| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
|
|
gyesmellekes
|
Elküldve: 2008, Aug. 30, 17:19 Hozzászólás témája:
|
|
|
Olvasgatom - majdnem újonckét- a régi bejegyzéseket.
Mindenkinek megoldódott a munka kérdése?
A gyed-gyes alatt tagja voltam egy-két civil szervezetnek, ahol eléggé jártasan azt a meggyőződést sikerült a magamévá tenni, hogy kisgyerekkel, 35 évesen, túlképzetten ne is álmodjak állásról.
Illetve ma már tom, mit nem akarok csinálni.
Kinek milyen lehetőségei adódtak? Köszi. _________________ www.gyesrol-netre.com
www.gyesmellekes.com
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Németh Ági
|
Elküldve: 2004, Jún. 22, 14:54 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
mmm
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Ági
|
Elküldve: 2004, Jún. 08, 22:07 Hozzászólás témája:
|
|
|
Moni!
Mit lehet oktatni távban? Én már annyiszor néztem azt a honlapot, ráadásul nyelvtanár lennék, vagy mi. De én még nem jutottam dűlőre magammal sem! Nemhogy egyéb ötletekkel!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Caitlin
|
Elküldve: 2004, Jún. 07, 19:34 Hozzászólás témája:
|
|
|
Hihi, már csak azért is aranyos vagy! Hiába raksz ki evil ikonokat
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Török Mónika
Csatlakozott: 2004.03.31. Szerda 22:40 Hozzászólások: 199 Tartózkodási hely: Szentendre és a nagyvilág
|
Elküldve: 2004, Jún. 07, 19:00 Hozzászólás témája:
|
|
|
ez nem igaz! kikérem magamnak! gonosz vagyok, rosszindulatú és genya. ebben a sorrendben.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Caitlin
|
Elküldve: 2004, Jún. 07, 18:15 Hozzászólás témája:
|
|
|
Hát remélem, hogy bejönnek a munkáid!
T. Móni aranyos, soha rosszabb főnököt!!!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
rodekri
Csatlakozott: 2004.04.27. Kedd 20:17 Hozzászólások: 76 Tartózkodási hely: otthon
|
Elküldve: 2004, Jún. 07, 16:19 Hozzászólás témája:
|
|
|
Köszi Caitlin, aranyos vagy. Igazából az én munkám egy része nehezen végezhető táv-ban, ez a lakberendezés, itt inkább az elérhetőség és a kapcsolattartás miatt (+ információözön, + tanulási lehetőség) jó a net. A másik, szárnypróbálgatós kezdeményt a távmunkainfón találtam, egy új lakber. magazinnak itthonról is tökjól lehet cikkeket írni. Ezen felül itt csalineten is találtam egy új főnököt, régi, de sajnos sokáig elhanyagolt T. Móni nevű ismerősöm személyében. Úgyhogy megyek is dolgozni, mielőtt kikapok, hogy meló helyett dumálok. Ja. és a magazin - ez itt a reklám helye, akit érdekel, vegye meg: Ház és Lakás.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Török Mónika
Csatlakozott: 2004.03.31. Szerda 22:40 Hozzászólások: 199 Tartózkodási hely: Szentendre és a nagyvilág
|
Elküldve: 2004, Jún. 07, 14:57 Hozzászólás témája:
|
|
|
távoktatás, jányok, távoktatás. mármint nem tanulni, hanem tanítani. az elég jó. kissé géphez kötött, de elég tisztességesen fizet. http://okta.to.hu. de ne rontsátok az üzletemet
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Caitlin
|
Elküldve: 2004, Jún. 07, 14:07 Hozzászólás témája:
|
|
|
Jajj de örülök!
Végre valakinek alakul valami
Ha leírod milyen végzettséged van, szívesen megnézem neked a neten milyen állásajánlatok vannak! Nem tudom mibe akarsz belefogni, de drukkolok
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
rodekri
Csatlakozott: 2004.04.27. Kedd 20:17 Hozzászólások: 76 Tartózkodási hely: otthon
|
Elküldve: 2004, Jún. 07, 13:42 Hozzászólás témája:
|
|
|
Az vagyok, még van két évem szerencsére. De pénz - nos az a legkevesebb... (szó szerint). Épp ezért töröm a fejem, hogy mit is kezdhetnék a megszerzett három végzettségemmel itthon, de úgy, hogy már valaki fizessen is valamit. Pssszt! Alakulgat!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Caitlin
|
Elküldve: 2004, Jún. 07, 10:28 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Csak kifelejtem a lényeget...
Nálunk néhány ismerősnél kiderült, hogy nem jelentette be folyamatosan a munkáltatója, és persze minderre csak nyugdíj előtt jött rá. Egyébként, ha három gyerkőcöd van, akkor elvileg lehetsz főállású anya, amíg a legkisebb be nem tölti a 8. életévét. Nem sok pénzt adnak, de több mint a semmi...
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Caitlin
|
Elküldve: 2004, Jún. 07, 10:12 Hozzászólás témája:
|
|
|
Kedves rodekri,
Szerintem ne foglalkozzál mással. Lehet, hogy valaki milliomos mert a karrierbe fekteti az életét, de te legalább boldog anyuka vagy!
Még akkor is, ha így sokkal nehezebb. Én egyébként azt tapasztaltam, hogy 40 felettiek csak akkor találtan munkát, ha protekciójuk van valamelyik cégnél.
De nem akarlak elkeseríteni. Nem gondoltál még rá, hogy magánórát adj diákoknak valamilyen tárgyból amit szeretsz?
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
rodekri
|
Elküldve: 2004, Jún. 06, 20:26 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Na ez volt a jó kérdés! Arról nem is beszélve, hogy az egésznek van - legalábbis a mi családunkban - egy roppant komoly hátulütője. Pl. az én szüleim világéletükben rendes, dolgozó emberek voltak, én már 9 hónaposan bölcsibe "jártam", hogy anyu tudjon dolgozni, és persze szépen előbbre is jutottak, van lakás, van autó, van telek, stb., szóval minden, ami státusszimbólum. Erre itt vagyok én, aki nem elég, hogy renitens módon 19 évesen férjhez mentem, estin szereztem csak diplomát, három gyereket mertem szülni, mindennek a tetejébe már 10 és fél éve csak itthon vagyok... Elképzelni nem tudják, hogy mit össze nem melózom a sorstársaimmal együtt, nem hiszem, hogy akár egyetlen napra cserélnének velem, de amikor megszorulunk, még pénzt se nagyon kérhetünk tőlük, mert rögtön azzal jönnek, hogy én miért nem dolgozom... Az álláskeresési mizériámat már el sem mertem nekik mesélni, úgysem hinnék el, pedig anyu is átment néhány dolgon. Én mégsem hiszem, hogy közelebb a negyedik X-hez, és három gyermekkel súlyosbítva csak másodrendű állampolgár volnék. Illetve éppen dolgozom azon, hogy ne kelljen így éreznem.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Caitlin
|
Elküldve: 2004, Jún. 05, 22:28 Hozzászólás témája:
|
|
|
Én ezt soha nem értem meg... Mindig panaszkodnak, hogy sok a munkanélküli, de ebből a legtöbb a nő, mert ugye, ha fiatal akkor gyereket akar, ha már van gyerek az is baj, ha egyedülálló és 40 feletti az is baj... Akkor így hogyan találjon munkát az ember?
És miből tartsa el a gyerek(ek)et, ha a férj nem milliomos
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
rodekri
|
Elküldve: 2004, Jún. 05, 20:06 Hozzászólás témája:
|
|
|
Hát csajok, ti itt jól elbeszélgettek. És Móni, én még tavaly, amikor csak 35 voltam , hónapokig hiába kerestem állást, mert amikor bevallottam a három gyereket, kiröhögtek, vagy jobb esetben udvariasan közölték, hogy majd értesítenek. Még az Ikea is, ami állítólag családbarát munkahely. Meg aztán volt, ahol közölték, hogy túl kvalifikált vagyok, igaz, hogy a 36 évemből 20-at áttanultam. És ezek még csak nem is távmunkák, a síma álláskeresésnél is van átverés. Pl. volt egy kiadó, ahol hatórás asszisztenst kerestek. Nekik megfeleltem volna, de tájékoztattak, hogy ez náluk úgy megy, hogy minden reggel bemegyek, ők meg közlik, hogy aznap kell esetleg este 6-ig dolgoznom, vagy éppen mehetek egyből haza, de havi átlagban kijön a napi 6 óra. Könyörgöm, három gyerekkel????
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Caitlin
|
Elküldve: 2004, Jún. 05, 17:40 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Török Mónika
|
Elküldve: 2004, Jún. 05, 17:34 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
méghogy büntetendő a gyerekmunka, mi...
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Caitlin
|
Elküldve: 2004, Jún. 05, 17:28 Hozzászólás témája:
|
|
|
Ha jól tudom a marketing cuccos anyagi részét intézi, tehát amolyan könyvelő féle... Legalábbis valaki nemrég ezt mondta...De hogy miért junior??? Talán kifejezetten fiatalokat keresnek
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Török Mónika
|
Elküldve: 2004, Jún. 05, 16:26 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
amúgy mi a rosseb az a junior account manager? szavanként megvóna, de együtt mintha nem sok értelme lenne... vagy tökhűjje vagyok?
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Caitlin
|
Elküldve: 2004, Jún. 05, 15:04 Hozzászólás témája:
|
|
|
Pontosan, bár én még ott tartok, hogy mindenhol jött a kifogás; túl fiatal, biztosan gyereket akar. Van testvére? Neki van gyereke? Ha igen akkor magácskának is lesz! Kösz szépen...
No meg az IT, HR, PR Sales account manager, junior account manager Hát kérem, nem Magyarországon vagyunk??? A reklámokban mindent le kell fordítani, de a munkában úgy tűnik nem...
Én tuti csak 40 feletti nőket alkalmaznék, ők tapasztaltabbak, és sokszor megbízhatóbbak.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Török Mónika
|
Elküldve: 2004, Jún. 05, 12:58 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
hát ez az. és még az is, hogy hiába tudsz pár nyelvet és vagy profi, egy idő után nem léeszel attraktiv, mert a sors ilyen gonosz, szal negyven felett egy nőnek elhelyezkedni lehetetlen. pláne, ha nagy családja is van.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Caitlin
|
Elküldve: 2004, Jún. 05, 11:52 Hozzászólás témája:
|
|
|
Na most erre mit mondjak... Magyarországon kb. a lakosság 10%-a tud épkézláb módon egy idegen nyelvet, de ha elég attraktív vagy, és persze férfi a főnök, akkor nyert ügyed van. Tehát nem túl igazságosak a munkavállalókkal szemben.
És sajna (vagy szerencsére?) a legtöbb hazai gyártmányú ember becsületes munkából szeretne megélni, amire nem adnak nagy esélyt...
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Török Mónika
|
Elküldve: 2004, Jún. 05, 11:48 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
szóval vannak ám ajánlatok rendesen. amúgy a print hirdetések sem sokkal jobbak: gyak. senki mást nem keresnek, mint account managert, sales managert és önállóan dolgozni tudó, számítógéphez értő, angol nyelven felsőfokon tárgyalóképes asszisztenst (titkárnő, könyörgökkk, legyenek má boldogok, ha magyarul tud...) mindegy, na. nem tudom, ti hány évesek vagytok, de gyanítom, hogy legalább tízzel fiatalabbak nálam, hát, már a tiétek sem ez a tér. itt nagy arc kell és cosmo retikül.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Caitlin
|
Elküldve: 2004, Jún. 05, 11:24 Hozzászólás témája:
|
|
|
És még valami; egyszer ebbe is beleugrottam: Futtass egy kis reklámlécet internetezés közben. Persze a netet nem lassította, de az a napi 1 cent... Három $ egy év alatt Még a végén milliomos lettem volna, ezért le is töröltem
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Török Mónika
|
Elküldve: 2004, Jún. 05, 11:21 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
másik fajtája a távmunkának, a "keress pénzt e-mailek olvasásával!" kezdetű őrület. én nagyon szurkolok annak a leendő törvényi szabályozásnak, amely lehetővé tenné a listás átverők büntetését.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Caitlin
|
Elküldve: 2004, Jún. 05, 10:36 Hozzászólás témája: Távmunka- átverések
|
|
|
|
T. Móni cikkével kapcsolatban merült fel bennem néhány gondolat. Külföldön, sőt, nálunk is vannak jól működő MLM hálózatok (ld. AVON, Oriflame). Nem ezekkel van a probléma, hiszen itt kozmetikumokat kell értékesíteni, tehát konkrét termék eladásáról van szó.
Jó néhány hirdetésre jelentkeztem, mielőtt felraktam volna a távmunkáról írt cikksorozatba. A legtöbb válasz így kezdődött: "Ha ön nyugdíjas, vagy diák, Önnek szól az állásajánlatunk. Egyszerű másolási munkáról van szó..." Mikor a 10. levélre is ugyanez a válasz érkezett, kezdett gyanús lenni. Kíváncsiságból megrendeltem egy csomagot, amiben csak papírok voltak. Ezeket a papírokat nekem kellett volna eladni másoknak. No meg persze megrendelni újabb papírokat... Ez NEM munka !
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
.jpg)
hirdetés
|
|