SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Hamarosan itt a Kutyabarát Balaton szezon - számos kutyás kezdeményezéssel

Családinet [cikkei] - 2018-05-28
A szakma érintettjei egy ünnepélyes balatoni szezonnyitó alkalmával 2018. május 24-én, csütörtökön, Balatonlellén számoltak be a kutyásokat érintő újdonságokról, hogy megismertessék a gazdikkal a 2018-as sokszínű balatoni kutyás életet. A kutyatulajdonosok már tavaly is saját, számukra készült térkép segítségével keresgélhettek a kutyabarát szolgáltatások, lehetőségek között, idén már egy egész magazin lesz útitársuk a nyári kalandokban - természetesen kedvencük mellett.
Hamarosan itt a Kutyabarát Balaton szezon - számos kutyás kezdeményezéssel

 

2018. május 24-én került megrendezésre a Kutyabarát Balaton szezonnyitó sajtótájékoztatója

A rendezvény célja - már hagyományosan - a balatoni kutyás szezon megnyitója, ahol a Kutyabarát Balaton munkatársai beszámoltak az idei Balatont és környékét érintő kutyás, kutyabarát kezdeményezésekről, együttműködésekről, amelyek száma szerencsére évről évre nő.

A tavalyi Kutyabarát Balaton Élménykalauz most megújult formában segíti majd a gazdikat, de idén egy 72 oldalas ingyenes magazin mellékleteként jelentkezik. Az ország számos pontján megtalálható Kutyabarát Balaton Magazinban minden kutyatulajdonos megtalálja majd a maga számára hasznos tartalmat: cikkeket a kulturált és felelős kutyatartásról, interjúkat sztár gazdikkal, kutyás túraútvonalakat a Balaton mentén, de lesz benne receptrovat, kuponoldal, szállás-, étterem- és programajánló is.

A felelős gazdik, éljenek a világ bármely táján, fontos, közös ügynek tartják, hogy átadják az életérzést, amelytől ők gazdagabbnak érezhetik mindennapjaikat, de főleg, hogy példát mutassanak kutyás és nem kutyás közösségeknek egyaránt. Ezt vallja Sziládi-Kovács Tibor is, a Kutyabarát.hu és a Kutyabarát Balaton Élménykalauz alapítója.
"Cserébe csak egy kis teret várnak a kutyások, ahol ugyanúgy jól érezhetik magukat, mint nem kutyás társaik - csak ők kedvencükkel együtt. Ideje még inkább a Balatonban is gondolkodni, mostantól minden adott, hogy egy fantasztikus, közös nyaralást szervezzenek kedvenceikkel együtt, zökkenőmentesen", mondta el a Kutyabarát Balaton Magazin kiadója.

"Nagyon szimpatikus számomra, hogy a Balatoni Kör szinte minden tagja csatlakozott a Kutyabarát Balaton projekthez, az egyesület tagjai kiemelten képviselik a balatoni régió gasztronómiai, borász és most már kutyabarát kultúráját", mondta el a sajtótájékoztató házigazdája, Barabás Évi, a Kutyabarát Balaton nagykövete.

"Egyre többen keresik fel kutyával a Balatont és környékét, egyre több hely nyitott a kutyások felé, és idén már nem csak egy térképen lehet keresgélni a balatoni kutyás szolgáltatásokat, hanem az életmód magazinban számos hasznos információt meg lehet találni."

Dr. Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal elnöke az eseményen hangsúlyozta, hogy munkájuk során kiemelt figyelmet fordítanak a felelős kutyatartásra, az állatvédelemre, ehhez kapcsolódóan több szakmai szervezetet, kezdeményezést is támogatnak, így a Kutyabarát Balaton kampányt is. Tóth Balázs, a Balatoni Kör alelnöke bemutatta a szervezet munkáját, céljait, és azokat az élményeket, amelyeket a kutyával érkezőknek tudnak nyújtani a Balaton partján és annak környékén. Szintén idei, egyedülálló újítás, hogy a Művészetek Völgyében külön kutyabarát udvar várja majd a kutyával érkezőket, amelyről Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye általános igazgatója számolt be.

"A balatoni nyaralás előtt és alatt gondoljunk a vérszívó élősködők csípéseinek elkerülését szolgáló termékek bekészítésére, használatára is, vagyis a szúnyogra, valamint az általa terjesztett szív- és bőrféreg elleni védekezésre. A szívférgességet sokkal egyszerűbb és olcsóbb megelőzni, mint a már megbetegedett kutyát kezelni. A Bayer valamint az állatorvosok és a média 4 éve elkezdett figyelemfelhívó kampányainak eredménye, hogy a kutyás gazdik 80%-a tud a szívférgesség hazai jelenlétéről, 70%-uk pedig azt is tudja, hogy a szúnyog terjeszti a szívféreg lárváját, és a szúnyogcsípés repellens védelemmel megelőzhető", mondta Dr. Lukács Zoltán, a Bayer Hungária Kft. kisállatklinikus szakállatorvosa, aki a sajtótájékoztatón részletesebben is beszélt arról, hogy egyáltalán nem elhanyagolandó a rendszeres állatorvosi szűrővizsgálatok jelentősége valamint a megelőzés. Fontosnak tartotta felhívni a Balatonon nyaralók figyelmét arra, hogy a szúnyogoknak óriási szerepe van a szívférgesség és a bőrférgesség terjedésében, valamint arra is figyelmeztetett, hogy ennek a két típusú, kutyára és emberre is veszélyes parazitózisnak milyen közegészségügyi vonatkozásai vannak.

A sajtóeseménynek a BL Yachtclub adott otthont, amely 2016-ban elnyerte az Év Kutyabarát Helye "Vidéki Étterem" kategória közönségdíját, és két egymást követő évben is balatoni különdíjas lett.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Vannak olyan szülők, akik elvárják a gyereküktől, hogy legyenek hálásak a felnevelésükért - és ezt a kártyát általában vitás helyzetekben húzzák elő. De vajon tényleg tartozunk a szüleinknek?
A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

Olyan nincs, hogy egy csecsemő ne kötődjön a gondozójához. Az azonban nem mindegy, hogy milyen minőségű ez a kötődés, hiszen ez a későbbiekben a további kapcsolataira is hatással lesz.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

A szülők szerint a vizsgálat nagyon gyorsan lezajlott, az orvos kúpot írt fel a hányásra, és azt mondta, a kisfiú nincs kiszáradva. Másnap már újra kellett éleszteni, de már nem tudták megmenteni őt.
A szerkesztő ajánlja