Baba etetése

A természet mindent úgy rendezett el, hogy a baba a lehető legkönnyebben tudjon az anyamellből táplálkozni. Nézd meg az alábbi másfél perces kisfilmet, és engedd, hogy lenyűgözzön, milyen tökéletes is az emberi test!
A rekkenő hőség és a változó légnyomás nem csak a felnőttek számára izzasztó és teszi nehezebbé a napokat. A kisbabák is rosszabbul viselik ezt az időszakot, így fontos, hogy maximálisan figyeljünk igényeikre. A picik táplálkozási szokásai is változhatnak ebben az időszakban, így most, a Czeizel Intézet laktációs szaktanácsadását vezető szoptatási tanácsadó, Bocskainé Irci elmondja, mire érdemes kiemelten odafigyelnünk ezeken a napokon.
Vállalati önellenőrzés során idegen anyagot - almakocsányt találtak az osztrák előállítású almaporban, amelyet csecsemőknek és kisgyermekeknek szánt müzlik és kekszek készítéséhez használtak fel. Az almakocsány darabokkal esetlegesen szennyezett termékekből a magyar Müller üzletekbe is érkezett. A cég visszahívta a problémás termékeket.
Ha te is abban a hitben éltél eddig, hogy a szoptatás az egyetlen olyan tevékenység a kisbaba körül, amelyet az apa nem tud elvégezni, ideje felülvizsgálnod ezt a nézetedet. A japánok szerint ugyanis még ez is megoldható.
Kutatók szerint azok a nők, akik szoptatják a gyermeküket, bátrabban és erőszakosabban lépnek fel a védelmükben, mint a tápszerezők.
Az első babás anyukák rendszerint alig várják, hogy elkezdődjön a hozzátáplálás: izgalmas lesz új ízekkel kísérletezni, talán a szoptatás gyakorisága is csökken majd, és azt hallották, a szilárd étel segít a babának, hogy átaludja az éjszakát. A többedik gyerek esetében azonban általában már kevésbé lelkesek... A következőkre készülj fel, amikor megkezded a hozzátáplálást:
A két és fél éves Zoé valószínűleg minden szülő álma: a csokit undorodva tolja el magától, a brokkoliért azonban egészen odavan. Édesanyja videóra is vette, hogyan veti rá magát a zöldségekre a kislány, a nézők azonban nem lelkesedtek egyöntetűen a látottakért.
Nincs olyan kismama, aki napjában számtalanszor el ne játszana a gondolattal: "mi lenne, ha csak egy picikét aludnék, itt, a széken ülve?" - aztán mégsem teszi. Sőt, még abban a röpke kis "szabadidőben", míg alszik a babája, addig sem hajtja le a fejét, mert úgy érzi, a mosatlan, a kimosatlan, a vasalatlan, a takarítatlan... mind rá várnak, menni kell, tenni kell.
Két brit anyuka babaúszás-tanfolyam alatt a medence vizében szerette volna megszoptatni a gyermekét, amit az úszómester határozottan megtiltott nekik.
Először a várandósság, majd a szoptatás során merül fel sok anyában a kérdés: muszáj-e lemondani a kávéról? Valóban megbocsáthatatlan, ha néha lecsúszik egy pohár bor? Vagy létezik egy olyan határ, ami alatt a koffein és az alkohol még nem káros a gyermekre?
Copyright © 2004-2019. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.