SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Életmentő lélegeztetőgépekre gyűjt a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány

Családinet [cikkei] - 2016-08-16
Jelenleg négy darab korszerű lélegeztetőgép áll a kórház rendelkezésére, 10 betegágyra.
Évente 270-300 súlyos, életveszélyes állapotban lévő gyermeket gyógyítanak hazánk legnagyobb gyermekgyógyászati intézményében, ezért égetően szükség lenne több, a mai technológiának megfelelőbb lélegeztető-gépekre.
Életmentő lélegeztetőgépekre gyűjt a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány

A kórház jelenleg négy darab olyan lélegeztetőgéppel rendelkezik, amely korszerűségének és modernitásának köszönhetően kiemelkedően segíti és támogatja az életveszélyes állapotban lévő gyermekek gyógyulási esélyeit. A Kórház most fejleszti Intenzív osztályán az ágyak számát és így a jelenlegi lélegeztetési kapacitás kevésnek bizonyul. Ezért a Gyermekkórház vezetése az Alapítvány, az Alapítvány pedig az adományozók segítségét kéri.

Számos olyan betegség van, amely indokolttá teszi a kórházban ápolt gyermekeknél a lélegeztető gép használatát. Az egészségügyi intézmény intenzív osztályán újszülött kortól, egészen 18 éves korig látnak el többek között súlyos életveszélyes állapotú légzőszervi, belgyógyászati, többszörösen sérült gyermekeket, de itt gondozzák a koponya- és agysérült gyermekéket is.

„Gépi lélegeztetést illetve intenzív osztályos kezelést igényelnek azok a betegek is, akik nagy, vagy elhúzódó, illetve speciális (fül-orr-gégészeti, mellkasi, idegsebészeti) műtéteken esnek át” - mondta Smrcz Ervin, a Heim Pál Fejlesztéséért Alapítvány Kuratórium elnöke. „A légzéstámogatás, lélegeztetés során olyan gyermekeknek tudunk segíteni, akiknek valamilyen okból a saját légzésük nem megfelelő. Ez adódhat a tüdő- és légutak betegségeiből, a légzés szabályozásának zavaraiból (asthma, tüdőgyulladás, elhúzódó görcsroham, epilepszia, agysérülés, idegrendszert érintő fertőzések, de akár egy bordatörés is indokolttá teheti a lélegeztető gép alkalmazását” – tette hozzá az Alapítvány vezetője. „ Sok gyerekosztályt bezártak, elsősorban szakemberhiány miatt, így egyre nagyobb a Heim Pál Gyermekkórház megterhelése. Az intenzív kezelésre is egyre nagyobb a megnövekedett betegek között az igény, ezért a Kórház vezetése az Intenzív osztály ágyainak a növeléséről határozott. Az ágyak mellett természetesen a gyógyításhoz szükséges műszerek számának növelése is szükséges. A lélegeztető gép az Intenzív osztály alapműszere, melynek ára nagyon magas, ezért csak sok adományozó együttműködésével tudja az Alapítvány biztosítani.”

Progresszív ellátás keretében az ország egész területéről érkeznek betegek a Heim Pál Gyermekkórházba, nagy számban, más gyermek intenzív osztályokról illetve más kórházak gyermekgyógyászati osztályáról. Az egészségügyi intézményben 2015-ben 100 beteg igényelt gépi lélegeztetést, az átlagos lélegeztetési napok száma 4,54 volt, ám ezek a számok évről-évre emelkednek.

„A leghasznosabbak és a betegeink legnagyobb részénél alkalmazhatóak azok a modern, nagy tudású lélegeztető gépek, melyek alkalmasak többek között a 2-3 kg és akár 100 kg testtömegű gyermek lélegeztetésére, képesek a lélegeztetési lehetőségek teljes palettájára, aktív légúti párásító és gyógyszerporlasztó rendszerük van illetve a lélegeztető gépről való leszoktatást segítő NAVA üzemmódot is alkalmazzák” – tette hozzá az elnök.

A Heim Pál Gyermekkórháznak jelenleg négy darab olyan gépe van, ami megfelel a fent említett követelményeknek. Három gépük közepes tudású (5-13 évesek). Az egészségügyben használt gépek elfogadott amortizációs ideje 10 év, így a kórház gépparkja eléggé elavult.

„A legnagyobb forgalmú és legszélesebb spektrumú gyermekkórház hátterét biztosító intenzív osztályként szeretnénk betegeink számára az elérhető legkorszerűbb ellátást nyújtani, melynek alapvető része a korszerű és biztonságos gépi lélegeztetés, ezért kérjük támogassa pályázatunkat” – mondta Smrcz Ervin, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány elnöke.

Ha további információra van szüksége, tekintse meg a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány web- illetve Facebook oldalát.

Weboldal: http://heimalap.hu/ 

Facebook: https://www.facebook.com/heimpalkorhazalapitvany

Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány számlaszáma, melyre a támogatásokat el lehet juttatni: MKB 10300002-20373229-00003285

Fotó: hu.wikipedia.org 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja