| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
|
|
zsonita
|
Elküldve: 2006, Szept. 10, 20:19 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Én teljesen béna vagyok az egész adós témához. De ennek ellenére szeretnék egy netes boltot nyitni. Csak sajnos nem tudom, hogy egy vállalkozó mit írható le az adójából? Milyen járulékokat kell fizetnie (különösen most, hogy hallottam, hogy 125 ezer után kell)? stb.
Kérem, hogy aki tud, segítsen nekem.
Köszke.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
csiri

Csatlakozott: 2005.05.22. Vasárnap 22:12 Hozzászólások: 10 Tartózkodási hely: {USER_FROM}
|
Elküldve: 2005, Jún. 02, 10:13 Hozzászólás témája:
|
|
|
Köszönöm a segítséget! Reméltem, hátha van olcsóbb megoldás.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Paso-paso

|
Elküldve: 2005, Jún. 01, 13:21 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Annyival egészíteném ki, hogy az ingatlan bérbeadás tárgyi adómentes tevékenység, tehát, ha az "áfa kört" választod, akkor sem, kell felszámítani az áfát (értelem szerűen viszont a levonási lehetőségre sincs mód). A 4 %-os egészségügyi hozzájárulást még nem fogadta el az országgyűlés. (Úgy tudom, hogy legkorábban is csak szeptembertől lehetséges- de ez csak "kósza" info.)
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Hamra

Csatlakozott: 2005.03.30. Szerda 18:49 Hozzászólások: 634 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2005, Jún. 01, 08:20 Hozzászólás témája:
|
|
|
Be kell menned az adóhivatalba adószámot kérni. Fontos, hogy alanyi mentességet kérjél, különben ÁFÁ-t is át kell terhelned a bérlőre, majd azt be kell fizetned (szóval sok macera). Jelenleg 25 % forrásadó terheli a bérbeadást, ill. erre jön még rá 4% más (ennek nem tudom a nevét, mert most vezették be). Tavaly még csak 20% forrásadó volt.
A bérbeadásból származó jövedelem viszont nem esik összevonás alá, tehát attól mondjuk nem lépsz feljebb 1-2 adósávot a munkahelyeden - persze csak ha nem amúgy is a legmagasabb SZJA sávban vagy -, ezért hívják az adót, amit fizetsz, forrásadónak és nem SZJA-nak. _________________ http://hamra.gportal.hu
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
csiri

Csatlakozott: 2005.05.22. Vasárnap 22:12 Hozzászólások: 10 Tartózkodási hely: {USER_FROM}
|
Elküldve: 2005, Máj. 31, 21:57 Hozzászólás témája: S.O.S. Adózásról
|
|
|
|
Aki tud kérem segítsen!
Meg tudná mondani nekem valaki hogy ha hérbeadom a lakásomat, akkor mi a teendőm hogy számlát tudjak adni a bérlőnek, illetve milyen adó terhel engem?
Várom válaszotok, csiri.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
.jpg)
hirdetés
|
|