Gy.I.K.Gy.I.K.     KeresésKeresés     TaglistaTaglista     CsoportokCsoportok    
ProfilProfil     Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned
Nagycsalád
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 13, 14, 15

Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Gyerekekről - babavárók, kismamák, szülők
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Ági

HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 10, 11:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Neked jöhet is az 5. is? Hát én nagyon irigyellek!!!!
Tuti kislány-recept?
Én már csak egy lányra vágyom, amúgy mindenem megvan a boldogsághoz!!! De ez az egy még nagyon hiányzik a lelkemnek. Sajnos a férjem erre csak annyit mond, úgyis fiú lenne megint.
Azért én még veszem a lottót!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Török Monika

Vendég

HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 10, 09:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én azt mondtam a páromnak, hogy gondoljon bele: nem mindegy, hogy négy vagy öt?! Belegondolt. Elkomorodott. Aztán röhögött, és azt kérte, a tizediket majd ne ezzel a süket dumával harangozzam be. Laughing
Vissza az elejére
Ági

HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 09, 21:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Csak felélednek a nagycsaládosok!!!

Bea! Nekem fiú (4)!!!
Nálunk is a lottó5 a feltétel, bár én anélkül is vállalnám. Sajnos a páromnak már mindent elsütöttem, mikor a 4-ért küzdöttem, most nincs új ötletem, miért is jó az, ha nem 4, hanem 5...

O. Moni! Neked azért szurkolok!!!
Aranyosak a fiaid, szoktalak olvasni...
Szerintem hamarosan az enyémek is láthatók lesznek (bár a képen még csak hárman voltak), majd jelzem.

(T. Moni! Téged is olvaslak! Milyen igazad van a fáradtság tekinetében.)

Hát akkor hajrá nagycsalád!
Ági
Vissza az elejére
Oyeyele Monika

HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 09, 20:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok és külön üdvözlet Török Monikának!

Nálunk három apró férfi képezi a családot, plusz még ott van ugye az atya. Felváltva fogadom a gratulációkat meg a részvétnyilvánításokat. Ha sajnálkoznak, hogy mi lesz, ha felnőnek, és ennyi hapsira kell mosni-főzni, (megjegyzem: már most is), mindig azzal vágok vissza, hogy milyen tuti lesz ellenben ennyi virágot kapni (már most is)! Azért - biztos ami biztos - idén meg szeretnénk kezdeni a negyedik utód gyártását, hátha az lány lesz. Ha meg nem, háááát...

Oyeyele Moni
Laughing
Vissza az elejére
Török Monika

Vendég

HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 09, 19:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én eddig még csak az előnyét láttam annak, hogy négy darab van gyermekből - három lány!!!!!!! térdig gázolunk az intimbetétekben -, viszont az elgondolkodtató, mennyivel gondterheltebbek és fáradtabbak az egy- és kétgyerekes családok Very Happy
Vissza az elejére
Bea

HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 09, 16:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Szintén 3 gyerekes anyuka vagyok, de ha sikerül a lottó 5-ös jöhet a többi is. Ami engem illet én jót röhögök a döbbent tekinteteken és a sajnálkozó megjegyzéseken, hogy nem elég, hogy 3, de ráadásul 3 LÁÁÁÁNY! És már jön is a kérdés, addig próbálkoztok, míg nem sikerül a fiú?
Ami a "becsúszást" illeti, az első tényleg becsúszott, de milyen jól tette!!

Szerencsére azért én is az elismerő, irígykedő történetekkel vagyok tele, amik bőven kárpótolnak a sajnálkozásokért...

És szerintem is sokkal könyebb több gyerekkel, nagyon jó hatással vannak egymásra minden téren.

Csak ez a tél múlna már el, mert mire felöltöztetem őket(4,3 és 1évesek)!
Beáta

Vendég

HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 06, 15:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia!
Ilyen kirándulós történetünk nekünk is van.
A Lajos-forrásnál voltunk. Bográcsba főztünk, addig a gyerekek a réten játszottak, gallyakat gyűjtöttek.
Hazafelé jövet láttuk a kocsiból, hogy a Coránál valami buli van (zene tánc, ilyenek). Meg is álltunk, kiszálltunk (a két lány imádja az ilyen bulikat). Gondolhatod hogy néztek ránk ( poros, pörkölt és füst szagú volt mindegyikünk).

Beáta
Vissza az elejére
Ági

HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 05, 17:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Bea! Én is egyre inkább úgy látom, hogy nagyon sokan vagyunk sokgyerekesek (nekem 4). Körülöttem is csak úgy jönnek a tervezett(!) 3. porontyok. Lehet, hogy csak vonzzák egymást a nagycsaládosok?
Máshol már leírtam, mi a nagycsalis randijainkon külön programnak tartottuk, hogy elmeséljük, ki mit tapasztalt, amikor kiderült, hogy jön még egy baba. A legtöbb a "besikerült?" ill. a "vallásosak vagytok?" c. kérdés. És mekkora a meglepetés, amikor kiderül, hogy nem csak úgy magától sikerült be, mert igen sokat tettünk érte, és még csak nem is a vallás vezetett a 3., 4. gyerekhez. Na, mi ilyeneken nevetünk sokat.
Azt viszont nagyon szép emlékeim között őrzöm, ahogy mentünk a kisvasúthoz, körbefogva a gyerekekkel, és "ez igen, de aranyosak, gratulálunk!" jött szembe egy házaspár. Ilyenből is van több.
(Mondjuk azt sem fogom elfelejteni, ahogy a miskolci Corához mentünk fagyiért. Éppen egy egész napos bükki program után voltunk, nyakig kormosan, porosan - mert az erdőben ugye nem vigyázunk a külsőnkre -, és még csak terhes voltam. Hogy akkor hogy néztek ránk!!!)
Ági
Vissza az elejére
Beáta

Vendég

HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 04, 16:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Nekem 3 gyerekem van, ami (Budapesten) szerintem ma már nem is olyan ritka.
A környezetünkben mindenki tudta, hogy eleve 3-at terveztünk, tehát nem csodálkoztak, inkább drukkoltak.
Velünk együtt örültek a legkisebb megszületésekor.
Azért néha egy-egy sajnálkozó megjegyzést én is kapok, de ezen csak mosolygok.
Szerintem több gyerekkel sokszor könnyebb (persze nem anyagilag) is mint pl. eggyel.
Elszórakoztatják egymást, sokat segítenek.

Beáta
Vissza az elejére
sasfiok

HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 03, 23:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nekem kettő van csak, ennek "biológiai" oka van, így én még sose éreztem a rám mutogatást, hiszen én az átlaghoz tartozok. Éppen ezért furcsa sokak számára, hogy mitől van a sok gyerekesnek olyan fene nagy önbizalnuk, ahhoz, hogy na tartsanak ki azon álláspont mellett, hogy elég az a kettő is. Van egy barátnőm, aki több év után bevallotta, hogy neki csak azért van egy gyereke, mert ő bizony nagyon önző, és nem akarja, hogy évekre lekössék a gyerekek akár az életében, akár a karrierjében, akár máshol, és alig várta már, hogy az egyszem gyereke elérje azt a kort, mikor úgymond már nem kell vele "törődni", mikor már önállóan ügyködik, és nem szorul segítséfre. Ez persze vissza is ütött, mert a gyermek 8. után úgy gondolta, hogy egy tesi suliban folytatja pályafutását, megszabadulva ezzel a szülői kötöttségtől (ha már ennyire akarták), az anyja már persze bánja, nem így gondolta az egészet, de nincs visszaút. Az anya szabad. Csak persze nem tud mit csinálni a fene nagy szabadsággal, amit a gyerek születésétől kezdve ő saját maga alakított úgy, ahogy igazából nem is akarta, hogy legyen.
Vissza az elejére
Ági

HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 03, 10:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Neked Hány gyereked van, Sasfiok? Téged irigyelnek, Rád mutogatnak?
Én még inkább csak az irigy csodálattal találkoztam, persze a hátam mögé nem látok. Azt azért már sokan sokszor megkérdezték, hogy besikerült? Vagy, hogy vallásosak vagyunk?
Pedig egy sem sikerült be, és nem a vallás az oka a sok gyereknek.
Én azért jókat nevetek rajtuk!
Pamacs
Vissza az elejére
sasfiok

HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 02, 23:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Barátomnak 3 lánya van, még cseperedőfélék, hát a falujukban nagyon soknak piszkálja a csőrét, hogy lehet megengedni ebbne a szűkös időben három gyereket, mikor egy is sokba van. Nagyon kedvesek a falubeliek, ha sétálgatnak az utcán a 3 locsi-fecsi kiscsaj hamar leveszi őket a lábukról, mondják is, hogy így aranyom, úgy édesem, hát hogy bírod ennyi gyerekkel, de ha elmennek, akkor öszesúgnak a hátuk mögött, és méltatlankodnak, mutogatnak a "nagycsaládra".

De én úgy veszem észre, hogy leginkább a lelkük mélyén megeszi őket a sárga irigység, hogy ők m'ért nem mernek/mertek vállalni egy, netalántán két gyerek után még másikat is.
Vissza az elejére
Ági

HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 02, 22:49    Hozzászólás témája: Nagycsalád Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Sorstársak!
Nekem "sok" gyerekem van (nekem néha még kevés is), és rengeteg élményem. Nektek mit szól a környezetetek, hogyan fogadnak idegenek, ha kiderül, hogy több kettőnél? Mármint a csemeték száma...
Meséljünk, egyeztessünk!!!!
Pamacs
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Gyerekekről - babavárók, kismamák, szülők Időzóna: (GMT +2 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 13, 14, 15
15 / 15 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.