| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
|
|
madoemszi

Csatlakozott: 2006.11.27. Hétfő 15:15 Hozzászólások: 5941 Tartózkodási hely: imitt-amott
|
Elküldve: 2009, Okt. 29, 12:02 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Signetta

|
Elküldve: 2009, Okt. 29, 11:04 Hozzászólás témája:
|
|
|
| madoemszi írta: | Igen !!!...Signetta ez engem is érdekelne hol laksz  |
Eggyel lentebbi válaszomban közkívánatra megírva.  _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Signetta

|
Elküldve: 2009, Okt. 29, 11:03 Hozzászólás témája:
|
|
|
[quote="vicusmamesz"][quote="Signetta"][quote="vicusmamesz"][quote="Signetta"] | vicusmamesz írta: | | Signetta írta: | | vicusmamesz írta: |
Nagyjából sehol!
Néhány péknél egyébként ki lehet fogni finomat. Például nálunk a Seki Pékségben jó dolgokat csinálnak. Kár, hogy sok mindennek egyentésztája van, de a kifli finom, a sós perec verhetetlen, kenyeret meg néha kell behonzom a kollegináknak, olyan fincsi  |
Igen, ez a legjobb kifejezés, hogy "egyen tészta" mindegyik ilyen péksütemény. : )) Úgy látom, rossz helyen lakom. : )) Egy kenyérre mi is rákaptunk, és boltba lehet kapni, nagyon finom. : ) |
Igen Signetta, lehet, hogy rossz helyen laksz... (bocsánat)
Felénk a boltokban is előfordul ehető kenyér, a teszkónak is van, ami jó, az auchannak is, de szerintem a többinek nincs. Van nálunk minden, pedig kis város vagyunk. Pennytől a CBA-ig, lidl-től keresztül a SPAR-ig, de a pékség az pékség! Merre laksz te, hogy ott ilyen kicsi a választék? |
Hmm... végül is nálunk is van Tesco, Spar, Penny, pékség... csak én a város azon részén lakok pont, ahonnét ezek messze vannak. Egyébként, K.barcika. : )) Ma épp juhtúró lesz kutatva valahol hétvégére. : ))) _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Signetta

|
Elküldve: 2009, Okt. 29, 10:58 Hozzászólás témája:
|
|
|
| madoemszi írta: | erre Én is gondoltam , de remélem lesz nála vaj is  |
Ha egyszer sikerül elkészítened, akár évek múlva is , kérlek, írd le nekünk, milyen volt a sajt!  _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
madoemszi

Csatlakozott: 2006.11.27. Hétfő 15:15 Hozzászólások: 5941 Tartózkodási hely: imitt-amott
|
Elküldve: 2009, Okt. 29, 09:51 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
vicusmamesz
|
Elküldve: 2009, Okt. 28, 21:43 Hozzászólás témája:
|
|
|
[quote="Signetta"][quote="vicusmamesz"][quote="Signetta"][quote="vicusmamesz"] | Signetta írta: | | vicusmamesz írta: |
Nagyjából sehol!
Néhány péknél egyébként ki lehet fogni finomat. Például nálunk a Seki Pékségben jó dolgokat csinálnak. Kár, hogy sok mindennek egyentésztája van, de a kifli finom, a sós perec verhetetlen, kenyeret meg néha kell behonzom a kollegináknak, olyan fincsi  |
Igen, ez a legjobb kifejezés, hogy "egyen tészta" mindegyik ilyen péksütemény. : )) Úgy látom, rossz helyen lakom. : )) Egy kenyérre mi is rákaptunk, és boltba lehet kapni, nagyon finom. : ) |
Igen Signetta, lehet, hogy rossz helyen laksz... (bocsánat)
Felénk a boltokban is előfordul ehető kenyér, a teszkónak is van, ami jó, az auchannak is, de szerintem a többinek nincs. Van nálunk minden, pedig kis város vagyunk. Pennytől a CBA-ig, lidl-től keresztül a SPAR-ig, de a pékség az pékség! Merre laksz te, hogy ott ilyen kicsi a választék?
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
madoemszi

|
Elküldve: 2009, Okt. 28, 16:36 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Signetta

|
Elküldve: 2009, Okt. 28, 16:17 Hozzászólás témája:
|
|
|
| madoemszi írta: | vettem valami francia vajat(ligueil-biztos onnan hozták) a tejes emberemtől 200 gr és 350 volt ha jól emlékszem ... ebből lesz majd a csnetes sajt.... ezt már lassan 1 hete hajtogatom , de most kedden nem volt túrója így csak péntekre hoz
egyszer csak elkészül  |
Mire pénteken viszi a túrót, addig elfogy a vaj. És sose lesz kész a CsaládiNet-es sajt. : )) _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
madoemszi

|
Elküldve: 2009, Okt. 28, 16:04 Hozzászólás témája:
|
|
|
vettem valami francia vajat(ligueil-biztos onnan hozták) a tejes emberemtől 200 gr és 350 volt ha jól emlékszem ... ebből lesz majd a csnetes sajt.... ezt már lassan 1 hete hajtogatom , de most kedden nem volt túrója így csak péntekre hoz
egyszer csak elkészül  _________________
[^]
[^]
[^]
http://kep.tar.hu/madoemszi
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Signetta

|
Elküldve: 2009, Okt. 22, 13:11 Hozzászólás témája:
|
|
|
[quote="vicusmamesz"][quote="Signetta"][quote="vicusmamesz"][quote="Signetta"] | vicusmamesz írta: |
Nagyjából sehol!
Igen, ez a legjobb kifejezés, hogy "egyen tészta" mindegyik ilyen péksütemény. : )) Úgy látom, rossz helyen lakom. : )) Egy kenyérre mi is rákaptunk, és boltba lehet kapni, nagyon finom. : ) _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
vicusmamesz
|
Elküldve: 2009, Okt. 22, 11:44 Hozzászólás témája:
|
|
|
| Signetta írta: | | vicusmamesz írta: | | Signetta írta: | | vicusmamesz írta: | Nekem margarin. Lehet, egészséges, lehet hogy nem, én azt szeretem, és pont  |
Én is szeretem (szerettem) a margarint, csak kissé elborzasztott az a tudat, hogy majdnem műanyagot eszek. Viszont van olyan étel, amihez csak a vajat bírom elképzelni. : ) |
Nekem is! Apám utolsó 10 évében mindig ugyanazt reggelizte. Anyám reggel 7-kor már megjött a piacról a friss meleg kiflivel, tudod az a békebeli görbe.
Apának félbevágta, megvajazta, reszelt rá sajtot, és teát főzött hozzá. Az akkori ízlésnek és lehetőségeknek megfelelően citrompótlóval!
Na néha ha elkap a nosztalgia, ugyanezt eszem reggelire, főleg hideg téli hétvégéken. Ugyanígy: vajjal, reszelt trappistával, citrompótlós teával  |
Jó is nosztalgiázni néha. : )) De hol kapsz "békebeli" kiflit!? Nálunk már mindenhol csak ezeket a felfújt .... lehet kapni zsömléből és fikliből is. Jó kis ovis tea. Oviba ittam ilyet. : )) Otthon nagyikám finom teát főzött, még a szomszéd srác is éveken keresztül átjárt hozzánk, mert állítása szerint csak a nagyim tud ilyen finom teát főzni. : )) Már nagy ló volt, de még akkor is bejött teát inni.  |
Nagyjából sehol!
Néhány péknél egyébként ki lehet fogni finomat. Például nálunk a Seki Pékségben jó dolgokat csinálnak. Kár, hogy sok mindennek egyentésztája van, de a kifli finom, a sós perec verhetetlen, kenyeret meg néha kell behonzom a kollegináknak, olyan fincsi
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Signetta

|
Elküldve: 2009, Okt. 22, 09:56 Hozzászólás témája:
|
|
|
Erről én se tudtam, hogy már ennyiféle van. : ) Igaz, nem is mostanában vettem ilyen margarint. : ) Nyáron néztem, akartam venni, de akkor nem volt a boltban. Én még csak a sózott verzióját ettem. : ) _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
madoemszi

|
Elküldve: 2009, Okt. 21, 23:31 Hozzászólás témája:
|
|
|
Bords Eve sós
Bords Eve édes reggelihez
Bords Eve oliva olajas
Bords Eve vitaminos
ennyi fajta van és van sütéshez való is és így néz ki
[^] _________________
[^]
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Signetta

