Gy.I.K.Gy.I.K.     KeresésKeresés     TaglistaTaglista     CsoportokCsoportok    
ProfilProfil     Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned
Kicsik és Picik
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3

Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Gyerekekről - babavárók, kismamák, szülők
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
mocorgo1

HozzászólásElküldve: 2006, Márc. 20, 21:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Caca,
sztem is jó ha mire meglesz a tesó, addigra Levi altatása megoldódik. Nálunk ugyanis nem kell Jozsót altatni, megissza ölben a tápit, betesszük az ágyába, ahol kicsit dumál, majd alszik magától reggelig.

De december-januárban ő is próbálkozott, akkor kicsit be is rezeltem, hogy mi lesz, mert hetekig mellettem aludt. SZülés előtt 2-3 héttel bekeményítettem és vissza lett paterolva az ágyába.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
mocorgo1

HozzászólásElküldve: 2006, Márc. 20, 21:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Caca,
én is próbálom úgy időzíteni, hogy Boldi akkor egyen, amikor Jozsó alszik. Vagy ha nagyon gázos a helyzet, akkor bekapcsolom Kisvakondot, vagy odakészítek pár darab kekszet magam mellé, és adogatom neki szoptatás közben. Meg Boldi max. 5 percig szopik amúgy is, szóval nálunk ezzel nincs gond többnyire.

Eddig Jozsót nyomtuk le előbb aludni(7 fürdés, fél 8 alvás), és utána jött Boldi. Most cseréltünk (Boldi fél 7 fürdés, fél 8 alvás, Jozsó fél 8 fürdés, 8 alvás), mert Boldi már nagyon nyűgös volt. Kíváncsi vagyok, éjjel is hamarabb fog-e kelni emiatt.
Vissza az elejére
mocorgo1

HozzászólásElküldve: 2006, Márc. 20, 21:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Caca,
amikor Jozsó összegenyázta az ágyát, csak röhögni tudtam rajta, olyan aranyos volt, amikor büszkén mutogatta, hogy Jozsó Jozsó, és verte szó szerint a mellét, hogy ezt mind ő csinálta.
Vissza az elejére
CACA

HozzászólásElküldve: 2006, Márc. 20, 19:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Gittus, azt az együtt alvást úgy értem, Levivel annak idején addig aludtam együtt, amíg átaludta az éjszakát szopi nélkül. Ez 3-4 hét volt. Ezt az időt tölteném a gyerekszobába.
Egy hónap után cipeljem a pelenkázós gyerekágyat át a gyerekszobába?

Szeretném Levit mostanság leszoktatni erről a velem való elalvásról. Sajnos nála fokozatosan mehet, mert ha sír az ágyában, képes órákat sírni. Nem ordítva, de mégis a végén azt látni, hogy teljesen beleélte magát, és alig lehet lecsillapítani. Elrontottuk sajnos azzal, hogy fogfájáskor átvittük magunkhoz, hogy én is tudjak pihenni. Hiba volt.
mocorgo1

HozzászólásElküldve: 2006, Márc. 20, 18:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Caca,
nem tudok németül, de nem is vehetek kocsit, itthon hatalmas botrány lenne. Nem is az anyagi oldala miatt, a férjem elvi kérdést csinál már belőle. Confused Azért köszi. Lett volna egy nagyon jó vásár, szegedi volt a csaj, babaszobán hirdetett, de nem vehettem meg.
Vissza az elejére
Gittus

HozzászólásElküldve: 2006, Márc. 20, 14:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Igen, bár egész nap egyedül voltam, a fürdetésre Apa hazajött. Ha egyedül voltam, akkor meg úgy, ahogy írtad, Kata kiságy, Peti vacsi, fürcsi, ágyikó, aztán ugyanez Katával... Nekem egy fokkal könnyebb volt, mert ha egyedül is voltam, Nóra nagylány, rá lehetett számítani mindig, ha valamit kellett odahozni, vagy figyelni Petire, vagy Katára.

CACA, az alvást mihamarabb próbáld megoldani, mert csak magadnak fogsz nagyon nehéz pillanatokat szerezni. Szerintem nem jó ötlet beköltözni a gyerekszobába, pusztán azért, hogy Levi ne legyen féltékeny. Úgyis az lesz. Ha meg bemész hozzájuk, nem fogsz tudni pihenni, és ha meg megszokják, hogy ott vagy, nagyon nehezen fogsz tudni kijönni onnan!!!!!!
Vagy most szoktatod vissza az önálló alvásra, vagy egy darabig nem (sztem ez sem baj, ő az elsőszülött, ennyi neki jár). Mert ha megjön a kistesó, akkor már késő lesz, minden szigorítást az ő számlájára fog írni, és ez csak növeli a féltékenységét.

A helyzetet valahogy meg tudom érteni, mert amikor Peti született, Nóra lányom még velem aludt el, és őt is át kellett tenni a saját ágyába. Szitu ugyanaz. Hogy csináltam: Amíg Petit szoptattam, APA játszott Nórával társast, vagy kártyáztak, lényeg az, hogy addig CSAK VELE FOGLALKOZOTT AZ APUKÁJA. Petit letettem a kiságyába, és aztán mentem Nórához, neki meséltem, szépen elaludt mellettem. Így ő egyáltalán nem érezhetett féltékenységet, mert fürdés után egyfolytában foglalkozva volt vele. Petinek meg nem volt más választása, aludnia kellett a saját ágyában. Ő még sosem aludt velem! Őt még sosem hoztam át a mi ágyunkba! És Katát sem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
CACA

HozzászólásElküldve: 2006, Márc. 20, 14:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Gittus, nagyon ésszerűnek tűnik, amit írtál a szopik rendjéről. Nekem nagyon tetszik, egyedül lévén otthon a gyerekekkel, azt hiszem ezt tudnám idegeskedés nélkül csinálni. (én ideges típus vagyok). A fürdetést közben más végezte? Ha nekem nincs abban az időben se segítségem, mit tanácsolsz? A pici úgyis ágyikóban van, addig fürdessem a nagyot, vacsiztassam és aztán jöjjön a pici a szopival?

Meggyőztél, akkor testvér kocsi lesz. Nekem most csak egy Bergo babakocsi van, de szeretem. Stabil, lehet pakolni bele, a kerekek bírnak bármilyen terepet és van benne hely a gyereknek, tágas. Én inkább gyalogosan használom a kocsit, nálunk ritka, hogy autóba kéne pakolni.
Mocorgo, a testvér kocsiban a pici baba is szépen tud hátul vizszintesen feküdni. Van olyan gyártmány is, ahol van hozzá olyan kis bébihordozós valami, de én őszintén szólva nem használtam ilyent babakocsiba, csak autóba, az meg megvan.

Egyenlőre sajnos Levi úgy alszik el, hogy este lefekszem vele a szobájában levő franciaágyra, csaknem teljesen elalszik mellettem, átölel stb (aranyos) és beteszem az ágyába. Végigalussza aztán az éjszakát, csak a közelmúltban igen hozzászokott, hogy éjjel magunkhoz vittem, ha sírt, hogy én is tudjak aludni. Remélem, lassan visszatér az az idő is, mikor letettem este és dumált kicsit, majd elaludt.
Maggancs

HozzászólásElküldve: 2006, Márc. 20, 14:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

GiTTus, dejó Téged olvasni mindig Smile Elgondolkodtat ez a testvérkocsi dolog, de Marci már most alig kocsizik, szerintem ő motorral jön majd mellettünk mindig...

Caca! Ne félj attól, hogy kiborítja, bízz benne. Nekem ez nagyon bejön, és M. nagyon önálló. Adj rá egy szakálkát, vagy öltöztesd utána át, de meglásd csak egyszer borítja ki, utána ő is figyelni fog. Főleg Levi már meg is érti, hogy "óvatosan". És ne tedd úgy tele, én kb 1/3-ig töltöm, úgy könnyű is nekik. Biztos jó az Amway-es bögre is, ha füles és műanyag....
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Gittus

HozzászólásElküldve: 2006, Márc. 20, 14:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Azért voltak emlékezetes pillanatok, amikor Katát szoptattam, Petike meg kint játszott az udvaron... és a játék talicskával behozta a fekete virágföldet a szobába, és kiborította a szőnyegre...
http://gportal.hu/portal/gitta-oldala/
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Gittus

HozzászólásElküldve: 2006, Márc. 20, 14:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Az a gőrdeszkaszerű valami már nagyobb gyerekeknek jó, pl Petikének lenne jó most. Vagyis, ha már nagyobb, ügyesebb, és meg lehet vele értetni, hogy milyen jó buli ráállni arra a valamire... A kétévest még olyan jó beleültetni a kocsiba!

Tegnap is sétáltunk egy nagyot hármasban, Kata rögtön bealudt, Peti meg mindenkinek integetett, helló, akik a kertjükben kapirgáltak a szép időben.
Nálunk is ez a testvérkocsi a harmadik babakocsi, mert ugye van egy piciknek való, Kata ebben szokott aludni a teraszon, és van egy kicsire összecsukható sport.
Ha egyedül vagytok, én mindenképpen ajánlom, mert én spec ki sem tudnék mozdulni nélküle a két gyerekkel. Nóra meg jön velünk a biciklijén, nagyon izgis.
Vissza az elejére
Gittus

HozzászólásElküldve: 2006, Márc. 20, 14:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát lányok, nálunk 19 hónap van a két gyerek között. Petike még nem tudott teljesen önállóan enni, a kanál ugyan az ő kezében volt, de ott kellett ülnöm mellette, és segíteni. Beszélgettünk, néha adott az én számba is, néha a kismadaraknak... csip csip... aranyos volt. Közben nem szoptattam, hiszen akkor egyikre sem tudtam volna 100%-ban figyelni.
Mindig úgy rendeztem a dolgokat, hogy amikor Katát szoptattam, akkor Petike ne számítson rám. Vagyis hajnali szopi: Petike alszik. Délelőtti szopi: Peti már megetetve, játszunk a szobájában, és ott. Délutáni szopi: Petike alszik. Esti szopi: Peti és Nóra fürdik. Késő esti szopi: Peti alszik.
Nálunk egy kicsit nehezebb volt Nóra miatt, akit reggel el kellett készíteni az iskolába, és délután érte kellett menni. Leckeírás, stb...
Vissza az elejére
CACA

HozzászólásElküldve: 2006, Márc. 20, 13:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

mocorgo, ez a lap nem csak licitálós dolgokat tartalmaz, hanem vannak vadi új kocsik is. Ahova az van írva melléje, hogy "kaufen sofort", vagy kaufen, neu" azok ilyenek. Tudsz németül? Én még soha nem vettem itt, se máshol webhelyről, de Orsi kapásból vett itt kocsit, sőt Kávé-nak is megrendelte és ő mondta a szállításról szóló infót is.
Ha gondolod segíthetek a válogatásban. Én júliusban szerintem innen rendelek.

Olvasni élvezet, mit művelhetett Jozsó, mire hazaértél, Very Happy de a takarítást nem kívánom. Én biztos ideges lettem volna. Shocked

Maggancs, nekem nincs a közelben Cora, én csak egy vidéki kislány vagyok Sad . A Tesco-t meg utálom, oda be nem megyek. Van egy műanyag pohara, most vettem egy készletet neki az Amway-nél. Lehet, hogy bennem van a baj, ha megfogja, félek, hogy az egészet totál kiburítja és takaríthatok, öltöztethetek Shocked

Mocorgo, ez a közös etetés a két gyerekkel hogy értendő? Jozsó eszik a tányérból, néha itatgatod, és közben a konyhaszéken szoptatsz? Shocked Very Happy Jól hangzik a közös etetés, de el nem bírom képzelni, hogy megy. Annak idején Levit egyedül szoptattam, mert különben elkalandozott a feje. Smile
Maggancs

HozzászólásElküldve: 2006, Márc. 20, 13:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Moci, ezej nehezek, de annyira aranyosak ilyenkor. Marc is szokott ilyet, sőt a múltkor a macija "popsiját" kente be. Ki kellett mosnom, amin nagyon felháborodott, levette a fűtőtestről és vizesen visszatette az ágyba...

De hogy ON is legyek kicsit, nem csinálja Boldival is ezt Jozsó? Én ettől tartok, hogy MArci csupa gondoskodásból majd állandóan a szájába tömköd dolgokat...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
mocorgo1

HozzászólásElküldve: 2006, Márc. 20, 13:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Maggancs,
Jozsó abból is kiönti, lecsavarja a kupaját. Valamelyik nap az apja tette le délután aludni, én Boldival direkt elmentem itthonról, hgoy tudjanak aludni, 2 óra múlva hazajöttem,a férjem sík ideg, Jozsó már 2,5 órája dumál, énekel, nevet az ágyában. Az apja otthagyta a polcon - Jozsó elérhetősége magasságában - a teáját, a popsitörlős dobozt, meg a popsikrémet. Nem részletezném inkább mit művelt....... Jozsó baromi jól szórakozott, még le is vetkőzött, és nevetett, amikor bementem hozzá és rém büszke volt magára.
Vissza az elejére
Maggancs

HozzászólásElküldve: 2006, Márc. 20, 12:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

bébiosztályon van, és műanyag...
Vissza az elejére
Maggancs

HozzászólásElküldve: 2006, Márc. 20, 12:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Caca! Próbálkozz könnyű bögrével. A Corában vettem micimackósat, azt nagyon jól tudja használni. HA könnyű, akkor ideje megtanulnia fogni. Vannak olyanok is, amiknek két füle van.

Csőröset csak este adok az ágyába, mert még megitatja az alvós zsiráfját meg mackóját mielőtt elaludna,és a csőrösből nem önti ki...
Vissza az elejére
mocorgo1

HozzászólásElküldve: 2006, Márc. 20, 12:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

caca,
hogy lehet ott vásárolni, nekem nincs idegzetem a licitáláshoz, vagy ez nem olyan?
Vissza az elejére
Maggancs

HozzászólásElküldve: 2006, Márc. 20, 12:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Caca!Bármiből iszik egyedül szerencsére.
Vissza az elejére
CACA

HozzászólásElküldve: 2006, Márc. 20, 12:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Moci,

én végigböngésztem a teljes internet lehetőséget testvérkocsival kapcsolatban. A magyar helyzet szörnyű, egy ilyen kocsit használtan 75 ezer felett ajánlanak Shocked Boltban kérdeztem, új Graco 57700, csak egy elülső lábzsák van hozzá, az esővédő + 7000 ft.

A bébilap.hu és az babaapróban nézem rendszeresen.

Orsi adta meg ezt a lapot:

http://baby.listings.ebay.de/K.....ngItemList

Ledöbbentem milyen jó a kínálat. Tök újat, onnan házhoz hozatva 40 ezerért is lehet venni. Használtat meg ennél olcsóbban is. 90 %, hogy innen veszek majd. Nem újat akartam, de itt az olcsóbb, mint itthon a használt. És csak 1 évig kell kb. Smile

Maggancs, önállóan eszik Marci? Nekem még az itatáshoz kell a segítség. Ő csak sima pohárból iszik és azt nem fogja meg, kiborítaná. Marci még csőrösből iszik? Arra már nem akarom rászoktatni.
mocorgo1

HozzászólásElküldve: 2006, Márc. 20, 12:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

naszóval van egy nagy masszív sportkocsi mózessal, ez kell most, a sport pedig később, külön pedig nem is használhatóak

van egy kiskocsi, ez kell majd később, kb. 1 év múlva, vagy utazáshoz, mert a nagy alig fér be a csomagatrtóba

van egy hordozó + váz, ez szintén kell most, a hordozó legalábbis mindenképpen, a váz pedig nem foglal helyet összecsukva.

de kb. 1 év múlva a nagykocsit + mózest el fogom adni, de az még kell télire Boldinak, mert a kiskocsit nem lehet téliesíteni

Szóval ha valaki 1 év múlva vevő egy PP AtlanticoComplettora + Navettára, az szóljon. Laughing Van hozzá nyári tető, táska, szunyogháló, autós bekötő szett pluszban.
Vissza az elejére
judit

HozzászólásElküldve: 2006, Márc. 20, 12:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Moci¤
Mi lenne, ha a meglévő 3-ból eladnál egyet-kettőt, és utána már nem lehetne akadály a testvérkocsi Very Happy
mocorgo1

HozzászólásElküldve: 2006, Márc. 20, 11:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csatlakozom, ezt talán tudom követni. Laughing

Mi is Jozsóhoz igazítjuk Boldi napirendjét, legalábbis igyekszünk vele.

Tesókocsi nekem is kellene, de a férjem nem enged 4. babakocsit behozni a házba. A 2 gyerekkel sehová nem tudok autó nélkül elidnulni, 7végén a 10 percre lévő játszótérre is autóval kellett mennem.

Mert Jozsó nem szófogadó, és ha megmakacsolja magát, nem jön arra, amerre én szeretném.
Vissza az elejére
Maggancs

HozzászólásElküldve: 2006, Márc. 20, 11:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi Smile

Az etetés is foglalkoztat mostanában, mert Gittus írta,hogy KAtica napirendjét Petihez igazította, és szuper lenne, ha Marci addigra önállóan enne...Bűr nálunk ez egész jól megy, de elvárja, hogy ott üljek vele, és az egy 1/2-3/4 óra "holtidő". Szuper lenne, ha eljutnánk oda, hogy az alatt a pici szophat.
Vissza az elejére
CACA

HozzászólásElküldve: 2006, Márc. 20, 11:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nagyon jó köszöntőt, hívogatót írtál. Remélem, lesznek tanácsadóink.
Maggancs

HozzászólásElküldve: 2006, Márc. 20, 11:23    Hozzászólás témája: Kicsik és Picik Hozzászólás az előzmény idézésével

Szeretettel várjuk a tapasztalt több gyerekes mamik véleményét tapasztalatait olyan dolgokról, mint altatás, etetés, bilizés, testvérkocsi, ha a "nagy" 1.5-2.5 éves, amikor betoppan a várvavárt pici is Very Happy
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Gyerekekről - babavárók, kismamák, szülők Időzóna: (GMT +2 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3
3 / 3 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.