| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
|
|
mirwen

Csatlakozott: 2007.05.12. Szombat 10:46 Hozzászólások: 597 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007, Dec. 31, 23:40 Hozzászólás témája:
|
|
|
BUÉK!
idén is 7000 forint Fülöp dokinál a konzultáció. Zsebbe megy, nincs nyugta. Két órás várakozásra számíts inkább.
más: emlegettek ti itt egy I. számú adatlapot. Ez mi? nem is láttam ilyet, és nem is mutatott ilyet Fülöp doki. Én egy cetlit kértem amikor elkezdte diktálni hogy milyen vizsgálatok kellenek, és kész... szóval jó lenne egy ilyen hivatalos adatlap, mert a sajtcetlimmel nem tűnök túl hitelesnek a házidokim meg a nőgyógyász előtt... _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mesó

Csatlakozott: 2004.07.13. Kedd 7:57 Hozzászólások: 1039 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Elküldve: 2007, Dec. 31, 19:41 Hozzászólás témája: e
|
|
|
Sziasztok!!!
Kivánom, hogy mindenkiek hozza meg a 2008-as év a vágyait, álmait!!!
EGÉSZSÉGBEN,BABÁSODÁSBAN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVET KIVÁNOK!!!! _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Anna_
|
Elküldve: 2007, Dec. 31, 12:26 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Mindenkinek Sikerekben, Babásodásban gazdag Boldog Új Esztendőt kívánok!
Üdv: Anna
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Nonoka

Csatlakozott: 2007.12.20. Csütörtök 9:30 Hozzászólások: 553 Tartózkodási hely: Heves megye
|
Elküldve: 2007, Dec. 31, 11:54 Hozzászólás témája:
|
|
|
B ékés álmainkba ne csalódjunk soha
O ltalmazzon minket angyalok mosolya
L elkünkben béke és szeretet virítson
D üh és gaz álnokság meg ne szomorítson
O stoba szólamra ne hajoljon szívünk
G azdagság kísérje minden vidám léptünk
Ú tjaink vigyenek igaz célunk felé
J övendőnk munkája ne váljon kereszté
É jszaka pompásan ragyogjon csillagunk
V ilágítsa be fényével otthonunk
E gymásra találjon most minden kereső
T ársával éljen minden egymást szerető
K özösen tegyük szebbé ezt a világot
Í zleljünk már most mennyei boldogságot
V áljon minden titkos, szép álmunk valóra
Á ldott legyen minden együtt töltött óra
N evetni tudjunk és őszintén örülni
O dvas idő fogát messze elkerülni
K eveset mondok végül, de szépet: Kívánok Boldog Új Évet! _________________
[^] [^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
IPA
Csatlakozott: 2005.10.28. Péntek 11:12 Hozzászólások: 1025 Tartózkodási hely: Baranya megye
|
Elküldve: 2007, Dec. 31, 10:31 Hozzászólás témája:
|
|
|
Mancs,
Nálunk az alloimmun problémát találták meg, ami azt jelenti, hogy az immunrendszerünk a férjemmel annyira hasonlít, hogy a szervezetem nem ismeri fel a babát idegenként és nem kezd el megfelelő mértékben antitesteket termelni, amivel a babát a kilökődéstől megvédené. Az IVIG-gel tanították meg a szervezetemet arra, hogy felismerje a babát.
Nekem ezen kívül thrombophiliám van (genetikai trombózishajlam), ami szintén vetélést okozhat. Ezt már korábban a saját nőgyógyászom megtalálta, az utolsó vetéléssel végződött terhességemnél már kezeltük, utána mentem a Fülöphöz.
Üdv
IPA _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mancs

Csatlakozott: 2005.10.23. Vasárnap 12:17 Hozzászólások: 4793 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007, Dec. 30, 22:22 Hozzászólás témája:
|
|
|
IPA! Anikoh!
Nálatok mit talált Fülöp doki? _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mancs

Csatlakozott: 2005.10.23. Vasárnap 12:17 Hozzászólások: 4793 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007, Dec. 30, 22:21 Hozzászólás témája:
|
|
|
Hálás köszönetem a segítségért!!! Szerdán délelőtt fel is hívom előjegyzés miatt. _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Anikoh

Csatlakozott: 2006.07.28. Péntek 19:54 Hozzászólások: 540 Tartózkodási hely: Budapest, XVIII. ker
|
Elküldve: 2007, Dec. 30, 21:52 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Anikoh

Csatlakozott: 2006.07.28. Péntek 19:54 Hozzászólások: 540 Tartózkodási hely: Budapest, XVIII. ker
|
Elküldve: 2007, Dec. 30, 21:51 Hozzászólás témája:
|
|
|
mancs: tavaly 7.000 volt.Ott nincs uh-készüléke.délután 4 től rendel.Csúszás szokott lenni kb 2 óra is lehet. Az ár az súlyfüggő.Ha Fülöp írja fel akkor minden negyedik palack ingyen van.Nekem egyszerre 5 palackot adtak.Én csak egy kezelést kaptam az allergia miatt.Egy palack ha jól tudom 30.000.
Boldog új évet! Kívánom, hogy a jövő évben mindenkinek teljesüljenek álmai,vágyai! _________________
[^] [^]
http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=26563
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
IPA
Csatlakozott: 2005.10.28. Péntek 11:12 Hozzászólások: 1025 Tartózkodási hely: Baranya megye
|
Elküldve: 2007, Dec. 30, 21:47 Hozzászólás témája:
|
|
|
Szia Mancs!
Én tavaly 7 ezer Ft-ot fizettem a Fülöpnél. Nem tudom, hogy emelt-e azóta árat. Késő délután voltunk ott, szerintem estig rendelt és ha jól emlékszem csütörtöki nap volt. Ha bejelentkezel hozzá, megkérdi, hogy melyik rendelésre akarsz menni.
Igen, 3 alkalommal kaptam IVIG-et, összesen 16 palackot. Minden 4. ingyen jár, ha a Fülöp dr. írja fel a receptet, megállapodása van a TEVA céggel. Így kb. 400 ezer Ft-ba került az IVIG, teljes egészében nekünk kellett fizetni. Amikor a beleegyező nyilatkozatot tavaly októberben aláírtam, még olyan ígéretet kaptam, hogy részben fizetik a kezelésemet, aztán, amikor az 1. kezelésnél (nem a 0-nál, mert tudtam, hogy azt nekünk kell fizetni) rákérdeztem, elzárkóztak előle, mondván, hogy nincs pénz. De szóbeli ígéret volt csupán, nem tudtam mit tenni.
Szerencsére ki tudtuk fizetni, mert tavaly számítottunk ilyesmire és félreraktuk a pénzt (sőt még nagyobb összeggel kalkuláltunk, de a gyerek spórolós volt...). A Hír TV-s riportban egy kicsit rosszul esett a Petrányinak a gazdagokról szóló megjegyzése, mert egyáltalán nem vagyunk azok, csak éppen az a "szerencsénk", hogy 10 év után kirúgtak a munkahelyemről és kaptam végkielégítést. Nem a kocsit cseréltük le, hanem a gyerekbe fektettük...
Bocs, nem akartam panaszkodni, de kicsit bennem van a tüske. Nem vagyok hajlandó magam rosszul érezni, mert ezt megengedhettük magunknak, más meg nem.
Üdv
IPA _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mancs

|
Elküldve: 2007, Dec. 30, 19:40 Hozzászólás témája:
|
|
|
Egyébként pár évig a Honvédban dolgoztam, talán el tudok intézni ott is pár soron kívüli vizsgálatot. Remélem hamar letudom az összeset. _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mancs

|
Elküldve: 2007, Dec. 30, 19:32 Hozzászólás témája:
|
|
|
Magánrendelés délután-este van?
IPA!
Te is IVIG kezelést kaptál? Mennyibe került, ha nem vagyok túl indiszkrét? _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mancs

|
Elküldve: 2007, Dec. 30, 19:21 Hozzászólás témája:
|
|
|
IPA! Nonoka!
Köszönöm a segítséget! Pár részletet kifelejtettem az előbb, siettünk vásárolni. A legtöbb vizsgálatot magánlaborokban fogom megcsináltatni. 6 insem és 3 lombik miatt + a kivizsgálás + műtét annyit hiányoztam ill. később mentem be a munkahelyre, hogy nem tudok egész délelőttöket rendeléseken és laborokban tölteni. A folliculometriával óriási bajban leszek, de ha tudom, lebeszélem róla. Azt nem nagyon tudom elintézni a magánorvosomnál. Van UH készüléke, de csak hétfőnként rendel. Az meg nem elég az üdvösséghez. Csak délutáni rendelés jó nekem.
Megírnátok még pü-ben, hogy mennyi a vizitdíj a magánrendelésen? Azt jelezni kell telefonon, hogy magánrendelésre szeretnék menni? _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
IPA
|
Elküldve: 2007, Dec. 30, 17:55 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Amint látjátok még mindig egyben.
Valaki kérdezte, hogy mikorra vagyok kiírva: elvileg január 10, de remélem, hogy már előbb karjaimban tarthatom a kis huncotot.
Mancs, próbálok a többi kérdésedre válaszolni:
Első konzultáción átnézi a hozott leleteket? Igen és ki is pipálja az adatlapon, ami megvan. (Én a nőgyógyászom által kitöltött adatlappal mentem.)
Páromnak csak a spermavizsgálat lesz? Nem. Spermiogram plusz spermatenyésztés, utóbbit feltétlenül kell szállítani. Az adatlapon nem szerepel a tenyésztés, úgyhogy a férjemnek kétszer is át kellett esnie a tortúrán. Genetikai vizsgálat a férjtől is kell és bizonyos immunológiai dolgokat nála is néznek, az alloimmun vérvételre is mindkettőtöknek menni kell.
Folliculometriát mindenképpen kér? Igen.
A mellékvese működést csak egyszerű, sima rutin laborral nézi? Passz. Nekem szerintem nem volt más.
A diabetologiai szűrésnél elfogadja a szeptemberi terheléses vércukrot és insulin rezisztenciát? Szerintem igen, nekem 2005 novemberi leletem volt és 2006 júliusában elfogadta.
Trombophylia vizsgálatot Bp-n hol végeznek? Szerintem oda be tud utalni, ha problémád van, tudok egy labort Csepelen, ahol nekem 2 hét alatt megcsinálták, akkor még tb-re, állítólag most már kb. 25 ezerbe kerül. (Nálunk Pécsett 3 hónap a várakozás + 3 hónap mire a lelet megvan, úgyhogy nekem ez a fizetős verzió is megérte volna.)
Vércsoport, Rh, ellenanyag szeptemberi lelet jó? Valószínűleg igen.
Hasi Uh-m júniusban volt, azt elfogadja? Valószínűleg igen.
Lisztérzékenységet, helicobactert vérből néznek? Lisztérzékenységet igen, a helicobakternél nálam kilégzéses tesztet mondott, így olyat csináltattam.
Lues szűrésnél RPR (VDRL) 2006. 10.24-i leletet elfogad? Ez lehet, hogy régi lesz és újat kér.
Chlamydia 2006. októberi lelet jó? Ld. az előző
Toxoplasma idén nyáron készült, azt elfogadja? Valószínűleg igen, nekem is több mint fél évvel korábbi volt.
Bárányhimlő szűrés, ha gyerekként átestem rajta, kell szűrés? Tőlem bárányhimlőt nem kért, csak rubeolát. Utóbbinál kekeckedett a másik pécsi sorstárssal, mert nem szerepelt a leleten, hogy mikor esett át rajta. Nekem elfogadta a sima leletem időpont nélkül.
Gnu,
jó, hogy lazábban fogod fel a dolgot, így fog sikerülni! Nem szabad görcsösen akarni.
Nonoka,
szerintem egy kisvárosi kórházban is sokmindent meg tudnak csinálni. Van egy lány, akivel az egyik infúziós kezelésem alatt voltam egy szobában, neki az x-edik lombik beültetése volt. Mivel ugyanabból a kisvárosból való, mint a férjem, sok közös ismerőst találtunk, sokat beszélgettünk. Sikertelen lett a beültetés, illetve azóta még egy (talán már a 10.), mivel elmondtam neki a mi sztorinkat, most ő is meg akarja csinálni az adatlaphoz szükséges vizsgálatokat, egyelőre a kisvárosi kórházban kezdi. Lehet, hogy a thrombophilia, illetve az autoimmun dolgok nem jönnek össze egy kisebb kórházban, de a többi szerintem igen.
Üdv
IPA _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Nonoka

Csatlakozott: 2007.12.20. Csütörtök 9:30 Hozzászólások: 553 Tartózkodási hely: Heves megye
|
Elküldve: 2007, Dec. 30, 17:17 Hozzászólás témája:
|
|
|
Mancs!
Dr. Fülöp Vilmos: 06/30/558-44-90
Magánrendelő: Bp. XIII. ker. Gömb utca 27.
ÁEK rendelés szerdánként: 06-1-465-1800/71-086-os mellék
Cím: Bp. XIII.ker. Róbert Károly körút 44. / volt Honvéd kórház/
December 20-án január 9-re kaptam ide időpontot.
Mint látod én is csak most kezdem, úgyhogy én ennyit tudtam segíteni. _________________
[^] [^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mancs

|
Elküldve: 2007, Dec. 30, 16:30 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Köszönöm az eddigi infókat, segítséget!! Megkerestem a vizsgálati listát, amit emlegettetek és rengeteg kérdésem lenne. Leírom mind és ha valakinek lenne türelme, ideje kérem válaszoljon.
Tudtok adni bejelentkezős telefonszámot Fülöp dr-hoz?
Magánrendelése van vagy kórházi?
Kb mennyi időn belül tud fogadni a bejelentkezést követően?
Első konzultáción átnézi a hozott leleteket?
Páromnak csak a spermavizsgálat lesz?
Folliculometriát mindenképpen kér?
A mellékvese működést csak egyszerű, sima rutin laborral nézi?
A diabetologiai szűrésnél elfogadja a szeptemberi terheléses vércukrot és insulin rezisztenciát?
Trombophylia vizsgálatot Bp-n hol végeznek?
Vércsoport, Rh, ellenanyag szeptemberi lelet jó?
Hasi Uh-m júniusban volt, azt elfogadja?
Lisztérzékenységet, helicobactert vérből néznek?
Lues szűrésnél RPR (VDRL) 2006. 10.24-i leletet elfogad?
Chlamydia 2006. októberi lelet jó?
Toxoplasma idén nyáron készült, azt elfogadja?
Bárányhimlő szűrés, ha gyerekként átestem rajta, kell szűrés?
Ezek jutottak eszembe. Tudom, hogy rengeteget kérdeztem most, bocsi
Előre is köszönöm a választ! _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gnu
|
Elküldve: 2007, Dec. 30, 13:34 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Mancs: Mindenképp érdemes megeresned a Fülöp doktort, senkit nm hagy szó nélkül elmenni, biztos vagyok benne, hogy érdemben foglalkozna veled.
Nonóka: márciusban mi már elvileg már próbálkozhatunk Fura dolog ez, egyszerre próbálok reménykedni, és erősíteni magam, és másik oldalról meg nem beleélni magam túlzottan. Gondolom, más is így van ezzel. A "majd meglátjuk" ennek az utóbbi érzésnek szólt, meg annak, hogy nehogy valami közbejöjjön!!! A vizsgálatokkal kapcsoltabn én a helyedben lehet, hogy beszélnék a háziorvosommal, elvileg neki tudnia kell, a közeletekben mit hol végeznek.
IPA!!! (változatlanul)Nagyon drukkolok!
Minden jó,
gnu
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Nonoka

|
Elküldve: 2007, Dec. 30, 13:22 Hozzászólás témája:
|
|
|
KÖSZÖMÖN=KÖSZÖNÖM!!!  _________________
[^] [^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Nonoka

|
Elküldve: 2007, Dec. 30, 13:20 Hozzászólás témája:
|
|
|
Mariza!
KÖSZÖMÖN, hogy írtál!
Sok-sok örömöt Lili Rózában!
Boldog Új Évet Nektek! _________________
[^] [^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Mariza

|
Elküldve: 2007, Dec. 30, 13:01 Hozzászólás témája:
|
|
|
Jaj Kedveseim!!!!
Semmi baj nincs a korotokkal, írom én, aki most múltam el 46 éves, és februárban lesz a Kislányom 2 éves, és Ő a 4. lombikkezelés Drága EREDMÉNYE!!!
Úgy hogy hajrá MINDENKINEK!!!!!
És Boldog Új Évet is Kívánok!!! _________________ http://hu.fotoalbum.eu/Mariza
[^] [/url]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Nonoka

|
Elküldve: 2007, Dec. 30, 12:05 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok lányok!
Nagyon köszönöm a gyors válaszokat!
Mirwen!
A kinyomtatáson már én is túl vagyok, csak a "fordítást" még nem sikerült megcsinálnom , de ígérem, hogy továbbképzem magam a "csodálatos" latin kifejezésekből.
2716!
Te Fülöp dokinál csináltad végig a kivizsgálásokat is? Remélem, hogy én is ilyen gyorsan végzek a vizsgálatokkal és a pocakosodásban is követlek.
Gnu!
Bocs, hogy félreértettelek. Nem semmi a történeted és sajnos hosszadalmas is. Ciklusvizsgálat után mit jelent az, hogy majd meglátjuk?
Mancs!
Annyit tudok, hogy inszemesekkel foglalkozik, mert amikor időpontot kértem, akkor megkérdeztem. Lombikosokkal meg pláne.
3 lombikon vagy túl?! Nem semmi.
Melyik intézetbe jársz? Én is 3*2 Utrot "szedtem" és csak a pozitív teszt után kaptam progeszteron szurit, de mint látod hiába.
IPA!
Mikorra vagy kiírva? Olyan jó, hogy itt vagy a tanácsaiddal!
Lányok! Ismét tanácsot kérek :
Én egy kisvárosban élek. Fogalmam sincs, hogy ezt a rengeteg vizsgálatot az itteni kórházban elvégzik-e, vagy úgyis Pestre küldenek.
Lehet az a megoldás, hogy Fülöp doki küld el minden vizsgálatra, én meg "felköltözöm" addig Pestre?
Szerencsére nekem is megértő pasi a főnököm, de lehet, hogy jobban örülne, ha nem 1-1 napokat hiányoznék, hanem mondjuk 2 hetet egyfolytában. /Annyit tudok már, hogy a ciklusvizsgálat persze nem megy így. /
Bocs, hogy hosszú voltam  _________________
[^] [^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mancs

|
Elküldve: 2007, Dec. 29, 20:16 Hozzászólás témája:
|
|
|
IPA!
Köszönöm a segítséget! Megkereslek pü-ben még néhány kérdéssel, ha nem bánod. _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
IPA
|
Elküldve: 2007, Dec. 29, 19:54 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Köszi a drukkot! Úgy tűnik, hogy a kislányom a 2008-as immunbabák sorát fogja megnyitni. Ma volt NST, UH, méhszájvizsgálat, minden arra mutat, hogy 2-3 napon belül nem szülünk. 1-jén újra NST.
Nonoka,
az ilyen "a maga korában" hülyeségeket meg se halld! Én vagyok itt valószínűleg a rangidős: 38 éves voltam a nyáron, 3 vetélésen és egy eü. megszakításon (genetikai rendellenesség miatt - nem Down, tehát nem a korom miatt volt a gond!) vagyok túl és még a 38. héten sem akaródzik a leányzónak kijönnie, aki átlagos nagyságú, szépen fejlődő baba és még csak császármetszést sem tervez az orvosom a korom miatt.
Nekem a leleteimet elfogadta a Fülöp: 2005 novemberiek voltak a legkorábbiak, kivéve a genetikát, mert azt a 2., a beteg baba után csináltattuk meg 2004-ben. 2006 nyarán, július végén voltam először nála, akkor még kekeckedett egy kicsit (kitöltött I. sz. adatlappal mentem hozzá, mert a dokim magától megcsináltatta a vizsgálatokat), szeptember elején írta alá az adatlapot. A másik pécsi lánytól viszont újra kérte a hiszteroszkópiáját, mert szerinte régi volt... (talán valamivel egy éven túl)
Nekem szerencsére nagyon jó kapcsolatom volt/van a főnökömmel, aki férfi létére empatikus ember és megmondtam neki nyíltan, hogy vizsgálatok miatt hiányzok. (Tudott a vetélésekről is és ő bíztatott, hogy járjak mindennek utána.) Cserébe zokszó nélkül túlóráztam, ha kellett. A főnököm abban is partner volt, hogy egy-két pesti konzultációt és vizsgálatot kiküldetésben csinálhattam, pl. a pár perces alloimmun vérvétel után mentem a pesti központunkba dolgozni.
Én sem vagyok egészségügyis és biosz volt az egyetlen tantárgy, amiből hármasom volt a gimiben. De az ember sokmindennek utánaolvashat az interneten és ahogy Mirwen is írja, rákényszerül, hogy felszedjen némi ismeretet.
Mancs,
a Hír TV-s riportban Petrányi professzor külön kiemelte a lombikosokat. Nemrég olvastam egy német fórumon, hogy ott 3 sikertelen lombik után immun szempontból is kivizsgálják a párt és igen sokan kapnak immunkezelés a lombik előtt.
2716,
örülök, hogy ilyen jól fejlődik a babócád! A hányinger igen jó jel, nekem Fülöp és a saját dokim is ezt mondta. Úgyhogy örülj neki! Esetleg próbálkozz homeopátiás szerekkel, azt lehet terhesen is szedni! Kaptam egy könyvet karácsonyra, szívesen kiírom Neked, hogy mi van hányingerre, ha érdekel.
Üdv
IPA _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mancs

|
Elküldve: 2007, Dec. 29, 17:55 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
A lombikos küzdős topicba írogatok és a segítségeteket szeretném kérni. Három teljesen eredménytelen lombikon vagyok túl. Az első kettőnél ET után 15 nappal, a harmadiknál ET után 7-8 nappal fejeződött be a reményteljes várakozás vérzéssel. Persze 3x2 Utrogestan használata mellett. Sünke ajánlotta Fülöp doktort és azt, hogy hozzátok forduljak. Foglalkozik ilyen esetekkel is mint az enyém? _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gnu
|
Elküldve: 2007, Dec. 29, 17:23 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok,
Nonóka,
maga a kivizsgálás nálam 8 hónapig tartott, mert rendszertelenek a ciklusaim, s ezért sok ciklusvizsgálatra volt szükség. Utána - tavaly ilyenkor - elkezdtem a clostilbegytet szedni az is eltartott pár hónapig utána volt a 3. sikertelen terhesség.
Utána derül(hetet)t ki az immunológiai probléma, és most ősszel estünk túl a trombocita-programon. Most újra ciklusvizsgálat pár hónapig, aztán meglátjuk.
Különben a MÁV kórházban nagyon kultúrált az ultrahang, be lehet telefonon jelentkezni időpontra, amit tartanak is, eddigi tapaztalataim alapján.
Megnéztem az internetet a riportot, jó volt látni azokat egyszerre, akik segítenek nekünk.
sziasztok,
gnu
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
2716
|
Elküldve: 2007, Dec. 29, 14:42 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Én júliusban jutottam el hozzá, akkor vannak a nyári szabadságolások és szeptember végére minden vizsgálattal készen voltam kivéve az alloimmun vizsgálatot, ahol ugye reagens hiány volt. Szóval én három hónap alatt végeztem, nem lehetetlen és a munkahelyemen is jobban fogadták, hogy azt mondtam, hogy most ki kell vizsgáltatnom magam és ez hiányzásokkal fog járni. Az első két hétben rengeteget hiányoztam, de a vérvételeket meg lehet oldani munkaidő előtt, a többi meg már nem volt olyan sok. Én először az autoimmun panellre mentem, ide Fülöp ad beutalót, aztán a belgyógyászatot és a vírusvizsgálatokat csináltattam meg, majd a hsg-t és persze közben a ciklusvizsgálatokat. A legtöbb utána járást a trombophilia jelentette, de már felállt az új labor, szóval Fülöp egyben meg tudja kérni az egészet.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mirwen

Csatlakozott: 2007.05.12. Szombat 10:46 Hozzászólások: 597 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007, Dec. 29, 12:45 Hozzászólás témája:
|
|
|
Nonoka: én kinyomtattam magamnak a listát, és abból az egy évnél nem régebbi leleteimet kipipáltam, már ami megvolt, aztán a maradékot átolvasgattam. És valóban, kábé azokat is mondta Fülöp doki a találkozón. De nagyon figyelni kell, mert jó gyors, és gyorsan diktál
én sem vagyok egészségügyis, és szerintem itt szinte alig van olyan. egészen egyszerűen rákényszerül az ember hogy legalább a nevét tudja pár dolognak (én is még csak kezdő fázisban vagyok ) _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Nonoka