|
Elküldve: 2009, Okt. 21, 18:02 Hozzászólás témája:
|
|
|
| vicusmamesz írta: | | Signetta írta: | | vicusmamesz írta: | Nekem margarin. Lehet, egészséges, lehet hogy nem, én azt szeretem, és pont  |
Én is szeretem (szerettem) a margarint, csak kissé elborzasztott az a tudat, hogy majdnem műanyagot eszek. Viszont van olyan étel, amihez csak a vajat bírom elképzelni. : ) |
Nekem is! Apám utolsó 10 évében mindig ugyanazt reggelizte. Anyám reggel 7-kor már megjött a piacról a friss meleg kiflivel, tudod az a békebeli görbe.
Apának félbevágta, megvajazta, reszelt rá sajtot, és teát főzött hozzá. Az akkori ízlésnek és lehetőségeknek megfelelően citrompótlóval!
Na néha ha elkap a nosztalgia, ugyanezt eszem reggelire, főleg hideg téli hétvégéken. Ugyanígy: vajjal, reszelt trappistával, citrompótlós teával  |
Jó is nosztalgiázni néha. : )) De hol kapsz "békebeli" kiflit!? Nálunk már mindenhol csak ezeket a felfújt .... lehet kapni zsömléből és fikliből is. Jó kis ovis tea. Oviba ittam ilyet. : )) Otthon nagyikám finom teát főzött, még a szomszéd srác is éveken keresztül átjárt hozzánk, mert állítása szerint csak a nagyim tud ilyen finom teát főzni. : )) Már nagy ló volt, de még akkor is bejött teát inni.  _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
vicusmamesz
|
Elküldve: 2009, Okt. 21, 16:02 Hozzászólás témája:
|
|
|
| Signetta írta: | | vicusmamesz írta: | Nekem margarin. Lehet, egészséges, lehet hogy nem, én azt szeretem, és pont  |
Na néha ha elkap a nosztalgia, ugyanezt eszem reggelire, főleg hideg téli hétvégéken. Ugyanígy: vajjal, reszelt trappistával, citrompótlós teával
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Signetta

|
Elküldve: 2009, Okt. 21, 15:08 Hozzászólás témája:
|
|
|
Akkor már ketten vagytok azok, akik nem tudják, miből maradtak ki. : )) _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kokuszpok2
|
Elküldve: 2009, Okt. 21, 15:06 Hozzászólás témája:
|
|
|
| Signetta írta: | | szabinagyogy írta: | | Én a tea vajat részesítem előnyben, ízre nagyon finom, össze sem lehet hasonlítani a margarinokkal, a bords eve-t még nem kóstoltam, de ki fogom próbálin mindenképpen. Köszi a tippet! |
Szabibinagyogy, vegyél, én is bátran ajánlom. : ) |
Ezt a bords eve-t még csak nem is hallottam sose... _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Signetta

|
Elküldve: 2009, Okt. 21, 13:43 Hozzászólás témája:
|
|
|
| szabinagyogy írta: | | Én a tea vajat részesítem előnyben, ízre nagyon finom, össze sem lehet hasonlítani a margarinokkal, a bords eve-t még nem kóstoltam, de ki fogom próbálin mindenképpen. Köszi a tippet! |
Szabibinagyogy, vegyél, én is bátran ajánlom. : ) _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Signetta

|
Elküldve: 2009, Okt. 21, 13:41 Hozzászólás témája:
|
|
|
Úúú... bords eve... eztetet én is nagyon szeretem, attól függetlenül, hogy margarin. : ) (Margarin?)
Igen, a vajnak ez az átka, hogy nem lehet kenni, ha evéskor veszed ki közvetlenül a hűtőből.
De látod Madoemszi, milyen szép emlékeket idéz fel benned (is) a vaj! Kb. nálunk is így történt anno a suliba menetel. Bár, én nagyon sokáig csak csupasz kenyérre tettem a szalámit, vagy magában ettem kenyér nélkül.  _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
szabinagyogy
|
Elküldve: 2009, Okt. 21, 13:33 Hozzászólás témája:
|
|
|
Én a tea vajat részesítem előnyben, ízre nagyon finom, össze sem lehet hasonlítani a margarinokkal, a bords eve-t még nem kóstoltam, de ki fogom próbálin mindenképpen. Köszi a tippet! _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
madoemszi

|
Elküldve: 2009, Okt. 21, 11:30 Hozzászólás témája:
|
|
|
én a bords eve-et szeretem jó drága de a vaj az igazi ... emlékszem mikor szeletbe volt az uzsonnámba ,mert anyu sietett és csak belecsapta a jószagú túrista szalámi alá
jajj , de szép is vót
én persze előveszem 10 perccel ( legalább ) a szendvics készítés előtt ... nah persze
mindegy a lényeg ,hogy vaj ! _________________
[^]
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Signetta

|
Elküldve: 2009, Okt. 21, 07:51 Hozzászólás témája:
|
|
|
| vicusmamesz írta: | Nekem margarin. Lehet, egészséges, lehet hogy nem, én azt szeretem, és pont  |
Én is szeretem (szerettem) a margarint, csak kissé elborzasztott az a tudat, hogy majdnem műanyagot eszek. Viszont van olyan étel, amihez csak a vajat bírom elképzelni. : ) _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Signetta

|
Elküldve: 2009, Okt. 21, 07:48 Hozzászólás témája:
|
|
|
| madoemszi írta: | tudod csak ,hogy mindenhova beszójjjak  |
Helyes, pörgessük fel a topikokat.  _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
vicusmamesz
|
Elküldve: 2009, Okt. 20, 18:10 Hozzászólás témája:
|
|
|
Nekem margarin. Lehet, egészséges, lehet hogy nem, én azt szeretem, és pont  _________________ Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
madoemszi

|
Elküldve: 2009, Okt. 20, 16:27 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Signetta

|
Elküldve: 2009, Okt. 20, 14:58 Hozzászólás témája:
|
|
|
Ez rövid és lényegre törő válasz.  _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
madoemszi

|
Elküldve: 2009, Okt. 20, 14:06 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Signetta

|
Elküldve: 2009, Okt. 20, 10:15 Hozzászólás témája:
|
|
|
Valamelyik nap hallottam, hogy a rámákat, margarinokat csak egy alkotóelem választja el a műanyagoktól. :/ Állítólag, ha évekig hagyod állni, akkor se romlik meg. Erről hallott már valaki, valamit? Azt hiszem, én a vajra voksolok, még ha nehezebb is kenni a hűtőből kivevés után. _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
villkat

|
Elküldve: 2009, Júl. 07, 13:59 Hozzászólás témája:
|
|
|
állítólag vaj, de annyit kell vele várni, mire kenhető lesz...
házi szendvicskrém?
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
szabolcs01

Csatlakozott: 2008.12.08. Hétfő 11:07 Hozzászólások: 357 Tartózkodási hely: kb napi 16 óra a számítógép előtt
|
Elküldve: 2009, Máj. 07, 11:17 Hozzászólás témája:
|
|
|
a cikk utal rá, h majdnem műanyag talán ezért is, mindenesetre én úgy döntöttem, h ezután csak vajat illetve vajkrémet eszem! _________________ "Ki kardot ránt, kard által vész el"
Engem pedig billentyűzettel fognak agyonverni
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kokuszpok2
|
Elküldve: 2009, Máj. 07, 08:54 Hozzászólás témája:
|
|
|
| Eljokosan írta: | Egy érdekes cikk ezzel a témával kapcsolatban:
Tudod, hogy mi a különbség a margarin és a vaj között?
Olvasd végig...nagyon érdekes lesz!
A margarint eredetileg pulykák hizlalásához fejlesztették ki.
Mikor az a pulykák halálát okozta, az emberek, akik a kutatásra szánt, befektetett pénzüket vissza akarták kapni, összedugták a fejüket. Ez egy fehér anyag volt, és semmi nem utalt arra, hogy élelmiszer, ezért sárgára színezték és úgy adták el a vaj helyettesítőjeként. Hogy tetszik? Kitaláltak néhány ötletes új ízt is.
Mindkettő ugyanannyi kalóriát tartalmaz.
A vaj kicsit gazdagabb telített zsírban: a vajban 8 gramm, míg a margarinban 5 gramm.
A margarin fogyasztása nők esetében 53%-kal növeli a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, összehasonlítva ugyanannyi elfogyasztott vajmennyiséggel, legalábbis a legújabb harvardi orvostudományi tanulmány szerint.
A vaj fogyasztása növeli az egyéb táplálékokból származó tápanyagok felszívódását.
A vaj, táplálkozás szempontjából sok előnnyel rendelkezik, míg a margarin csak néhánnyal, mivel ezek hozzáadottak.
A vajnak sokkal jobb íze van, mely más ételek ízét is kiemeli.
A vaj több évszázados múltra tekint vissza, míg a margarin még 100 évesre sem.
És most a margarinról...
Nagyon gazdag hozzáadott zsírsavakban. Ez megháromszorozza a koszorúér elmeszesedésének kockázatát. Növeli a koleszterin szintet és főleg az LDL (rossz koleszterin) szintjét, míg a HDL (jó koleszterin) szintjét csökkenti. A rák kialakulásának kockázatát kb. 5-szörösére növeli. Rontja az anyatej minőségét.
Csökkenti az immunrendszer reakcióját.
Csökkenti az inzulin reakcióját.
És íme a legmegdöbbentőbb tény...
EZ A RÉSZE NAGYON ÉRDEKES!
A margarint mindössze EGYETLEN MOLEKULA választja el attól, hogy MŰANYAG legyen. Ez a tény elegendő volt számomra, hogy kivonjam az életemből a margarint és minden mást, mely hidrogénezett (ez azt jelenti, hogy az anyag molekuláris szerkezetét megváltoztatják).
Ki lehet próbálni a következőt:
Vegyél egy doboz margarint és hagyd a garázsban, vagy árnyékos helyen.
Néhány nap múlva a következőket figyelheted meg:
Sem legyek, sem más egyéb, idegesítő muslica nem fog a közelébe menni (ez azért sejtet valamit)
Nem lesz rothadt vagy büdös, mert nincs tápértéke.
Semmi sem fog kinőni rajta. Főleg azok az ici-pici mikroorganizmusok nem fognak rajta kifejlődni.
Miért? Mert a margarin majdhogynem műanyag. Megolvasztanád a műanyag edényedet (Tupperware) és rákennéd a pirítósodra?
Oszd ezt meg a barátaiddal...(Amennyiben "kenyérre akarod őket kenni")! |
Igen mintha már olvastam volna ilyesmit. Én leginkább az íze miatt eszem a vajat, mert gyerekkoromra emlékeztet. Meg persze ebbe még tán van á vitamin...
A margarinról mindig a műanyag jut eszembe, lehet h nem véletlenül?
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kokuszpok2
|
Elküldve: 2009, Máj. 07, 08:51 Hozzászólás témája:
|
|
|
| Evicike írta: | | Akkor áfát eszünk vagy vajat? |
A vajjal együtt megesszük az áfát is.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Eljokosan

|
Elküldve: 2009, Máj. 06, 18:28 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Egy érdekes cikk ezzel a témával kapcsolatban:
Tudod, hogy mi a különbség a margarin és a vaj között?
Olvasd végig...nagyon érdekes lesz!
A margarint eredetileg pulykák hizlalásához fejlesztették ki.
Mikor az a pulykák halálát okozta, az emberek, akik a kutatásra szánt, befektetett pénzüket vissza akarták kapni, összedugták a fejüket. Ez egy fehér anyag volt, és semmi nem utalt arra, hogy élelmiszer, ezért sárgára színezték és úgy adták el a vaj helyettesítőjeként. Hogy tetszik? Kitaláltak néhány ötletes új ízt is.
Mindkettő ugyanannyi kalóriát tartalmaz.
A vaj kicsit gazdagabb telített zsírban: a vajban 8 gramm, míg a margarinban 5 gramm.
A margarin fogyasztása nők esetében 53%-kal növeli a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, összehasonlítva ugyanannyi elfogyasztott vajmennyiséggel, legalábbis a legújabb harvardi orvostudományi tanulmány szerint.
A vaj fogyasztása növeli az egyéb táplálékokból származó tápanyagok felszívódását.
A vaj, táplálkozás szempontjából sok előnnyel rendelkezik, míg a margarin csak néhánnyal, mivel ezek hozzáadottak.
A vajnak sokkal jobb íze van, mely más ételek ízét is kiemeli.
A vaj több évszázados múltra tekint vissza, míg a margarin még 100 évesre sem.
És most a margarinról...
Nagyon gazdag hozzáadott zsírsavakban. Ez megháromszorozza a koszorúér elmeszesedésének kockázatát. Növeli a koleszterin szintet és főleg az LDL (rossz koleszterin) szintjét, míg a HDL (jó koleszterin) szintjét csökkenti. A rák kialakulásának kockázatát kb. 5-szörösére növeli. Rontja az anyatej minőségét.
Csökkenti az immunrendszer reakcióját.
Csökkenti az inzulin reakcióját.
És íme a legmegdöbbentőbb tény...
EZ A RÉSZE NAGYON ÉRDEKES!
A margarint mindössze EGYETLEN MOLEKULA választja el attól, hogy MŰANYAG legyen. Ez a tény elegendő volt számomra, hogy kivonjam az életemből a margarint és minden mást, mely hidrogénezett (ez azt jelenti, hogy az anyag molekuláris szerkezetét megváltoztatják).
Ki lehet próbálni a következőt:
Vegyél egy doboz margarint és hagyd a garázsban, vagy árnyékos helyen.
Néhány nap múlva a következőket figyelheted meg:
Sem legyek, sem más egyéb, idegesítő muslica nem fog a közelébe menni (ez azért sejtet valamit)
Nem lesz rothadt vagy büdös, mert nincs tápértéke.
Semmi sem fog kinőni rajta. Főleg azok az ici-pici mikroorganizmusok nem fognak rajta kifejlődni.
Miért? Mert a margarin majdhogynem műanyag. Megolvasztanád a műanyag edényedet (Tupperware) és rákennéd a pirítósodra?
Oszd ezt meg a barátaiddal...(Amennyiben "kenyérre akarod őket kenni")!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Evicike
|
Elküldve: 2009, Máj. 06, 09:46 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Akkor áfát eszünk vagy vajat?
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kokuszpok2
|
Elküldve: 2009, Máj. 06, 09:29 Hozzászólás témája:
|
|
|
Na az áfa kevesebb lesz a vajon, ez is mellette szól.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kokuszpok2
|
Elküldve: 2009, Ápr. 22, 20:14 Hozzászólás témája:
|
|
|
Éljen a vaj!
A szervezetünk maga is állít elő koleszterint. Vm. hormonhoz is köze van..., de ebben nem vagyok biztos.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
pikerics
|
Elküldve: 2008, Okt. 03, 21:03 Hozzászólás témája:
|
|
|
| bedina írta: | | Anita102 írta: | Sziasztok!
Már azt is olvastam, hogy a vaj sokkal egészségesebb, mint a margarin. Állítólag a margarin tiszta mű kaja.
Ebből mi az igazság? Tud valaki segíteni?
Anita |
100%
Azok az ételek, amiket 150-200 éve is elő tudtak állítani a kis gazdaságokban, nem műkaják.
Azok, amiket a nagyüzemi élelmiszergyártás dobott a piacra, műkaják.
Ettől még lehetnek finomak
Az, hogy valami könnyebben kenhető, nem jó szempont, ha az egészségről van szó. Vedd ki hamarabb a vajat a hűtőből. Ennyi.
A telítettlen zsírsavakra szükség van, de nem hidrogénezett, művileg átalakított formában.
Ha szereted a margarint, használd mértékkel, de ne azért, mert elhiszed, hogy egészséges. Ez a szöveg a tehenek kajájáról olyan, mint amivel a tápszergyártók próbálkoztak, amikor elhitették a néppel a tápszer jobb, mint az anyatej.
A koleszterintől nem kéne félni, sőt. Nem csípem a Szendi Gábort, de koleszterin ügyben egyetértek vele. Csak a csökkentésről beszélnek, mert akkor el lehet adni a margarint, meg a koleszterin szint csökkentő gyógyszereket, amik egyébként depressziót provokálnak.
Az alacsony koleszterin fokozza az öngyilkossági hajlamot!
Legjobb, ha valóban egészségesen étkezünk, (minnél kevesebb műkaját!), és rendszersen mozgunk. |
csak természetesen! éljen a vaj!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
AnnaE

|
Elküldve: 2008, Máj. 31, 15:31 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Én is szeretem a Flóra margarint, mindig azt vettem, de nemrég megkóstoltam a bertollit, hát az nagyon ízlik.
Abban olívaolaj van, nem tudom hogy a koleszterinszintet mennyire befolyásolja.
Volt egy idő amikor vajat vettem, de annyira drága sajnos.
Egy ismerősöm mondta hogy csinált saját készítésű vajat, házitejből.
Valaki próbálta már esetleg?
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Erzsebet59
|
Elküldve: 2008, Márc. 25, 15:06 Hozzászólás témája: Vaj kontra margarin
|
|
|
|
Szia Nadim!
Az én tapasztalatom alapján a névtelen margarinok nem a legjobb minőségűek. Ugyan ez vonatkozik a vajra is. Olcsón lehet kapni jó margarint.
Erzsi
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Nadim
|
Elküldve: 2008, Márc. 25, 11:29 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
A rossz minőségű margarinok a "névtelen" margarinok, vagy az olcsóak?
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Terike
|
Elküldve: 2008, Márc. 21, 16:36 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Az új felfedezésem a vajjal és a margarinnal kapcsolatban az, hogy nem csupán ez a két csoport van, hanem a következő három: vaj, rossz minőségű margarin, jó minőségű margarin.Összehasonlítva, mindegyiknek van előnye,hátránya is.
A jó minőségű margarin(pl.Flóra pro aktív) drága, és egészséges.A vaj szintén drága, és természetes,de állati zsiradékot tartalmaz.Az rossz minőségű margarin olcsóbb,de nem természetes és ki tudja mi van benne.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Erzsebet59
|
Elküldve: 2008, Márc. 20, 11:42 Hozzászólás témája: Vaj kontra margarin
|
|
|
|
Sziasztok!
Szerintem érdekes lehet mindenkinek, aki annyira a margarint isteníti.
VAJ TÁPLÁLKOZÁS-ÉLETTANI ÉRTÉKELÉSE
A vaj magas energiaértékű készítmény, ami közel 80%-os zsírtartalmának köszönhető. Kóros soványság, műtét, vagy betegség utáni lábadozás, és krónikus veseelégtelenség esetén hozzájárul a tápláltsági állapot javításához.
Egy zsiradék minőségét a telítettsége és a zsírsavak hossza határozza meg. A tejzsír (az állati eredetű zsiradékokhoz hasonlóan) főleg telített, kisebb mértékben egyszeresen telítetlen, és legkisebb mennyiségben többszörösen telítetlen zsírsavakat (főleg linolsavat) tartalmaz. A vaj telített zsírsavtartalma miatt koleszterinszint-emelő hatású lehet, ezért szív- és keringési megbetegedésben, és cukorbetegségben szenvedők számára inkább az alacsony zsírtartalmú vajkrémek javasolhatók, alkalmanként legfeljebb 10 g- nyi mennyiségben, és nem mindennapi fogyasztásra. Ezt az is indokolja, hogy a vajban transzzsírsavak is találhatók, amelyek a többszörösen telítetlen zsírsavak kevéssé egészséges formái, a telített zsírsavakhoz hasonlóan emelik a koleszterinszintet.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Terike
|
Elküldve: 2008, Márc. 14, 16:35 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Kedves Mindenki!
Tudtátok,hogy a joghurt és a kefír kivételével a tejtermékek elrohadnak, nem pedig elbomlanak a szerverzetünkben?
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Erzsebet59
|
Elküldve: 2008, Márc. 12, 13:17 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Kipróbáltam a Flóra Pro aktívot. Nagyon finom csak ajánlani tudom mindenkinek. Az árát kicsit soknak találom, de sajnos az egészséges élelmiszereket mindig meg kell fizetni.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
viki740
|
Elküldve: 2008, Márc. 05, 14:45 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Olvasom a sok cikket a vaj kontra margarinról. Valakinek már volt saját tapasztalat is? A vaj fogyasztásától lett már valakinek magas koleszterine? Persze normális fogyasztás mellett?
Viki
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Norika74
|
Elküldve: 2008, Márc. 05, 14:37 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Jó tudni:
A jó minőségű margarinok nem, vagy csak az egészségügyi világszervezet (WHO) által ajánlott mértéket meg nem haladó mennyiségben tartalmaznak a szervezet számára káros transzzsírsavakat. A vaj margarinnal való helyettesítése hosszú távon - kedvező zsírsavösszetételének köszönhetően - segíthet megelőzni az első számú népbetegség, a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulását.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bedina

|
Elküldve: 2008, Márc. 03, 11:52 Hozzászólás témája:
|
|
|
| Anita102 írta: | Sziasztok!
Már azt is olvastam, hogy a vaj sokkal egészségesebb, mint a margarin. Állítólag a margarin tiszta mű kaja.
Anita |
100%
Azok az ételek, amiket 150-200 éve is elő tudtak állítani a kis gazdaságokban, nem műkaják.
Azok, amiket a nagyüzemi élelmiszergyártás dobott a piacra, műkaják.
Ettől még lehetnek finomak
Az, hogy valami könnyebben kenhető, nem jó szempont, ha az egészségről van szó. Vedd ki hamarabb a vajat a hűtőből. Ennyi.
A telítettlen zsírsavakra szükség van, de nem hidrogénezett, művileg átalakított formában.
Ha szereted a margarint, használd mértékkel, de ne azért, mert elhiszed, hogy egészséges. Ez a szöveg a tehenek kajájáról olyan, mint amivel a tápszergyártók próbálkoztak, amikor elhitették a néppel a tápszer jobb, mint az anyatej.
A koleszterintől nem kéne félni, sőt. Nem csípem a Szendi Gábort, de koleszterin ügyben egyetértek vele. Csak a csökkentésről beszélnek, mert akkor el lehet adni a margarint, meg a koleszterin szint csökkentő gyógyszereket, amik egyébként depressziót provokálnak.
Az alacsony koleszterin fokozza az öngyilkossági hajlamot!
Legjobb, ha valóban egészségesen étkezünk, (minnél kevesebb műkaját!), és rendszersen mozgunk. _________________ "A csiga szélsebesen elszáguldott"-H. Dóra
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Anita102
|
Elküldve: 2008, Feb. 28, 13:11 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Anita
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Erzsebet59
|
Elküldve: 2008, Feb. 25, 13:16 Hozzászólás témája: Vaj vagy margarin
|
|
|
|
Sziasztok!
Ezt érdemes tudni, hogy mi a különbség a vaj és a margarin összetételében:
A margarinok olyan kenhető zsiradékok, amelyek alapanyaga többnyire növényi olaj, de megfelelő technológiával a többszörösen telítetlen kötések nagy része telítődik. A margarinokban, fajtától függően, kisebb-nagyobb mennyiségben víz és adalékanyagok is vannak. A hazákban kapható étkezési, kenésre használt margarinok számottevő részében már nincs, vagy csak minimális mennyiségben van jelen transzzsírsav. Szendvicsekhez használhatók a margarinok, érdemes a vitaminokkal kiegészített változatokat fogyasztani. A margarinok E-vitamin-tartalma jelentős, és antioxidáns hatású.
A vaj tükrözi a tej zsírsavösszetételét, hiszen nem más, mint szeparált, azaz a tej többi összetevőjétől elválasztott zsír, ezért viszonylag nagy arányban fordulnak elő benne telített zsírsavak. Tudnunk kell azonban, hogy a vaj zsírsavösszetételét nagy mértékben befolyásolja az állat által elfogyasztott takarmány minősége. A vaj további hátránya, hogy koleszterint is tartalmaz, előnye viszont, hogy vitaminforrás lehet a jelentős mennyiségű A-vitamin miatt.
Erzsi
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Anita102
|
Elküldve: 2008, Feb. 25, 12:49 Hozzászólás témája: Vaj
|
|
|
|
Sziasztok!
Ezt érdemes elolvasni
Lassan világossá válik tehát, hogy egyformán kell törekednünk mind a transz-zsírok, mind a telített zsírok minimális fogyasztására. Válasszunk inkább helyettük telítetlen, többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó ételeket, hidegen sajtolt növényi olajakat. A különböző zsírok ellen folytatott küzdelemben az emberek többsége ugyanis nem vette észre, hogy a probléma valójában a szükségesnél jóval több kalória fogyasztásával van. A felesleges kalóriákkal - a zsíroktól függetlenül is - árthatunk szervezetünknek, egészségünknek.
Anita
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
.jpg)
hirdetés
|
|