32 baba halt meg a pihenőszékekben: visszahívja termékét az egyik legnagyobb gyártó cég

Németh Noémi - 2019-04-15
10 év alatt több mint 30 baba halálát okozta a termék: a Fisher Price ezért 4,7 millió forgalomban lévő Rock n Play elnevezésű babapihenő széket hív vissza. A visszahívás ugyan csak az USA-ra érvényes, internetes rendeléssel akár Magyarországon is lehet a termékből.
32 baba halt meg a pihenőszékekben: visszahívja termékét az egyik legnagyobb gyártó cég

2009-ben került forgalomba a szék, amiben azóta már több millió baba aludt, pihent, feküdt addig, amíg szülei nem tudtak rá vigyázni: csak az USA-ban 4,7 millió darabot adtak el belőle az elmúlt 10 évben. Ez idő alatt azonban 32 gyermek halálának volt köze a pihenőszékekhez - ezért döntött a cég a visszahívás mellett.


Fisher Price - Rock 'n Play szék

Bár állítják: a székek biztonságosak, a balesetek nem rendeltetésszerű használat során következtek be. Például a szülők nem kötötték be a biztonsági övet, vagy 3 hónaposnál idősebb babájukat fektették bele, holott a Fisher Price a széket egyértelműen olyan csecsemők számára tervezte, akik még nem tudnak átfordulni. A balesetek mind 3 hónaposnál idősebb gyermekekkel estek meg, akik az oldalukra vagy hasukra fordulva (a székkel együtt) nem jutottak levegőhöz.

Az USA-ban most arra kérik a vásárlókat, vigyék vissza a terméket az áruházakba, ahol vásárolták, és visszakapják az árát. Magyarországon hazai aukciós oldalakon bukkantunk a székre, ám nem kizárt, hogy az elmúlt években bababoltokban is hozzá lehetetett jutni, s külföldi internetes rendeléssel is bárki számára elérhetőek voltak a termékek.

Forrás: NBC

Közösségi hozzászólások:
Copyright © 2004-2019. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.