|
Elküldve: 2007, Dec. 29, 12:04 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok lányok!
Január 9-re van időpontom Fülöp dokihoz.
Az eddigi eredményeket elfogadja? Hsg, terheléses cukor stb.
Most a negyedik inszemináció után vetéltem el . Sajnos hamarosan a 37-et töltöm és már nagyon unom, hogy ugye a maga korában
Gnu! Mindenkinek ilyen sokáig tart a kivizsgálás?
Mirwen! Van jó tanácsod az első találkozóra? Te már mindent értesz? Én Ipa listájának csak 1-2 szavát értem. Nem vagyok egészségügyis.
Ipa! Gyors, sima szülést kívánok neked!
Kata74! De jó neked, hogy már a célegyenesben vagy! Mielőbbi babásodást neked!
2716! Boldog pocakosodást neked! _________________
[^] [^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gnu
|
Elküldve: 2007, Dec. 28, 21:09 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Ancsi,
köszönöm!
Mirwen,
sajnos ez ilyen, én már másfél éve járok a Fülöphöz és volt már olyan, hogy elveszettem a türelmemet, és megmondtam neki, hogy az állásomat féltem, amikor megbeszélt reggel 8 órai időponthoz képest rendszeresen min. két óra csúszással megyek be, nem tudok minden egyes papírért szabit kivenni. Olyan is volt, hogy 2. voltam és 4(!) órát vártam. Nem tudom, hogy lehet ezt kultúráltan kezeni, nekem nem megy. De azért próbálkozom.
Sziasztok,
gnu
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
2716
|
Elküldve: 2007, Dec. 28, 19:23 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
IPA: nyugi már biztos, hogy minden rendben lesz....csak néhány nap.
Mi most kezdtük a nyolcadik hetet, ma voltunk uh-n, minden rendben van a babóval.Túl vagyunk a második kezelésen, majd január elején lesz a kontroll. Egész nap rosszul vagyok, a vacsi pedig a wc-ben landol, de ha ez az ára...hát ennyit kibírok.
Kitartást mindenkinek a kivizsgálások során és az utolsó hetekhez!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
IPA
|
Elküldve: 2007, Dec. 28, 16:11 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Mi még mindig egyben... 38+1-nél tartunk és mit mondjak, szívesen leraknám már a terhet. Ha meglátom a bokámat, sírni tudnék, nem gondoltam volna, hogy így be tud dagadni. Na nem nyavalygok, főleg Nektek, tudom, hogy sokan lennétek már a helyemben. Csak az ember mindent összeolvas és diagnosztizálja is magán a tüneteket. Szerencsére a vérnyomásom OK, így az ödéma ellenére kizártam a toxémiát.
Tegnap beköltöztünk Pécsre, innen csak 5 perc a Klinika, időm mint a tenger, de mobilról internetezek és ez iszonyat lassú, úgyhogy nem fogok sűrűn jelentkezni.
Holnap NST+UH, talán mond valamit a doki, hogy mikor várható a leányzó érkezése.
Mirwen,
örülök, hogy elindultál az úton! Sajnos ez benne van a pakliban. Anikóval az első Fülöp-féle konzultáción ismerkedtem meg, hú megemlegettük nem is olyan rég, hogy órákig vártunk, egyvalaki nem is bírta cérnával, elment, aztán engem behívott, majd 5 perc elteltével elment egy értekezletre, újabb hosszú várakozás. Még szerencse, hogy a férjem velem volt, így nem egyedül ücsörögtem a Fülöp irodájában. Közben meg százszor megbeszéltük a férjemmel, hogy ezt nem bírjuk, megyünk Németországba. De Pest mégiscsak közelebb van, mint Stuttgart, ezért kibírtuk és remélem, hogy hamarosan meg is lesz az eredménye. Másfél év távlatából már csak nevetni tudok az egész szitun.
Remélem, hogy minden eredményt le tudsz neki szállítani és nem kezd el kekeckedni újabb papírokért! Talán még egy konzultáció és mehettek is az alloimmun vizsgálatra!
Kata,
már csak jó 2 hét és meglesz az utolsó vizsgálatod! Nagyon drukkolok, hogy mielőbb meglegyen az eredmény és indulhasson a baba-project. Örülök, hogy a petefészked is rendben!
Egyéb módon is készülsz a terhességre? Én tavaly kicseréltettem az amalgám töméseimet, csináltam egy méregtelenítő kúrát, beadattuk a Gynevacot és természetgyógyászhoz is jártam talpmasszázsra (utóbbit a terhesség alatt is folytattam). Úgy gondoltam, hogy most mindent beleadok, minden oldalról megtámogatom a terhességet. Nem tudom, hogy mindez mennyire segített - az én közérzetemnek ezek a dolgok jót tettek...
Hát a luteális fázis nekem kicsit kínai, szerintem mindenki konzultálja meg a Fülöppel és a saját nőgyógyászával, hogy mikor milyen hormonokat nézet és mikor megy UH-ra.
Nekem a ciklusom rövidebb (25-26 napos) szokott lenni, az utolsóban nézettem peteérést, a 14. napon már eldurrant tüszőt talált a doki, előtte foganhatott meg a gyerek (1-2 napja lehetett a peteérés), a 23. napon még nem mutatta ki a teszt (de én már sejtettem a jelekből), utána csak a 26-on teszteltem (amikor mindenképpen már menstruálnom kellett volna), az már pozitív volt. Így szűken, de kijön a 14 nap.
Üdv Mindenkinek!
IPA _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mirwen

|
Elküldve: 2007, Dec. 28, 10:44 Hozzászólás témája:
|
|
|
Anikoh: igen, azért mondtam hogy jó hogy szóltatok, mert így nem ért teljesen váratlanul én is örülök hogy elindultunk _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Anikoh

|
Elküldve: 2007, Dec. 28, 09:49 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ancsi74
|
Elküldve: 2007, Dec. 27, 21:40 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mirwen

|
Elküldve: 2007, Dec. 27, 21:39 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Most jöttem meg Fülöp dokitól egyenesen a rendelőből. Maga a magánrendelés számomra hatalmas csalódás volt, ugyanis hetekkel előre lefixált időpontom volt, 17:30, mégis kénytelenek voltunk két és fél órát ülni és várakozni. Az egyik probléma azt megértem: Fülöp dokit szülni hívták, késett, emiatt feltorlódtak a betegek. De a másik az régi esztékás szarvashiba volt, amit egy magára valamit is adó magánrendelésen szerintem nagyon illetlen dolog eljátszani: egy-egy időpontra több embert (párt) is behívtak. Ha még mindez mondjuk a szurisok lennének, egy időpontra három, akkor megértem, de két első konzultációs párt?! és nem volt egyedi az eset...
mindegy.
bejutottunk.
Hűt halljátok, ha nem szóltok hogy hadar, nem érteni, gyorsan beszél és azok is csak tömör szakszavak, akkor én bizony nem tudom hogy mit csináltam volna, így is csak pislogni tudtam néha próbáltam jegyzetelni, de lassan ment, olyan iramot diktált a prof pedig tudtam IPA listája alapján hogy miket fog kérni, nekem mim van, és mi várható még ezeken kłvül, de akkoris...
szóval egy húsz perc alatt megvolt a megismerkedés és aztán a "házi feladat" kiosztása is, és "csókolom, majd jöjjenek az eredményekkel, és a vizsgálatokhoz is sok sikert kívánok a mai magyar egészségügyben"
szóval ez van, most majd felkeresem a háziorvost a beutalók egyik feléért, aztán a nődokit a ciklusmonitorozás végett, meg a többi... _________________
[^]
[^]
A hozzászólás legutóbb mirwen által 2007, Dec. 27, 21:40-kor lett szerkesztve, összesen 1 alkalommal.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gnu
|
Elküldve: 2007, Dec. 27, 21:33 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
IPA!!
Mizujs????
gnu
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gnu
|
Elküldve: 2007, Dec. 27, 21:32 Hozzászólás témája:
|
|
|
Ancsi,
Fülöp: o63o558449o
Petrányi:3724247 - ez az OVSZ száma, onnan biztos tudják kapcsolni.
Annyira sajnálom, lemaradtam a riportról - vasárnap és csüt eleve kiesett, szerdán meg egyszerűen kiment a fejemből
nem vette fel valamelyikőtök?
minden jót,
gnu
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ancsi74
|
Elküldve: 2007, Dec. 27, 20:52 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok, tudnátok segíteni, hogy hogyan tudnám elérni Dr. Fülöp Vilmost vagy Prof. Dr. Petrányi Győzőt az immunterápiás programmal kapcsolatban? (bármilyen elérhetőség érdekel ) Köszönöm. Üdv.:Anikó
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kata74
Csatlakozott: 2007.09.13. Csütörtök 18:37 Hozzászólások: 49 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007, Dec. 27, 15:57 Hozzászólás témája:
|
|
|
A csökkent persze 2 k-val írandó
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kata74
Csatlakozott: 2007.09.13. Csütörtök 18:37 Hozzászólások: 49 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007, Dec. 27, 15:53 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
IPA! Szerintem is jó az összeállítás, én is a közelmúltban csináltam a vizsgálatokat, nekem sem kellett más. (Már csak a január 15-i alloimmun van hátra.) Egyébként pedig én is úgy tanultam, hogy a cikluson belül a luteális fázis a viszonlag standard 14 nap...na akkor most kinek van igaza?
A Hír TV-s meg a rádióban leadott riportok pedig tényleg nagyon jók voltak, és annak is nagyon örültem, hogy a lombikosok szóba kerültek!!!
2716!
Nagyon szorítunk, örülök, hogy minden rendben alakul!!!!
nkata!
Teljes mértékben IPÁval értek egyet: Fülöphöz nem kell sokszor menni (azt is akár hetekkel előre megbeszélt időpontban!), a vizsgálatokat meg tudod csináltatni vidéken is és nekem az általad leírtakból nagyon úgy tűnik, hogy te is sorstársunk vagy... 40 évesen pedig ne gondold magad szülésre alkalmatlannak, több olyan ismerősöm is van, aki 40 fölött!!! vállalt gyereket! Szerintem élj azzal a lehetőséggel, hogy a XXI. században élsz!!!! Megértelek, hogy eleged van ennyi lombik, és megpróbáltatás után, de ez teljesen más dimenzió.
Én leginkább azon csodálkozom, hogy ennyi lombikot megcsinálnak kis hazánkban minden gond nélkül, de a kivizsgálás részére úgy látszik továbbra sem fektetnek túl nagy hangsúlyt...Többek között erről is beszélt Petrányi professzor úr.
Rólam annyit, hogy a petefészkem úgy néz ki, hogy rendbe jött, az utolsó UH-on már normál tartományban volt és a cystosus képletek is felszívódtak belőle, a tumormarkerem pedig 30-ra csökent...szóval egyelőre fellélegeztem, most bőszen pihentetem a szervezetemet, aztán majd valamikor - ha a Fülöp is azt mondja, akkor rákapcsolunk.
Addig is, mindenkinek kívánok nagyon-nagyon boldog, babákban gazdag, szép új évet!!!!
Kata
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mesó

Csatlakozott: 2004.07.13. Kedd 7:57 Hozzászólások: 1039 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Elküldve: 2007, Dec. 24, 14:21 Hozzászólás témája: e
|
|
|
Sziasztok!!!
Békés, Boldog Karácsonyt kivánok mindenkinek!!!! _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Nonoka

|
Elküldve: 2007, Dec. 24, 12:18 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
BOLDOG KARÁCSONYT NEKTEK!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
IPA
|
Elküldve: 2007, Dec. 23, 18:29 Hozzászólás témája:
|
|
|
Mirwen,
ne nekem köszönd, nem én állítottam össze, hanem valaki, aki most csinálta a vizsgálatokat és januárban megy az alloimmun vérvételre.
Ő csak olvasgatja a fórumot, és miután látta, hogy ez felmerült, gyorsan összerakta a tapasztalatait. Mivel ő most ment az egészen keresztül, sokkal hasznosabb, informatívabb, mintha én a tavalyi-tavalyelőtti tapasztalataimat szedtem volna össze.
Remélem, sikerrel jérsz Fülöpnél!
2716,
Milyen volt a kezelés? Remélem, jól vagy!
IPA _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
2716
|
Elküldve: 2007, Dec. 23, 18:23 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
ziasztok!
Kívánok mindenkinek áldott,békés Karácsonyi ünnepeket és boldog Újévet! Kívánom, hogy 2008-ban teljesüljön minden álmotok és legfőképp, hogy végre mindenkinek a kis családja kibővüljön egy (esetleg kettő) kisbabával!
Sziasztok
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mirwen

|
Elküldve: 2007, Dec. 23, 16:52 Hozzászólás témája:
|
|
|
IPA: bocsánat, de elfelejtettem megköszönni, mert ezen kívül maga a lista, a protokoll leírása nagyon nagyon hasznos, az ilyen magamfajtáknak főleg, aki most kezd neki az egésznek. Szóval nagyon köszi, és ha bármi van még, vagy mást mondana még Fülöp doki, akkor szólok, írom.
már csak négy nap és megyek hozzá!! Nagyon várom  _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
IPA
|
Elküldve: 2007, Dec. 23, 16:17 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Mirwen, köszönöm a hozzászólást!
Azért tettem fel a listára, hogy kiindulási alap legyen, amit a sorstársunk írt. Kérek mindenkit, hogy nézze át, rágja meg a dolgokat, egészítse ki, tegye hozzá a tapasztalatait, ha szükséges korrigáljátok, senki sem tévedhetetlen!
Én a ciklussal kapcsolatos dolgokkal nemigen foglalkoztam, mert a magas prolaktin szinten kívül nem volt még vele problémám, ezért nem is tudok a témához hozzászólni.
Biztos van sokminden, amit hozzá tudtok tenni, tegyétek meg, hogy legyen egy részletes protokoll, amit az újonnan csatlakozók használni tudnak.
Orsi, kezedbe veszed a dolgokat?
Én sajnos nem merek már ilyesmit vállalni, bármikor megindulhat a baba és akkor bizony el leszek havazva!
Kívánok mindenkinek áldott, békés karácsonyt, az anyukáknak újabb örömteli évet immunbabájukkal, a kismamáknak jó babavárást, könnyű szülést és azoknak, akik még előtte állnak: mielőbbi pocakosodást!
(Ti is tapasztaljátok meg a reggeli rosszulléteket, a dagadt Frédi-Béni féle bokákat, derékfájást, 10 kilós hízást, gyomorégést, álmatlan éjszakákat, mert mindezek ellenére egy nő életében ezek a legcsodálatosabb hónapok!)
Üdv
IPA _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mirwen

|
Elküldve: 2007, Dec. 23, 15:35 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Elnézést, de nem tudok elmenni e mellett a mondat mellett: "(A ciklus második fele mindig 14 nap, ha a ciklus hosszabb, mint 28 nap, akkor a csúszás mindig a ciklus első felében van!); "
EZ NAGYON NEM ÍGY VAN!
a ciklus második fele (ú.n. luteális fázis) is emberenként változik. Egyéni. Tehát lehet ez is hoszabb vagy rövidebb. Gondolom azt akarták írni hogy egy-egy embernek általában konstans a lutális fázis hosszúsága, de az NEM feltétlen 14 nap!!!!
Progipótlással kitolható a lutális szakasz, lehet a dolgon segíteni, de maga a mondat, hamis.
egy példán keresztül: Nekem is csak 9 nap általában, és ezért IS van nálam még pluszban gond, mert ugye nem tud megtapadni. Általában 28 naposak a ciklusaim, de a végén van a pé, azaz a 18. nap környékén. Van hogy hoszabb a ciklusom, de akkor is a lutális fázison rövid, 9-11 napos. A lutális fázis hossza állandó, de személyről személyre változik! _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
IPA
|
Elküldve: 2007, Dec. 21, 10:14 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Mi még egyben! Reméljük, most már megvárjuk, hogy a doki hazaérjen!
Anikoh,
küldd el mailben a telefonszámod, akkor küldök majd SMS-t. Ha azalatt szülünk, hogy a férjem szabin van, akkor ő is Pécsett lesz, ott pedig nincs internetünk.
2716,
Szuper! Gratulálok! Most már lélegezz fel! Nekem is 46%-ra ment fel az első kezelés után. Szerintem még max. 2 kezelés és Te is ott leszel 60% felett. Onnantól fogva pedig nincs más dolgod, minthogy növeszd a pocakodat!
Nem baj, hogy kivágták a riportot, a lényeg elhangzott és így is tudtál sokaknak reményt adni!
Kata,
Még nem késő! Én a nyáron múltam 38 és most várom a babámat!
Én is vidéki vagyok és mindössze kétszer kellett a Fülöp dr-hoz mennem, kétszer a Petrányi professzorékhoz (egyszer a vérvétel miatt, egyszer pedig azért, hogy aláírjam a kezelés beleegyező nyilatkozatát). A terhesség alatt kétszer voltam fent az IVIG-ért, de ezt bárki elhozhatja. Én a saját Klinikámon kaptam a kezelést és a kontrollhoz szükséges vért is Pécsett vették le tőlünk. Szóval működik vidéken is a dolog, a legtöbb vizsgálatot itt is el lehet végeztetni.
Egy nagyon kedves pécsi sorstársunk most végzi a vizsgálatokat, már finisben van, januárban mennek az alloimmun vérvételre. Ő összeírt minden vizsgálatot, nagyon alaposan, elküldte nekem, én meg úgy gondolom, hogy megosztom Veletek, max. még kiegészítitek olyanokkal, amit Tőletek kért a Fülöp. Én tavaly csináltam a vizsgálatokat az eü. "reform" előtt, sokminden változott azóta, szerintem ezek a naprakész információk hasznosak mindenkinek, akik most indultak neki az egésznek.
Ami az I. számú adatlapon van:
- Szülészeti-nőgyógyászati funkcionális és anatómiai háttért tisztázása
o Külső, bimanuális és UH vizsgálattal a női nemi szervek anatómiai vizsgálata – A saját nőgyógyász el tudja végezni, és be is tudja karikázni az adatlapon, de ha Fülöpnek azt mondod, hogy minden rendben van akkor Ő is bekarikázza (vizsgálat nélkül);
o A folliculometria során a ciklus 13. napján mért tüszőátmérő értéke a petefészekbe (28 napos ciklus véve alapul) 2 HAVI MÉRÉS SZÜKSÉGES – A saját nőgyógyász is kérheti a vizsgálatot (ő adja a beutalót). Az ultrahang során kiderül, hogy mekkora a tüsző átmérője – ha nagyon pici (másnap még nem következik be a tüszőrepedés), akkor esetleg érdemes még egyszer, két nap múlva megismételni az UH-t. Ebben az esetben valószínű, hogy a ciklus nem 28 napos lesz, hanem hosszabb. Ha a peteérés pl. csak a 18. napon következik be (a 14. helyet), akkor a ciklus második felében mérendő hormonvizsgálatot is érdemes kitolni, tehát nem a 22.napon, hanem a 24.- 26.napon. Ha csak 1-2 napos csúszás van akkor lényegtelen – érdemes kikérni az ultrahangos orvos véleményét. (A ciklus második fele mindig 14 nap, ha a ciklus hosszabb, mint 28 nap, akkor a csúszás mindig a ciklus első felében van!);
o A sárgatest fázisban (a ciklus 22. napján - 28 napos ciklus véve alapul) a szérum progeszteron szintjének mérése 2 HAVI MÉRÉS SZÜKSÉGES – A saját nőgyógyász is kérheti a vizsgálatot (ő adja a beutalót). – kb. 5-10 napot kell várni az eredményre
o A ciklus 10-12. napján a szérum LH és FSH szintek értékei, és az egymáshoz viszonyított arányuk 2 HAVI MÉRÉS SZÜKSÉGES – A saját nőgyógyász is kérheti a vizsgálatot (ő adja a beutalót). – kb. 5-10 napot kell várni az eredményre;
o A ciklus 10-12. napján a szérum ösztradiol értéke 2 HAVI MÉRÉS SZÜKSÉGES – A saját nőgyógyász is kérheti a vizsgálatot (ő adja a beutalót). – kb. 5-10 napot kell várni az eredményre;
o A szérum prolaktin szintje 2 HAVI MÉRÉS SZÜKSÉGES – A saját nőgyógyász is kérheti a vizsgálatot (ő adja a beutalót). – kb. 5-10 napot kell várni az eredményre – Ha megvannak a hormonvizsgálatok, nem kell bekarikázni az eredményt az adatlapon, a Fülöp doki megtesz – csak a leletekre szükség;
o Uterus cavum belső anatómiai vizsgálata (HSG vagy hysteroscopia) – A saját nőgyógyász is elvégezheti (A hysteroscopiát altatásban végzik és általában a ciklus első felében – hogy biztosan kizárják az esetleges terhességet. Vizsgálat után egy pár napig kímélő életmód javasolt);
o Férj andrológiai vizsgálata (spermiogram) + mikrobiológiai leoltás (baktériumszűrés) – A saját nőgyógyász is kérheti a vizsgálatot (ő adja a beutalót);
- Általános endokrinulógiai kivizsgálás
o Hyperplasia vagy Cushing kór – Ha a háziorvos belgyógyász akkor Ő is el tudja végezni, és be is karikázhatja az adatlapon (úgyis ráteszi a bélyegzőjét)
o Pajzsmirigyműködés szűrése; a szérum TSH szintje (Szabad tiroxin, Szabad T3) (vérvétel) – A saját nőgyógyász (vagy akár a háziorvos) is kérheti a vizsgálatot (ő adja a beutalót) – kb. 5-10 napot kell várni az eredményre;
o Pajzsmirigy fizikális vizsgálata – Ha a háziorvos belgyógyász akkor Ő is el tudja végezni, és be is karikázhatja az adatlapon;
o A mellékvese-működés szűrés – A háziorvos is kérheti a vizsgálatot (ő írja a beutalót) – vér + vizelet vizsgálat (nagylabor);
o A diabetológiai háttér szűrése – A háziorvos is kérheti a vizsgálatot (ő írja a beutalót) – terheléses cukor;
- Thrombophiliai vizsgálatok – A saját nőgyógyász is kérheti a vizsgálatot (ő adja a beutalót – Hematológiai szakrendelés) – kb. 5-6 hónapot kell várni az eredményre (Pécsen) – nálam ezekez nézték:
o Prothrombin
o Prothrombin (INR)
o APTI
o Thrombin idő
o Fibrinogén
o Lupus anticoagulans
o APC rezisztencia
o N-APC
o AT aktivitás
o Protein C aktivitás
o Protein S aktivitás
o PTR 20210A
o FV Leiden mutáció
o Homocystein
- Általános belgyógyászati vizsgálat – Ha a háziorvos belgyógyász akkor Ő is el tudja végezni, és be is karikázhatja az adatlapon (úgyis ráteszi a bélyegzőjét)
- Genetikai vélemény – Kromoszóma vizsgálat – vérvétel mindkét féltől. A saját nőgyógyász is kérheti a vizsgálatot (ő adja a beutalót – Orvosi Genetika és Gyerekfejlődési Intézet) – kb. 1 hónapot kell várni az eredményre (Pécsen);
Amit még a Fülöp kér:
- Vércsoport RH és ellenanyagszűrés – Háziorvostól lehet beutalót kérni a vérvételhez, és ő kapja meg az eredményt;
- Hasi ultrahang – Háziorvostól is lehet beutalót kérni;
- Gasztroenterológiai vizsgálat (lisztérzékenység – de ezt nem mindig kéri) – Háziorvostól is lehet beutalót kérni, de magánlaborban is elvégzik beutaló nélkül;
- Helicobacter szűrés (Belgyógyászat) – csak szakorvos kérheti a vizsgálatot (ő írja a beutalót) (de ahhoz, hogy szakorvoshoz jussál, lehet, hogy el kell menni a háziorvoshoz is);
- Lues szűrés – ÁNTSZ – itt nem mértek beutalót;
- Herpesz szűrés (Anti-herpes simplex 1) – Háziorvostól lehet beutalót kérni a vérvételhez, és ő kapja meg az eredményt (ÁNTSZ végzi a vizsgálatot);
- Hepatitis szűrés (Hepatitis A, Hepatitis B, Hepatitis C) – Háziorvostól lehet beutalót kérni a vérvételhez, és ő kapja meg az eredményt (ÁNTSZ végzi a vizsgálatot);
- Bárányhimlő (ezt nem mindig kéri) – Háziorvostól lehet beutalót kérni a vérvételhez, és ő kapja meg az eredményt (Epidemiológiai központ végzi a vizsgálatot);
- Toxoplasma – Háziorvostól lehet beutalót kérni a vérvételhez, és ő kapja meg az eredményt (ÁNTSZ végzi a vizsgálatot);
- Cytomegalovírus – Háziorvostól lehet beutalót kérni a vérvételhez, és ő kapja meg az eredményt (ÁNTSZ végzi a vizsgálatot);
- Rubeóla – Háziorvostól lehet beutalót kérni a vérvételhez, és ő kapja meg az eredményt (Epidemiológiai központ végzi a vizsgálatot); - Ezeket a vérvételes vizsgálatokat érdemes egyszerre elvégeztetni, egyszerre levetetni a vért.
- Chlamydia - A saját nőgyógyász is elvégezheti a vizsgálatot;
- Immunológiai vizsgálat (autoantitest meghatározása) – Immunológiai és Biotechnológiai intézet (Pécsen ők csinálják) – ezt nem kérte, de nagyon értékelte, hogy megvan - A saját nőgyógyász is kérheti a vizsgálatot (ő adja a beutalót)
o GBM (glomerulus basalmembran)
§ M2 mitokondriális (PHD)
o Gyomor parietális sejt
o Intinsric factor
o Cardiolipin IgG/A/M
o Cardiolipin IgG
o Cardiolipin IgM
o Beta2-glycoportein-1 IgG
o Beta2-glycoportein-1 IgM
o Phosphatidyl szerint IgG
o Phosphatidyl szerint IgM
o Prothrombin IgG
o Prothrombin IgM
- Autoimmun panel – Fülöp dr. hatásköre (feltétele az aláírt I sz. adatlap megléte);
- Alloimmun panel – Fülöp dr. hatásköre (feltétele az aláírt I sz. adatlap megléte);
Üdv
IPA _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Anikoh

|
Elküldve: 2007, Dec. 21, 09:21 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Szerintem is jól sikerült a riport!
Nem tudom ki hívott fel a vezetékesen mert apósom nem értette a nevét de a lényeg, hogy megkaptam az üzenetet!Köszönöm!
Ipa!Ha van valami hír várjuk! Ha lehet kérni jó lenne ha férjed értesítene minket. Köszönjük!
Mirwen: mennek a drukkok 27.-ére. Tőled is várjuk a beszámolót!
Ne ijedjél meg Fülöp stílusától, ő ilyen. Sok érthetetlen dolgot mond. Ha valamit nem értesz kérdezz rá tőle is de mi is megpróbálunk segíteni.
2716: jó, hogy minden rendbe van! Figyeld meg gyorsan el fog menni az idő és a kezedbe tarthatod a picurt! Én is végigparáztam, de most visszagondolva gyorsan elment az idő.
Nonoka: gondolom most el vagy kenődve. Próbálj előre nézni Mi mind ezen mentünk keresztül .Már többünknek segített a kezelés.
Orsi: én is segítek a vizsgálatok összeszedésénél!
Mindenkinek szeretnék Kellemes Karácsonyi ünnepeket kívánni! _________________
[^] [^]
http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=26563
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
2716
|
Elküldve: 2007, Dec. 21, 00:38 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok Lányok!
Velem minden rendben, az FcR blokkoló felment 46%-ra, holnap kapom az 1. kezelést az ünnepek miatt. Tegnap láttuk a babót, képünk is van róla, az egyik barátnőm szerint formás kiskrumpli, az apjára hasonlít. Viccet félretéve még semmi sem kivehető, csak az, hogy méhen belül van és pulzált. Nagy most az öröm....
IPA: mindjárt megszületik a kislányod, kitartást az utolsó hetekhez!
Akik még minden előtt álltok....nem könnyű...nyáron még én sem tudtam elképzelni, hogy nem is olyan sokára végre igazi reményekkel telve nézhetem az első UH képet....de mindenki el fog jutni idáig és nemsokára mi is feltehetjük a gyerekekről a szebbnél szebb képeket.
Egyébként a riport részét teljesen kivágták abból amit velem felvettek, de ennek örülök, mert azon paráztam, nehogy valamit rosszul mondjak. Szóval csak az utolsó két mondatot hagyták benne.
Édesek voltak a gyerekek és az egész egy reménnyel teli film volt, ami pontosan elérheti a célját....új reményt és esélyt adni azoknak, akik már a csodában sem mernek bízni.
Sziasztok
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
.jpg)
hirdetés
|
|