| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
|
|
gigaboszi
|
Elküldve: 2007, Máj. 14, 22:17 Hozzászólás témája:
|
|
|
Én alapvetően oltáspárti vagyok... eddig a fiam megkapott mindent...
A bárányhimlő ellenit nekünk egyik gyerekorvos ismerős sem forszírozta... most meg már aktualitását is vesztette... nem kell agyalnom rajta...
Peti most barikás... ezzel valószínő, hogy életre szóló védettséget szerez... az oltással viszont még nincsenek elegendő, hosszútávú tapasztalatok... _________________
[^]
Péter: 2006.07.21.
Tamás: 2008.05.20.
Áron: 2011.04.12.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Banyácska
|
Elküldve: 2007, Máj. 14, 21:39 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Ja, és hányós jelek nélkül, ha lehet.... _________________ Banyácska
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Banyácska
|
Elküldve: 2007, Máj. 14, 21:36 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Mártimama, ha egy másik fórumon idézel engem, akkor légyszíves teljes szöveggel és háttérrel tedd. _________________ Banyácska
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
VKOrsi
Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 23:14 Hozzászólások: 7199 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007, Máj. 14, 20:01 Hozzászólás témája:
|
|
|
Mártimama
lázcsillapítás... én 38.5-39 alatt ha stagnál nem csillapítok.
ha igen első körben homeopátiás szer, utána hagyományos. De nem sokszor volt még rá szükség.
a gyógyszermaffiával kapcsolatban nem írtam semmit.
és ezen kívül meg tényleg úgy gondolom, hogy nem kell mindentől védeni a gyereket. Az enyémek leesnek a fáról, ha felmásznak, mert ettől tanulnak, ha jónak látják megeszik a homokot.... stb. _________________ VKOrsi
[^] [^] [^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
nanuska2
|
Elküldve: 2007, Máj. 14, 20:01 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
kapusj!
Tökéletesen egyetértek veled! A gyerekvállalás és nevelés a legfelelőségteljesebb feladat és elképesztőnek találom, hogy mennyi ember van, aki ezt elbagatelizálja és félvállról veszi. Kellene legalább egy alkalmassági vizsgálat, de valószínűleg akkor lassan kihalna a társadalom.
Banyácska,
itt nem rád gondoltam, biztos vagyok benne, hogy ugyanannyira szereted a gyermeked, mint mások, csak más szempontból közelítesz. Kívánom, hogy sikeres légy! De azért mások sem rossz szülők azzal, hogy másképp látják a dolgokat és nem spirituális síkon.
Én azért beadatom az oltást, biztos ami biztos:)
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Ritaly
|
Elküldve: 2007, Máj. 14, 19:55 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
VKOrsi!
Én sem fogom búra alatt tartani a gyerekem, hisz kell hogy szerezzen rossz tapasztalatokat, úgy alakul ki a személyisge. VIszont a betegségek tekintetében nem tartom feltétlenül szükségesnek azt a "tanulást", hisz komoly szövődményei is lehetnek, amit soha nem bocsátanék meg magamnak. Egy oltással mégis kevesebbet kockáztatok szerintem.
m.erdosi!
Neked nagyon drukkolok, hogy ne kapd el!!! Próbálj nem gondolni rá!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
m.erdosi
|
Elküldve: 2007, Máj. 14, 18:07 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
mivel terhes vagyok és az utólsó napok vannak hátra, így mér nem nézik meg a véremből, hogy voltam-e bárnyhimlős. Viszont kiderült, nem túl rózsás a helyzetem, mert ha most kapom el a himlőt vagy a szülést követően, akkor a baba nagyon beteg lesz és én is nehezebben birkózom meg a betegseggel, mivel le van gyengülve ilyenkor az anya immunrendszere. Most csak az imádkozás marad.
m.erdosi
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kapusj
|
Elküldve: 2007, Máj. 14, 18:00 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
nem borzasztó, hogy manapság mindenhez kell "jogosítvány" (autóvezetéshez, munka betöltéséhez stb.) de a gyerekneveléshez nem kell semmi. Miközben ez a legfelelelőségteljesebb feladat!!! Tudom hogy nekem kell dönteni az oltásnál és mindennél, de őrülten nehéz amikor annyi az információ. És senki sem garantálja, hogy az oltás az én gyerekemnél beválik, ill. nem lesz vmi mellékhatása.
kapusj
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Banyácska
|
Elküldve: 2007, Máj. 14, 14:07 Hozzászólás témája:
|
|
|
Mártimama, kérdésedre, igen disznózsírral, sőt kőbölcsőnk is volt, hogy szokja.
Egészen más, amivel gyógyítok, de ez tuti, hogy nagyon lila lenne Neked.. Az ember elsősorban szellemi lény. Innen közelítek. _________________ Banyácska
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Mártimama
|
Elküldve: 2007, Máj. 14, 13:17 Hozzászólás témája:
|
|
|
Banyácska,
úgy gondolom, hogy fognak a gyerekek eleget szenvedni anélkül is, hogy az ember feleslegesen kitenné őket nagyon veszélyes betegségeknek. A bárányhimlőt nagyon el tudják bagatelizálni pl, pedig manapság súlyos szövődményeket okozhat és sokkal hevesebb lefolyású, mint esetleg korábban volt. Meg egyébként is, most komolyan egy 1-2 éves gyereket akartok az életre nevelni? Szerintem ez egészen elképesztő felfogás!!!
