Gy.I.K.Gy.I.K.     KeresésKeresés     TaglistaTaglista     CsoportokCsoportok    
ProfilProfil     Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned
Bio-élet, egészség
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3

Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Mindenkinek
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
kispepe

HozzászólásElküldve: 2004, Júl. 14, 09:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Gittus, én nagyon szeretem a görögdinnyét, bár szerintem az ideiek nem túl ízletesek. Vagy lehet, hogy mi voltunk pechesek a vásárlásban, de valahogy olyan semmilyen ízük volt. Lehet, hogy a kevés napsütés miatt.
Az biztos, hogy nagyon jó vízhajtó; egész este tudok tőle pisilni.

[^]  

http://hu.fotoalbum.eu/Noribaba
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Gittus

HozzászólásElküldve: 2004, Júl. 14, 09:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Jól elvagyok itt magamban. De azért remélve, hogy olvassa valaki, itt van a görögdinnyéről egy cikk:

Gyógyhatása:

A görögdinnye az a táplálék, amelynek több mint kilencven százaléka víz. Gyógyhatását éppen ez a tulajdonsága idézi elő. Mert ahhoz képest, hogy ennyi vizet tartalmaz, azt hihetjük, hogy csak átfut a beleinken és kiürülünk. Így is van, de nem nyomtalanul fut át. Mert minden, ami nem odavaló, távozik a vérünkből, főleg a savtartalom éppúgy, mint a beleinkből a nem oda való anyag, de legnagyobb tisztító akciót a vesénkben végez a görögdinnye. Fogyasszunk tehát az idényben annyi görögdinnyét, amennyit csak tudunk.

Segít a betegségből felépülni:

Egyik leggyengédebb táplálékunk a beteg számára, aki csak most kezdi a lábadozást. Alaposan megtisztítja a vért, serkenti a további gyógyulást az A vitamin tartalmával s minden más ásvány megvan benne, hogy jól érezze magát a beteg. Szinte átmossa a szervezetet és felüdíti.

Tüdővel kapcsolatos probléma:

Akár a felső légzőszervi probléma, akár a tüdő hörgőire hárul az inger, a görögdinnyében megvannak az ásványok és a vitaminok, hogy csillapítsák az ingereket. Az A vitamin a nyálkahártyákra hat enyhítőleg, valamint gyógyítja a gyulladást.

Izületi gyulladás és köszvény:

A görögdinnye fogyasztása huzamosabb időn alaposan elősegíti, hogy a vér sav-lúg egyensúlya visszatérjen. Ha ezzel egy időben vigyázunk az egyéb táplálék felvételre, észrevehetõ haladást érhetünk el az érrendszeri betegségből való gyógyulásban. A görögdinnyelé szinte kimossa a csuklónkat a húgysavkőtől.

Láz:

Akár meghűléses, akár reumatikus lázzal állunk szemben, a görögdinnye kálium és más ásványtartalma megtisztítja a vért, az A vitamin pedig meggyógyítja a gyulladásos betegséget, ami a csuklónkban vagy a test bármely más pontján van.

Emésztési zavarok

Emésztési panaszok esetén is segíthet a görögdinnye. Mint általában, a panaszok akkor jelentkeznek, amikor nehezen emészthető étellel tömjük meg magunkat. A görögdinnye víztartalmával olyan nagy teret foglal el, hogy hamarosan telítettnek érezzük magunkat. De ugyanolyan hamar át is esünk a telítettség érzésén, mert a víz keresztül megy rajtunk s a gyomor visszakapja eredeti rugalmasságát. Működésével pozitívan befolyásolja az emésztés további szakaszait, így serkenti a belek ürülését is.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Gittus

HozzászólásElküldve: 2004, Júl. 13, 10:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Egy kis olvasnivaló:

http://www.snyderhealth.com/alkalinity.htm

Sziasztok,
Ez nem szó szerinti, hanem értelem szerinti fordítás. Nem az egész, hanem az összefoglalása a cikknek. Ha valakit jobban érdekel utánna nézhet:-))))

A cikk a szervezet pH értékének és az azt befolyásoló ételeknek a leírását adja.

A lúgosság.

Sejt szinten élünk és halunk. A több billió sejt amely felépíti az emberi szervezetet enyhén lúgos környezetben él és ezt a környezetet fenn kell tartania szervezetnek ahhoz, hogy egészségesen müködjön. Azonban, a sejt minden napi funkciói savakat termelnek, melyek szükségesek a sejt saját energia ellátásához de nem engedhetö meg ezeknek a savaknak a felhalmozódása, mivel ez a felhalmozódás mérgezö. Az elsö védelmi rendszerünknek, szinte mindenki, az immunrendszer hiszi. Ez korántsem így van, mert a szervezetünk tisztántartása a mérgektöl és az enyhén lúgos környezet föntartása az elsö lépcsö a betegségek leküzdésében. A sejtek által termelt savak a zsírsejtekben raktározódnak és szerepük az, hogy a termelt savakat távoltartsák az életfontosságu szerveinktöl. Ha megfelelöen étkezünk és elösegítjük a lúgos környezet fenntartását a táplálkozásunkkal, akkor súlyt is vesztünk, mert a szervezetnek nincs szüksége a zsírra amibe a többlet savakat “csomagolja”.

A lúgosság elönyei.

Élesztö gombák, baktériumok, vírusok szaporodásának a savas környezet kedvez. Ezen anyagok saját metabolizmusuk melléktermékeiket erjesztve mérgeket hoznak létre, melyek a vérkeringéssel és a nyirok keringéssel mindenhova eljuthatnak a testünkbe. Ez túlsavasodásban mutatkozhat meg, mely rendszeresen és következetesen pusztítja a sejtjeinket. A túlsavasodást közvetett módon, a nem megfelelö táplálkozás okozhatja, a túl sok állati fehérje, marha és disznó hús, tejtermékek és a cukor minden féle formája. Az élesztö gombák, baktériumok, vírusok energia forrása a CUKOR, ennek eredménye képp a cukor az egyetlen betegség okozó anyag.
Az elöbb említettük, hogy ezek a baktériumok és vírusok csak savas környezetben életképesek, lúgosban nem, ezért fontos az enyhén lúgos pH értéket (7.365pH) fenntartani. (7.0 ph a semleges érték)

A táblázat a különféle ételek lúgos/savas értékeit adja meg. A baloldali rész a Lúgos a jobb oldali rész a Savas ételek értékeit mutatja. A táblázat három részböl áll, a NAGYON savas/lúgos, az KEVÉSBÉ savas/lúgos és az ALIG savas/lúgos értékeket megadva.
A számokról: minél magasabb a szám 7 fölött, annál lúgosabb az étel, minél kissebb 7 alatt annál savasabb az étel.
A NAGYON savasak: a mesterséges édesítö szerek, a szénsavas üdítö italok, marhahús, gyógyszerek, fehérliszt és a belöle készült termékek, disznó hús, cukor, cigaretta.
A KEVÉSBÉ savasak: Halak, cukrozott gyümölcs levek, savanyúságok, rizs, kukorica pehely tészták, kemény tojás, krumpli.
ALIG savasak: kesew dió, lencse, méz, pisztácia, rozs kenyér (organikus) sajt, dió, száraz bab fajták, olajbogyó, kecske tej, szilva, áfonya.

Lúgosak: hasonló felosztásban. Nagyon: Citrom, görögdinnye, mangó, papaya, kiwi, spárga, ananász, magtalan édes szölö, Zöldség levek.
Kevésbé: Almák, barackok, zeller, egres, saláta levelek, spenót, zöldbab, káposzták, brokkoli, borsó, eper
Alig: Mandula, cseresznye, gomba, hagyma, uborka, padlizsán, paradicsom, szezam mag, reberbara, gesztenye, torma.
http://gportal.hu/portal/gitta-oldala/
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
csinnnKA

HozzászólásElküldve: 2004, Júl. 07, 17:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mindenesetre felírom a nevüket, remélem, sima bio-boltokban lehet kapni, mert nagyon utánajárni nem tudok, de van 2-3 hely, ahol megnézhetem! Smile
Köszi! :-*
Vissza az elejére
csinnnKA

HozzászólásElküldve: 2004, Júl. 07, 17:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hmmm... érdekesen hangzik! Smile
(mondjuk mindkettőről tudtam, hogy jó... de hogy ennyire?!) :-O
Vissza az elejére
Gittus

HozzászólásElküldve: 2004, Júl. 07, 16:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

CsinnKám édes, figyelj egy picit:
Most más tollakkal ékeskedek, egy másik topicon
ez volt a kérdés: "Szeretném megkérdezni, hogy tudtok-e esetleg étkezési - egyéb tanácsot adni csontritkulásra?"
és Thulya (remélem nem haragszik meg, hogy idézem) válasza: "A szezám és mák nagyon jó, jó arányban van benne a kalcium, foszfor, magnézium. (Persze kell még D-vitamin, meg pár más nyomelem is, de ezek jó források.) Pl kapható a szelénes szezámpehely vagy a szelénes kalciton nevű termék, tudom ajánlani. Egyik fórumtársunk anyukája (értsd nem 20 éves) evett napi egy kanállal egy ideig, és 110% lett a csontsűrűsége... pedig arra a korra már nemigazán szoktak gyarapodást várni..."
Vissza az elejére
csinnnKA

HozzászólásElküldve: 2004, Júl. 06, 11:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

10 éve ismerem! Smile
Majdnem minden télen szoktam venni 1-2 zacsival a Herbáriában! Smile
Vissza az elejére
Gittus

HozzászólásElküldve: 2004, Júl. 06, 10:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Cseresznye: tudtad, hogy a cseresznye szárát el lehet tenni, leszárítani, és nagyon finom és egészséges teát lehet belőle csinálni?
Kóstold csak meg!
Vissza az elejére
csinnnKA

HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 30, 23:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Gittuska! Smile
Az az igazság, hogy a világ összes Aloe Verája és kínai csodateakeveréke meg semmi nem ér annyit együttvéve, mint egy-egy kiadós gyümölcsnap vagy lébőjtkúra. Erre mondtam, hogy tudom, miről beszélsz, amikor a teljeskörű méregtelenítési tüneteket kérted számon.

Épp mondtam apának, hogy ha nem tudunk kijárni a piacra, azért egyszer-kétszer próbáljuk meg ezt a házhozszállításos dolgot, mert így akkor nem kell lemondanunk a bio-dolgokról.

Épp egy CSERESZNYE-kúrát fontolgatok:
Tudtad, hogy a nedve és a magja a szívizomzatot erősíti?
Meg hogy el kell tenni a magját, és a cseresznyehiányos időszakban napi 10-15-öt megtörni és a magját megenni? (tudod, mint a sárgabaracknak)
Ferencsik István szerint hetekig lehet(ne) enni kúraszerűen, na, azt én biztosan nem bírnám ki, de őszintén szólva egy 2 napos cseresznyekúrát fontolgatok, már csak a megfelelő napokat keresem hozzá, hogy mikor csináljam. Smile
(Ferencsiket ismered? Itt az oldala: http://www.sztaki.hu/~smarton/alma/gyum.htm )

SCHIRILLA: igen, nem volt túl kultúrált és intelligens ez a megnyilvánulása. Az elnevezés persze szellemes, de ahogy mondod, bántó! Ne bántsunk meg másokat azért, mert nem tudnak lemondani a húsról. (Jelzem, nálunk is egyre kevesebb hús fogy, most már csak vasárnap vagyok hajlandó húsételt csinálni, helyette egyre több párolt főzelékfélét és nyers salátát próbálok meg becsempészni.) És hát azért valamit ő is rosszul csinálhatott, pedig -mint mondtam, én személyesen ismertem- nagyon nagy arca volt, hogy csak az ő módszere az egyedüli és tökéletes, és hogy ő aztán tudja az örök élet titkát. Hát... lehet hogy tudta, de -hogy stílszerű legyek- magával vitte a sírba! Sad
Vissza az elejére
Gittus

HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 30, 13:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

CsinnnKA, jól elbeszélgetünk mi itt ketten!

Sajnálom a kolléganődet.

Bármit is eszek, koplalni, éhezni nem vagyok hajlandó. Sanyargatni magam nem vagyok hajlandó. Nem azért nem eszek meg valamit, mert hízlal. Most elsősorban nem fogyni akarok, hanem tisztulni, egy kicsit egészségesebb lenni. Ha ezzel együtt fogyok is egy kicsit, az nem fog megártani.
Szerintem Stoner sem sanyargatja magát. Csak válogat. Tiszta dolgokat eszik.

Sosem volt szimpatikus Schirilla Györgyben, hogy "ledögevőzte" a húsevőket. Én max odáig fajulok, hogy "mit keres halott állat az asztalon?".
Miért kell másokat megsérteni? Ezzel csak ellenszenvet keltett.

Férjecském ma csak cseresznyét evett. És holnap is, és holnapután is. Majd beszámolok róla.

jó éjt mindenkinek...
Vissza az elejére
csinnnKA

HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 29, 15:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Gittuska! Smile

Csogu filmet szinte láttam magam előtt! :-DDDDDDDDDD
Bárcsak megcsinálná valaki, minden étkezés előtt megnézném! Laughing

Stoner "elveiből" én is pontosan ennyit tettem magamévá, pontosabban szólva még csak a vágyat, az erre való törekvést. Ugyanakkor nekem mindig ott lebeg a szemem előtt az az 52 kilós kolléganőm, aki nagy keservesen fogyott le 70 kilóról 52-re, 8 évig ismertem, de a 8 év alatt -ahogy mondani szokás- egy jót nem evett. Rágta a reggel gyorsan megpucolt, alufóliába csomagolt sárgarépát a munkahelyén, minden másnap nagy adag nyers salátákat evett (persze öntet nélkül, mert hízlal). Ha már rettenetesen ki volt éhezve egy kis édességre, megevett egy műzliszeletet. Minden nap 6-kor vele nyitott az uszoda. Maga volt a kicsattanó egészség, tényleg mindegyikünk szégyenkezve irigyelte, bár a megszállottságát is legalább ennyiszer kigúnyolták. Többször nem fogják. 40 évesen meghalt, aneurysmában. (Szétrepedt benne egy ér!) Szegényke azt mondta, hogy legalább 90 éves koráig akar élni, ezért vigyáz magára ennyire. 100 méteres körzetében nem lehetett cigarettára gyújtani, és legszívesebben maszkban mászkált volna az utcán, mint Michael Jackson, hogy a kipufogótól is megóvja magát. Makk egészséges volt. Egészen 40 éves koráig! Persze azért tárgyilagosan hozzá szoktam tenni azt is, hogy talán ő volt az a KIVÉTEL, aki a SZABÁLYT ERŐSÍTI. Mint Schirilla, aki undorodott és megvetett mindenkit, aki húst evett, a húslevest pedig nemes egyszerűséggel "hullateának" hívta. Ismertem őt személyesen, sokat beszélgettünk. Dedikálta nekem mindegyik könyvét. Mert hogy természetesen megvan az összes könyve. (Legalábbis remélem, mondjuk költözés óta még nem kerültek a kezembe.) Ő aztán egészségesen élt. Sőt, a hajhullásomat sikeresen megállította a mézes-mák receptje. (Szerinte a stressztől és az urbanizációs betegségektől meg a számítógép káros kisugárzásától hullott a hajam. Könnyen lehet, mert amióta itthon vagyok, szinte egyáltalán nem hullik.) Ja, és Schirilla szerint egyébként a STRESSZ a legfőbb rákkeltő és betegségkeltő rizikófaktor az életünkben, a táplálkozás ettől messze leszakadva cammog. Akármennyire mérgezed magad, ha nyugodt, békés, kiegyensúlyozott körülmények között élsz, akkor -persze csak relatíve- egészséges maradsz.
Menjünk el hegyipásztornak! :-DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Viccet félretéve, én is pontosan úgy gondolom, ahogy Te írtad (még mindig elég sok mindenben egyfelé kattog ám az agyunk): most van itt a lehetőségem, hogy a következő 40 évre megreformáljam az életemet. Már azért, hogy legyen egyáltalán esélyem következő 40 évre!
Szerencsére (bár nem tudom, hogy az én esetemben lehet-e szerencséről beszélni) a bekavart hormonzűrjeimet leszámítva makk egészséges vagyok (kop-kop-kop), vércukor-, koleszterinszint a normál tartomány közepén, vérnyomásom 120/80 Hgmm... viszont családban van/volt mindkettő, tehát jó lesz odafigyelnem! :-I

TISZTÍTÓKÚRÁK: még ki is nyomtattam, hogy alaposabban (és többször) átolvashassam! Köszi! :-*
Vissza az elejére
Gittus

HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 29, 12:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Találtam egy jó kis linket, tisztítókúrákról:
http://www.vegetarianus.hu/irasok/kura.html

mi a véleményetek?
Vissza az elejére
Gittus

HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 29, 10:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Jó reggelt mindenkinek!

Az "estefele megeszek egy sütit vagy jégkrémet...", erre nagyon jó módszer, hogy otthon nem tartunk sem sütit, sem jégkrémet. Annak idején én is kirámoltam mindent, ami tilos volt, mert Nóra is képes volt valami tiltott dolgot fellelni a kamrában. Ha meg már a kezében (ne adj isten a szájában) volt, sokkal nehezebb volt kivenni onnan. "De ha mégis megdobbanna a szívem egy mandulás magnumtól, akkor..." Először megeszed, és baromira égni fog tőle a gyomrod, pl a cukortartalma miatt. Legközelebb meggondolod...

Remélem nem haragszik meg Csogu barátunk, de idézek tőle valamit, ami nagyon tetszett:

"Tudod kellene egy olyan film, ahol két részre van osztva a képernyő. Az egyikben mutatnák azt, aki így táplálkozik. Mutatnák egy 50 éves hölgyet, amint éppen fut a Balaton partján, kicsit gimnasztikázik, majd ledobja ruháit és beszalad a vízbe, üdén, frissen és nem szégyelvén a testét, mert az maga az egészség, az esztétikum.....
Miközben a másik oldalon is látható egy hölgy, amint egy jó nagy fa árnyékában ül és iszik a kólájából, majd elégedetten rágyújt. Közben megigazítja magán a 3nm-es lepelt, mert észrevette, hogy egyenként 30kg-os combjai kivillantak. Bár arca kicsit most feszülté vállik, mert a nap elkezdett sütni a hűtőtáskájára és meg kellene igazítani a napernyőt, de ahhoz fel kell állni. Meg kell emelni azt a 100kg-ot. Nagy dilema. De, csak neki áll és miközben a másik oldalon pont azt látni, amint a másik hölgy éppen rohan a vízbe, ő szuszogva és szidva a természetet, ami így elbánt vele, feláll és magához húzza a hűtőtáskát, amit azonnal ki is nyit, mert ezért a mozgásért megérdemel egy kis csokit.........és beleharap, pont akkor, amikor az a másik hölgy fejest ugrik a habokba..........................és egyszerre a két hang, jó hangosan. A csokis nápolyi reccsenése a fogak alatt és a víz csobbanása, amint a másik hölgy elmerül a habokba.......................... "

ennyi.

Stonerről meg csak annyit, hogy igen, ő a másik véglet. Én sosem leszek olyan, mint ő, de segít engem kimozdítani a "mindent agyon főző, sózó, cukrozó vegetáriánusok" táborából. Egyébként meg inkább legyek mániákusan egészséges, mint magas vérnyomásos, cukorbeteg, és még sorolhatnám.

Ez azért egy kicsit erős, nem? : "én soha többé nem bízok meg sem orvosokban, sem gyógyszerekben! "
Valakiben bízni kell, kell egy támpont, ami szerint haladsz, akinek elfogadod a véleményét, tanácsát. Nemrég hivatkoztál egy praktizáló orvosra, aki előadást tartott, hát az ő véleményét elfogadod, nem?
Az orvosokkal kapcsolatban nekem is vannak fenntartásaim. Azt tudom, ha az a bizonyos orvos (KF) nem lenne ott a Kaáli intézetben, nekem most nem biztos, hogy lenne két gyerekem. Őket azért csak neki köszönhetem, meg az orvostudománynak, meg a gyógyszereknek. De ha a gyerekem beteg, nem adok be neki bármit!
És a koleszterin csökkentő (képzeljétek magas a koleszterinem!!) pirulákat sem veszem be, megpróbáljuk diétával helyrehozni. És a vérnyomásomra kapott gyógyszert is abba akarom, abba fogom hagyni, mert nem akarok úgy élni, mint édesanyám, aki egy életen át szedte a magas vérnyomás gyógyszereit, egyre többet, egyre erősebbeket, miközben az érrendszere teljesen tönkrement.

Visszatérve magunkra, CsinnnKA, emlékezz majd vissza szavaimra: most igenis abban a ritka helyzetben vagy, (sajnos rövid ideig), amikor jut elegendő időd magadra. Most kell nekiállni, hogy megreformáld magad. Hamar eltelik ez a rövid idő, aztán viszed oviba, napközben dolgozol, aztán rohansz érte, este a rutin házimunka, amit eddig egész nap csináltál, bele kell sűríteni az esti programba. MOST KELL RUTINNÁ ALAKÍTANI az egészséges táplálkozást. Most kell hozzáolvasni, beszélni róla.
Vissza az elejére
csinnnKA

HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 28, 10:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Jó reggelt! Smile
Új hét, új remények! (értsd: remélem, hogy ezen az új héten jut időm kiganajozni a veteményest, még mielőtt látjátok szümtükkel!)

Gittuska!
Csogu ezt nekem írta (azt látod már nem tudom, hogy a topic elején, amikor először bejelentkeztem, vagy ímélben, mert volt talán egy vagy két levélváltás is köztünk... a lényeg az, hogy akkor írta, amikor én azt mondtam, hogy simán kibírom, hogy 2-ig 3-ig egyáltalán nem eszek, csak esetleg 1-1 almát meg 1-2 lityi ásványvizet, de emiatt aztán estefelé már farkaséhes vagyok... aminek meg egyáltalán nem tudok ellenállni, az a kísértés, és nagyon csokifüggő vagyok. Fogyózgatok, fogyózgatok, aztán ha megeszek egy sütit vagy jégkrémet, akkor bűntudatom lesz tőle. Na, erre írta, hogy oda kell eljutnom, hogy ne legyen bűntudatom. (Ergo: mert addigra már annyira "jókislány" leszek, annyira helyesen, egészségesen fogok táplálkozni, hogy ha mégis megkívánok egy mandulás magnumot, akkor bűntudat nélkül megehetem.)
Mentségére szóljon, hogy ő ugyanazt mondta, mint Te: hogy majd meglátom, hogy utána már nem fog hiányozni nekem, tehát lehet, hogy egyáltalán meg se kívánom, mert a szervezetem más típusú táplálkozásra állt át. De ha mégis megdobbanna a szívem egy mandulás magnumtól, akkor nem kell visszafognom magam.
Hát nem tudom.
Még nem tartok ott! Smile

(Ezt most Kicsi Pepémnek mondom:) engem Csoguban az fogott meg, hogy pár hónap alatt 25 kg-ot lefogyott. Valamit tudhat a pasi. Elmondása szerint egy nagy darab (mármint nem testhosszát illetően!), lomha mackó volt, 122 kg (gondolhatod!), és amikor mi elkezdtünk levelezni, meg írogatni egymásnak a topicjában, akkor készült 100 kg alá menni. Lélegzetvisszfojtva figyeltük a napi 20 dekákat! Smile
Ő mondta, hogy egy nagy karéj zsíroskenyértől is lehet nagyon jó fogyni (ha aznap azt az egyetlen szelet kenyeret eszed, és legalább fél kg friss és tiszta bio paprikát, paradicsomot, retken, hagymát, uborkát stb. eszel meg hozzá). Ő egyébként semmi mást nem csinált, mint elválasztott, a húst minimálisra szorította, tejet kiiktatta, és odafigyelt arra, hogy a táplálkozásának legalább kétharmada zölség-gyümölcs legyen. Tőle tanultam a Zakuszkát, aminek nagyon örülök, mert azóta a család kedvenc vegás kajája lett, és legalább ha a vegás barátnőm jön hozzánk vendégségbe, tudom bővíteni a kenyérre kenhető dolgok repertoárját! Smile

Megint Gittuska! Amit a tejszínhabról írtál, igen, nagyon hihetőnek tűnik. És erre épp a kávé-ügyem a megfogható példa. Tényleg szerettem, az illatát, az ízét... és agyilag még most is tudom, hogy szeret(t)em, mégsem kívánom. (Akkor meg ugye minek igyam, hisz ráadásul ártalmas is.) Tehát elhiszem, hogy van egy ilyen "szint"... de hol van már?! :-DDDD
Ó, hát Stonert meg még régebbről olvasom... de bevallom, őt inkább tartom fanatikusnak, mint Csogut, szerintem Stoner orthorexiás, és ezt nagyon komolyan gondolom! Ami azért veszélyesebb, mint az anorexia, mert az orthorexiások 99 %-a tagadja, hogy beteg!!! Sad
Stonert érdekes olvasgatni, de aki már annyira egészségmániás, hogy rendszeresen beöntéseket ad magának (kivéve, ha rákos, mert akkor indokolt)... az szerintem már jócskán a ló túlsó oldala, az már mexállottság, betegség!

Egyébként nekem is a Multivitamin ízlik legjobban, és ha pl. már a gyerek etetése után dolgom van, és nincs időm mondjuk almát hámozgatni és kimagozgatni stb., akkor csak kiöntök egy nagy pohár Hohes-C-t, és rendben van a dolog! Smile

Igen, az én fejemben is megfordulnak hasonló gondolatok, mint amiről írtál (60 évesek leszünk, mire érettségiznek, és hogy majd mit keresünk az oviban a sok csitri-mama között). Hozzáteszem, még pár évvel ezelőtt igencsak megbámulták az "öreg" anyukákat, ma már egyre többen vannak. Mivel érintett vagyok, sokkal jobban odafigyelek pl., és bizony volt már olyan, hogy még én is jócskán nagymamájának néztem egy másfél-két éves forma kisgyerek mamáját a Tescoban, amikor a kölök messziről kiabált neki, hogy "Anyuuuu!" Ránéztem: a nő legalább 45-46 éves volt (de mondjuk 50-nek látszott, az más lapra tartozik). Szóval a suliban majd az osztályban nem feltétlenül én leszek a legidősebb anyuka. Bár lehet! Felkészültem rá! Szem- és ököl-összeszorítva fogom tűrni, hogy a nagymamájának nézzenek! :-DDDD

TORNA: most elhatároztam (mivel múlt hétfőtől ismét nekiduráltam magam az ésszerű táplálkozásnak, most már nem is nevezem fogyókúrának), hogy minden nap mozgok fél órát. Több időm sajna nem jut rá, mert sok mindennel kell foglalkoznom, és Danitól nem vagyok hajlandó egyetlen percet sem elvenni, tehát a délelőtti 2-3 óra és a délutáni kb. 4 órányi időm van. Így délelőtt takarítok, mosok, vasalok, be van kapcsolva a számítógép, ide-ideülök egy-egy félórácskára, szóval nyüzsgök. Aztán megint etetés, és ebéd után Dani 4 óra hosszát van kint e teraszon. Na, akkor (hehe, majd a legnagyobb hőségbe) vetem ki magam a kertbe... ha összejön! Smile
De a lényeg, hogy amikor nem kapálgatok, füvetnyírok, teszek-veszek a kertben, akkor vagy félórát szobakerékpározok, vagy végigcsinálom a Norbi-féle ducitréning kazik valamelyikét (3 is van, sejtheted!). Tudom, hogy fontos része a mozgás az egész projectnek, az édességeken kívül talán ez a legnehezebb része, mert mozogni aztán iszonyatosan lusta vagyok... még ebben a kirobbanó formámban is csak a házimunka meg könnyebben és gyorsabban, az most valahogy tényleg nem esik nehezemre, de hogy utána nekiálljak még tornázni vagy bicajozni... na, ahhoz már meg kell erőszakolnom magam. (Gondolom, ehhez az állapothoz a nagy súlyfeleslegnek is köze van! Sad)

LÉBŐJTKÚRA: én ezt életformaszerűen csináltam, évek óta. Nekem csak annyi bajom volt vele, hogy keveseltem. Évente 3x-4x persze több, mint a semmi, de ha más megközelítésből nézed, akkor mint halottnak a csók! Sad Én mindig a 3 naposat csináltam, ilyenkor elővettem a gyümölcscentrifugát és becsülettel betankoltam narancsból, almából és sárgarépából, fajtánként legalább 2-3 kilót. Kb. ennyi mennyiségből jött le a 8-10 deci zöldség, ill. gyümölcslé, amihez legalább 2-3 lityi ásványvizet ittam. Nem mondom, hogy nem voltak problémáim, de azért mindig a nyári szabi elejére nyitásként és végére zárásként tettem, mert azokon a napokon semmit nem csináltam, csak heverésztem, tévéztem, olvasgattam, élveztem a semmittevést. Kicsit kóvályogtam tőle, irtó büdit pisiltem és igen, szarul voltam. Tudom, hogy ez általános méregtelenítés volt... hatásfokában talán jobb, mint az aloe vera. Utána mindig pár napig sok saláta, sok gyümölcs, könnyű, light-os grillezett husik vacsira. De sajnos nekem nem kell sok, 2 hét és már úgy elcurvultam, hogy csak na! Sad

