Gy.I.K.Gy.I.K.     KeresésKeresés     TaglistaTaglista     CsoportokCsoportok    
ProfilProfil     Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned
öribaba
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 15, 16, 17

Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Gyerekekről - babavárók, kismamák, szülők
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
ozá

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 07, 14:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Dakini
Azért csak májusban megyünk vissza mert most vagyunk túl lakás vásárláson költözésen és ami a legfontosabb lelkile is most kezdünk rendbe jönni. Nagyon nehéz volt bár tudom mindenkinek az de annyira beleéltük magunkat és biztosra vettük, hogy nekünk csak sikerülhet, hogy mondhatni mind a ketten annyira összetörtünk, hogy szépen lassan újra kellett építeni a házasságunkat. A másik ok, hogy a fönököm teljesen megértő velm és mindenben támogat és nyugodtan eltudok menni vizsgálatokra de most nagy változások és átszervezések vannak nálunk és nem hagyhatom ott a legnagyobb slamasztikában valamit valamiért. De nem is baj mert én hajlamos vagyok a mandulagyulladásra és így nem kell rettegni, hogy mi lesz ha belázasodom.
Egyébként a zártat választottuk ez a férjem kívánsága volt és tiszteletben tartom mert nem volt egyszerű megbarátkoznia a kérdéssel de mostmár szerintem ő türelmetlenebb. Mindezzel szemben tudomásom szerint a nyílt gyorabb.

Norka

Ez egy kicsit érdekes számomra, hogyha a pár diplomás akkor nincs semmilyen teszt ez egy kicsit nem diszkriminatív? Félre ne érts nem ellened vagy bárki diplomás ellen van kifogásom de szerintem nem iskolai végzettség alapján lehet eldönteni, hogy ki milyen szülő a másik a teszt is egyszerű eldöntendő kérdéseken alapul és egyszerű logikával rá lehet jönni már bocsánat, hogy melyik a kedvező válasz. Persze ez vissza üthet a pszichológussal való beszélgetés alatt. Ez alapján akkor véleményem szerint teljesen feleslegen mert elég lenne csak a beszélgetés. Nem?

Ja egyébként ma voltunk a pszichológusnál másodszor és szépen elbeszélgetett velünk majd megírta a jegyzőkönyvet mely szerint alkalmasnak talált minket így következhet a tanfolyam de valószinüleg csak tavasszal mert a novemberibe már nem férünk bele de ez majd még kiderül!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
DI_TI

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 07, 13:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok Lányok!

Domi! Mi túl vagyunk 2 inszemen, 5 lombikon és egy fagyasztott visszaültetésen Confused és mi már az első után megbeszéltük, hogy ha a 4. sem sikerül, akkor elindítjuk az örökbefogadást!, és így is lett. 1 éve kaptuk meg a gyámhivatali végzést és adtuk be a jelentkezési lapunkat a Gólyahírhez, ahol mára már az 56. helyen vagyunk és bármikor sorra kerülhetünk! Szóval készülünk ezerrel, mert éppen nagy lakásátalakításban vagyunk! Előzetesen úgy tudtunk, hogy csak dec-jan. környékén leszünk "mindenórásak", de kiderült, hogy egyszer már 2 hete majd nem csörgött az a bizonyos telefon! Szóval nagyon izgulunk már!

Mi a tanfolyamot a TEGYESZ-nél végeztük el, mert csak hétvégénként tudtunk elmenni. Először nem értettem miért is van szükség ilyen "tanfolyamra", de már az első beszélgetés után egyértelmű volt, hogy létfontosságú információkkal lezsünk gazdagabbak! A mi tanfolyamvezetünk maga is örökbefogadó szülő és pszichológus volt, így első kézből voltak infói a nehézségekről. Ezen kívül egy jogász és az egyik Bp-i csecsemő otthon vezetője volt még óraadó!

A "kire ütött ez a gyerek?" témához meg csak annyit tudok tapasztalatból mondani, hogy amikor tavaly ott voltunk a Gólyahíres talin, akkor mi sem hittünk a szemünknek, hogy a bemutatkozó családokban minden újszülött baba hasonlított külsőre valamelyik ö.f.szülőjére! De komolyan!

Azt hallottam, hogy az újszülött babák szinte mindegyike az apukájára hasonlít először, akár fiú, akár kislány, mert még ősember korunktól hordozzuk ezt a képességet, amikor is fontos volt a külső hasonlóság ahoz, hogy az apa elismerje gyermekének a babát és gondoskodjon róla. Ez a "képesség" meg csak erősebb lehet az ö.f. babáknál, mert nekik szintén létfontosságú, hogy a legjobban beilleszkedjenek az új családba! Csoda doglok ezek!

Képzeljétek! Ha minden összejön és még idén kapunk babát, akkor a parkolós topicról az egyik lánynak a barátnőjétől még fagyasztott mamatejet is fogunk kapni! (azért csak idén, mert csak 6 hónapig lehet tárolni, és nem tudni, meddig lesz még felesleges teje) Már most a készülődéstől is olyan boldog vagyok, mi lesz ott később?! Laughing

Ha bárkinek volna kérdése, írjatok nyugodtan!

Mindenkinek sok puszi,
DI_TI
Vissza az elejére
mamacka

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 23:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Értem
A titkos babáknak is csak akkor egyszerű az örökbeadása ha a mama mellékelte a lemondó nyilatkozatot... nem? Vagy akkor egyszerűen ugyanaz lép érvénybe mint a nyílt esetében? Lemondó nélkül pedig marad a két hónap...
Ez olyan csodaszép dolog! Esélyt adni egy embernek a normális életre szerető családra. Sok sikert és örömet nektek. Én elég sokat foglalkoztam gondolatban a dologgal... lehet azért mert az orvosom azt jósolta, hogy nehezen lesz baba... (esküvő után fogant két hónappal)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Norka26

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 23:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mamacka Smile :

titkos: baba személyisége nem ismert, most csak az újszülöttekről beszéljünk, mert inkubátor vagy az anya lelépett a kórházból. Ekkor ugyan kikerül a baba az örökbef.szülőkhöz, DE az anya még 2 hónapig meggondolhatja magát és visszakérheti a gyereket, és vissza is kell adni. Addig a 2 hónapig nem az örökbef-é a gyerek.

nyílt: a mama szül, szól, hogy örökbe akarja adni rendezetten. Munkatárs kimegy, örökbefogadó szülők kimennek. Mire a mama lábra tud állni, 3-4 nap, és a mama meg a szülők meg a munkatárs átmennek a gyámhivatalba, nyilatkozatot tenni, ahol a mama lemond a gyerekről a szülők javára, és ez visszacsinálhatatlan. DE abban a 3-4 napban meggondolhatja magát, és sokszor, esetek negyedében meg is gondolja.
Vissza az elejére
mamacka

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 23:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Visszanéztem ha nem baj

A nyílt és titkos örökbefogadás kapcsán amiket írtál én azt sem értem teljesen, hogy bár a Bölcső nyílt, mégis azt olvastam, hogy volt olyan, hogy az anyuka hazavitte mégis a gyereket.

Nekem az a hölgy úgy ahogy van szimpatikus volt, bennem bizalmat gerjesztett, persze értem az érveidet!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Norka26

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 23:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ja, még egy. Ha ön a telefon, hogy van baba, nyugodtan lehet nemet mondani. Sőt kell is, ha úgy érzed, hogy te még hiszel a lombikban, és csinálni akarod. Ugyanis gondolj bele, az öribaba nem pótlék!! Az egy kis különálló lény, MÁS, más ember gyermeke, vele más vállalásoknak teszed ki magad.
Én speciel azt gondolom, hogy még az utolsó lombik után is jó, ha vagy 4-6 hónapot pihen az ember, és csak úgy fogadja el a babát. Erre fel kell készülni lélekben. Higgyetek nekem, a tanfolyamosok is ezt hangsúlyozták. Nem lesz sikeres az örökbefogadás, ha felkészületlenül, "csakazértis legyen baba" mód megyünk bele, úgy, hogy még látszik a hasunkon a szurik nyoma...
Vissza az elejére
Norka26

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 22:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Na, itt vagyok, csak megnéztük a Hotel Ruandát. Borzasztó mik vannak Afrikában... és borzasztó a világ közönye is. Sad

Én ha már visszamennék időben 2 hónapot, másképp csinálnám. Először Ágacska (lehet így is, 2 ilyen pár is volt, akik még csak nem is döntöttek a dolog felől, de persze már gondolkoztak rajta), és csak utána Tegyesz (Területi Gyermekvédelmi Szolgálat), ahol máris lehet jelentkezni a titkos listára. Mi a Schöpf-Mérei programba jelentkeztünk, ez az inkubátor-program, innen 3-4 év alatt lehet babához jutni. De a mostani eszemmel ezt már nem kérném, mert így tanfolyam után már tudom, hogy mi minden hátránya van a titkosnak.

De ez majd csak akkor lesz izgalmas, ha már ti is túllesztek ezen a tanfolyamon, és tovább tudjuk beszélni az ott felvetett dolgokat. Nagyon a hatása alatt vagyunk még mindig, pont a párommal beszéltük ezt most.

A Tegyesz után nagyon gyorsan jelentkezik a környezettanulmányos nő, nekünk rá 2 napra jött!! Megnézi a házat/lakást, ólálkodik kicsit, megírja a jelentést. Nekünk speciel kicsit idegesítő volt, mert láthatóan rá volt szállva, már bocsánat, de fullos házunkra, ami talán fura volt a fiatal életkorunk miatt. De mindegy. Legyen tisztaság. Laughing

Aztán van a pszichológus beszélgetés. Nekünk egy nagyon helyes nő volt, semmi bajunk nem volt. Ha a pár diplomás, akkor nincs semmiféle teszt, csak beszélgetés, de az vagy másfél-két órás. Szépen feltárja az indítékokat, motivációkat, beszélni kell a párkapcsolatról, a családról stb.

Az alkalmasságit mindenki megkapja gyakorlatilag, ettől nem kell félni.

A civil szervezetekről. Van az Alfa, azokról csak azt tudom, hogy fanatikus vallásos magzatvédő mozgalom, nekem speciel nem jönnek be. Aztán van a Bölcső és Ágacska, mindkettő 50-60 babát ad örökbe évente mostmár. De teljesen eltérő a kettő, és a tanfolyamon ezt is elmagyarázzák. Mindenkinek el kell döntenie, melyik szimpatikus számára. Nekem a Gólyahír volt, már régebbről, én ezt nem titkolom, a Bölcső meg nagyon nem, de ezt mindenki másképp érzi. Ugyanis a Gólyahíresek sort vezetnek szigorúan, nincs kivételezés meg ugrálás a sorban, a Bölcsőnél meg nem is mindenki állhat sorba, ez Zita szubjektív megítélésén múlik, és az is, hogy mikor jutsz babához, mert ő úgy gondolja, hogy ő tudja megkeresni a legalkalmasabb szülőt annak a babának a várakozók tömegéből. Erről én meg azt gondolom, ez mindenképp szubjektív, így lehet, hogy valaki ott 2 hónap alatt babához jut, valaki meg csak másfél év után. A Gólyahírnél 14-18 hónap a várakozás, de az kiszámítható.
Vissza az elejére
Banyácska

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 22:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

http://www.orokbefogadas.lap.hu/

Ez az oldal is nagyon hasznos!
Domi 2

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 22:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Oké Dakini!!!!!!!

Hú Mamacka, ilyenkor mindig kiráz a hideg. Mármint jó értelemben.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
mamacka

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 22:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Ezt ismeritek? http://www.bolcso.hu/
Nekem nagyon szimpatikusak voltak!

Azt még elmesélem és nem zavargok tovább, hogy nekem van egy ismerősöm akik hosszas próbálkozás után örökbefogadtak és mikor hazahozták a kislányt, rövidesen megfogant a kisfiuk!

Sok sikert és sok örömet a gyerkőcökhöz!
Vissza az elejére
Dakini

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 22:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Domi!
Én is totál kezdő vagyok, ne kérj bocsánatot!
Az első lépés, hogy elmentek a TEGYESZ-be és jelentkeztek. Ez lesz nekünk holnap.
Azt nem tudom ez minek a rövidítése, nekem is Norka írta, de holnap biztos ki lesz írva, majd megnézem.
Én bp-i vagyok, az Alföldi utcába megyünk, oda számot is tudok, ha kell majd.
Majd mindig beszámolok az eseményekről meg a következő lépésekről és akkor tudod követni majd, hogy mi a menet! OK?

http://www.kep.tar.hu/dakini
http://www.ikreskonyv.hu
Vissza az elejére
Domi 2

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 21:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

én még azt szeretném kérdezni, hogy ha majd ugy döntünk, hogy elindítjuk az öf-st, akkor mi az első lépés?
Bocsi, de én ebbe a témába még nagyon kezdő vagyok.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Dakini

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 21:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ozá!
Miért csak májusban mentek megint lombikra ha nem titok?
Nyílt vagy zárt öf mellett döntötettek?
A nyílt az gyorsabb mint a zárt? Vagy fordítva?

Vissza az elejére
ozá

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 21:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Dakini
Azért nem kell elkeseredni nem lehet mindegyik ilyen legalább is nagyon remélem.
Mi egy lombikon vagyunk túl és májusban lesz a következő de azért indittuk el most hogy így a várakozás alatt párhuzamosan tudjuk csinálni a lombikot és akkor nem a sok sikertekenség után kell még éveket várni mert nekünk azt mondták kb 4 év a várakozás.
Féltem különben hogy mit szólnak majd a lombikhoz de nagyon kedves volt a hivatal vezető és a családgondozó is. Sőt a családgondozónk azt mondta szerinte ez jó ötlet így mert látja azokat akik csak a lombik után jelentkezten és nagyon sok kivárni még utána a több évet. Wink
Vissza az elejére
Infertility

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 21:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Domi!

Szerintem az az APA tényleg úgy is gondolta, és szerintem ez az igazi APA!!
Dakini

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 21:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ozá!
Jézusom! Ilyen súlyosak a pszichológusok?
Hát ez nagyon lehangoló! Miért nem kezeltetik előbb magukat, ha egy örökbefogadásra jelentkező párnak ilyeneket tudnak csak okoskodni!
De jó, hogy írod, legalább felkészülök!
Drukkolok a holnapi eredményhez!
Utána akkor mi lesz a menet?
Neked hány lombikod volt eddig?

Banyácska!
Ezt tényleg nagyon szépen írtad le!!!

Matiba!
Várunk!

Domi!
Biztos az ember szeretné így látni!
Meg lehet, hogy ezt is nézik azért az alapítványoknál, hogy lehetőleg hasonló alkatúak legyenek a vérszerinti szülők mint az örökbefogadóak.
Én láttam pár képet Matiba két kisfiáról még régebben a parkolós topikon és tényleg fura, de szerintem az a két kisfiú is hasonlít egymásra, már amennyire így egy-két fotó alapján meg lehet ítélni!!

Vissza az elejére
Dakini

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 21:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Infer!
Örülök, hogy idetaláltál!
Én is valahogy így gondolom, szerintem ezt csak öszintén érdemes kezelni.
Előbb-utóbb úgy is elmondja az ember és szerintem akkor nagyon nehéz megemészteni neki, hogy ráadásul akkor eddig hazudtak neki?
Akkor lehet, hogy másban is ugyanígy hazudnak neki?
Ha az ember magában helyrerakja a kérdést akkor biztos, hogy nem titkolódzik, hiszen ez nem szégyen.
Ott ahol titok, ott szerintem a szülőknél belül nem tiszta valami.

Vissza az elejére
titti

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 21:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Banyácska írta:
Nagyon becsüllek benneteket, Lányok!
Remélem szép csendesen Matiba, régi lombikos harcostárs is megszólal itt.
Neki két kisfia van. Az egyik zsiványt a szívében, a másikat a pocakjában hordta ki. Smile Laughing

Banyácska Exclamation Ez az utolsó mondatod nagyon szép. Minden benne van.Én teljesen elérzékenyültem. Még sosem hallottam ezt ilyen szépen megfogalmazni.
Vissza az elejére
Domi 2

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 21:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én is ismerek egy párt akik mindkét gyereküket örökbe fogadták.
És képzeljétek, azt mondta egyszer az "apa", hogy a kis Kinga teljesen rá hasónlít./mármint külsőleg/
Nem igazán tudtam mire vélni a dolgot. De nem is mertem semmit mondani, csak annyit, hogy "aha, tényleg".
Vissza az elejére
ozá

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 21:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok Lányok!
Nagyon örölük ennek az új topicnak. Mi is augusztus 19-én adtuk be a kérelmünket és már túl vagyunk a környezettanulmányon valamint az első pszichológusi beszélgetésen és holnap lesz a következő remélem egyben az utolsó is mert sikerül egy elég érdekes nőszemélyét kifognunk.
Közölte velem, hogy nem szadab siettetni a természetet és akkor összejön magától a baba. A másik amitől kiakadtam, hogy a lombik után nekem azt mondták azért nem fejlődtek tovább mert nőt mellettük egy cisztám a pszchológus szerint pedig ez azért alakult ki mert én nagyon akartam a gyereket.
A holnaptó előre félek, hogy mi lett kérdőív vagy minek nevezzem eredménye amin elég érdekes kérdések voltak számszerint 566.
Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikerültem Embarassed
Vissza az elejére
Infertility

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 21:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Dakini!

SZIA!!!

Itt vagyok!!

Egy ismerős, bár személyesen nem is ismerem, csak a történetét, (különben már sokszor írtam Róla), az örökbefogadott kisfiának azt mondta: ÉN vagyok az ÉDESANYÁD, de NEM ÉN vagyok a SZÜLŐANYÁD! ÖT éves.
Domi 2

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 19:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Dakini, nagyon köszönöm neked, meg neked is Norka.
És ha lehet még majd írok ezzel kapcsolatban,
És légyszi majd írd le hogy mi történik éppen, mármint ugy értem, hogy milyen volt a környezettan, ...ha nen gond persze.
Vissza az elejére
Banyácska

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 19:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nagyon becsüllek benneteket, Lányok!
Remélem szép csendesen Matiba, régi lombikos harcostárs is megszólal itt.
Neki két kisfia van. Az egyik zsiványt a szívében, a másikat a pocakjában hordta ki. Smile Laughing
Dakini

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 19:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Domi!
Nálunk a férjemmel simán átment az ügy a legutóbbi sikertelen lombik után szinte a számból vette ki a szót, hogy indítsuk el ezt is, de ha jól tudom Norkának kicsit nehezebb volt, (ugye nem baj, hogy leírtam ezt Norka), mégis eljutottak erre a pontra, mondjuk minden férfi más és más és máshol tart benne a dolog, természetes, hogy nehezebben emésztik ezt meg, az apai ösztön nem olyan erős mint nálunk az anyai.
Semmi esetre se érezd azért úgy magad, hogy ez azért van mert nálad van a hiba!!!! Akárkinél is van a hiba ez egy nehéz ügy, idáig eljutni!

Vissza az elejére
Dakini

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 19:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Domi!
Di_Ti ha jól tudom túl van sajnos mind az 5 lombikján.
Nem tudom hogy van, de biztos amig még nem akarsz, lehet lassítani a folyamatot, mondjuk ha már adnák a babát lehet mondani, hogy még kérsz egy fél évet. Vagy nem, Norka?

Szerintem az a pszihológus meg környezettanulmány nem olyan amin ne menne át innen bármelyikönk is, bár nem tudok erről se egyenlőre biztosat.
Gondolom ez csak azért van, hogy egy putriba 12-nek, meg egy alkoholista elmebeteg ne vigyen haza babát, gondolom tehát, hogy ez csak egy törvény a babák érdekében.

G

Vissza az elejére
Domi 2

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 19:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hú lányok, ahogy olvastam az írásaitokat, libabőrös lettem.
Egyenlőre nagyon nehéz nekem, még ebbe bele gondolni is.
De minél többet gondolok erre, annál természetesebb lesz majd egyszer, ha tényleg sor kerülne rá. Én mondtam a férjemnek, hogy adjuk be az örökbefogadási kérelmet, de attól még csinálhatjuk tovább a lombikot.
De ő attól fél, hogy hamarabb kapnánk babát, mint letelik az 5 támogatott ET.
Mert hogy a másik topicon a DI_TI nevű lány már bekerült abba a körbe hogy bármikor lehet baba, és ha jól tudom ők egy éve adták be.

És tényleg eljönnek felmérni a helyzetünket mint leendő szülőknek?
Meg pszichológushoz is el kell menni?
Én ezt igazságtalannak tartom. Mert ha valaki rendes úton terhes lesz, tőle senki nem kérdezi meg hogy mennyit keres.
És akkor már megint hátrányos a helyzetünk ez miatt, meg amugy is azért mert nem sikerül babát szülni.
Vissza az elejére
Dakini

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 18:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
De jó, hogy már írtatok is!!!

Norka!
Én eddig is ahogy utána olvastam mindig is a nyílt mellett voltam. Ahogy te is írtad tegnap a PCO-s topikon én sem szeretném az igazi anyja ellen hangolni a lehető legnyíltabban szeretnék majd a babával is beszélni erről, ahogy talán neki is a legkönnyebb lesz megérteni, hogy nem az volt, hogy Őt nem szerette valaki, hanem, hogy valamiért akármennyire is szerette volna nem tudta őt felnevelni, nem tehette meg. A zaklatástól én se félek ha jól tudom nem szokott előfordulni, és tényleg azt gondolom, hogy az anyának is könnyebb ha látja, hogy jó helyre kerül a babája, mert én nem hiszem azért, hogy van anya akinek ez olyan könnyen megy akármi is legyen a háttérben.

Mi az 5 támogatott lombikot mindenféleképpen végig szeretnénk csinálni, ettől függetlenül, bár tudom mi róla a véleményed.
Nekem azért egy kicsit nehéz megemészteni a terhesség, a szülés és a szoptatás kimaradását, szóval biztos, hogy amig lehet megyünk tovább ezen a téren.

Domi!
Mi is jövöre megyünk még csak a harmadikra!
Tegnap Norka pont arról írt, hogy a felkészítő tanfolyamon pont az ilyen szituációkhoz adnak tanácsokat. Pl.: mi lesz ha kamaszkorában a fejedhez vágja, hogy hagyd őt békén nem is vagy az anyja, stb.
Én leginkább a környezet megítélésének a napi kezelésétől félek és most nem is a mostani környezetemre, barátaimra, szűk családomra értem ezt, hannem az előre nem látható még nem ismert emberkékre, bölcsi, ovóda, iskola ilyesmi.
Sok mindenre fel kell készülni nekem is magamban!

Vissza az elejére
Norka26

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 18:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Domi, pontosan az általad felvetett kérdéseket kezeli a tanfolyam, és azt hiszem, nagyon jó stratégiákat dolgoztunk ki magunknak. Nagyon nagy megkönnyebbülés volt ezekkel szembenézni és feldolgozni. Mindenki azt mondta a záróértékelésen, hogy nagyon megkönnyebbült, mert sokkal tisztábban lát, és sok veszély, amitől féltek, lehet, hogy nem is valós.

pl. válaszolva, kezdettől fogva mondogatni kell, hogy ő örökbefogadott, de ez nem rosszat jelent, hanem jót, tehát az ő nyelvén: "örökbefogadtunk téged, nagyon régóta vártunk rád, és örökké szeretni fogunk!" Very Happy Aztán később úgyis egyre többet és többet fog kérdezni erről. De ezt már akár fél évesen el lehet kezdeni. Természetesen kell felfogni ezt mindenkinek, bármilyen nehéz.
Vissza az elejére
Domi 2

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 18:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tényleg nagyon jó ez a topic.
Mondjuk mi mégcsak jövőre vágunk bele a 3. lombikba, de megmondom őszintén hogy, én már a 2. után fel akartam adni, és az öribabán gondolkodtam.
De a párom nem akarja egyenlőre. Mondjuk meg is értem, hiszen ő egészséges, csak én vagyok ilyen gagyi, hogy képtelen vagyok szülni egy babót.
Mondjuk bennem is vannak vegyes érzelmes az öribabával kapcsolatban. De biztos vagyok benne hogyha majd már tényleg oda kerül a sor/és oda fog kerülni, ezt érzem/. akkor megváltoznak ezek a vegyes érzelmek.
Olyan fura kérdések vetődnek fel bennem, hogy mi lesz ha megtudja majd és meg akarja keresni az igazi szüleit. Meg hogy mikor kell megmondani neki. meg ilyenek.
Vissza az elejére
Norka26

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 17:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Dakini! Very Happy
Olyan jó, hogy most már egy ilyen topik is van!

Majd meg fogjátok látni, milyen szuper az Ágacska. Már most érdeklődjetek náluk (van honlap), mikor indul a következő tanfolyam, mert annyi színes infót adtak, hogy én szívem szerint ezt tenném a legelejére. Például én már azt is tudom, hogy nem kell titkos öf-ból baba, mert ott bizony 2 hónapig meggondolhatja magát az életet adó, és vissza kell adni. Crying or Very sad Persze beálltunk oda is, de tudom már, hogy nem kellene. A nyíltnál ilyen nincsen, hiszen egyből, ahogy a baba hozzánk kerül, egyből teljesen a miénk.

A másik, ami mindenképpen meggondolandó, ez a párhuzamosság a lombikozás és öf között. Sok igazság volt abban az Ágacskásoknak, hogy nem jó a kettő együtt. Aztán persze sokan nem tartják be. De való igaz, hogy mire megvan a határozat, rá fél évre már lehet is berendezni a babaszobát, mert utána 4-10 hónapon belül érkezhet bármikor a gyerek! Erre fel kell készülni!
Vissza az elejére
Dakini

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 17:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Norka!
Meséltem este a férjemnek amiket írtál a tanfolyamról és a szituációs játékokról és nagyon tetszett neki! Azt mondta ez tök jó, nagyon örül mert azért benne is van egy csomó félsz, meg kérdés és nagyon örült, hogy így néz ki egy ilyen tanfolyam, hogy segítik ezeket feloldani meg végiggondolni!
Mindenképp az Ágacskához fogunk menni!

Vissza az elejére
Dakini

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 17:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Rólam még annyit, hogy mi holnap megyünk a Tegyeszbe elindítani ezt az egész folyamatot és nagyon izgulok!

Vissza az elejére
Dakini

HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 06, 17:16    Hozzászólás témája: öribaba Hozzászólás az előzmény idézésével

Úgy látom sok mindenkit érdekel a téma, de nem szeretnék más topikokon olyanokat zavarni akiket meg nem.

Reményeim szerint itt lehetne dumcsizni az érintetteknek és olvasgatni, beleszólni, kérdezni az érdeklődőknek!

Puszi Gitta

Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Gyerekekről - babavárók, kismamák, szülők Időzóna: (GMT +2 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 15, 16, 17
17 / 17 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.