| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
|
|
Eljokosan

|
Elküldve: 2009, Jún. 13, 11:22 Hozzászólás témája:
|
|
|
| Signetta írta: | | totya69 írta: | | Nem baj, majd mi gyártunk szérumot és jól meggazdagszik megint a gyógyszeripar, nekik ez csak üzlet... |
Üzlet, de jó volna azért, ha meg is gyógyulnának tőle az emberek. : ) |
Ha eleget fizetnek, talán meg is gyógyulnak...
"Az emberek csak néznek,
hogy az Isten a pénz lett..."
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Signetta

|
Elküldve: 2009, Jún. 12, 15:45 Hozzászólás témája:
|
|
|
| totya69 írta: | | Nem baj, majd mi gyártunk szérumot és jól meggazdagszik megint a gyógyszeripar, nekik ez csak üzlet... |
Üzlet, de jó volna azért, ha meg is gyógyulnának tőle az emberek. : )
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
totya69

|
Elküldve: 2009, Jún. 12, 08:09 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Nem baj, majd mi gyártunk szérumot és jól meggazdagszik megint a gyógyszeripar, nekik ez csak üzlet...
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Signetta

|
Elküldve: 2009, Jún. 12, 07:47 Hozzászólás témája:
|
|
|
Tegnap hallottam ismét a híradóba, hogy 6-os fokozatra emelték az influenza veszélyt. Igaz, én pontosan nem tudom, hogy ez mit jelent... Azt is bemondták, Mo.-on ez semmiféle változást, másfajta óvintézkedést nem jelent, mint ami eddig is volt. Azért ez mintha már kicsit nagyobb felhajtás lenne, mint anno a madárinfluenza. Akkor csak a szomszéd nénim volt nagyon beparázva, hogy ne etessük a madarakat, mert idehozzák a betegséget. : )) Még jó, hogy malacot nem tartunk.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
szabolcs01

Csatlakozott: 2008.12.08. Hétfő 11:07 Hozzászólások: 357 Tartózkodási hely: kb napi 16 óra a számítógép előtt
|
Elküldve: 2009, Máj. 19, 08:18 Hozzászólás témája:
|
|
|
Hogy is van ez?
Ki Kor(e)ában kel, ellenszert lel?  _________________ "Ki kardot ránt, kard által vész el"
Engem pedig billentyűzettel fognak agyonverni
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
totya69

|
Elküldve: 2009, Máj. 19, 08:08 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Nna a Koreaiak beelőztek minket, megvan az ellenszer, lehet most nagyhatalom lesz Korea?
Annak ad majd akit nagyon szeret, sok pénze van?
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
szabolcs01

Csatlakozott: 2008.12.08. Hétfő 11:07 Hozzászólások: 357 Tartózkodási hely: kb napi 16 óra a számítógép előtt
|
Elküldve: 2009, Máj. 16, 20:34 Hozzászólás témája:
|
|
|
Kérdés, h milyen hatást szeretnél elérni vele... _________________ "Ki kardot ránt, kard által vész el"
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Signetta

|
Elküldve: 2009, Máj. 16, 19:01 Hozzászólás témája:
|
|
|
| szabolcs01 írta: | Látom, szemléltetésként be is szúrtál egy bocis képet  |
Igen. : ) De hatásos, nem? : )
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
szabolcs01

|
Elküldve: 2009, Máj. 16, 15:50 Hozzászólás témája:
|
|
|
Látom, szemléltetésként be is szúrtál egy bocis képet  _________________ "Ki kardot ránt, kard által vész el"
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Signetta

|
Elküldve: 2009, Máj. 16, 11:08 Hozzászólás témája:
|
|
|
| szabolcs01 írta: | | Signetta írta: | | Az van odaírva, de tudjátok... nagy szívem van. :$: )) Szabi, Te is tanulj mondjuk... ööö bociul. : ))) |
Úgy érted, h kerge marhául?
| Signetta írta: | | Most mondták a híradóba, hogy már Mo.-on is több embert vittek a László kórházba h1n1 influenza gyanújával. :/ Lehet, ideért a járvány? Még se "kamu" volt? Anno nem hallottam, hogy madárinfluenzás lett volna valaki hazánkban. Vagy rosszul emlékszem? |
Mindenesetre én továbbra is túlhájpoltnak tartom ezt az egész dolgot. Ha jól tévedek, akkor akiket eddig nálunk bevittek h1n1 gyanúval, azokról kiderült, hogy mégsem azok. |
Neeeeeem, bociul! : ) Búúúúúúúúúúúúúúúúúúúú : ))
Nem volt rá alkalmam követni mostanság, hogy mi történt a mo.-i "áldozatokkal", de köszi Szabolcs01 az infót! : )
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
szabolcs01

|
Elküldve: 2009, Máj. 15, 20:14 Hozzászólás témája:
|
|
|
| Signetta írta: | | Az van odaírva, de tudjátok... nagy szívem van. :$: )) Szabi, Te is tanulj mondjuk... ööö bociul. : ))) |
Úgy érted, h kerge marhául?
| Signetta írta: | | Most mondták a híradóba, hogy már Mo.-on is több embert vittek a László kórházba h1n1 influenza gyanújával. :/ Lehet, ideért a járvány? Még se "kamu" volt? Anno nem hallottam, hogy madárinfluenzás lett volna valaki hazánkban. Vagy rosszul emlékszem? |
Mindenesetre én továbbra is túlhájpoltnak tartom ezt az egész dolgot. Ha jól tévedek, akkor akiket eddig nálunk bevittek h1n1 gyanúval, azokról kiderült, hogy mégsem azok.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Signetta

|
Elküldve: 2009, Máj. 14, 18:53 Hozzászólás témája:
|
|
|
Az van odaírva, de tudjátok... nagy szívem van. :$: )) Szabi, Te is tanulj mondjuk... ööö bociul. : )))
Most mondták a híradóba, hogy már Mo.-on is több embert vittek a László kórházba h1n1 influenza gyanújával. :/ Lehet, ideért a járvány? Még se "kamu" volt? Anno nem hallottam, hogy madárinfluenzás lett volna valaki hazánkban. Vagy rosszul emlékszem? _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
totya69

|
Elküldve: 2009, Máj. 08, 09:05 Hozzászólás témája:
|
|
|
Szabolcs01: olvasni csak tudol?
Az van odaírva TOTYA
Signetta: neked dorombolnék is, de ahogy akarod: Vaoúúú, miáoúúúú, (továbbképeztem a nyelvtudásom)
Nah én még mindíg azt mondom, kell vmi mumus állandóan!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
szabolcs01

|
Elküldve: 2009, Máj. 07, 20:11 Hozzászólás témája:
|
|
|
Vau-vau!
Mit tegyek, h engem is szeress, ne csak Totyát?  _________________ "Ki kardot ránt, kard által vész el"
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Signetta

|
Elküldve: 2009, Máj. 07, 16:29 Hozzászólás témája:
|
|
|
| totya69 írta: | Én nem akarok az elsők közt lenni, de télleg!
Ha ha happpsssziiiiiii Röff
De azért még szerettek nem?
Na megyek xavazni  |
Még egyelőre Mo.-ra csak fagyasztva érkezett az influenza. Hála tényleg alábbhagyott a riogatás, már nem csak ez folyik a csapból is.
Néztem a szavazást, a "nem" vezet 60%-al, ha jól emlékszem. : )
Ha ugatnál is szeretnénk Totya. : )
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
totya69

|
Elküldve: 2009, Máj. 06, 08:05 Hozzászólás témája:
|
|
|
Én nem akarok az elsők közt lenni, de télleg!
Ha ha happpsssziiiiiii Röff
De azért még szerettek nem?
Na megyek xavazni
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
szabolcs01

|
Elküldve: 2009, Máj. 06, 07:56 Hozzászólás témája:
|
|
|
én is várom _________________ "Ki kardot ránt, kard által vész el"
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kokuszpok2
|
Elküldve: 2009, Máj. 05, 19:25 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Láttátok a szavazásokat a sertésinfluenzával kapcsolatban? Kiváncsi leszek mi lesz a vége.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kokuszpok2
|
Elküldve: 2009, Máj. 05, 19:06 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Az a fura , h majdnem úgy nyilatkoznak, felháborító, h Mo.-on még egy fertőzött sincs. Szinte várják mikor lesz az első.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
szabolcs01

|
Elküldve: 2009, Máj. 05, 08:15 Hozzászólás témája:
|
|
|
biztos nekik is ott van banxámlájuk
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
totya69

|
Elküldve: 2009, Máj. 05, 08:03 Hozzászólás témája:
|
|
|
Mííí? má Svájcba is? Há a vírusok is tudják hová érdemes eljutni
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kokuszpok2
|
Elküldve: 2009, Máj. 04, 19:34 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Na, ma fél füllel hallottam híreket. Annyira már nem rémisztgetik a népet, mint az elmúlt napokban.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
szabolcs01

|
Elküldve: 2009, Máj. 01, 21:58 Hozzászólás témája:
|
|
|
| Evicike írta: | | Én Totya nevű fiatalembernek hiszek: " a malackák a keverő edények"... |
Elég nagy malacok (vagy inkább disznók?) voltak azok a fehérköpenyesek, akik laboratóriumban "kikeverték" ezt a vírust
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Evicike
|
Elküldve: 2009, Máj. 01, 21:19 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Én Totya nevű fiatalembernek hiszek: " a malackák a keverő edények"...
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Signetta

|
Elküldve: 2009, Máj. 01, 09:46 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Azzal én is egyetértek, hogy a médiának nagy szerepe van abban, hogy felfújják ezeket a híreket, mint 2 éve a madárinfluenzát. Nem értem, mért céljuk az emberek megfélemlítése. Viszont biztos van azért háttere is, de eddig a 160 emberből, akik meghaltak csak 10-nél mutatták ki azt, hogy biztos sertésinfluenza végzett velük. Többen meg is gyógyultak belőle már. Az 1918-as világjárvány okozója is hasonló vírus volt.
Állítólag már nem csak Németországban, de Ausztriában és Lengyelországban is találtak sertésinfluenzával fertőzött embereket. Ettől függetlenül én se hiszem, hogy van értelme tonnaszámra felhalmozni a tartós élelmiszereket és felíratni, kiváltani egy gyógyszertárnyi antibiotikumot.
Vannak országok, vagy ország -ha jól emlékszem valamelyik afrikai ország-, ahol elrendelték a sertések leölését, közben pedig a járvány elnevezése a megtévesztő.
Már azt is olvastam, hogy a sertésinfluenza jól reagál egy Tamiflu nevű antivirális szerre. Lehet, meg is van az ellenszere?
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kokuszpok2
|
Elküldve: 2009, Ápr. 30, 19:23 Hozzászólás témája:
|
|
|
| szabolcs01 írta: | | Szerintem csak túlparázzák az egészet a média fújja fel, mint mindig. Sajnos ide jutottunk, hogy a hírszolgáltatók azon versengenek melyikük tudja drámaibban tálalni ugyanazt a témát. De nem csak az ő hibájuk, mert ha nem lenne rá igény, akkor valószínűleg nem ez lenne, ami most van. |
Hát, h nagy a média felhajtás az biztos, nem véletlen...
Számomra ijesztő is kicsit, azért mert mi van, h emögött állnak valakik? Tudom, h jövök itt az összeesküvés elméletemmel, de mi van, h nem véletlenül alakult ki ez az egész? Na jó nem írok több hülyeséget.
Ma az jutott az eszembe, h a madárinfluenzával is beparáztatták a népet, h végigsöpör a világon, és azóta fújják, h x évtizedenként eddig mindig volt valamilyen világjárvány. Most meg le vagyunk maradva , mert már 50 éve nem volt semmi. Lehet, h valakik azt gondolták, h bekelene hozni a lemaradást? (bocs többet nem vészmadárkodok)
De az is igaz, h nem a középkorban élünk és nem is a spanyol nátha idejében.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
szabolcs01

