Gy.I.K.Gy.I.K.     KeresésKeresés     TaglistaTaglista     CsoportokCsoportok    
ProfilProfil     Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned
Többszöri spontán vetélés után babákért küzdünk
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 404, 405, 406 ... 436, 437, 438  Következő

Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Gyerekekről - babavárók, kismamák, szülők
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
mirwen

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 08, 17:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

nem akarom senki kedvét elvenni, de a belgyógyász unokatesóm a méregtelenítő kúrák hallatán mindig tajtékzik hogy mégis a nem evés, meg a léböjt kúrák azokat miért csinálják az emberek, hiszen ennyi erővel miért nem tisztítjuk akkor a tüdőnket is nem lélegzés kúrákkal?
szóval nem nem-enni kell, hanem odafigyelni arra hogy helyesen étkezz... (cukros-diéta és társai)
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
mirwen

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 08, 16:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Most jöttem házidokitól, de sajnos nem tud kiírni semmilyen vizsgálatra, mert csak szakorvosi beutalókkal lehet ilyen vizsgálatokra (LUES, Hepatitis A,B,C, Rubeola, helikobater, herpes, bárányhimlő, chlamidia stb...) eljutni VAGY ha járvány van VAGY ha elkaptad valamelyiket VAGY ha fekvőbetegként beutalnak, azaz ugyanott vagyunk: szakorvos.
Illetve természetesen el lehet menni önként, megcsináltatni, ha viszed magaddal (!!) kézben a vért, és elsétálsz az ANTSZ-be. És fizetsz mint a katonatiszt.

szóval ebből az ügyből a házidokik szerintem ezennek kiestek.
Confused

(ugyanezt erősítette meg ezután a nőgyógyászom is... )
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Veronika28

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 08, 00:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Esztocs!

Szerintem ha nem előrehaladott volt a terhességed akkor testileg szerintem simán elég a 3 hónap. Nekem 3 terhességem volt, az első és 2.között több mint 1,5 év telt el, a 2. harmadik után több mint félév. mégsem maradtak meg a babák. 3 terhességem közül 2-vel feküdtem hetekig a kórházban. Nekem sajnos így is elmentek a babák míg sorra beszélgettem sorstársakkal akik 2-3 hónap után estek teherbe és simán megmaradt a babájuk. Olyan is volt, aki a 2. babáját szülte és szülés után 1 hónappal esett teherbe. Ez azért nagyon merész, nem igazán ajánlatos. Szóval a 3 hónap testileg szerintem elég, de lelkileg neked kell érezned mikor vagy felkészültebb rá.

A tisztítókúrával kapcsolatos dolgok engem is érdekelnének.

IPA!
Nagyon drukkolok!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
esztocs

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 07, 22:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hahóóóSmile

a tisztítókúra nálatok mit jelent és mennyi ideig, egy -két napos nem evés, csak ivás, vagy hosszabb, és abban azért van más is...

és akkor itt kb. mindenki három hónapot várt, aztán próbálkozott??
nekem most telt le a három hónap még hármat terveztem, de már
ahogy közeledik kezdek félni Rolling Eyes két vetélésem volt, az elsőnél valahogy
tudtam, a másodiknál már próbáltam nem agyalni, de álmodtam, hogy
mi történik, aztán megtörtént... annyira félek, hogy újra, Shocked

én most vettem a dm-ben ginsengtablettát, férfiak is szedhetik, a páromnak majd közvetlen a próbálkozós hónapban fogom adni, most meg én szedem! meg c-vitamin, elevit, folsav, magnézium, kalcium, teák-cickafar,citromfű,palástfű, bérescsepp, voltam homeopatánál,ő felírt egy gyogyit, amit egyetlen egyszer kellett bevennem,5 szemet, aztán voltam talpmasszőrnél átnézetni a talpamonkeresztül magamat, különösen a nemi részeket, mindent rendben talált, még tavaly májusban beadattam a gynevacot, nem tudom, szerintetek újra be kéne??, most készülök egy hipnózisra elmenni, hogy esetleges rejtett pszichés gátakat legyőzzek,(nekem a kislányom születése után egy-két hónapig depim volt ,gondoltam, talán attól tudat alatt elutasítom, de ugyanakkor tudom, hgoy nem, meg vágyok rá, meg stb. és ezért gondoltam, hgoy ha van bennem pszichés akadály akkor azt is valahogy megszüntetem... meg még nem tudom mit kéne!????????????????????????????????, ja, még ilyen biocsírákat is eszem saliba téve, meg igyekszem gyümit enni..

+javaslat????
Vissza az elejére
Nonoka

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 07, 21:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ancsi!

Köszönöm!
Csamo

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 07, 20:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

IPA: nagyon nagyon szorítok!!!
Mire ide értem, már egy csomó kérdésre azt válaszoltátok, amit én is szerettem volna Smile.
Szóval Fülöp dr úr már nekem konkrétan mondta a fekvést és pihenést előre, de konkrétumot nem beszéltünk meg mert még nem aktuális. De: a harmadik terhességemmel otthon voltam és nem igazán mozogtam. Nem untakoztam egyáltalán, csupa olyan helybenülős "gyakorlatot" csináltam, amire amúgy nem szánok időt . Amikor nagy volt már a baba, akkor tornáztam, megkérdeztem, lehet e. De is csak kellemes gyógytorna volt. A negyedik babával viszont nem maradtam otthon, és persze tudom, hogy nem valószínű, hogy a munkábajárás okozta a vetélést, de rettenetesen bántott.
Az első HSG-m után konkrétan javasolta a házaséletet a nőgyógyászom, és milyen igaza volt, a következő hónapban meg is fogant a baba. Mivel volt egy kis letapadás, gyulladás utáni gubanc, ez segített rajta.
Vissza az elejére
Ancsi:)

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 07, 20:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kata, nekem Fülöp dr. a fekvést javasolta szinte végig és a sztresszmentes légkört. Azt mondta, hogy még a lottón se nyerjek és temetésre se menjek. Rolling Eyes Szóval én otthon csücsültem szinte végig. Vagyis azért autóval mentem erre-arra de nem úgy mint elötte. Sokkal visszafogottabb voltam. Szegény nagyobbik gyerkőcömnek volt rossz, mert addig mindenfelé csavarogtunk, kirándultunk, bicikliztünk. Ja és a házaséletet szinte el is lehet felejteni végig. Legalábbis nem javasolják...

Nonoka, szerintem most gördülékenyebben fognak menni a dolgok! Wink Legalábbis a decemberi találkozón ezt mondták.
Úgy hogy sok sikert neked!

IPA, most Franzinak mondom: Drága, kicsilány! Anya, apa nagyon várnak már! Légyszíves akkor gyere amikor apa is veletek van! Puszi neked ügyes kis manócska vagy! Very Happy
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Nonoka

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 07, 20:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok lányok!

Kata74!

Holnapra 1 kalappal neked! Wink

IPA!

Meglátod minden rendben lesz az Apás szülésnél! Very Happy

Eszti!

Én most a hétvégén csináltam végig egy tisztítókúrát. Ezután is próbálok odafigyelni, hogy mit eszem-iszom, mert a hormonoktól rendesen elszaladt a súlyom Rolling Eyes
Akupunktúrára és nyirokmasszázsra is bejelentkezem. Ha vége a hajrának a munkahelyemen akkor fogok hozzá.

Lányok!
Már csak 2 nap és végre kezdhetek Fülöp dokinál!!! Very Happy Annyira várom!!! Laughing
Anikoh

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 07, 20:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kata:igen, szigorú fekvést javasolt.Mindig tolta az időt, hogy meddig feküdjek.16 majd 20 majd 24 hétig javasolta.24. hétig nem javasolta még azt se, hogy vizsgázni menjek.Mivel nekem volt orvosom így én már az elején megbeszéltem vele, hogy 20-25.hétig járok hozzá.Így a 24. hét után már nem ő kezelt.Én a 20.hét környékén kezdrtem mozgolódni. Az utolsó napokba már ablakot is pucoltam Smile

http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=26563
Vissza az elejére
kata74

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 07, 19:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Vajon másnak is szigorú fekvést javasolt Fülöp vagy csak Neked? Anikoh? Orsi? Ancsi?
Egyébként a többi rizikófaktor nálam is stimmel (habituális vetélés, anticoagulálás, IVIG, szteroid, 33 éves vagyok és még nem szültem - ez már önmagában is nőgyógyászati kockázat) de a tetejében még olyan helyen is dolgozom, ahol már a sima terhesség esetén is kérhetem a TP-be vételemet. De szerintem Fülöp úgyis rövidre fogja zárni a kérdést, mert valószínűleg nem fogja javasolni, hogy dolgozzak. Én meg itthonról egyáltalán nem tudok, úgyhogy marad az olvasás, stb.
Akkor mostmár azért is szorítok, hogy összejöjjön a papás szülés! Erről nem maradhat le a párod!!!
Vissza az elejére
Anikoh

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 07, 19:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ipa: lépcsőzést nekem se javasólták. Én végig a vajjúdás alatt meleg vizet engedtem magamra ami tompította a fájásokat úgy érzem. Gyorsan tágúltam mert 4 kor egy újnyi volt és fél 7 körül már 4 újnyi.Szerintem ez gyors első szülésnél.Próbáljon meg a férjed minnél többet veled lenni mert ezek az idők gyorsan elszaladnak.Nem tud kivenni pár napot? Szülés után hazamentek vagy még Pécsett maradtok?Könyvetek???

Vissza az elejére
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 07, 19:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Kata!

Nekem szigorú fekvést írt elő a Fülöp dr, a saját nőgyógyászom ebben lazább volt, ő azt mondta, hogy óránként negyedóra pihenés legyen meg. Én az első perctől kezdve táppénzen voltam, nem bántam meg. Az elején nagyon rosszul voltam, nem bírtam volna a 8 órás munkát, a Pécsre való ingázást és a gyakori pesti kiküldetést. És persze a munkahelyi stresszt.
A dokim meg az első IVIG-nél megmondta, hogy nem enged később sem dolgozni. 4 vetélés után sem ő, sem én nem akartam semmi kockázatot vállalni. Habituális vetélés, magas anyai életkor, thrombophilia, immunterápia, mindegyik önmagában elegendő lett volna indoknak.
Végül is a 15. hét körül kezdtem el aktívabb lenni, mászkálni.
Otthonról az első hónapokban dolgozgattam, néha (talán hetente egyszer) be is mentem pár órára a munkahelyemre.
Volt, aki megkérdezte, hogy nem unatkozok-e. Igazából nagyon elfoglalt voltam, mert a terhességem alatt sikerült befejeznünk a könyvünket, azon viszont rengeteget dolgoztam, de laptoppal ment a dolog fekve is. November végéig ez volt a fő tevékenységem, nem tétlenkedtem. Úgyhogy még jól is jött a táppénz.

Hát tényleg nem jó, ha ennyi emberrel érintkezel, nemcsak a szteroid miatt. A terhesség amúgy is gyengíti az immunrendszert, no meg szerintem az IVIG is megkavarja.

Férjem nagyon szeretne a szülésnél ott lenni. Jó lett volna, ha a baba akkor érkezik, amikor együtt vagyunk itt Pécsett. A héten még bármikor el tud szabadulni a munkahelyéről, másfél óra alatt itt van. De jövő hét elején 3 napig teljesen be van táblázva, akkor nem tud csak úgy elindulni.
Valószínűleg nem lesz több gyerekünk, ezért nem szeretné ezt az egyszeri élményt elszalasztani, no meg nekem is nagy segítség lenne, ha velem lenne.

Üdv
IPA
kata74

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 07, 18:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia IPA!

