Gy.I.K.Gy.I.K.     KeresésKeresés     TaglistaTaglista     CsoportokCsoportok    
ProfilProfil     Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned
Sertéinfluenza-veszély világszerte. Mit gondolsz ide is elér
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3

Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Mindenkinek
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Eljokosan

HozzászólásElküldve: 2009, Jún. 13, 11:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Signetta írta:
totya69 írta:
Nem baj, majd mi gyártunk szérumot és jól meggazdagszik megint a gyógyszeripar, nekik ez csak üzlet...

Üzlet, de jó volna azért, ha meg is gyógyulnának tőle az emberek. : )

Ha eleget fizetnek, talán meg is gyógyulnak...

"Az emberek csak néznek,
hogy az Isten a pénz lett..."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Signetta

HozzászólásElküldve: 2009, Jún. 12, 15:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

totya69 írta:
Nem baj, majd mi gyártunk szérumot és jól meggazdagszik megint a gyógyszeripar, nekik ez csak üzlet...

Üzlet, de jó volna azért, ha meg is gyógyulnának tőle az emberek. : )
Vissza az elejére
totya69

HozzászólásElküldve: 2009, Jún. 12, 08:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Vissza az elejére
Signetta

HozzászólásElküldve: 2009, Jún. 12, 07:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tegnap hallottam ismét a híradóba, hogy 6-os fokozatra emelték az influenza veszélyt. Igaz, én pontosan nem tudom, hogy ez mit jelent... Azt is bemondták, Mo.-on ez semmiféle változást, másfajta óvintézkedést nem jelent, mint ami eddig is volt. Azért ez mintha már kicsit nagyobb felhajtás lenne, mint anno a madárinfluenza. Akkor csak a szomszéd nénim volt nagyon beparázva, hogy ne etessük a madarakat, mert idehozzák a betegséget. : )) Még jó, hogy malacot nem tartunk. Very Happy
Vissza az elejére
szabolcs01

HozzászólásElküldve: 2009, Máj. 19, 08:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hogy is van ez?
Ki Kor(e)ában kel, ellenszert lel? Smile
totya69

HozzászólásElküldve: 2009, Máj. 19, 08:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nna a Koreaiak beelőztek minket, megvan az ellenszer, lehet most nagyhatalom lesz Korea?
Annak ad majd akit nagyon szeret, sok pénze van?
Vissza az elejére
szabolcs01

HozzászólásElküldve: 2009, Máj. 16, 20:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kérdés, h milyen hatást szeretnél elérni vele...
Signetta

HozzászólásElküldve: 2009, Máj. 16, 19:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

szabolcs01 írta:
Látom, szemléltetésként be is szúrtál egy bocis képet Wink

Igen. : ) De hatásos, nem? : )
Vissza az elejére
szabolcs01

HozzászólásElküldve: 2009, Máj. 16, 15:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Látom, szemléltetésként be is szúrtál egy bocis képet Wink
Signetta

HozzászólásElküldve: 2009, Máj. 16, 11:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

szabolcs01 írta:
Signetta írta:
Az van odaírva, de tudjátok... nagy szívem van. :$: )) Szabi, Te is tanulj mondjuk... ööö bociul. : )))

Úgy érted, h kerge marhául? Wink

Signetta írta:
Most mondták a híradóba, hogy már Mo.-on is több embert vittek a László kórházba h1n1 influenza gyanújával. :/ Lehet, ideért a járvány? Még se "kamu" volt? Anno nem hallottam, hogy madárinfluenzás lett volna valaki hazánkban. Vagy rosszul emlékszem?

Mindenesetre én továbbra is túlhájpoltnak tartom ezt az egész dolgot. Ha jól tévedek, akkor akiket eddig nálunk bevittek h1n1 gyanúval, azokról kiderült, hogy mégsem azok.

Neeeeeem, bociul! : ) Búúúúúúúúúúúúúúúúúúúú : ))

Nem volt rá alkalmam követni mostanság, hogy mi történt a mo.-i "áldozatokkal", de köszi Szabolcs01 az infót! : )
Vissza az elejére
szabolcs01

HozzászólásElküldve: 2009, Máj. 15, 20:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Signetta írta:
Az van odaírva, de tudjátok... nagy szívem van. :$: )) Szabi, Te is tanulj mondjuk... ööö bociul. : )))

Úgy érted, h kerge marhául? Wink

Signetta írta:
Most mondták a híradóba, hogy már Mo.-on is több embert vittek a László kórházba h1n1 influenza gyanújával. :/ Lehet, ideért a járvány? Még se "kamu" volt? Anno nem hallottam, hogy madárinfluenzás lett volna valaki hazánkban. Vagy rosszul emlékszem?

Mindenesetre én továbbra is túlhájpoltnak tartom ezt az egész dolgot. Ha jól tévedek, akkor akiket eddig nálunk bevittek h1n1 gyanúval, azokról kiderült, hogy mégsem azok.
Vissza az elejére
Signetta

HozzászólásElküldve: 2009, Máj. 14, 18:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

totya69

HozzászólásElküldve: 2009, Máj. 08, 09:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szabolcs01: olvasni csak tudol?
Az van odaírva TOTYA Smile
Signetta: neked dorombolnék is, de ahogy akarod: Vaoúúú, miáoúúúú, (továbbképeztem a nyelvtudásom)
Very Happy
Nah én még mindíg azt mondom, kell vmi mumus állandóan!
Vissza az elejére
szabolcs01

HozzászólásElküldve: 2009, Máj. 07, 20:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Vau-vau! Smile

Mit tegyek, h engem is szeress, ne csak Totyát? Sad
Signetta

HozzászólásElküldve: 2009, Máj. 07, 16:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

totya69 írta:
Én nem akarok az elsők közt lenni, de télleg!

Ha ha happpsssziiiiiii Röff Very Happy
De azért még szerettek nem?
Na megyek xavazni Smile

Még egyelőre Mo.-ra csak fagyasztva érkezett az influenza. Hála tényleg alábbhagyott a riogatás, már nem csak ez folyik a csapból is.
Néztem a szavazást, a "nem" vezet 60%-al, ha jól emlékszem. : )

Ha ugatnál is szeretnénk Totya. : )
Vissza az elejére
totya69

HozzászólásElküldve: 2009, Máj. 06, 08:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én nem akarok az elsők közt lenni, de télleg!

Ha ha happpsssziiiiiii Röff Very Happy
De azért még szerettek nem?
Na megyek xavazni Smile
Vissza az elejére
szabolcs01

HozzászólásElküldve: 2009, Máj. 06, 07:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

én is várom
kokuszpok2

HozzászólásElküldve: 2009, Máj. 05, 19:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Láttátok a szavazásokat a sertésinfluenzával kapcsolatban? Kiváncsi leszek mi lesz a vége.
Vissza az elejére
kokuszpok2

HozzászólásElküldve: 2009, Máj. 05, 19:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Az a fura , h majdnem úgy nyilatkoznak, felháborító, h Mo.-on még egy fertőzött sincs. Szinte várják mikor lesz az első.
Vissza az elejére
szabolcs01

HozzászólásElküldve: 2009, Máj. 05, 08:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

biztos nekik is ott van banxámlájuk Laughing
Vissza az elejére
totya69

HozzászólásElküldve: 2009, Máj. 05, 08:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mííí? má Svájcba is? Há a vírusok is tudják hová érdemes eljutni Smile
Vissza az elejére
kokuszpok2

HozzászólásElküldve: 2009, Máj. 04, 19:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Na, ma fél füllel hallottam híreket. Annyira már nem rémisztgetik a népet, mint az elmúlt napokban.
Vissza az elejére
szabolcs01

HozzászólásElküldve: 2009, Máj. 01, 21:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Evicike írta:
Én Totya nevű fiatalembernek hiszek: " a malackák a keverő edények"...

