”Ha otthon online tornázunk, addig az egyik szemünk mindig a gyereken lehet. Akár bevonni is megpróbálhatjuk őt a tornába: ha például ráül a lábunkra és úgy emelgetjük, vagy plank közben lovacskázik velünk, az nagyon jó közös program lehet. De arra figyeljünk, hogy a teljes edzés ne csak ebből a pár gyakorlatból álljon, hanem legalább 20-30 percig folyamatosan tornázzunk.

Ebben a videóban Béres Alexandra a kislányaival szórakoztató tornamutatványokat mutat be:

https://www.instagram.com/p/B-MeiCxhM3A/

Tornázzunk a szabadban is!

Szandi azt mondja, nemcsak otthon, hanem a szabadban is sok lehetőségünk van anyukaként a mozgásra.

”Sokat sétálhatunk, miközben hordozzuk a babánkat, kocoghatunk babakocsival, később pedig, ha már be tudjuk ültetni egy gyerekülésbe, akkor biciklizhetünk is vele. De akár egy felnőtt erősítő játszótéren is tudunk edzeni, amíg alszik mellettünk a babakocsiban.”- mondja, majd hozzáteszi, hogy nagyobb gyerekkel már az is egy jó mozgási lehetőség, ha a játszótéren fel-, és lesegítjük őt a mászókán.

Béres Alexandra minden szerdán este 6 órakor tart élő tornavideót, aki szeretne, bátran csatlakozzon!

Képek forrása: Béres Alexandra hivatalos instagram oldaláról

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja