Őstehetség: elképesztően rajzol a baba

Németh Noémi - 2019-01-10
Alig hiszünk a szemünknek, amikor a határozott vonalakkal rajzoló 1-2 év körüli baba videóját látjuk.
Őstehetség: elképesztően rajzol a baba

Akinek van kisgyermeke, biztosan látta már, hogyan "rajzol" egy egyéves - általában leginkább sehogy. Ha mégis ceruzát, zsírkrétát ragad apró kezébe, óriási lendülettel, teljes karból mozogva áll neki és borzasztóan élvezi, hogy a papíron (bútoron, falon….) csíkot húz maga után a tárgy, amit megragadott.

Bár a kialakuló kreativitás alapja, ennek még kevés köze van a művészethez. Ebben a korban a  gyakorló játék uralja a gyermek életét - miközben felméri a körülötte lévő világot, élvezi, hogy a megkaparintott játék hangot ad, leesik, megváltozik, vagy, mint rajzoláskor festéskor: nyomot hagy. Ebben általában ki is merül az egyévesek művészete.

De az, amit a videón láthatunk, messze meghaladja a korosztályra jellemző képességeket. A kislány határozott mozdulatokkal másol cicákat, méghozzá olyan stílusosan, amire sokan még felnőttkorukban sem képesek - annak ellenére, hogy a tollat még nem tudja helyesen tartani, a képregénye szinte életre kel. :) Így rajzol egy igazi őstehetség - vajon hogy fog rajzolni, ha felnő?

Kép: AlexanderStein / Pixabay

Közösségi hozzászólások:
Copyright © 2004-2020. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.