CSONTRITKULÁS-SZOPTATÁS összefüggésről: amikor tavaly tavasszal letettük a lantot, azért csak úgy a foga között sziszegve a doki elismerte, hogy hát a "kedvenc" haddnemondjam ki a nevét dokim, aki 3 hónap alatt közel 2 évig nyomatta belém a petefészekrák első számú rizikójaként ismert Clostylbegytet... szóval hogy eléggé elszúrta a hormonháztartásomat. Hozzátette azt is, hogy most már nem lehet megállapítani azt, hogy mennyire volt eredendően gyenge vagy erős. Az, hogy teherbe tudtam esni, és legalább 3-3,5 hónapig ki tudtam hordani, mindenképpen azt mutatja, hogy eredetileg nem is lehetett olyan nagy a baj, talán más irányba kellett volna mozdulni, más gyógyszerekkel, de ezt nem meri biztosra mondani. (Mondtam neki: ne is bosszantson!!!) Szó szót követett, és mivel előtte a sok Clostytól már a normális ciklusom is felborult, a pasinak támadt az az ötlete, hogy csináljunk már egy ODM-et (csontsűrűség-vizsgálatot), hogy akkor most megvárjuk-e, amíg magától helyreáll a dolog, vagy kell-e valamiféle ciklusfelépítőt kapnom. Hát az eredmény lesújtó volt: közel 10 évvel idősebb állapotban voltak a csontjaim, és azt mondta, hogy ez az ösztrogénhiánytól meg az össze-vissza menstruálástól alakult ki sajnos, úgyhogy azonnal el kell kezdenem szednem egy ciklusfelépítőt, legalább egy évig. Amikor Dani megszületett, és bennem megvolt az elszántság, hogy megpróbálnám a szoptatást, mivel egyre több helyen hallottam, hogy működik a dolog, érdemes... akkor megkérdeztem, hogy ezzel a bogyóval szabad-e szoptatnom. Azt mondta, nem! Megkérdeztem, hogy mi lenne, ha pár hónapra abbahagynám a bogyót. Azt mondta, ne! Ha látni akarom az unokáimat is!!!
Hát ez az összefüggés, és ő is azt mondta, ami a köztudatban elterjedt: a csontritkulás egyébként nem visszafordítható folyamat, de ha itt és most megállítjuk, akkor egyébként egy mesterségesen lelassított romlással bevárhatom a normál ütemben romló csontozatú kortársaimat, tehát 55-60 évesen ugyanolyan lesz a csontom, mint a makkegészségeseké. Ez az összefüggés. Ezért van nekem szükségem pl. a csontritkulásos bogyóra! Ezt is most kezdtem el szedni, és kiváncsi vagyok, hogy ha augusztusban-szeptemberben megyek vissza kontrollra, akkor 3 havi szedés után lesz-e már valami látható eredmény.
Szóval azért a sok hormon-manipulációban nem a rák-rizikó megugrása az egyetlen veszély ám! (Bár éppen ő mondta, hogy az is lehet, hogy a Clostytól ezért nem lett petefészekrákom... ja, és ami fontos: ha ez alatt a 2 év alatt nem alakult ki, akkor most már valszleg nem is fog!) Tehát ha össze kell hasonlítanom, hogy mi a jobb, hogy csontritkulásom lett, de nem lett petefészekrákom, vagy ennek fordítottja, még mindig jó vásárt csináltam.
Nem tudom! Csak azt, hogy én soha többé nem bízok meg sem orvosokban, sem gyógyszerekben! Nagyon csúnyán megszívtam velük, és én igenis ezekre a finom kis hibákra, apró orvosi műhibákra fogom, hogy nem lett vér szerinti gyerekem... vagyis hogy Danit nem én hordtam ki és szültem meg! (Mert hogy ugye ő lett volna az, ez teljesen nyilvánvaló, de szegényke ezért kényszerült "albérletbe" 9 hónapra.)
Mindegy, így utólag már csak annyit gondolok az egészről, hogy jó, ha ennyivel megúsztam, fátylat az egészre, jobb nem piszkálni, mert magamnak okozok vele fájdalmat a sok kellemetlenség puszta felemlegetésével. És Dani igazi jutalom minden fájdalmamért, szomorúságomért!!! Sokkal több boldogságot kapok tőle és okoz a puszta létezése, mint amilyennek valaha is elképzeltem az anyaságot. Boldog vagyok, és kiegyensúlyozott.
Talán éppen ezért tudok és ezért akarok magammal (is) foglalkozni végre, a már említett FELELŐSSÉG miatt! Smile

Hehe, most látom, hogy úgy kezdtem, hogy "Jó reggelt!". Mentségemre szolgáljon, ezt a hsz-t fél 8-kor kezdtem el írni... mondom, hogy nagy szimultán művész vagyok, azóta már kiforgattam a házat a sarkaiból. Smile
Most menek gyorsan kapálni!
Vissza az elejére
Gittus

HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 28, 09:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

CsinnnKA, Csogu ezt a lenti dolgot mikor írta? Szerintem régebben. Mert olvasom a "mindmegette.hu" fórumán a CSOGU topicot, és mostanában egész értelmes dolgokat ír. Magunkra ismerhetünk...
Vissza az elejére
Gittus

HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 28, 08:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csogu egy taxis férfi az indexen, létrehozott egy topicot "Fogyókúra a'la Csogu" névvel, és CsinnnKA idézte egy gondolatát, amit én jól megkritizáltam. Csogu mostanában ír egy olyan topicra is, amit én is olvasok, Egészség, receptek.
Most keresi ő is az utat, a helyes, pontosabban a számára helyes és megfelelő táplálkozási formát. Amitől jól érzi magát.

Azt hiszem mindannyian ezt tesszük.
Vissza az elejére
kispepe

HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 28, 08:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Gittus!

Ki vagy mi az a Csogu? Eszik vagy isszák? Megint valami csodaszer vagy mágus?

[^]  

Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Gittus

HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 27, 23:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Caitlin, köszönöm a tippet, meg fogom nézni, és ki is próbálom.

Fruzsi! Ez valóban így van. Aki a háztartást vezeti, aki bevásárol, főz, nagyon nagy felelősség van a vállán. Milyen alapanyagokból dolgozik, hogyan "csempészi" be az általa egészségesnek és jónak ítélt dolgokat az asztalra, ráadásul úgy, hogy azt meg is egyék. Jártam én már úgy, hogy vacsora után vajas kenyeret ettünk... nem jött össze...
Pl tudtad, hogy a fokhagymának nem tesz jót a főzés? Ha az ételbe utólag teszed bele, akkor kevesebb is kell belőle, és épek maradnak az összetevői, sokkal emészthetőbb lesz. Nem okoz a gyomorban puffadást.

A súlyoddal meg azért küzdesz, amiért én is. Húst nem eszünk, de az édesség... (most egy kiskanál olivaolajba tettem egy kiskanál karob port. semmi cukor, és mégis olyan édes...)

CsinnnKA drága, én is hosszú leszek:
Maradj csak ilyen sok lóerős, energikus csaj! De add meg a szervezetnek, azt, ami neki jár, pihenj időnként. Egy kicsit.

Ezt a fajta tájékoztatási kényszert én is éreztem akkor, amikor a homeopátia elkezdett nálunk hatni. Akkor én is mindenkinek ezzel tömtem az agyát, mindenkinek ajánlgattam, szerintem többeknek tele volt már a hócipője velem. (utólag is bocs). Aztán, amikor másoktól azt hallottam, hogy nekik nem igazán jött be, akkor lehalkultam. Nekünk bevált, de erről már nem akarok senkit meggyőzni. Pedig engem is jó szándék vezet. Én pedig egyszerűen nem tudom torkon fújni magam. Egyszer próbáltam, és majdnem megfulladtam. Inkább felhívom a dokinénimet, és megmondja milyen golyócskát szopogassak, attól elmúlik a torokfájásom.

Az indíttatásodat megértem, én ugyanebben a cipőben járok. Nekünk sokkal tovább kell fiatalnak maradnunk, mert pici gyerekünk van. 60 évesek leszünk, amikor érettségizni fognak a gyerekeink. Akkor fogsz majd ledöbbenni, amikor először néznek nagymamának. Pedig készülj fel rá, elő fog fordulni, velem már megesett. És amikor a szülői értekezleten nálad lesznek húsz évvel fiatalabbak... és a gyerek megkérdezi, hogy a Vivien anyukája miért nem ráncos, és miért olyan lapos a hasa, stb stb...

Szóval hajrá, gratulálok, az első lépéseket megtetted. Csak így tovább, és nem feladni, és nem meghátrálni. Nem, nem sopánkodni. Először gondokozni, kigondolni, hogy mit és hogyan, és szépen szisztematikusan megvalósítani. Hogy mit egyél, és mit ne, azt neked kell eldönteni, elsősorban az alapján, hogy a szervezeted hogy reagál rá. És nem kell mindent, mindenkinek elhinni, akármilyen orvos, akárhány diplomája van. (tornázni is kellene, megvan neked a Callanetics könyv? mert azt otthon is lehetne csinálni)

Igen, a Hohes C-t mi is isszuk, mi a Multivitamint, meg a Mineral Aktívot szeretjük a legjobban. Sosem számoltam, hogy mennyi benne a C vitamin, jól esik délelőtt inni, friss vagyok tőle. (megy a kapálás...)

Ne tedd ilyen alacsonyra a mércét. Ne az én szintemre akarj eljutni! Te egy erős, okos csaj vagy, nem kell teneked semmilyen mankó. Amilyen előadásokat most hallgatsz, az mind egyetlen irányból világítja meg az egészséget. Mégpedig az Aloe Vera oldaláról. Nyilván, akinek más a véleménye, azt nem hívják meg az ilyen előadásokra. Ne felejtsd el, ők is eladni akarnak, ez is üzlet. Aki pl a Sunrider termékeket tartja jónak, és mindenhatónak, azt az ő előadásaikra hívják.

Azért is csináltam ezt a topicot, mert a téma tetszik nekem is, és kíváncsi vagyok rá, hogy ki mit olvasott, mit hallott, hogy mit kellene enni, inni, hogy egészségesek maradjunk. Hogy ha 60 éves is leszek majd a fiam ballagásán, mondják azt, hogy "nem is néz ki annyinak".

A léböjt kúráknak lett valami eredménye?

Honnan tudod pl hogy a magas kálium tartalom az neked jó? Az ilyen összesűrített dolgokkal nekem az a bajom, hogy mi van pl, ha a sok sok kálium éppen hogy káros? Ha eszel hetente egyszer lucerna csírát, nem jobban jársz, mint a kapszulákkal?

A mélytengeri hókusz-pókuszoktól visszafordul a csontritkulásod? Ezt a szoptatás dolgot azért nem egészen értem.
És azt honnan lehet tudni, hogy valakinek csontritkulása van? Mert engem 8 évig tömtek hormonokkal, 14 stimulált ciklusom volt, lehet, hogy nekem is van? És én meg 9 hónapja szoptatok...

És ha profi szakorvos agymosó előadására elmentél, akkor érdemes elmenni profi homeopátiás szakorvos előadására is, és profi természetgyógyász előadására is, mindenből fogsz tanulni. És nem leszel egyoldalas. Ha már többet hallassz, többet látsz, akkor azt mondom, hogy választhatsz, hogy melyikben hiszel. Mert hinni kell. Máshogy nem lehet.

Csogu: ez egy akkora baromság, amilyet még nem is hallottam. (Csogu férfi vagy nő?) Szerintem ne akarj ilyen szintre eljutni. Idézem: "alapvetően és gyökeresen formáljuk át az életünket, életmódunkat, táplálkozásunkat, és ha ez sikerült, akkor már bármikor megehetsz bűnös dolgokat, ugyanis semmi okod arra, hogy bűntudatod legyen, mert tudod, hogy "ennyi belefér"." Igen, bármikor megteheted, hogy egyél egy fagyit, vagy csokit, DE NEM TESZED MEG, MERT NEM ESIK JÓL, EGYSZERŰEN NEM KÍVÁNOD!!!!. Érted? Az lesz a szint, amikor oda jutsz el, hogy megtehetnéd, de nem teszed, mert nem esik jól. Valamilyen szinten TE is eljutottál ide a kávéval kapcsolatban, nem? Azt írtad, hogy valamikor nagyon szeretted, de most nem iszod, és nem is hiányzik. Így leszel a csokikkal és a sütikkel is. Biztos vagyok benne. Ez legyen a szint, ahová el akarsz jutni.
"hát néha elkényeztethetem magamat vagyis az ízlelőbimbóimat és érzékeimet egy kis üres kalóriának számító szénhidráttal, ízfokozókat és E-ket tartalmazó műcuccokból készült krémmel vagy tejszínnel." Az üres szénhidrátok és műcuccok sosem fognak kényeztetést jelenteni annak az embernek, akinek kifinomulnak az ízlelőbimbói, és pl só nélkül is érezni fogja a zöldségek ízét, vagy szénhidrát igényét kielégíti egy kis mazsola, vagy aszalt szilva. Ezek után a tejszínhabot gejlnek fogja érezni. (na nem ragozom tovább... ) (A majdnem egy évig tartó diéta után a kislányom azt mondta a túró rudira, hogy nem jó)

Víz: igen, igen, igen. Baba víz, pí víz. Olvass bele Stoner "Egészség, receptek" nevű topicjába, (Csogu mostanában ide is írogat), és ott megtudod, hogy pl miért egészséges a desztillált víz. Én még nem tartok itt, de érdekes Stonert olvasgatni.

Dinnye, igen, a kenyeret dagasztani kell, de megéri. Ha van robotgéped, akkor a dagasztást rábízhatod, és kis fazékban sütheted a sütőben. Ha egy kiló lisztből csinálod, akkor másfél kilós lesz a kenyér. Az nagyon sokáig eláll, friss marad, pl a hűtőben.
Több ismerősöm van, akinek nincs gépe, de hétvégére mindig dagaszt és süt kenyeret. Ha beleszeretsz az otthoni kenyérbe, akkor még mindig ráérsz gépet venni. (olyat is ismerek, aki megvette a gépet, sütött egyet kettőt, és most ott áll kis terítővel letakarva)

Hát jó hosszú lettem megint.
Jó éjszakát mindenkinek
Vissza az elejére
csinnnKA

HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 27, 12:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kicsi pepém! Smile
Én is láttam azt a műsort. Eléggé letaglózott.
Pedig amióta beleástam magam (már az Aloe Vera előtt is!) ebben az egész témakörbe, mint egészséges életmód, rákkeltő anyagok, káros anyagok stb.stb., elég sok ilyen meghökkentő számadattal találkoztam.
Íme az egyik (forrás: az a bizonyos botrányos Lenkei könyv), amit már az Aloe Vera topicon is leírtam egyszer, de szerintem itt (is) a helye, úgyhogy emiatt megismétlem:
"Magyarországon egy átlagos víztisztító üzem mintegy 30-40 vegyi anyag jelenlétét képes vizsgálni, és ennek nagyjából a felét, kb. 20-at próbál meg kiszűrni. (A teljesítmény: 60 ezerből 20.) A fennmaradó 59.980-féle vegyszer akadálytalanul bejuthat a szervezetünkbe. ... A Vízművek ráadásul még mérgező anyagokat is adagol a vízhez, például klórt és alumíniumot. Olyan vegyi anyagokat, amelyeknek a szervezetünkben semmi keresnivalója. A klórozás a járványok megelőzésének elavult módszere. A klór ráadásul reakcióba lép a vízben véletlenszerűen megmaradt szerves hulladékokkal, és "trihalometán" nevű veszélyes anyag képződik, mely közismerten rákkeltő hatású anyag."
Boldogan adtam oda a könyvet az anyukámnak, aki tipikusan az a típus, aki az egész bio-hókuszpókuszozást és ásványvíz-ivást igenis főúri passziónak tartja. "Jó nekem a csapvíz is!" - mondja büszkén, rosszalló célzást téve arra, hogy nekem bezzeg nem.

(Mindig is imádtam, amikor valaki olyasmit ítél el és olyasmiről mond okoskodó vagy becsmérlő véleményt, amiről fingja sincs... igen magas intelligencia-szintre vall... különösen elkeserítő, ha az ember tulajdon édesanyja is ebbe a csoportba tartozik.)

A Gittuskánál már említett Csogu topicban azt mondta nekem Csogu, hogy arra a szintre kell eljutni, amikor már bűntudat nélkül beteperhetsz két sütit vagy akár egymás után 2 jégkrémet, mert ez esik jól. Ugyanis az egészséges életmód nem egyenlő az aszkétizmussal és a fanatizmussal. Vannak persze megint csak a tudathasadás szintjéig fajuló megszállottak. De amiről ő (és mi) beszélünk, az az, hogy alapvetően és gyökeresen formáljuk át az életünket, életmódunkat, táplálkozásunkat, és ha ez sikerült, akkor már bármikor megehetsz bűnös dolgokat, ugyanis semmi okod arra, hogy bűntudatod legyen, mert tudod, hogy "ennyi belefér". Meg még valami van: Csogu azt mondta, hogy időről-időre előfordul, de nem naponta-kétnaponta, mint nála eddig, hogy benyomatott egy Snickerst, mert a tévéreklámokban a meccs szünetében azt súlykolták belé, és rá is kapott, hanem havonta egyszer ránézett egy cukrászda kirakatában egy nagy fagylaltkehelyre vagy csábító süteményekre, és azt mondta, hogy mivel mindig csak egészséges ételeket adok a testemnek, ezzel biztosítva számára a lehető legkényelmesebb, legjobb működést a tökéletes egészség felé, hát néha elkényeztethetem magamat vagyis az ízlelőbimbóimat és érzékeimet egy kis üres kalóriának számító szénhidráttal, ízfokozókat és E-ket tartalmazó műcuccokból készült krémmel vagy tejszínnel. Nincs bűntudat, mert nem károsít. Mivel másnap már megint eszed tovább a jót! Smile
Igen, szerintem is jó lenne ide eljutni! Smile

Dinnye!
Szerintem távlatilag mindenképpen vedd fontolóra egy kenyérsütőbe való beruházást, mert összehasonlíthatatlanok a magad sütötte sokmagos tönkölykenyerek boltiéval. Én pl. mindjárt híztam is 2 kilót tőle, mert egyszerűen nem tudtunk betelni vele, folyton kenyeret ettünk. Aztán szerencsére "kiettük" magunkat belőle, és most, az egészséges életmódhoz vezető úton megtaláltuk azt az arany középutat, hogy minden hétfőn és pénteken sütök 1-1 kenyeret (kicsi kocka alakú bucik, de csalafinta, mert tömött, és súlyra 1 kg körüliek), amiből minden nap 1-1 szeletet eszünk. Így az 1 kg kenyér kettőnknek elég 5 napig (teszem hozzá, hogy az 5. napon is olyan friss és finom, mint aznap, amikor sütöttem... egyszer arra gondoltam, hogy vajon hány nap alatt tud ez a fajta házi kenyér megpenészedni?). Mert bio-gabonára és olajos magvakra is szükségünk van, az egészséges táplálkozásnak a zöldség-gyümölcs utáni legfontosabb pillére.
Én nem egészen két hétig dagasztottam és sütöttem sütőben, de mivel a 8 kilós kis csöppségem nem kevés cígölése óta gyengébbek lettek a kezeim, valahogy nem esett jól 2-3 naponta órákig gyúrni-dagasztani-tapicskolni (főként, hogy ebbe nagy fizikai erőt kell belevinni).
Nagyon kényelmes egy ilyen kenyérsütő gép (nem szabad gagyit venni!), nekem még eddig mindegyik kenyerem sikerült. Smile
És soha nem találtam benne patkányfarkat vagy más állati tetem-maradványt, sem szemetet, söröskupakot, cigarettacsikket és egyéb, kenyérbe nem illő dolgot. (én is teszek bele lenmagot, szezámmagot, köménymagot, napraforgómagot, tökmagot)
Vissza az elejére
csinnnKA

HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 27, 11:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Beírtam. Hosszút. Elszállt! Sad
Újrakezdem (mint mindig mindent az életben) és nem adom fel (mint soha semmit az életben)! Smile
Bocsi, hosszú lesz!!!

Gittuska drága!
Tetszik a topicod, ki is bookmarkoltam szépen a kedvenceim közé.
Végigolvastalak. Meggyőztél. Tökéletesen!
Szinte teljesen egyetértünk, és én ezt most meg is fogom neked magyarázni:
1. bólogatás: igazad van, tényleg alapjáraton (is) vitális csaj vagyok! Ez főleg jelenlegi súlycsoportomban a muraközi egy lóerős energia-szintet feltételezi! Smile
Mint ahogy az is igaz, hogy már dolgozós koromban is gyakran aludtam 4-5 órákat, csak éppen akkor muszájból, most meg magamtól. Ebben áll a (nagy) különbség! Smile
Meg hogy utána nem vagyok fáradt és enervált. Mert korábban is voltak "kicsattanó" időszakaim, csak éppen rapszodikusan, vagyis utána majdnem mindig jött egy fizikai-lelki mélypont (itt-fáj-ott-fáj, ne szólj hozzám, kripli vagyok, nem főztem, nincs kivasalva az inged és különben is, Te csak ne szeress, jó, mert most én magam is utálom magamat).
2. bólogatás: igen, tulajdonképpen kicsit megszeppentem ám az "agymosáson" (tudtam, hogy meg fogom kapni, szinte már vártam, na jó, talán nem vártam volna Sad). Én hosszú hetekig csak a termékeket fogyasztottam, és amikor a céghez beléptem, csak azért tettem, mert megeskettem a csajt, hogy de ugye nem kell termékeket emberekre rányomni és nem kell téríteni, mert erre nem vagyok hajlandó, mellesleg nem vagyok képes sem, és nagyon utálom az ilyesmit, meg az egész MLM-et. Teszem hozzá, a dolog üzleti része most sem érdekel, de esküszöm nektek mindenre, ami szent, hogy csakis és abszolút jó értelemben érzek egy valamiféle belső "tájékoztatási kényszert", hogy legalább nagyjából megismerjétek, hogy mi is ez. Egész életemben a segíteniakarás éltetett, nem akarom fényezni magam, de sokan vannak, akik sok értelemben sokat köszönhetnek (jó részük köszön is) nekem.
És egyáltalán nem akarom, hogy bárki is vásárolni akarjon, vagy belépni, tehát nem ezzel a célzattal, tisztelek közületek mindenkit annyira, hogy ne akarjak KELLEMETLENKEDNI. Amibe óhatatlanul is belesodródtam, az az, hogy amikor valaki azt mondja, hogy marékszám eszi az antibiotikumokat, mert hetek óta fáj a torka, akkor elmeséljem neki, hogy nekem 3-4 órai FIRST-tel való fújkálástól elmúlt. stb. Nem ragozom, mert ez nem ez a topic, és én nem is erről akarok beszélni.
3. bólogatás (ja, nem is, itt már fejcsóválás volt): Gittuska! Nem, szerintem a méregtelenítés korántsem csak annyi, hogy a beleimről lemossa a káros lerakódásokat! (Ugye biztos lehetek abban, hogy ennél sokkal magasabb polcon vagyok nálad???????) A kérdés viszont arra jó, mert így válaszolhatok rá:
Számomra pillanatnyilag ez az első lépcsőfok. Ex-rákos barátnőm jut eszembe, aki azt mondta nekem (sajna elég szabadszájúan): "B+ könnyű nekem lefogyni, könnyű nekem egészségesen táplálkozni, makrobiotikus étrenden élni, amikor rákos vagyok! Nekem két alternatívám volt: megpróbálom és 100 %-osan átállok, vagy tutira megdöglök!" Szerencsére még mindig él. Hiszem és szinte tudom, hogy köze van ehhez annak, hogy meg tudta csinálni. Ezt csak arra írtam, hogy azt mondtad, könnyű neked, mert Nóra miatt muszáj volt. Igazad van, könnyű neked! Mert muszáj volt. Nekem nem muszáj. Én "csak" akarom. Ezért hosszabb és nehezebb a folyamat, mert nem muszáj, és ez hatalmas különbség. Hozzáteszem, nekem a cigiről leszokás is harmadjára sikerült, de akkor véglegesen. És a harmadik nekifutást óriási tusa előzte meg. Tehát én már tudom, hogy tényleg a fejben kell kezdeni, és ha nincs muszáj, nincs kényszerítő körülmény, akkor baromi nehéz, mert 42 évnyi beidegződéseket kell leküzdenem! Ez pedig, ha belegondolsz, pokolian nehéz dolog. Mindennek, amit eddig tettél, hátatfordítani, és valami egész mást és máshogyan tenni.
Ami miatt egyáltalán belevágtam, az sem én vagyok, hanem a gyerekem. Ha egy 25 éves "takonypóc" szül gyereket, még úgy mérgezheti magát, ahogy akarja, mert a szervezetünk egy csodálatos, bámulatra méltó szerkezet, nagyon sok mindent ki tud védeni, tehát a csajnak nagy esélye van a túlélésre, és arra, hogy fel tudja nevelni a gyerekét. De ha valaki 42 évesen lesz anya, az már felelősség. Az anyósom 78 éves (persze Dani a 3. unokája, a sógoromék gyerekei 20 és 22 évesek). De tudod, ahogy elnéztem az öreglányt, aki hál'Istennek még elég fitt és fiatalos, agyilag pedig állítom, hogy 30 évvel fiatalabb a koránál(!!!), arra gondoltam, hogy talán majd csak én is 70 éves korom fölött leszek nagymama. Vajon tudok-e majd még futkosni a másfél-két éves unokám után. Vajon lesz-e még annyi fizikai erő a karomban, hogy fel tudjam venni a kiságyból. Hiszen Dani és énköztem máris túlságosan nagy a korkülönbség. Hogyan álmodozhatok máris unokákról, amikor még az sem biztos, hogy a saját gyerekem felnőttkorát megélem egyáltalán. Öreg vagyok és kövér! Egyiken se tudok változtatni, a korom adott, a testalkatom gyárilag teltkarcsú, de a dohányzásról leszokás és a 6 éven át belémpumpált rengeteg (rákkeltő) hormonbomba garantáltan rámpakolt 10-10 kilót, hogy most már a Duci-Juci kategóriából átmászhassak mangalica csülköcskéimen a zsírsertés kategóriába. És akkor mi van? Most kezdjek el sopánkodni, hogy öreg vagyok és dagadt? Várjam a magas vérnyomást, a cukorbetegséget, a rákot, meg mindent?! Vagy azt mondom, hogy igen, dagadt vagyok és öreg, de megpróbálhatnék tenni valamit, hogy soványabb és fiatalabb legyek. Nem plasztikára gondoltam, azt meghagyom Gábor Zsazsáknak. Hanem valamire, ami egészségessé tesz, és mivel a ráncaim nem érdekelnek, sem a Miss World-ön nem akarok már indulni... belsőleg egészségesebbé teszem magam. Ezáltal valamennyire fiatalodok is, és tutira súlyt is vesztek!!! Ezért csinálom! És nem ez a végcél, hogy én most Aloe Vera natur gélt iszok, és mellette habzsi-dőzsi, hanem ez az első lépés a hosszú úton: most a beleimet pucolom ki. És még csak nem is minden jótékony hatást az Aloe Verának könyvelek el: hiszen (ezt már valahol említettem) ha már iszom az 5700 Ft-os gélt /ami mindössze 20 napi adag/, akkor már nyilván nem szalonnásrántottát küldök le utána, hanem gyümölcsöt vagy gyümölcslét. (Tudtad, hogy a tartósítószer és cukor nélküli Hohes C 300 mg C-vitamint tartalmaz literenként? Ez a gyógyszermaffia által manipulált orvostársadalom véleménye szerint máris ötszöröse a napi szükségletünknek, Szent-Györgyi Albert szerint viszont csupán egyharmada!!!) Tehát ha a tisztára sikált beleim megkapják ezt a gyümölcs vagy gyümölcslé dömpinget, akkor sejtheted, hogy ennek minden molekulája könnyen és nagy hatásfokkal szívódik fel. Tehát tulajdonképpen én nem is az Aloe Verától vagyok ilyen jól, hanem az eddigiekhez képest jelentős mértékben máris megnövelt gyümölcsfogyasztásomtól.
Gittuska! Én oda szeretnék eljutni, ahol Te vagy! Ezt most viccen kívül mondom. De mivel egy mocskos gyenge jellem vagyok, ha életem végéig tartó állandóságra törekszem, akkor nekem ez az út sokkal lassam, mint neked volt (Nóra miatt). Az Indexen, Csogu topikjába belenézve láthatod, hogy én már húsvétkor letettem voksomat az egészséges életmód mellett, amiben még nem szerepelt az Aloe Vera, mert nem ismertem. Tehát nekem ez csak egy mankó, egy segítség, hogy belekapaszkodva juthassak feljebb.
Sok lébőjtkúrát végigcsináltam, a nagy kéthónapos nyári szabadságaimat mindig ezzel kezdtem és zártam. (Sajnos sokkal többször nem is, esetleg év elején, amikor minden január elsején új életet kezdtem. Szerencsére már leszoktam róla, mert túl sok új életem lett.)
4. bólogatás: mekis és kólás analógiád is tíz pontos, tökéletes. Igazad van, visszakozok, ez tényleg nem igazi érv valami mellett! Smile
és végül:
5. bólogatás: én is azt vallom (továbbra is! Aloe Vera ide vagy oda), hogy ha elegendő gyümölcsöt, zöldséget eszünk, kiegyensúlyozottan táplálkozunk, sok egészséges és tiszta vizet iszunk, mozgunk és nem idegeskedünk, akkor nincs szükségünk táplálékkiegészítőkre.
Én jelenleg az átmeneti állapotban használom csak őket, mert legalább már ennyit is megteszek magamért. Köztudottan a sok-sok zöld színű zöldség közül kiemelkedően egyik legjobb a lucerna. Perpill képtelen vagyok lucernát legelni a (bio!)mezőn (nem poénnak szántam, hogy később majd képes leszek rá, hanem úgy gondolom, hogy később már nem lesz rá szükségem), pedig tudom, hogy kiemelkedően magas és harmonikus arányban tartalmaz káliumot, (ugye növényi!!!) kálciumot, magnéziumot, vasat, rezet, foszfort, cinket, mangánt, rengeteg hasznos enzimet és antioxidánst. Viszont képes vagyok napi egyetlen lucerna zöldségtablettát bekapni, ami mindennek a kivonatát bio-zabkorpába préselve, kemikáliák nélkül tartalmazza. Tehát átvezetésnek jó.
Mint ahogy képtelen vagyok mélytengeri lerakódásokból (hínárok, garnélák stb.) származó tengeri ásványianyagokat magamhoz venni, de az FLP-nek ez is van. Nekem meg sajnos szükségem rá (ezért is nem szoptathattam Danit, mert a sok hormon-félrekezeléstől a koromhoz képest indokolatlanul jelentős csontritkulásom alakult ki a 6 év alatt). A (megint csak gyógyszermaffia által manipulált) orvostudomány szerint a csontritkulás gyógyíthatatlan betegség. Kezeléssel a romlás folyamata lelassítható, szerencsés esetben (a 100féle más jellegű mellékhatást tartalmazó radikális gyógyszerkezelésekkel) megállítható. De vissza nem fordítható. Nos, az "agymosó" FLP-s szeánszon (azért hozzátenném: jelenlegi is praktizáló szakorvos előadásán) elhangzott, hogy ha relatíve kevés esetben is, de időről-időre előfordul olyan, hogy visszafordíthatóan gyógyultak betegek. És hogy mit szóltak ehhez az orvos-kollégák, látván a saját maguk által készített régi és friss osteoporozis-leletet? Széttárt karokkal azt mondták nagy viccesen, hogy "Csodák persze mindig vannak!" (Az lényegtelen, és különben is csak egy véletlen egybeesés, hogy a beteg a két vizsgálat között eltelt fél év során minden nap 2-3 tbl. Nature Min ásványianyag tablettát szedett.)
Gittuska! Én azt szeretném elérni, hogy ne legyen szükségem ilyenekre! Mert neked már tutira nincs! Mellesleg az embernek minden egyes sejtje 7 évenként újjászületik, tehát ha valaki már legalább 7 éve példa értékű életmódot folytat, akkor nincs szüksége táplálékkiegészítőkre.
Mert ha én egyszer eljutok oda, ahol Te vagy most, akkor már nekem is lesz a csontjaimban annyi erő, mert azt azért elhiszem, hogy ha a mélytengeri hókusz-pókuszoktól visszafordítható a folyamat, akkor a célirányos növényi táplálkozással is el lehet érni hasonló "csodákat".
Addig meg ne vegyétek már ki a kezemből a mankókat, hadd kapaszkodjak beléjük, hisz oda indulok én is, csak éppen én így (tudok menni). Szerintem egyébként az nem agymosás, ha valaki hisz valamiben (bár a mai társadalomban már ez is nagyon ciki, Istenben hinni is ciki, bármiben hinni is ciki, még magadban hinni is ciki, szégyelli is a legtöbb ember, és naponta megtagadja a sok igaz keresztény Jézust is)... én felvállalom az agymosást. Hozzáteszem, hogy világ életemben utáltam az MLM-et, a sűrűjéből most is szeretnék kimaradni, de néhány profi szakorvos agymosó előadását azért néha meghallgatom, mert ha csak a fele igaz annak, amit mondanak, már tanultam valamit. Valamit, amit majd FLP-s hókuszpókuszok nélkül is tudok hasznosítani!
Ámen!
Meghajlás.
Taps! Smile
Vissza az elejére
fr.uzsi

HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 27, 10:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csak nem bírom megállni, hogy bele ne kotyogjak.
Tudjátok, engem az szokott felbosszantani, amikor jönnek azzal, hogy drága, és időigényes. Mármint az egészséges étkezés, élet, stb... Pedig, ha a Kispepe által hangsúlyozott mértékletességet tartaná szem előtt mindenki, akkor rájönne, hogy nem is olyan bonyolult és költséges a dolog. Mert, ha nem csinál mást a háziasszony, mint mondjuk a fehér liszt helyett, elkezd teljeskiörlésűt venni, kezdetben keverten használja a fehérrel, aztán egyre több a barna, és szép lassan hozzá lehet szoktatni a családot. Ugyanígy, mondjuk nem konyhasót, hanem tengeri sót vesz, lehet, hogy drágább mint a konyhasó, de mennyi idő alatt fogy el egy kiló só? Nem hinném, hogy ezen múlna egy család költségvetése. És így tovább. Apró lépésenként, szépen be lehet csempészni a háztartásba, a család életébe ezeket a dolgokat. És szerintem már ez is sokat jelenthet. Nem kell mindenáron vegetáriánust csinálni mindenkiből ( megjegyzem én már 16 éve az vagyok, és nem költünk többet a konyhára, mint más), de az ilyen apró változtatások igenis sokat számítanak, és meg is lehet lépni. (Az már egy másik történet, hogy miért küzdök a súlyommal, de ez abszolút az én hibám.)
Hú Gittus, most azt hiszem, ez a hsz lett egy kicsit térítős, pedig tényleg nem akarok én sem senkit rábeszélni semmire, csak azt akartam elmondani, hogy szép fokozatosan nem különösebben nehéz elhagyni rossz beidegződéseket. Bocs, ha hosszú lett.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kispepe

HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 27, 10:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Gittus!

Mért lennél erőszakos?? Abszolut a topik témájába vágó gondolatokat írsz le, akinek nem tetszik, nem olvassa. De én örülök, hogy vannak jó ötletek.
Egyébként egyetértek Caitlinnel, én is használok Alverdét, igaz, csak a szemránckrémet, és fogalmam sem volt róla, hogy bio, csak megvettem, és tényleg jó. Ez már a második tubus, ez nálam nagy szó, mert kozmetikumokhoz nem vagyok hűséges, márkafüggő sem vagyok, továbbá a reklámok sem nagyon tudnak meghatni. Ez viszont jó. Arclemosó gyanánt meg a az egyszerű gyógyszertári mosakodókrémet használom, miután kipróbáltam mindenféle flancos, jónevű kencét, de csak száradt a bőröm. Egyszer a kiütéseimre a bőrdoki mosakodókrémet írt, amit tusolásra kellett használnom, nem fogyott el mind, és miuátn kiürült az arclemosós flakonom, szappant nem akarván használni ezt tettem a képemre. Megdöbbentett az eredmény, mert olyan jó puha lett az arcom tőle. Kell egy kis tonik utána (az is dm), hogy a maradék krémet levigye, majd a szokásos arckrém. Nagyon meg vagyok vele elégedve, anyukámnak is vettem egy nagy tégellyel, és ő is szereti.

[^]  

Vissza az elejére
dinnye

HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 27, 09:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nagyon köszönöm Gittus, ha összeszedem maga, és elkészítem, akkor jelentkezem majd. Anyukám is sokszor maga süti, de neki is van gépe.
A bio-házhozszállítás oldalát is mindjárt megnézem, erre inkább akkor lesz reális lehetőség, ha itthon leszek a kicsikkel, azt hallottam, hogy elég nagy idő-intervallumot adnak meg.
Köszi az internet-címet is!
Vissza az elejére
Gittus

HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 27, 07:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Dinnye, itt van két kenyér recept, amihez nem kell kenyérsütő készülék:

Az első egy "sima" fehér kenyér, ma reggel próbáltam ki, és nagyon-nagyon finom.
Tehát:
1 kg finom liszt (én bio lisztet használtam hozzá, kicsit más a minősége, mint a többi finomlisztnek, talán sárgább is egy kicsit, nem olyan fehér)
6-7 dl meleg víz
2 evőkanál só
2 evőkanál cukor
2 evőkanál olaj
3 dkg élesztő
Készítés: először keverd össze a sót, cukrot, olajat, élesztőt egy kevés vízzel, majd add hozzá a többi vizet, és végül mindezt dolgozdd bele a lisztbe! Jó alaposan gyúrd át a tésztát, és egy fél napon át kell keleszteni _hűtőszekrényben_ (pl kelesztőtálban vagy bármi más módon, de fedd be, hogy ki ne száradjon!). Elvileg ekkor már lehetne is sütni, de tapasztalatom szerint így túlságosan levegős, így én újra összegyúrtam, és most már meleg helyen kelesztettem a duplájára, majd 180-200 C fokos sütőben sütöttem. Ami még fontos lehet, ha szereted a ropogós héjú kenyeret, hogy tegyél egy tűzálló tálkában vizet a sütőbe, mert így lesz ropogós.

No és akkor a tönkölyös:
60 dkg tönkölyliszt (teljes kiőrlésű)
2-3 kávéskanál só
2 kávéskanál kömény
1/2 kávéskanál gyömbér
egy kevés szerecsendió
2 evőkanál lenmag
2 evőkanál szezámmag
3 evőkanál napraforgómag v. tökmag
3-4 dl melegvíz
1/2 dl olaj
2-3 dkg élesztő
Készítése: úgy mint ahogy az első tönkölyös kenyérnél írtam, azt nem ismétlem.
Az élesztő mennyiségét most kevesebbre vettem, mert úgy látom, hogy kevesebb is megkeleszti, és engem is zavart eddig az élesztő íze. Ki kell próbálni, hogy kinek hogy műxik.
Vissza az elejére
Caitlin

HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 26, 23:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Gittus,

a párom dm-es (a reklám helye Wink ), és náluk elvileg az alverde kategóriás cuccok nem tartalmaznak mesterséges dolgokat. Szerintem samponban is van "bio". Nekem is van egy testápolóm (citrom+alga), és az algát használják az E betűs anyagok helyett... Laughing
Szerintem érdemes megnézni, 600-650 Ft/ 250 ml, de tényleg érezni a különbséget, ha sokáig használod... Cool
Vissza az elejére
Gittus

HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 26, 23:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Úristen, kezdek erőszakos lenni. Pedig én nem akarok megtéríteni senkit. Jaj istenem. Szóljatok rám, jó?
A bio piacon az tetszik, hogy amikor elpakolom a cuccot, úgy köszönnek, hogy "jó egészséget".
Vissza az elejére
Gittus

HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 26, 23:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Próbáljátok meg most a www.ebio.hu -t.
Nem volt semmi baj, csak írtam mögé egy vesszőt, és úgy már nem jött be nekem sem.

Ha megnézitek a honlapot, ott vannak árak is. A rendes piaci árakat én nem ismerem, de aki igen, az össze tudja hasonlítani.

Kispepe, egyetértek, fő a mértékletesség. És az is igaz, hogy mindenben a szervezetünk jelzéseire kell figyelni, és hallgatni. Ha valamit nem bírunk, nem tudjuk emészteni, akkor azt nem kell, nem szabad fogyasztani!

Nem kell azt gondolni, hogy én kiköpök mindent, ami nem bio. Na neeeeem.

De ha van választási lehetőségem, akkor azt választom. Ha nincs, akkor vásárolok a zöldségesnél. De vannak dolgok, amire nagyon keményen azt mondom, hogy NEM.

Egyébként egy idő után a szervezet átáll. Pl a kecsketej egészségesebb, mint a tehéntej, Nóra lányom azt issza. Kellett idő, míg megszokta, de most már azt mondja, hogy a kecsketej a finomabb. (én még a szagát sem bírom...)

És ha jó ideig nem iszol kólát, csak bodzaszörpöt, akkor egy idő után nem a kóla lesz a finomabb.

Az is igaz, hogy csak úgy magától nem kezd el az ember bio-zni. Mert miért kezdene? Keressük a kifogásokat. (Nagyapám is szalonnát evett, és bagózott, és mégis 90 évig élt...). Nekem nagy lökés volt Nóra betegsége. De miért kell megvárni azt, hogy a szervezet ilyen drasztikusan jelezze: "elég volt a sok szemétből, adjatok már végre valami mást"
Először gondolatilag kell eljutni oda, hogy változtatni kell. Kell valami lökés. Amíg ez nincs, addig nagyon nehéz.