Elég nagy malacok (vagy inkább disznók?) voltak azok a fehérköpenyesek, akik laboratóriumban "kikeverték" ezt a vírust Smile
Vissza az elejére
Evicike

HozzászólásElküldve: 2009, Máj. 01, 21:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én Totya nevű fiatalembernek hiszek: " a malackák a keverő edények"...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Signetta

HozzászólásElküldve: 2009, Máj. 01, 09:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Azzal én is egyetértek, hogy a médiának nagy szerepe van abban, hogy felfújják ezeket a híreket, mint 2 éve a madárinfluenzát. Nem értem, mért céljuk az emberek megfélemlítése. Viszont biztos van azért háttere is, de eddig a 160 emberből, akik meghaltak csak 10-nél mutatták ki azt, hogy biztos sertésinfluenza végzett velük. Többen meg is gyógyultak belőle már. Az 1918-as világjárvány okozója is hasonló vírus volt.
Állítólag már nem csak Németországban, de Ausztriában és Lengyelországban is találtak sertésinfluenzával fertőzött embereket. Ettől függetlenül én se hiszem, hogy van értelme tonnaszámra felhalmozni a tartós élelmiszereket és felíratni, kiváltani egy gyógyszertárnyi antibiotikumot.
Vannak országok, vagy ország -ha jól emlékszem valamelyik afrikai ország-, ahol elrendelték a sertések leölését, közben pedig a járvány elnevezése a megtévesztő.
Már azt is olvastam, hogy a sertésinfluenza jól reagál egy Tamiflu nevű antivirális szerre. Lehet, meg is van az ellenszere?
Vissza az elejére
kokuszpok2

HozzászólásElküldve: 2009, Ápr. 30, 19:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

szabolcs01 írta:
Szerintem csak túlparázzák az egészet a média fújja fel, mint mindig. Sajnos ide jutottunk, hogy a hírszolgáltatók azon versengenek melyikük tudja drámaibban tálalni ugyanazt a témát. De nem csak az ő hibájuk, mert ha nem lenne rá igény, akkor valószínűleg nem ez lenne, ami most van.

Hát, h nagy a média felhajtás az biztos, nem véletlen...
Számomra ijesztő is kicsit, azért mert mi van, h emögött állnak valakik? Tudom, h jövök itt az összeesküvés elméletemmel, de mi van, h nem véletlenül alakult ki ez az egész? Na jó nem írok több hülyeséget.

Ma az jutott az eszembe, h a madárinfluenzával is beparáztatták a népet, h végigsöpör a világon, és azóta fújják, h x évtizedenként eddig mindig volt valamilyen világjárvány. Most meg le vagyunk maradva , mert már 50 éve nem volt semmi. Lehet, h valakik azt gondolták, h bekelene hozni a lemaradást? (bocs többet nem vészmadárkodok)

De az is igaz, h nem a középkorban élünk és nem is a spanyol nátha idejében.
Vissza az elejére
szabolcs01

HozzászólásElküldve: 2009, Ápr. 30, 16:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szerintem csak túlparázzák az egészet a média fújja fel, mint mindig. Sajnos ide jutottunk, hogy a hírszolgáltatók azon versengenek melyikük tudja drámaibban tálalni ugyanazt a témát. De nem csak az ő hibájuk, mert ha nem lenne rá igény, akkor valószínűleg nem ez lenne, ami most van.
vaslady

HozzászólásElküldve: 2009, Ápr. 30, 15:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

totya69 írta:
A sertésinfluenza miért is Trópusi?
ezt nem értem, a tüsszentésnek mi köze a higiéniához azon kívül, hogy nem szép dolog ha nem teszed a szád elé a kezed. Egyről beszélünk? csak kérdem?

