Egészség

A felrepedezett sarok nem csak csúnya, veszélyes is: fájdalmassá teszi a járást és fertőzések melegágya lehet. Az alábbi házi módszerekkel veheted fel a versenyt a probléma ellen.
Nincs is romantikusabb annál, amikor az esküvő fáradalmait végre kettesben pihenhetik ki a fiatal házasok, és új, közös életük első nyaralására elutaznak. Kivéve, ha a pár édes napot, hetet egy csúnya húgyúti fertőzés kíséri.
A vérszegénység (anémia) napjainkban jelentős probléma a gyermekgyógyászatban, ezért kivizsgálása minden gyermekgyógyászati alapvizsgálat része kell, hogy legyen. Ha nem ismerik időben fel, vagy nem részesül megfelelő kezelésben, súlyos problémákat okozhat, és következményei hosszan tartóak is lehetnek - hívja fel a figyelmet Dr. Benyó Gábor, a Margit Medical Center gyermek hematológus és onkológus szakorvosa.
A fejsérüléseket komolyan kell venni, hisz akkor is okozhatnak problémát, ha külsőleg nem látjuk az ütés nyomát. Az emberek leggyakrabban sportolás közben szenvednek el ilyen baleseteket, a gyógyulás pedig hosszú ideig is elhúzódhat, ha a sérült nem kap megfelelő segítséget. A tünetek ismertetése mellett a megelőzés fontosságára is felhívja a figyelmet Dr. Gógl Álmos sportorvos.
Az írásom apropóját az adja, hogy egy 19 éves fiút már hosszasan és eredménytelenül kezeltek vissza-visszatérő epilepsziás rohamai miatt. Mivel családjában autoimmun betegség halmozottan fordult elő, és a szülei ismertek, ezért hozzám fordultak segítségért.
Ha a baba vagy a kisgyerek nehezen alszik el, sokan tanácsolják az elkeseredett szülőknek az éjjeli fény használatát. A szakemberek azonban egyre inkább óva intenek attól, hogy megvilágítsuk a gyerekszobát, ez ugyanis a napi ritmus felborulásához, ezáltal ingerlékenységhez, lassabb növekedéshez vagy elhízáshoz is vezethet.
Milyen homeopátiás szerekkel enyhíthetünk a nyári panaszokon?
A folyókon levonuló árhullám és a hirtelen jött nagy meleg kedvezett a szúnyogok rendkívüli mértékű elszaporodásának. Az elmúlt hetekben sok szülő keresett fel orvost amiatt, hogy gyermekén bedagadt, elfertőződött egy-egy csípés.
A hosszas ideig történő napozás köztudottan előbb-utóbb napszúráshoz, hőgutához vezethet. Ekkor a szervezet képtelen a megfelelő hőszabályzásra, miután a nap sugarai nagymértékben felmelegítették testünket.
A Dél-Koreából származó terméken nem jelölték megfelelően az allergéneket: lemaradt, hogy a paszta mustárt is tartalmaz.
Copyright © 2004-2019. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.