Gy.I.K.Gy.I.K.     KeresésKeresés     TaglistaTaglista     CsoportokCsoportok    
ProfilProfil     Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned
Fogzás
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5

Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Gyerekekről - babavárók, kismamák, szülők
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Felhőcske

HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 02, 10:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Mondja már meg nekem valaki,hogy a fogak egy ideig nőnek-az íny alatt-aztán napokig semmi,majd előről kezdődik a nyűgi? Rolling Eyes
Az előző fogaink napok alatt kibújtak,de ez a kettő....A doki néni szerint napok kérdése,de hát mondott ő már okosakat eddig is... Confused Most hawaii,sunnyshine és napszemüveg van,de meddig??????????????????????
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Felhőcske

HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 02, 10:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Mondja már meg nekem valaki,hogy a fogak egy ideig nőnek-az íny alatt-aztán napokig semmi,majd előről kezdődik a nyűgi? Rolling Eyes
Az előző fogaink napok alatt kibújtak,de ez a kettő....A doki néni szerint napok kérdése,de hát mondott ő már okosakat eddig is... Confused Most hawaii,sunnyshine és napszemüveg van,de meddig??????????????????????
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Felhőcske

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 31, 16:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Morzsi
Hát az álomjó lehetett! Surprised Nekünk uton van 2 fél fogunk kb 1 hete -egyik fenn,másik lenn-de hogy meddig várat magára...? Embarassed
Egy szép ékszer öltöztet Laughing
Vissza az elejére
morzsi

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 30, 19:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Felhőcske!

Ok beszámolok Smile
Bár a hétvégén úgy törtek át a felső 2-esek, hogy észre sem vettük , tehát lehet, hogy a lánc inkább ékszer funkciót fog betölteni ? Very Happy
Felhőcske

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 28, 19:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A chamomilla nekünk is jó,bár mi még csak 2 napja használjuk.Most jön az ötödik fogacska-kb 4 napja,már közel a cél.Remélem!!!!!
Okr
Máténak akkor nem kellett a fogkefe amikor nagyon érzékeny volt az ínye. Nem jön foga?
Morzsi
Számolj be légyszi,hogy milyen a nyaklánc,mert engem is érdekel,de még nem rendeltem meg!
Vissza az elejére
morzsi

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 28, 16:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csajszik!

A 33-35 cm-es nyaklánc hossz az jó?
Ott rendelném, Kicsi, amit Te javasoltál. Mennyi ideig jó ez a méret, amikor a rágófogak bújnak, akkor is ok még?
hanee

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 28, 16:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lili nem akarta letenni igazából a fogkefét, végül már a pelenkázón vettem ki a kezéből, hogy rá tudjam adni a bodyt Very Happy

hanee
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
okr

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 28, 14:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én Ada fogát 6 hós korától mosom.Most viszont nem akarja.2. napja hisztizik,ha meg akarom mosni este a fogát Confused .Pedig eddig szerette.Sőtt többször úgy csináltuk,hogy mikor én mostam az enyémet,ő is megkapta a keféjét,és dörzsölgette vele-leginkább a nyelvét Very Happy

Vettünk Chamomilla ch 15-t .Nagyon jóóó! Már egy hete adom neki,és közben 2 új fogunk is lett,mégsem olyan dühös,mint előtte.Kár,hogy előbb nem tudtam erről a homeos bogyoról. Razz

[^]  
Vissza az elejére
Felhőcske

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 28, 10:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ugye hogy tök jó ahogy "fogat mos"?Ti is jól szórakoztok és Ő is!!! Laughing
Vissza az elejére
hanee

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 28, 10:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,

Párom hozott egy bébi-fogkefét, mondjuk ennek rendes fogkefe-sörtéi vannak. Kipróbáltuk, és kimondottan tetszik neki, mert vakarászom vele az inyét. Aztán odaadtam a kezébe és ő magának is mosta Very Happy Olyan kis édi volt. Azt az egy szem fogát ami van Very Happy

hanee
Vissza az elejére
okr

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 27, 11:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hanee írta:
Sziasztok,

Elvileg mikortól kell fogatmosni a piciknek? (persze fogkrém nélkül?)

hanee

Mi az első fogak megjelenésétől mossuk őket.Vettem egy 3 db-os fogkefe szettet,amiben van többféle.Van ,amit fogzás előtt is lehet használni az íny dörzsölésére,ill. az első fogacskákra.A következő ,ami akkor kell,ha már több fog is előbújt,és a hagyományosat pedig a teljes fogsor kialakulása után lehet használni. Wink Az ujjra húzhatót nem próbáltam,de a harapásveszély miatt,nem hiszem,hogy nálunk jó lett volna. Very Happy

[^]  
Vissza az elejére
Felhőcske

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 27, 09:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hanee,
Állítólag már az első fogakat is lehet,van valami ujjra húzható fogkefe és babáknak való fogkrém.(a kismama újságban olvastam)Egyébként az én kisfiam nagyon élvezi,amikor reggel a fürdőszobában ő is kap egy fogkefét,és azt rágcsálja.Egyrészt jó,mert az inyét dörzsöli,másrészt látja hogy mi is így csináljuk,és az mindig érdekes a babáknak.
Vissza az elejére
hanee

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 26, 20:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,

Elvileg mikortól kell fogatmosni a piciknek? (persze fogkrém nélkül?)

hanee
Vissza az elejére
Banya

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 20, 15:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Felhőcske!
a vonalzót én sem tudtam először beállítani,de azt hiszem Maggancs, vagy morzsi lépésről lépésre leírta hogyan kell.Akkor sikerült, de már dunsztom sincs, hogy csináltam.. Kérdezd őket! a pocakon kívül oldalon sokan tudják. Én spec béna vagyok az ilyenekhez.
Sok sikert!
Felhőcske

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 20, 10:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi Kicsi! Utána is nézek.
Pusz
Vissza az elejére
Felhőcske

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 20, 10:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Valaki! Miért nem sikerül beállítanom a Lilypie.com-on a Máté korát jelző ábrát?Mit csinálok rosszul?
Vissza az elejére
Kicsi

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 20, 10:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Itt is van: http://w3.enternet.hu/helod/termekek.htm

[^]  

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Kicsi

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 20, 10:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Felhőcske! Mindjárt megkeresem a linket, ahonnan nagyon jó áron lehet rendelni. Egyébként a Mammut II-ben is lehet kapni. Smile

[^]  

[^]  
Vissza az elejére
Felhőcske

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 20, 10:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kicsi!
Hol lehet ilyen nyakláncot beszerezni?
Vissza az elejére
Felhőcske

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 20, 10:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Maggancs!
Nekünk szinte semmit sem használ a Panadol,kipróbálom a homeo bogyót azt hiszem.Próbálok türelmes lenni vele ami tényleg nehéz.De majd túl leszünk ezen is,voltunk már rosszabb helyzetben is.Csak az idő meg ne álljon!
Vissza az elejére
Felhőcske

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 20, 10:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Banya!
Az én manóm 26-án lesz 9 hónapos és Máténak hívják.
Hogyan tudok olyan kis ábrát tenni alulra ahol Neked is ki van írva?Mármint hogy milyen idős.
Vissza az elejére
Kicsi

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 19, 23:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

okr! Smile
Jó a 15-ös, legalább akkora kell, de nyugodtan vehetsz 30-ast is. Én a REMEDIA termékét szoktam kérni a patikában, nem a BOIRON-t, mert az nagyobb, a remediás pedig olyan pici, hogy észre sem veszi. 2-3 bogyesz mehet nyugodtan!

Banya, nálam mindkét lurkó hordja a nyakláncot, én is esküszöm rá, eddig még nem is volt nagy gond a fogzással, pedig most is jön mindkettőnek a fölső-első kettő.
A háziorvossal feliratható kimondottan fogzásra való zsibbasztó lötty, én az elején még azzal kentem az ínyüket, Lili szereti is, ha azzal masszírozom az ínyét. Azért jó, mert gyógyszertári, legalább tényleg az van benne, amit felírnak...Confused

[^]  

[^]  
Vissza az elejére
emma

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 19, 23:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Az én kisfiam lassan 9 hónapos és még nincs egy foga se, viszont már hosszú hónapok óta fogzik - ez nála annyit jelent, hogy időnként pár napig nagyon ingerült, mindent csiszatol a kis ínyén. Egy-két napig megy ez, aztán hetekig semmi...Én chamomillát adok neki, ha nagyon nem bír magával, és úgy tűnik, hogy bevált (egy bogyesz lefekvés előtt). Használjuk a dentinox gélt is (szerintem csak az a fontos, hogy 1-2 órával a chamomilla előtt vagy után legyen adva).
Maggancs

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 19, 21:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia!

Az enyémnek ment szinte egyszerre kijött az összes foga... az első néhánnyal nagyon megkínlódtunk mi is. Sajnos ilyenkor csak a türelem segít. HA nagyon szenvedett én cataflam-ot adtamneki (ez vényre kapható, nem ugyanaz mint a felnőtteké, kifejezetten kis gyenge fájdalom csillapító), vagy Nurofent-Panadolt (ezek vény nélküliek, ha az orvos engedi a paracetamolt, nyugodtan meghet).

tudom, hogynehéz egy kisgyereknek gyógyszert adni, de ha nagyon sírnak és főleg éjszakára szerintem el lehet rajta gondolkodni. Énnem bántammeg, és csak pár adagról volt szó a nagyon nehéz napokon.
Vissza az elejére
okr

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 19, 20:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Felhőcske
12 foga van,és most jön még 2.Minden egyes foggal sokat szenvdtünk,és hetekig tart,míg kibújik.A védőnő szerint vastag az ínye,azért ilyen elhúzódó,és fájdalmas. Sad Elég rossz,mert sok álmatlan éjszaka van mögöttünk.

Kicsi
Nálunk pont dühös,
hisztis,és nem tud mit kezdeni magával.Akkor jó a chamomilla ch 15?Holnap veszek is,ha kapok,mert állítólag hiánycikk.Eddig legalábbis ezt mondták. Sad

Pusz:Kriszti

[^]  
Vissza az elejére
Banya

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 19, 16:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Felhőcske!
Neked mennyi idős a gyerkőcöd? Fiú, vagy lány? hogy hívják?
Felhőcske

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 19, 14:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nálunk 3 napja nyűglődés van,némi alvással.Most láttam,hogy nem is az első fogai jönnek felül,hanem a szemfoga.Állítólag az pedig még jobban megviseli őket. Remélem mielőbb kibújnak mert ezt nem lehet túl sokáig bírni.Úgy sajnálom szegényt.
Vissza az elejére
Banya

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 19, 12:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Jaj de jó, hogy van ilyen oldal is! Mi most egy hétig nem aludtunk szinte semmit ( nem túlzás!) mert az 5. 6. fogai jöttek a drágámnak. Én is chaomillát adok neki( egyébként én csak homeopátiás cuccal kezelem magunkat is) Amikor már totálisan kivoltunk, akkor bevallom adtam neki panadol baby szirupot. Ez jó,de 3 napnál tovább nem szabad adni!!! A nurofent én is kipróbálom.
A borostyán nyakláncról hallottam még,hogy könnyíti a fogzást.. Én spec nem hiszek benne, de vannak, akik esküsznek rá.
Kicsi

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 19, 12:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Csak annyit a Chamomillához, hogy azt valóba ajánlják fogzáshoz, de vigyázni kell vele: csak abban az esetben szabad adni, ha a baba a fogzás miatt dühös, hisztis, nem tudja, mit akar. A Chamomilla ilyen esetekben hatásos, egyébként ha nem ilyen a gyerek, fordítva is elsülhet: azaz a Ch-tól lehetnek ilyen tünetei.
Inkább kérjétek ki homeopátiás gyerekorvos tanácsát!

[^]  

[^]  
Vissza az elejére
Felhőcske

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 19, 12:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Kriszti!
Hát igen,mi is ezeket használjuk kisebb-nagyobb sikerrel.A gyerekorvosom szerint nem jó a Dentinox gélt együtt használni a homeopátiás szerekkel a mentol tartalma miatt.Szerinted érdemes váltani?Én egyébként jobban hiszek a homoepátiában.Hány foga van a lányodnak 17 hónaposan?
Vissza az elejére
okr

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 19, 12:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia!
A lányom 17 hónapos,és még mindig gondjaink vannak a fogzással.Dentinox ecsetelőt,és Nurophen szirupot szoktam neki adni,de nem mindig hatásosak.Most a homeopátiás gyógymód után érdeklődöm,és találtam is chamomilla ch 15 bogyót,de még nem próbáltam.
Mielőbbi fogkibújást kívánok neketek!Puszi:Kriszti

[^]  
Vissza az elejére
Felhőcske

HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 19, 10:49    Hozzászólás témája: Fogzás Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok! 26-án lesz 9 hónapos a kisfiam,most jönnek felül a fogai.Nagyon megviseli,ha van valami jó ötletetek ami segíthet,kérlek írjatok! Rolling Eyes
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Gyerekekről - babavárók, kismamák, szülők Időzóna: (GMT +2 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5
5 / 5 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.