Hát, még nem tudom, hogy mi lesz. Most dolgozom egy kicsit, aztán majd meglátjuk, hogy hogyan alakul. Még a táppénzt sem döntöttem el, ez is függ egy csomó dologtól (pl. kell-e feküdni az elején?). Ha csak néhány napos kórházi bentfekvést igényel az IVIG beadása, akkor nem valószínű, hogy TP-re megyek. Egy dolog azért mégis amellett szól: a 25 mg szteroid, amit kapnom kell - ettől ugyanis fogékonyabbá válik a szervezet a fertőzésekre és nem biztos, hogy így jó lenne ott ücsörögnöm egy rendelőben, ahol naponta 40-50 beteg fordul meg...majd Fülöppel megkonzultálom a dolgot, aztán eldöntjük.
Abban biztos vagyok, hogy strammul fogod bírni a szülést. Tényleg: férjurad bent lesz Veled?

Kata
Vissza az elejére
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 07, 17:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Kata,

jaj, nagyon aranyos vagy, hogy velem izgulsz, annyira jólesik, hogy ennyien drukkoltok nekem.
Sajnos nem túl magas a fájdalomküszöböm és félek is, hogy minden rendben menjen. Igazából nem számítok első szülő nőnek a nagy vetélésem miatt, azt mondják, hogy a méhszáj átesett már ezen a tapasztalaton, talán így nem lesz annyira hosszú. Másrészt az a vetélés nekem 2 napig tartott, amiből másfél napig nem történt semmi. Utána már lórugásnyi oxitocint kaptam, majd felgyorsultak az események. Akkor úgy voltam vele, hogy nem mertem fájdalomcsillapítást kérni, mert attól tartottam, hogy még sokáig tart. Talán az utolsó órában-félórában tudtak rábeszélni egy injekcióra, nem tudom, hogy mennyire hatott. 3,5 év távlatából az emlékeimben inkább a lelki fájdalom él, mint a testi. Sokkal rosszabbra számítottam. Férjem egy kolléganője ugyanezt csinálta végig pár hónapja, ő 24 órán belül túlvolt rajta, viszont iszonyatos fizikai fájdalmakról számolt be.
Mivel a sok görcsölés nemigen hatott a méhszájamra, attól tartok, hogy meg kell indítani, megint kaphatom az oxitocint és nem a természetes úton haladnak a dolgok. Majd meglátjuk. Most már azért belátható közelségben van a szülés és más is kibírta epidurális érzésteleníts nélkül, talán majd én sem fogok nagyon nyavalyogni.

Remélem, hogy jó lesz az új munkahelyed, illetve, hogy nem sok időt fogsz ott eltölteni! Hogy tervezed? Táppénzre mész, ha terhes leszel?

Anikó,
rákérdeztem a védőnőnél a fürdésre, ő azon a véleményen van, hogy nem feltétlenül attól indul be. Ő azt mondja, hogy még csak ne is lépcsőzzek. Hagyjam, hogy magától történjen meg a dolog. Mindenesetre ma nagyot sétáltunk a városban. Végre sütött a nap és már a járdán is tudtam normálisan közlekedni, nem kellett attól tartanom, hogy elcsúszok. Bosszantó, hogy az utolsó napra jött meg a jó idő.

Üdv
IPA
kata74

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 07, 14:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Eszti!
Nekem 2 alkalommal 3 hónap maradt ki, egyszer pedig fél év. Sajnos nem ettől függött, hogy elmegy-e a baba...A legtöbb nőgyógyász ezt a két időpontot szokta megjelölni, ha egyébként rendben van a ciklusod, biztos, hogy gyorsan visszaállsz. Kérdés inkább a lelki tényező...
Az én műtéteim után gyakorlatilag nem véreztem (vagy csak nagyon minimálisan) kivéve azt az egy alkalmat, amikor véralvadásgátló injekciót is kellett kapnom. A HSG után nagyon pici vérzés előfordulhat, de semmiképpen sem annyi, hogy az "pangjon" - ahogy te írtad, magyarán ettől nem lesz bajod és ciszták sem fognak kialakulni tőle. Szerintem egy kicsit olvasgass vissza a fórumon a régebbi hozzászólásokban nagyon sok hasznos infot megtalálsz ami segít megérteni a dolgokat, meg feldolgozni a félelmeket!

IPA!
Tényleg úgy izgulok, mintha a sajátomat várnám - vicces, nem? Wink Ügyes legyél ám! Van egy barátnőm, aki majdnem 40 évesen a 7. lombikkal tudta megszülni a gyönyörű kicsi lányát. Amikor az apukát kérdeztem, hogy hogyan viselte a felesége a szülést (mármint a fájdalmakat), akkor azt mondta, hogy "Mosolyogva". Ennyit az endorfinok fájdalomcsillapító hatásáról. Kíváncsi leszek a Te veléményedre, meg persze közülünk a többiekére is, akik már a karjukban tarthatják a kisbabájukat, hogy tényleg könnyebben élték-e meg a szülés fájdalmait, mint az "átlag" anyukák?

2716!
Eltűntél!!!!!Mi újság? UH? Izgulunk!

Szép napot mindenkinek, holnap kezdek az új munkahelyen!
Kata[/b]
Vissza az elejére
mirwen

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 07, 11:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

én se véreztem a missed ab. után egyszer sem. gondolom jól kipakolnak ilyenkor.
rákészülés... hát nemtom. nekem a kivizsgálások jelentik a legmegnyugtatóbb időtöltést ilyenkor Rolling Eyes Wink
Anikoh

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 07, 10:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ipa: nem tudom van-e kapcsolat de nekem a szülésznő ajánlotta a meleg vízben való fürdést.Nekem is a méhszáj nem tágult. 2. alkalom után kb fél órával elfolyt a magzatvíz.Én a terhesség alatt végig zuhanyoztam így még jól is jött, hogy beülhettem a kádba.
Várom az sms-t! Ahogy megkapom már jövök is feltenni!

Esztocs: Nekem is eleinte 3 hónapot mondtak pihenésre, de már rájöttem, hogy ez kevés.Kell az a fél év.Fülöp dr. szerint a vetélést kockázatát is növeli ha nem piheni ki a szervezet magát.
Én Alloe Vera termékeket szedtem a terhesség elött és alatt is.(Berry Gel, méhpempő)

Vissza az elejére
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 07, 10:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Eszti!

Az utolsó (jelenlegi) terhességemre kicsit tudatosabban készültem, mint a többire. Persze vitaminokat azok előtt is szedtem, de ebbe mindent beleadtam. Voltam természetgyógyásznál és homeopátiás orvosnál. Kiderült, hogy az amalgám töméseim miatt higany van a szervezetemben. Kicseréltettem a töméseket fehérre (persze már most látszik, hogy nem olyan tartós mint az előző), csináltam egy méregtelenítő kúrát (semmi extra, Phönix-cseppeket kellett 45 napig az ásványvízbe tenni és azt meginni). Beadattuk a Gynevacot és jártam talpmasszázsra természetgyógyászhoz.
Utóbbit a terhesség alatt is folytattam, egészen novemberig. Decemberben már nem mertem menni, mert 50 km-re van a lakóhelyünktől és nem mertem bevállalni az utazást.
A természetgyógyász egy ismerősünk, akinek diplomás ápolói végzettsége van, főnővér volt egy kórházban, ma már nyugdíjas. Számomra ő hiteles volt azzal, hogy a "hagyományos" egészségügyhöz is ért és nem gondolja egyik területet sem mindenhatónak, hanem a kettő kiegészítését tartja ideálisnak. Pár dologról megállapította, hogy nem tanácsos ennem (pl. banán, paradicsom, meg még egy-kettő, amit eleve nem szeretek), ezek fogyasztását, ha nem is száműztem teljesen az étrendemből, de minimálisra redukáltam.
Fogalmam sincs, hogy melyik módszernek milyen szerepe volt abban, hogy megmaradt a baba, biztos az IVIG-é volt a főszerep, de talán ezek is besegítettek.

Üdv
IPA
esztocs

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 06, 21:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

az, hogy lehet ,hogy missed után nem véreztél??és végül nállatok mi is volt a baj, biztos már mondtad, csak nem voltam elég figyelmes!
júúúúúúúúúúúj de izgis ez a mindenórás állapot!!!! Very Happy Very Happy Very Happy
olyan fura, nem ,hogy az egyetlen hely, ahova egy emberként
mész be, és utánna kettőben jösz ki az a szülészet Razz Razz

érdekelne, hogy ti többiek, hogy vagytok a próbálkozással?? szóval,hogy
mennyit vártok??? meg hogy erősítitek magatokat???szedtek-isztok valamit, amivel készítitek a szervezetetek??
Vissza az elejére
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 06, 21:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Hát még mindig nem szülünk! A mai POSÉ-ra már sokkal jobban reagáltam, alighogy bekötötték az oxitocint, már jöttek a fájások, de a méhszáj még mindig ugyanolyan állapotban van. Kicsit szomorú vagyok, hogy 3-4 nap görcsölgetésnek, keményedésnek semmi hatása sem volt. Persze még van pár nap csütörtökig, de már nagyon türelmetlen és nyűgös vagyok. Legkorábban jövő hét elején (14-én) tudja az orvos megindítani, ha addig nem szülök meg.
Férjem szerdától dolgozik, úgyhogy kedden bevonulok a kórházba. Én kértem, mert nem szeretnék egyedül lenni Pécsett, férjem közel másfél órára dolgozik innen, egy esetleges magzatvíz-elfolyás esetén egyedül kellene a dolgot megoldanom. Az előzményeink miatt mindketten izgulunk, nyugodtabbak vagyunk, ha jó kezekben vagyok. Az viszont jó hír, hogy a kicsinek tökéletes a szívhangja. Smile
Aranyosak vagytok, hogy ennyire drukkoltok, Anikónak mindenképpen küldök SMS-t, ha megszületik a pici, majd felteszi a fórumra. Smile

Kata,
eltaláltad, hogy a stressztől jött ki. Mindig ugyanazon a ponton jelenik meg és mindig valamilyen stresszhelyzet hatására. Szerencsére csak évente egyszer.
A szülésznő megnyugtatott, hogy a babának nem árt, persze majd kapok egy maszkot és úgy puszilgatom. Sad De talán elmúlik, mire megszületik.
Köszi, hogy megnyugtattál, hogy jól döntöttem a homeós bogyókkal kapcsolatban.
Ónos eső nálunk tegnap volt, délután alig tudott a férjem beállni a garázsba. Ma is esett, de melegebb van, nem fagyott.

Eszti,
I. trimeszteri vetélésnél nekem mindig 3 hónapot tanácsoltak, a II. trimeszterinél fél évet. Azon a véleményen vagyok, hogy ennyi kell is, nemcsak a testnek, de a léleknek is.

Anikó,
tökéletesen fejlődik a kislányod! Még csak alig 3 hónapos, úgyhogy az a legjobb, ha ilyen szépen tudod szoptatni!

Üdv
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 06, 21:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Anikó, az szuper, hogy ennyi tejcsi van. És ha jól emlékszem a kis nőci alszik éjjel is, nem? Még én most is szoptatok pedig lassan 16 hónapos Zalán. Smile
Jelezd, ha tudsz valamit IPA-ról.

Eszti, nekem az orvosom a barátnőm volt és ő 3 hónapot mondott mindíg a missed ab után. A hysteroscopia után nem mondtak semmit, de nekem nem sérült a nyálkahártya nagyon mert nem is véreztem. Sőt a missed ab-ok után sem, csak egyszer de akkor más csinálta.
Vissza az elejére
esztocs

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 06, 20:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

jajj, és még egy, hogy szerintetek, ha volt a hsg után vérzés, akkor
az nem lehet, hogy mivel nem ürül olyan nagyon erősen, intenzíven ,hogy most minden rendben volt, minden oks, átjárható stb, és hogy most majd emiatt alakul ki ciszta vagy valami ilyesmi, ami ott pang a vér, ?? oksa tudom hülyeség, de az emberben már annyi miinden felmerül! _ugye megértetek, ugye ti megértetek!Smile
pusz ,eszti
Vissza az elejére
Anikoh

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 06, 20:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Még nem írt Ipa!Már én is várom mi van.Azért is néztem be.

Ancsi: köszi jól van a picilány. Még van tejcsim így nem kap mást.Ha lehet minnél tovább. Persze egy idő után fog mást is kapni.Már 6-kg.
3kg-al született.

Vissza az elejére
esztocs

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 06, 20:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Lenne még egy pár gyagya kérdésem Embarassed Smile Smile Smile
Szóval a HSG szerintetek mennyire terheli meg a szervezetet?
és mennyire borítja fel az aktuális ciklust?? és mennyi ideig
kell utánna várni a teherbe eséssel?? ez annyira megterheli mint
egy missed ab?, meg nektek általában mennyit mondtak az újabb
teherbeeséssel? nekem kb. 8 hét körül ment el, szóval utánna
szerintetek mennyit érdemes várni, amikor már tutitutitui nincs
semmi lehetőség, hogy azért ne maradjon meg, mert nem tudott
beágyazódni a leszedett nyálkahártya miatt??
Várom a véleményetek!

pusz, eszti
Vissza az elejére

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 06, 19:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

IPA, kíváncsian várom mit mondanak! Vagy haza engednek-e vagy esetleg ott tartanak szülni. Smile

Anikó, hogy van a kicsilány? Még csak cici van?
Vissza az elejére
kata74

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 06, 16:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia IPA!
Inkább homeós bogyóval kezeld magad szerintem is, a herpes elleni készítmények - ugyan kis felületre kened őket, de azért mégiscsak kemoterapeutikumok! Ilyenkor kell mérlegelni a kockázat-előny viszonyát. Jó hír viszont, hogy a herpes igazából akor fertőz, amíg hólyagos állapotban van, akkor nagyon sok vírust tartalmaznak a hólyagok és az ürül is szépen. Amikor már beszáradt és pörkös, akkor már gyakorlatilag nem fertőz. Ez igaz pl. a bárányhimlős hólyagcsákra is. Egyébként meg persze nem véletlenül jött ki most Wink , látszik, hogy már mennyire izgulsz!!!
Nagyon vigyázzatok magatokra, nálunk undorító ónos eső esik, ami rögtön le is fagy, úgyhogy korcsolypálya van!!!
Vissza az elejére
Nonoka

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 06, 13:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

IPA!

Sima utat és sima szülést kívánok neked Exclamation Exclamation Exclamation
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 06, 12:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Ancsi, köszi a tippet, de Zoviraxot nem mertem venni, hátha van benne valami, ami nem lenne jó a babának.

A homeos bogyó nem rossz, de kell pár nap, mire elmúlik. Én is a puszi miatt vagyok ideges, az nem érdekel, hogy nekem rossz-e.

1-re megyünk a Klinikára, akkor többet tudunk, hogy mire számítsunk. Sokat keményedik a hasam, görcsölgetek is, de fájás nincs belőle.

Már nagyon türelmetlen vagyok, tele vagyok vízzel, már csak a bakancsomba férek bele.

Remélem, hamarosan megszületik a kicsi...

Üdv
IPA
Anikoh

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 05, 22:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ergam cseppet még 2006-ban kaptam a vetéléskor.A szülésnél már nem adtak hanem injekcióba kaptam oxitocint.

Ipa: kitartás! Tudom nehéz már a vége.Én nagyon türelmetlen voltam.Vártam, hogy a kezembe kapjam a picilányt.

Vissza az elejére

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 05, 20:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

IPA, jaj te szegény! Utálom a herpeszt. Próbáld meg minél elöbb elmulasztani mert addig nincs puszi a kicsinek. Sad
Nem tudom a homeós bogyó milyen gyorsan hat, de azért vegyél szerintem Zovirax-ot vagy hasonlót. Remélem hamar elmúlik.
Ne sztresszeld magad!!! Nyugi. Franzi jön amikor jönnie kell! Okos, ügyes, szuper kis babóca lesz!

Hysteroscopia: nekem még csak nem is vérzett.

Ergam cseppek: mikor én Zalánt szültem már nem adtak a Szabolcsban. Kérdeztem is , hogy nincs és vegyek-e. De az orvosbarátnőm megnyugtatott, hogy azt ma már nem adják mert felesleges. Szóval itt nincs de lehet, hogy más kórházban még alkalmazzák, nem tudom.
Vissza az elejére
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 05, 09:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

A hiszteroszkópiát is elfogadja a Fülöp dr., nekem 2006 januárjában volt, júliusban voltam nála. Nekem nem volt fájdalmas, altatásban csinálják (nem mélyaltatás, hanem olyan mint a vetélés befejezéseknél), pár perc az egész. Fizetni nem kell érte. Én pénteki napra kértem, hogy esetlegesen hétvégén ki tudjam pihenni. Hétfőn már mentem dolgozni. Ergam cseppeket kell szedni utána és van egy minimális vérzés.

Lina,
köszi a szorítást! Nem semmi kalandjaitok vannak a Szabolcsban. Káosz az egész, a mai magyar egészségügy görbe tükre.

Mi még mindig egyben, bár két napja görcsölgetek, keményedik a méhem, de a gyerek még mindig nem akar elindulni. Hogy legyen miért stresszelnem magam, reggelre az ajkamon kijött egy herpesz. Este még semmit nem éreztem. Majd elküldöm a férjem a gyógyszertárba valami homeós bogyóért, még jó, hogy már Pécsett vagyunk. Remélem, a gyereknek nem árt a vírus.

Üdv
IPA
Veronika28

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 04, 21:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Tündi76 és Többiek!

Köszi szépen a gratulációt a honlaphoz. Az anyagok összeállításában az Ipának is nagy szerepe volt. Reméljük tényleg tudunk segíteni valakinek ezzel is.

Üdv: Veronika
Vissza az elejére
Tundi76

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 04, 17:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ja, az 1.-es adatlapot IPA részletezte nem is olyan régen, vagy megtalálod a Veronika által menedzselt honlapon: http://www.habitu.extra.hu/ Nagyon jó lett a honlap, ezúton is gratulálok, és köszönöm minden leendő felhasználó nevében, nagyon hasznos!!!
Tundi76

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 04, 17:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Eszti: az immunológiai összeférhetetlenségit a 11. ker. Diószegi út 64-ben csinálják, ami az OGYK része volt korábban, most az OVSZ-hez tartozik.

Lina: nekem a HSG nem volt olyan gáz, már mondták előre, hogy vigyek fájdalomcsillapítót, és vegyem be ELŐTTE, így csak kb. olyan volt, mint egy közepes menzesz-görcs.
Egyébként Fülöp elfogadja a hysteroscopiát is, legalábbis még nekem is azt mondta, és az nem volt olyan rég.

A Nők Lapjás cikkel kapcsolatban: én leszek a másik "sztori" úgy mint folyamatban lévő eset... Hozzám hétfőn jön a fotósWink
Vissza az elejére

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 04, 16:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Most a hysteroscopia-t nem lehet HSG helyett? Csak mert nekem azt csinálták és az nem fájt. Igaz kisműtőben, kábítva. De semmit nem éreztem utána sem.
Vissza az elejére
esztocs

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 04, 15:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szió!

hááát a hsg, az azért nem túl kellemes, hogy így fogalmazzak, az istenhegyi úton csináltattam 36 rugóért, és így itt elviselhető volt, az
az úyg értem, hogy negyed óra alatt megvolt és nem volt annyira gáz,
de gázabb volt, mint számítottam...szóval vigyél magaddal azrét utánna
fájdalomcsillapítót!

Az egyes számú adatlap az mi?? mik vannak rajta, felsorolnátok??
Vissza az elejére
Lina78

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 04, 12:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves IPA!

Szorítok értetek, hogy mihamarabb megszülessen a kis hercegnőd Very Happy
Nagyon szépen köszönöm neked az eddigi tanácsaidat és segítségedet. A jó Isten áldjon meg érte!
Képzeld hogy jártam! A Szabolcsban levették a trombophilia vizsgálatra a véremet. Egy hónap múlva érdeklődtem a Honvéd kórházban az eredménnyel kapcsolatban, ahol felvilágosítottak, hogy a Szabolcsból alvadékosan küldték át nekik a véremet így értékelhetetlen lett. Most mehetek megint vérvételre......jó mi?
sok puszi neked
Lina
Vissza az elejére
Lina78

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 04, 12:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Eszti!

Én a Fülöp doktor féle 1. sz. adatlap vizsgálatait tavaly októberben kezdtem el. Félig vagyok meg velük. Az echo HSG-m még hátra van, a két ciklusvizsgálatom és a trombophilia vizsgálat. Olvastam, hogy te voltál már HSG-n. Milyen a vizsgálat? Fájdalmas?Hol csinálták?
Lina
Vissza az elejére
esztocs

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 04, 00:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Eszti vagyok!
Már egy ideje olvasgatlak titeket, de csak most vettem magamon erőt,
hogy regisztráljak... Wink
Rólam, 24 éves vagyok ,van egy 3 éves kislányom, több mint egy éve próbálkozunk a tesógyártással, sajnos az elmúlt félévben 2 vetélésem volt Sad Sad életem legrosszabb történései...
Azt szerettem volna kérdezni, hogy az immunösszeférhetetlenségi vérvételt hol csinálják meg???mármint azt mondta a fülöp, hogy majd jövő héten menjek ,és akkor majd egyeztet időpontot, de nem tudjátok, hogy hova, ???
Annyira szeretnék már egy kisbabát újra, és tudom, sokan vagytok, akinek még nincs egy se, de ezt a tesótlanságot se kívánom senkinek!!
nagyon nagyon nagyon nehéz!! a kislányom is annyira várná!!ááá

holnap megyek hsg-re:(Sad
még sokszor fogokjönni!Smile
Vissza az elejére
2716

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 03, 20:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
IPA írtam neked, de lehet, hogy elszállt. Szóval csak meg akartam köszönni a gyógyszer listát.
Én már régóta mondogatom, hogy 2008-ban átalakul a fórum és csupa jó például szolgáló kismamivá változunk. Egy biztos, hosszú az út tényleg ami nekünk kiszabatott, de a legfontosabb mérföldkő Fülöp doki, akihez mindannyian elérkeztünk....innen már könnyebb lesz.
Vissza az elejére
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 03, 16:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Kata!

Hát igen, 2004 egy horror év volt! Október körül voltam egy állásinterjún, tőlem bizony megkérdezték, hogy akarok-e gyereket. Udvariasan válaszoltam, hogy a kérdés nem aktuális, mert nincsenek jó tapasztalataim, de a mai eszemmel közöltem volna velük, hogy abszolút jogszabályba ütköző a kérdés és ezért simán fel is jelenthetném őket. Természetesen nem vettek fel... Pár hete halt meg a gyerekem, olyan volt, mintha tőrt döfnének belém.

A mostani főnököm nem kérdezett semmi ilyesmit, pedig valószínűleg ismerte az előzményeket. A nagyfőnök az egykori főnököm volt az előző cégnél, ő pár évvel korábban váltott, tisztában volt a baba elvesztésével és bizonyára közölte is a főnökömmel. A próbaidő alatt nem mertem teherbe esni, mert ott még nem él a felmondással szembeni védelem, 4 hónap után próbálkoztunk, összejött a baba, de táppénzre nem mentem, jól voltam. 11 hetesen veszítettük el. Utána jöttek a kivizsgálások, a főnökömnek nyíltan elmondtam és mindenben támogatott.

Remélem, hogy hamar meglesz az utolsó vizsgálat eredménye és vállalhatjátok a babát! Szerencse, hogy a férjed ennyire melletted áll. Bizony az ilyen sorscsapások vagy még jobban összekovácsolnak két embert, vagy menthetetlen a házasság.

2008 tényleg egy jó év lesz, remélem sok baba fog születni, akár immunkezeléssel, akár anélkül!

A lényeg, hogy ne stresszeld Magad túlságosan a teherbeesés miatt és ne akard görcsösen! Én sajnos ebbe a hibába estem, a Fraxis túladagolásom és emiatt hónapokat veszítettem.

A pici lányt nemigen cipelem, mert ebben a nagy hóban nem merek nagyon kimerészkedni. Hatalmas mennyiség, azt hiszem, az országban itt van a legtöbb, a Klinika ráadásul a hegyen van, 1-jén a mentő nem is tudott teljesen felvinni egy kismamát.

Talán már nem tart sokáig, enyhén görcsölgetek, még nem fájások, de 1-2 napon belül biztosan lesz hatása. Most már úgy tűnik, hogy nem az apjával együtt fogja ünnepelni a szülinapját. Smile

Anikónak ígértem egy SMS-t, ha megszületik, ő majd felteszi a fórumra. Köszönöm a drukkot mindenkinek, nagyon aranyosak vagytok!

Üdv
IPA
kata74

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 03, 15:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia IPA!
Gondolom, Te is nagyon vártad már, hogy 2004-nek vége legyen. Mi így voltunk 2007-tel - tényleg másként koccintottunk éjfélkor a párommal!
Az ilyen csapások az élettől iszonyúak, de tényleg túléli őket az ember, talán még meg is erősödik lélekben tőlük (ha szabad ilyet mondani). Én egyébként hajlamos vagyok mindent kicsit túlaggódni, ezért nagyon rosszul érintett, hogy úgy éreztem, összecsapnak a fejem fölött a hullámok. Aggódtam azon is, hogy mi lesz, ha most új munkahelyen kezdek, onnan nem ildomos néhány hónap múlva eljönni, stb. Aztán ahogy jött ez a petefészek ügylet, valahogy minden letisztult bennem. Teljes lelki nyugalommal mentem el az új helyre szerződést kötni, és abszolút nem görcsölök azon, hogy mikor kezdhetünk neki a baba-projektnek. Arra ébreszett rá ez a kis malőr, hogy vegyem észre, hogy nem mindig tudom én irányítani az életem. Meg persze az sem árt, ha az ember párja egy tüneményes, higgadt, józan fejjel gondolkodó pasi. Laughing
Egyébként természetesen az interjún megkérdezték, hogy van-e gyerekem, amire én tömören nincset válaszoltam. Nem kérdeztek többet (egyébként nőgyógyász a rendelőintézet igazgatója Wink ), de nem hiszem, hogy arra gondolna, hogy egy 33 éves férjezett nő nem is akar szülni...szóval ennek ellenére megkötöttük a szerződést és január 8-án kezdek. Aztán majd meglátjuk. Persze a tudat, hogy a vizsgálataimmal készen vagyok és hogy JÓ helyen vagyok - nagyon megnyugtat. Remélem, még bírod egy ici-picit a leányzót cipelni, kitartás! Mindenképpen értesítsetek, ha van valami fejlemény!

Dettus!
Mi a helyzet? Sikerült intézni valamit?

2716!
Jól vagy? Mikor mész legközelebb UH-ra?

Üdv mindenkinek: Kata
Vissza az elejére
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 03, 11:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Ancsi,

köszi a hírt a Nők Lapjás cikkről. Veszem rendszeresen az újságot, nem fogom elszalasztani.

Igen, még egyben, bár szerintem már nem tart sokáig. Hajnal óta enyhén görcsölgetek, de lehet, hogy csak jósló fájás, rendszert nem látok benne. Az is lehet, hogy a közeledő havazást érzem megint.

Most jó lenne, ha egy kicsit várna, mert a férjemnek ma dolgoznia kell, Pécstől közel 90 km-re, délután tárgyal és jó lenne, ha ideérne. Egyébként ma van a születésnapja, szép ajándék lenne.

2716,

most enyém a gép, ezért le tudom írni a bogyókat.
Általános tudnivalók: előtte-utána nem szabad 20 percig enni, nyelv alatt kell elszopogatni. Mindegyik bogyónak ugyanolyan íze van, nem kellemetlen. Mentholos dolgokat, kávét, kólát célszerű kerülni, legalábbis a bevétel körüli időszakban. Érdemes homeopátiás fogkrémet beszerezni, nekünk az Elmexé vált be (sima drogériában kapható), de van aki egyszerű gyerekfogkrémet használ.
A Homeopátia napjainkban c. könyvből szedtem ki, külön van egy fejezet várandós kismamáknak, úgyhogy ezeket nyugodtan lehet szedni. Én most méhszájpuhításra szedek bogyókat, a szülésznőm ajánlotta, talán így könnyebb lesz a vajúdás, nincs szükség akkora gátvágásra. Majd beszámolok a hatásáról. (36. héten kezdtem el.) A CH előtti szám a koncentrációt jelenti, ezt is mondani kell a gyógyszertárban.

Cocculine,
napi 3-4x1 tabletta
Komplex készítmény. A hányingert szédülés, sápadtság, gyengeség kíséri, bizonyos szagok provokálják a hányingert.
(Ezt ajánlják utazási rosszullétre is, nagyon jó, nem álmosít, mint a Daedalon)

Sepia
9 CH napi 2x5 golyó
Már reggel ébredéskor éhgyomorra hányinger lép fel, és fokozódik ételszagra vagy étel látványára. Gyomorégés, rossz szájíz kísérheti, amit az evés csak átmenetileg enyhít. Kívánja a savanyú ízeket.

Ipeca
9 CH napi 3x5 golyó
Szinte állandó hányinger, sápadtsággal, alacsony vérnyomással. A hányás nem hoz megkönnyebbülést, a beteg nyelve a hányás ellenére is tiszta marad. A beteg nem szomjas.

Cocculus
9 CH napi 3x5 golyó
A hányingert szédülés, ásítozás és nagy fáradtság kíséri. Az állapot szag ingerekre rosszabbodik, meleg szobában, pihenésre javul.

Tabacum
9 CH napi 2x5 golyó
Nagyfokú sápadtság, hányinger. A hányás mellett hideg verítékezés, szédülés, erős szívdobogás alakul ki. Az állapot enyhe mozgásra súlyosbodik. Javul friss levegőre.