A higiénia alatt és nemcsak a kézmosást, meg a tisztaságot értettem, hanem magát az emberi életkörülményeket is. Tehát aki egészségtelen körülmények között él, az hamarabb betegszik meg. Mit gondolsz Totya itt Magyarországon miért volt népbetegség a tüdővész? Azért, mert egészségtelen, szar, penészes lakásokban éltek sokan, ami elősegített a nátha, illetve tüdőbaj kialakulását, kinek mennyire volt gyenge az immunrendszere. És igen, ez a második kulcsszó, hogy milyen állapotban van az immunrendszer.
A cseppfertőzés nem csak úgy terjed, hogy rátüsszentesz vagy ráköhögsz a másikra, hanem kézről kézre, szó szerint. Tehát a kezedről is bekerülhet a vírus a szervezetedbe.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
totya69

HozzászólásElküldve: 2009, Ápr. 30, 13:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A sertésinfluenza miért is Trópusi?
ezt nem értem, a tüsszentésnek mi köze a higiéniához azon kívül, hogy nem szép dolog ha nem teszed a szád elé a kezed. Egyről beszélünk? csak kérdem?
Vissza az elejére
vaslady

HozzászólásElküldve: 2009, Ápr. 30, 12:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Köszi a válaszokat. Én annyit tudok, hogy ezek súlyos betegségek, szépen meg lehet ezekben halni, de elsősorban trópusi betegségek ezek. Az egyértelmű számotokra is, hogy a trópusi területeken más életkörülmények vannak, ott a személyi-és csoportos higiénia feltételei nem elégségesek, kivéve a nagyvárosokat. Nem véletlen, hogy ha trópusi területre utazol, kötelező a védőoltás. Még ha át is kerül Európába a sertésinfluenza, hatékonyan el tudják szigetelni a betegséget.
Én nem vagyok hajlandó félni, mert az csökkenti a rezgésszintemet és akkor bármilyen betegség előjöhet. A médiának egyébként is az a célja, hogy megfélemlítse az embereket.
Vissza az elejére
totya69

HozzászólásElküldve: 2009, Ápr. 30, 12:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Már a neve is megtévesztő, bár az igaz hogy a sertések is elkapják, de azt hallottam ma a rádióba, hogy a malackák a keverő edények. Bennük mutálódnak ezek a vírusok. a terjedése emberről emberre cseppfertőzés által, már német országban is kimutatták, tehát érdemes résen lenni és szűrni a híreket. Kacsának nem kacsa, az bizta!
Remélem tudtam segíteni!
Vissza az elejére
pikerics

HozzászólásElküldve: 2009, Ápr. 30, 11:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hát nem tudom...
mert a madárinfluenzánál, marhakórnál inkább lehetett piaci tényezőkre gyanakodni, amikor kiirtották biz. országokban, régiókban a szárnyas jószágokat...meg a marhákat...
de itt most nem is erről cikkeznek, hanem hogy emberről emberre terjed...
remélem csak pánikkeltés....

[^]  
Vissza az elejére
Laura

HozzászólásElküldve: 2009, Ápr. 30, 10:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát én nagyon remélem, hogy csak riogatásról van szó, de azért nem mernék nagyszájúskodni. Nyilván nem szólna erről a világsajtó, ha csak egy kis nátha lenne.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
vaslady

HozzászólásElküldve: 2009, Ápr. 30, 10:47    Hozzászólás témája: Sertéinfluenza-veszély világszerte. Mit gondolsz ide is elér Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
A közelmúltban a különböző bulvármagazinok hasábjain arról lehetett olvasni, hogy újfajta világjárvány tört ki: a sertésinfluenza, amely állítólag hazánkhoz közeledik. Te mit gondolsz erről? Valóban félni kell ettől vagy csak felturbózták a hírt, hogy olvassák az újságot? Járványveszély esetén te mit tennél?
Van egy olyan érzésem, hogy kacsa ez a hír, olyan, mint a kergemarhakór, meg a madárinfluenza, amelyekkel szintén riogatták a népet.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Mindenkinek Időzóna: (GMT +2 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3
3 / 3 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.