Mindenkinek azt kívánom, hogy ne valakinek a betegsége ébressze rá arra, hogy vigyázni kell az egészségre.

Apropó, ismertek olyan tisztítószereket, tusfürdőt, hajmosót, ami nem tartalmaz ártalmas vegyi anyagokat? Egyáltalán létezik ilyen?
Vissza az elejére
Bea

HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 26, 20:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kispepe! Szívemből szóltál! Nagyon egyet értek! Fő a mértéktartás!
Banyácska

HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 26, 20:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Gittus, puszi, az igaszág közel van a Te véleményedhez és mivel láttam is, milyen jó karban vagy két gyermek szülése után, szoptatás közben, nagyon becsüllek a kitartásodért és leleményedért!
Mert sajna a piacon fellelhető nyeranyagok kötül, ha kizárólagos akarsz lenni elég kevés marad, amit jó szívvel nap, mint nap fogyaszthatsz. Ehhez kell ötlet, ész, hogy variálj, élvezetes maradjon az étkezés.

Kispepe, nagyon igazságtalannak tartom én is, és tömör sorokban tiltakozom, hogy a kóla miért esik jobban, mint a garantáltan igazi bodzaszörp?????

A kicsin tesztelem az ételeket. A Párom éleg husiellenes, négylábú nem lépte át a küszöböt ezer éve!
Szoktam szezámmaggal panirozni zöldségeket, sajntot, csirkét ! Külsőleg nincs különbség, a kicsim húsevő a végletekig.

Igyekszem változatosan főzni és beiktatni kímélőbb napokat, levekkel, párolt zöldekkel, nyers koszttal.

De: nem adok semmi formában táplálék kiegészítőt, csak mert divatos, csak mert a fél utca fóbiája! Nem szeretem az ilyen irányú függést sem!
kispepe

HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 26, 19:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szerintem itt is, mint minden dologban egy a fontos: a mértéktartás. Akár bioról van szó, akár mekdönciről. Ugyanez vonatkozik az alvásra, a sportra, a munkára, mindenre. Nem szabad túlzásba esnünk, meg kell találnunk azt a mennyiséget, amit a szervezetünk kíván, mert a testünk nagyon bölcs, tudja, miből mennyi kell. És megerőszakolni nem szabad, mert visszaüt. Persze ez nem azt jelenti, hogy időnként ne bűnözhessünk akár egy szelet csokival, akár egy pohár vörösborral. Azt is tudom, hogy mértéktartónak lenni a lehető legnehezebb dolog a világon, ezt saját magamon tapasztalom. Mert hiába tudom, hogy a sárgarépa egészséges, mégis inkább a sült krumpilt kívánom vagy a bécsi szeletet. De ha egyiktől sem fosztom meg magam, akkor tkp. jól járok: nem mérgezem (annyira) a szervezetem, de mégsem fosztom meg magam finomságoktól.
Láttátok a Tényeket? Volt egy riport, amely szerint egy átlagos nő szervezetében kb. 300 féle méreganyag van, és ez nem csupán a megevett ételektől, hanem a környezetünkben használt alapvető dolgokból származnak. Samponokat, tusfürdőket, műanyag holmikat hoztak fel példának, sőt a baba szájába adott cumi is felkerült a veszélyes anyagot tartalmazó áruk listájára, sőt a tévé képernyőjét is valamilyen vegyianyaggal vonják be, hogy ne robbanjon fel a készülék. Persze nem mindegyik rákkeltő anyag, de nagyon sok allergén van köztük. Nem véletlen, hogy világszerte minden 3. ember allergiás. És csak egy részük a pollenekre meg bizonyos ételekre, másik felénél nem lehet tudni, mi az ok. Akár a joghurtos pohár anyaga is lehet. Tény, hogy nem könnyű egészségesnek maradni a mai világban, de ahogy Gittus írja, mindent meg kell tenni azért, hogy azok legyünk. És nem hiszem, hogy attól, hogy naponta megiszom ilyen-olyan gélt, vagy bekapok bogyókat, rögtön egészséges leszek. Lehet, hogy hozzájárulnak ahhoz, hogy jobban érezzem magam, de az életemet megváltoztatni nem fogják, az tuti. Max. a bűntudatomat fojtom el, hogy én mindet megteszek a nemes cél érdekében.

[^]  

Vissza az elejére
Bea

HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 26, 19:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Gittus!

Nekem nem jön be, mármint a gépen az a honlap, amit említettél. Biztos jó a cím? Vagy csak átmeneti a gond?
Gittus

HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 26, 16:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Dinnye, a kenyeret sütőgéppel készítem. Azért, mert így egyszerűbb. Viszont van tönkölykenyér receptem, csak meg kellene találnom, de rajta vagyok, be fogom gépelni. Azt dagasztani kell, és sütőben meg lehet sütni.

Kispepe! Nem minden bio, amit gyógynövényboltban, bio boltban lehet kapni. Minden terméken külön külön rajta van. Én is csodálkoztam, amikor azt olvastam, hogy "nem öko gazdálkodásból származó termék", pedig a bio boltban vettem. Erre nagyon szigorú szabályok vannak, és aki nem felel meg, az is piacra kerülhet, csak nem írhatja rá, hogy "BIO".
www.ebio.hu el kell olvasni!
Gergics Antal honlapja, nála vásárolok én is. Úgy néz ki, mint egy mikulás, de nagyon kedves.
Innen lehet kérni házhozszállítást is, nem tudom, hogy az ország mely részeibe, talán meg lehet kérdezni telefonon.

CsinnnKA!
Te aztán egy vitális csaj vagy. Nagyon régen ismerlek, és szeretlek, de most vitatkoznom kell veled.
Azt írod, hogy "meglepő módon már napi 4-5 órai alvással is tökéletesen kiegyezik a szervezetem (az eddigi 8-9 óra helyett)", aztán meg azt, hogy Danci miatt nem tudtál aludni éjjel, és ezért voltál kipurcanva (nem a 8-9 órai alvástól). Meg azt is írod, hogy munka mellett is 4-4,5 órát aludtál. Pedig akkor nem ittad az AV gélt. Ez azt bizonyítja, hogy te egy vitális csaj vagy, és most igen igen fel vagy dobva attól, hogy végre csinálhatsz valami értelmeset, magadnak, a családodnak és nem másoknak dolgozol. (tudom, amióta itthon vagyok ezt én is érzem) Igaz? Csak arra kérlek, hogy gondolkozz, és figyelj oda másokra!

A méregtelenítés szerinted csak annyi, hogy a beleidről lemossa a káros lerakódásokat? Arra megteszi egy jó kis beöntés, ami minden léböjt kúra alapja, első lépése. A lerakódások az egész testedben, minden egyes sejtedben vannak. A sejtjeidet kell megtisztítani! A felesleges, és degenerált sejteket el kell pusztítani. És ha a sejtekből kiszabadulnak a méreganyagok, akkor indul be a tisztulás. Írod: "sok méregtelenítő sok kellemetlen tünettel jár", nem a méregtelenítő jár kellemetlen tünetekkel, hanem maga a méregtelenítés.
Csinálj végig egy három napos léböjt kúrát, próbáld ki. A második napon izzadsz, zsíros lesz a hajad, pattanások jönnek ki. A harmadik napon szédülsz, sűrű, és kellemetlen szagú lesz a vizeleted. A negyedik-ötödik napon nagyon jól fogod érezni magad, erővel teli! Persze ez attól is függ, hogy milyen állapotban voltál előtte.
"nem terheli meg a vesét és nem izzadsz tőle", a méreganyagok terhelik a vesék, és a méreganyagok távoznak az izzadsággal. Ha ezek nincsenek, nincs méregtelenítés.

Bármilyen méregtelenítés kudarcra van ítélve, vagy komolytalan, ha az ideje alatt tovább folytatjuk a méreganyagok bevitelét a szervezetbe.

Az pedig, hogy hány országban, hány ember fogyasztja, nem bizonyít semmit. Mert ugye a Mekdönci és a Kokakóla is ott van minden országban, és millióan fogyasztják, de nem azért, mert olyan egészséges, igaz? És együnk sz..rt, mert az a több milliárd légy sem tévedhet?

A csírákról pedig csak annyit, hogy az valóban nem egészséges, ha valaki több kilót eszik belőle naponta. De annyit nem is kell. Az biztos, hogy káros.

Továbbra is azt vallom, hogy ha elegendő gyümölcsöt, zöldséget eszel, kiegyensúlyozottan táplálkozol, iszol eleget, sportolsz, nem stresszeled magad, azzal teszel a legtöbbet az egészségedért. Nem kellenek egyéb kiegészítő anyagok, gélek, kapszulák, cseppek.

A hozzászólás legutóbb Gittus által 2004, Jún. 26, 22:57-kor lett szerkesztve, összesen 1 alkalommal.
Vissza az elejére
Gittus

HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 26, 15:10    Hozzászólás témája: Bio-élet, egészség Hozzászólás az előzmény idézésével

Sokan "uri-passziónak" tartják, ha valaki bio piacon vásárol. Valóban az? Valóban annyira "bűnösek" az élelmiszeripari termékek, e-számok, tartósítók, vegyszerezett zöldségek? Valóban vegyszerezettek a zöldségek? A reklámokban azt látjuk, hogy együk, vegyük, mert egészséges, mások azt mondják, ne vegyük, mert egészségtelen.
Kinek van igaza?
Mikor teszünk jót?
Hogyan teszünk jót?
Egyáltalán mit kell tennünk, hogy a családunkat nyugodt szívvel, lelkiismerettel hívjuk az asztalhoz: "gyertek, kész az ebéd!"
Nem csak finom, hanem egészséges is, amit az asztalra teszünk?
A bio-termékek valóban tiszták? Ezt ki mondja meg? Higgyünk vagy ne higgyünk?
Mennyit segítenek az étrend kiegészítők, tabletták, kapszulák, amelyekkel valóban tele van a piac? Szükség van rájuk, vagy ez megint csak egy újabb manipuláció, amely az egészségre éhes embereket támadja meg?

Ezekre a kérdésekre várok választ, várom a véleményeteket.

Az enyémet nemsokára megtudjátok...
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Mindenkinek Időzóna: (GMT +2 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3
3 / 3 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.