SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Szomszédok Egymásért Mozgalom

Családinet [cikkei] - 2011-10-11
A Szomszédok Egymásért Mozgalom olyan társadalmi bűnmegelőzési program, amelynek célja a lakóközösségben előforduló bűncselekmények megelőzése, korlátozása, illetve a biztonságosabb életkörülmények kialakítása.
Szomszédok Egymásért Mozgalom

A mozgalom célja, hogy az egymás szomszédságában lakók az átlagosnál sokkal jobban figyeljenek, vigyázzanak egymás értékeire és közvetlen lakókörnyezetükre, valamint felelősséget érezzenek saját és mások személyi, tárgyi értékei iránt.

Az egyesület létrehozása messzemenően tágabb lehetőségeket nyújt egy átlagember számára, mint az ugyanilyen áron elérhető biztonságosnak vélt zárszerkezet felszerelése. Egy közepes minőségű hevederzár felszerelésének árából a közösség összefogásával kiépíthető a „közösségi riasztó” rendszer, mely minden lakásból pánikkapcsolóként működtethető. A riasztó megszólalása a szomszédok számára azt jelenti, hogy a jelzés helyén valaki segítségre szorul - veszélyeztetettség, rosszullét, konyhai baleset stb. miatt, ez azonnali segítségnyújtás pótolhatatlan előnyeit biztosítja. Ezeknek a jelző-riasztó berendezéseknek a kiépítése egyszerű és egyszeri befektetéssel kialakítható.

Fontos tudni:

Fenntartási, üzemeltetési költségei nincsenek, a bekerülési összeg nagy hányada pályázati úton beszerezhető, tehát a kisnyugdíjas, vagy többgyermekes családok számára is elérhető.

A SZEM célja:

  • helyi szinten csökkenteni a bűnözési lehetőségeket ezáltal, hogy elriasztják a leendő tolvajokat, garázdákat, vandálokat,
     
  • kialakítani a közösségi szellemet, így mindenki hozzájárulhat a saját és mások tulajdonának védelméhez, kölcsönös együttműködésen és párbeszéden keresztül,

     
  • tájékoztatni azokat az aktivistákat, együttműködő embereket a gyanús személyekről és tevékenységekről, akik közvetlenül tartják a kapcsolatot a rendőrséggel (pl.: polgárőrök),
     
  • ha lakókörnyezetében gyanús idegent vesz észre: először szomszédját, majd a SZEM aktivistáját vagy a polgárőrség tagját értesítse.

Kik, hogyan és milyen formában hozhatják létre a helyi szerveződést?

A SZEM bármely lakóközösségben létrehozható (lakótelep, családíjazás övezet, falu, hétvégi telek, nyaralók, garázsok). A mozgalom optimális működése akkor biztosított, ha a lakóközösségnek legalább egy részét sikerül bevonni. A szerveződés lehet informális, vagy formális.


További információért érdeklődni lehet: elbir@pest.police.hu (Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer)

 Ajánlott internetes cím: www.szem.freeweb.hu

Forrás: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja