Gy.I.K.Gy.I.K.     KeresésKeresés     TaglistaTaglista     CsoportokCsoportok    
ProfilProfil     Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned
Problémás tinédzser

Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Mindenkinek
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
bocicska

HozzászólásElküldve: 2009, Szept. 13, 17:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A családsegítők ne otthon keressék a problémás tinit, hanem az esztergomi buszvégen a kocsmában, ha beszélni akarnak vele. A kisasszony most kezdte a középsulit, de már megtalálta azt a társaságot, akik beleviszik a jóba nap mint nap. A rendőrök helyében pedig jól kizavarnám és megvagdosnám a fiatalokat 18 év alattiakat, akiket kocsmában találok. Gyámügyisek ne a házban tegyék tiszteletüket, hanem ellenőrizzék inkább a fiatalokat a kocsmákban.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
maruszja

HozzászólásElküldve: 2009, Júl. 03, 06:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én nem értem ezt a világot. Amit megenged nány buta szülő a lányának, azt én nem igazán engedem vagy csak mértékig. Ezért szigorú szülő vagyok állítólag. Pedig nincsen törvényben előírva, hogy minden engedjek, amit a trehány szülők engednek. Gyámügyisekhez ment a lány ezügyben panaszra. Más szülő ezért is jól felképelte volna a lányt , de én ezt sem tettem. Hatalmas megterhelő feladat egy 14 éves lánynak, hogy elmosogasson mire haza jön az anyja a melóból. Csak a gépezésből áll a napja egész nap, mig el nem teszem a zsinórt.
Vissza az elejére
Hena

HozzászólásElküldve: 2009, Feb. 14, 19:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Javaslom kezdetnek a Kell a gyereknek a korlát! c. könyvet. (Jan - Uwe Rogge) Ez tényleg elég jó és hasznos!
Esetleg családterápián vagy mediáción lehetne elgondolkozni: ezek hasznosak azokban az esetkben, amikor a felek között már ekkora a feszültség. (Írhatok róluk többet is... egyébként pszichológus vagyok, de egyik téában sem érdekelt.)

Üdv és sok sikert!
Vissza az elejére
maruszja

HozzászólásElküldve: 2009, Feb. 13, 07:24    Hozzászólás témája: Problémás tinédzser Hozzászólás az előzmény idézésével

Van még rajtam kívül olyan szülő, aki ellenzi a 14 éves korban a fiúzást, a bakancs hordást, a szembelógó hajat. Valamint rászól a gyerekre, ha a zsebkendőket csak ledobálja és nem viszi el a kukába, karjába fiú nevet vés, tanulni nem akar, még hármasra sem, Bemószerolt a gyerekvédelmiseknél,m hogy én milyen szörnyű szigorú szülő vagyok. Már ott tartunk, hogy kedden a gyámügyisek akarnak a lánnyal tanulni, pedig direkt nem vállalok délutános munkát, hogy otthon foglalkozok vele. Mit tud egy kivülálló csinálni? Mit ér el a lány a bemószerolással? Verés nincsen, esetleg havonta egy szer elszáll a tasli, mert túl sok a szájalás. Pszihológussal nem értünk el semmit, meg nevelési tanácsadóval sem.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Mindenkinek Időzóna: (GMT +2 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.