|
Elküldve: 2009, Ápr. 30, 16:24 Hozzászólás témája:
|
|
|
Szerintem csak túlparázzák az egészet a média fújja fel, mint mindig. Sajnos ide jutottunk, hogy a hírszolgáltatók azon versengenek melyikük tudja drámaibban tálalni ugyanazt a témát. De nem csak az ő hibájuk, mert ha nem lenne rá igény, akkor valószínűleg nem ez lenne, ami most van. _________________ "Ki kardot ránt, kard által vész el"
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
vaslady
|
Elküldve: 2009, Ápr. 30, 15:10 Hozzászólás témája:
|
|
|
| totya69 írta: | A sertésinfluenza miért is Trópusi?
ezt nem értem, a tüsszentésnek mi köze a higiéniához azon kívül, hogy nem szép dolog ha nem teszed a szád elé a kezed. Egyről beszélünk? csak kérdem? |
A higiénia alatt és nemcsak a kézmosást, meg a tisztaságot értettem, hanem magát az emberi életkörülményeket is. Tehát aki egészségtelen körülmények között él, az hamarabb betegszik meg. Mit gondolsz Totya itt Magyarországon miért volt népbetegség a tüdővész? Azért, mert egészségtelen, szar, penészes lakásokban éltek sokan, ami elősegített a nátha, illetve tüdőbaj kialakulását, kinek mennyire volt gyenge az immunrendszere. És igen, ez a második kulcsszó, hogy milyen állapotban van az immunrendszer.
A cseppfertőzés nem csak úgy terjed, hogy rátüsszentesz vagy ráköhögsz a másikra, hanem kézről kézre, szó szerint. Tehát a kezedről is bekerülhet a vírus a szervezetedbe.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
totya69

|
Elküldve: 2009, Ápr. 30, 13:02 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
A sertésinfluenza miért is Trópusi?
ezt nem értem, a tüsszentésnek mi köze a higiéniához azon kívül, hogy nem szép dolog ha nem teszed a szád elé a kezed. Egyről beszélünk? csak kérdem?
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
vaslady
|
Elküldve: 2009, Ápr. 30, 12:37 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Köszi a válaszokat. Én annyit tudok, hogy ezek súlyos betegségek, szépen meg lehet ezekben halni, de elsősorban trópusi betegségek ezek. Az egyértelmű számotokra is, hogy a trópusi területeken más életkörülmények vannak, ott a személyi-és csoportos higiénia feltételei nem elégségesek, kivéve a nagyvárosokat. Nem véletlen, hogy ha trópusi területre utazol, kötelező a védőoltás. Még ha át is kerül Európába a sertésinfluenza, hatékonyan el tudják szigetelni a betegséget.
Én nem vagyok hajlandó félni, mert az csökkenti a rezgésszintemet és akkor bármilyen betegség előjöhet. A médiának egyébként is az a célja, hogy megfélemlítse az embereket.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
totya69

|
Elküldve: 2009, Ápr. 30, 12:16 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Már a neve is megtévesztő, bár az igaz hogy a sertések is elkapják, de azt hallottam ma a rádióba, hogy a malackák a keverő edények. Bennük mutálódnak ezek a vírusok. a terjedése emberről emberre cseppfertőzés által, már német országban is kimutatták, tehát érdemes résen lenni és szűrni a híreket. Kacsának nem kacsa, az bizta!
Remélem tudtam segíteni!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
pikerics
|
Elküldve: 2009, Ápr. 30, 11:47 Hozzászólás témája:
|
|
|
hát nem tudom...
mert a madárinfluenzánál, marhakórnál inkább lehetett piaci tényezőkre gyanakodni, amikor kiirtották biz. országokban, régiókban a szárnyas jószágokat...meg a marhákat...
de itt most nem is erről cikkeznek, hanem hogy emberről emberre terjed...
remélem csak pánikkeltés.... _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Laura
Csatlakozott: 2004.04.01. Csütörtök 2:58 Hozzászólások: 179 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2009, Ápr. 30, 10:57 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Hát én nagyon remélem, hogy csak riogatásról van szó, de azért nem mernék nagyszájúskodni. Nyilván nem szólna erről a világsajtó, ha csak egy kis nátha lenne.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
vaslady
|
Elküldve: 2009, Ápr. 30, 10:47 Hozzászólás témája: Sertéinfluenza-veszély világszerte. Mit gondolsz ide is elér
|
|
|
|
Sziasztok!
A közelmúltban a különböző bulvármagazinok hasábjain arról lehetett olvasni, hogy újfajta világjárvány tört ki: a sertésinfluenza, amely állítólag hazánkhoz közeledik. Te mit gondolsz erről? Valóban félni kell ettől vagy csak felturbózták a hírt, hogy olvassák az újságot? Járványveszély esetén te mit tennél?
Van egy olyan érzésem, hogy kacsa ez a hír, olyan, mint a kergemarhakór, meg a madárinfluenza, amelyekkel szintén riogatták a népet.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
.jpg)
hirdetés
|
|