Ignatia Amara
15 CH napi 2x5 golyó
Szorongó, érzékeny kismamáknak, akik a gyomorszájban görcsöket éreznek. A torokban gombócérzet alakulhat ki nehézlégzés érzésével. A hányinger evésre javul, kikapcsolódásra megszűnik.

Nux Vomina
9 CH napi 1x5 golyó
A hányinger evés után lép fel, erős álmosságérzet mellett. A hányás megkönnyebbülést hoz, pár korty savanyú vagy szénsavas ital ilyenkor jólesik a gyomornak. A kávé vagy annak illata erős hányingert okoz.

Kata,
abszolút átérzem a helyzetedet. Nálam is hasonló volt a kirúgásom. 2004. július végén megtudtam, hogy beteg a babám (12. hetes szűrő), augusztus elsején meghalt az apám, augusztus vége felé közölték, hogy leépítenek minket, szeptember 1-jén veszítettem el a kicsit. Végül is 2005. március végén szűnt meg a munkahelyem. Utána persze egy darabig nem mertünk próbálkozni, nem akartam rögtön kiesni az új helyről. Októberben jött az újabb vetélés, majd tavaly májusban még egy...

A sok rosszból annyit szűrtem le magamnak, hogy az ember még ezt is képes túlélni, kibírni, hollott azt hittem beleőrülök.

Jó hír, hogy van új állásod! Nekem a férjem azt mondta, hogy a lehető legjobb befektetést tesszük a végkielégítésemmel és egy cseppet sem bánom, hogy a gyerekre kellett költeni a pénzt. Persze jó lett volna, ha tárgyiasult formában kapja meg, de mi is szerencsések vagyunk, mert sokmindent kaptunk kölcsön barátoktól, rokonoktól. Hatalmas nagy segítség, ha nem kell mindent megvenni, mert elképesztő árak vannak a bababoltokban! Irreálisnak tartom, hogy 3-4 ezer Ft-ba kerül egy rugi, amit a gyerek esetleg csak pár hétig hord...

Üdv
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 02, 22:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

IPA, még egyben? Jujj de izgulok!!! Bent laktok már Pécsen?

Lényeg: a cikk a 3. heti Nők Lapjában lesz. Ma volt nálam a fotós lány. Very Happy
Vissza az elejére
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 02, 21:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

2716,

írtam Neked pü-t, telefonon meg tudjuk beszélni a bogyókat. Férjem dolgozik a gépen, nemigen jutok most hosszabb időre hozzá.

IPA
2716

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 02, 15:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Dettus!
Én a második kezelést már a MÁV kórházban kaptam meg, a gyógyszerért a férjem még a Szabolcsba ment, de már úgy kellett előcsomagolni, össze voltak pakolva, költözésre készen. Szerintem már a gyógyszer is a MÁV-ban van.
Asszem IPA írta, hogy tud homeós bogyókat hányás ellen. Megköszönném a tippeket, mert már alig élek.
sziasztok
Vissza az elejére
kata74

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 02, 13:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Dettus!

Most beszéltem Fülöppel kb. 10 perce a mobilján, még szabin van. Ennek ellenére nyugodtan hívd fel, biztosan segíteni fog!!!! Sok sikert!
Vissza az elejére
Dettus

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 02, 10:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,

A segítségeteket szeretném kérni.
IVIG-et kellene kapnom január végéna következő lombik előtt, és nem tudom, hogy hová tudok menni érte. Az első kettőt a Szabolcsban kaptam, de a szülészet átköltözött a Honvédba, a vérkészítmény vuiszont még mindig csak a Szabolcs utcai gyógyszertárban kapható, amit csak kiviteli engedéllyel lehet elvinni.
Fülöpöt nem sikrült elérnem egész decemberben.

Tudtok erről valamit?

Köszi

[^]  
Vissza az elejére
Veronika28

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 02, 00:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Frissítettem a honlapot.

Üdv: Veronika
Vissza az elejére
kata74

HozzászólásElküldve: 2008, Jan. 01, 21:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok lányok!
Mndenkinek nagyon boldog, babákban gazdag új évet kívánok!!!

IPA!
Kérdesedre válaszolva: igazából máshogy nem készülünk, még 2 évvel ezelőtt kivetettem a mandulámat, mert nagyon sokszor voltam tőle beteg. Ugyan szörnyű volt így felnőtt fejjel, de életem egyik legjobb döntése volt - azóta szinte nem voltam beteg. (Persze ehhez nyilván a sok NK sejtem is hozzájárul Wink ). Aztán én is hasonlóan jártam mint Te - én is most töltöm a felmentési időmet, mert az én munkahelyem meg megszűnt gyakorlatilag majden egyidőben az utolsó vetélésemmel...mindenkit szélnek eresztettek, szóval az én végkielégítésem is úgy néz ki, hogy az IVIG-re fog menni. Mi sem állunk extra jól anyagilag, de még a kezdet kezdetén, amikor kiderült, hogy a trónörökös nem fog könnyen jönni, elkezdtünk a férjemmel félretenni. Hát, tényleg így van, ahogy mondod: más a kocsiját cseréli le...De persze én próbálom azt az oldalát szemlélni, hogy mi viszont nagyon sok jó dolgot fogunk örökölni a barátaink csemetéitől, amire nekünk majd nem kell költeni. Szóval valahol kompenzál az élet.
Mindenesetre most január 8-tól egy új munkahelyen kezdek, közben megcsináljuk az utolsó vizsgálatot, szép nyugisan visszamegyünk Fülöphöz és mostantól rá bízzuk magunkat. Különben is, úgy érezzük a párommal, hogy 2007-tel befejeződött a pechszériánk és 2008 lesz a mi évünk!!!!

Örülök, hogy minden rendben, veled izgulunk mi is!!!!
Mindenkinek üdv: Kata
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Gyerekekről - babavárók, kismamák, szülők Időzóna: (GMT +2 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 404, 405, 406 ... 436, 437, 438  Következő
405 / 438 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.