Tudod, nem szeretném sem spirituálisan, sem másképp szemlélni a gyerekemet a László kórház gyerekosztályán (ahova majdnem bekerültünk a Rota miatt) és ahol rengeteg bárányhimlős gyerek fordul meg a súlyos problémák miatt.
Orsi,
a bárányhimlőt, ha meg is kapja az oltás ellenére, annál védettebb lesz, minél többször találkozik utána is a barival (pl oviban, később suliban). Minden alkalom egy-egy emlékeztető lesz a szervezetének, és kap egy újabb löketet a védettsége. Később, ha mégis kell, bármikor újra lehet oltani.
Ami a gyógyermaffiát illeti (nem tudom, ezen a gyógyszergyárakat értitek?) felőlem éljenek jól belőlem, ha cserébe olyan gyógyszereket készítenek, amivel elkerülhetjük a bajt, vagy meggyógyíthatom a beteg gyerekemet. Vagy ti nem jártok gyógyszertárba? Gondolom, nem disznózsírral kenegetitek a gyerek mellkasát, ha lázas
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Banyácska
|
Elküldve: 2007, Máj. 13, 18:29 Hozzászólás témája:
|
|
|
Kapusj, alapvetően, szerintem, baj van a betegségekhez való hozzáállással. Nem a természetes helyén kezeljük, egyre messzebb vagyunk az eredentőtől. Sajnálom, hogy nem találtam meg neked azt a cikket, ami kicsit spirituális szemszögből nézi a gyerekbetegségeket. Szükségesek... a szenvedés is szükséges.... de ez egy más tészta....  _________________ Banyácska
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
VKOrsi
Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 23:14 Hozzászólások: 7199 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007, Máj. 13, 17:57 Hozzászólás témája:
|
|
|
Kapusj
a döntés a gyerekkel kapcsolatban mindig a tied.
szerintem olvasgass utána, nézd meg mindkét álláspontot, és utána dönts. _________________ VKOrsi
[^] [^] [^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kapusj
|
Elküldve: 2007, Máj. 13, 17:20 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
minnél többet beszélgetünk annal jobban nem tudom mit tegyek. Tudom, hogy a végén nekem kell döntenem. De hát ez nem könnyű és ki tudja mi a következmény. Próbálok több helyen is utána nézni ennek az oltásnak. Az én gyerekkoromban nem is volt oltás, mégis túléltem a bárányhimlőt. de miért szenvedjen az én gyerekem hanem muszáj?
kapusj
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
VKOrsi
|
Elküldve: 2007, Máj. 12, 18:49 Hozzászólás témája:
|
|
|
Ritaly
azért nem gondolom, hogy a sok védőoltással feltétlenül a gyerekeid érdekeit véded.
Nekem eszembe nem jutna influenza ellenit beadni egy gyereknek. Igen, olyan ellen oltatok, aminek agyi következménye lehet (pl. meningitis, kullancs... stb.) de sem bárányhimlő, sem influenza, sem rota ellen nem fogom oltatni egyiket sem.
Úgy gondolom, hogy a gyerek immunrendszerének ahogy kell a kosz, kell bizonyos mennyiségű betegség is.
A bhimlőt meg végképp nem érzem jó oltásnak, mert egyrészt gyerek elkaphatja mellette, és kérdéses, hogy szerez-e immunitást ezzel, másrészt, ha felnőtt korban kapja el, ezerszer rosszabbul jár, mint így. _________________ VKOrsi
[^] [^] [^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Ritaly
|
Elküldve: 2007, Máj. 11, 23:16 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Jézusom Banyácska, az ember lehet fatális a saját életével, de egy védtelen kisgyermekkel szerintem igenis felelősséggel kell eljárni.
Én kezdő anyuka vagyok, és tele vagyok aggodalommal. Lehet hogy nem jól teszem, de ez van.
Amíg nem lettem anyuka én is lazán vettem a betegségeket, oltásokat. Pl.soha nem adattam be magamnak infulenza ellenit, pedig hajlamos vagyok elkapni mindent.
Én a gyerek érdekeit nézem, és nem gyártok magamnak összeesküvés elméleteket. Mert ha nem lenne gyógyszergyár, akkor ennél sokkal több betegségre nem lenne megoldás, és sokan belehalnának. Nem gondolod?
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Banyácska
|
Elküldve: 2007, Máj. 11, 20:38 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Banyácska
|
Elküldve: 2007, Máj. 11, 20:32 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Neil Z. Miller: Védőoltások
Ezt a könívet ajánlom. _________________ Banyácska
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Banyácska
|
Elküldve: 2007, Máj. 11, 20:18 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Kapusj, szia, kérdés, hogy a pár pötty adott-e immunitást. Vagy a gyerekek kamasz, felnőtt korukban szépen elkapják? Érdemes-e egy banális gyerekbetegsére ágyúval lőni és ismételgetni az oltást x időszakonként.
Nem hiszem, hogy attól, hogy egy kalap pénzt kiadunk a gyógyszermaffiának, hátradőlhetünk. Én elég fatális gondolkodású ember vagyok, jöjjön, aminek jönnie kell, a betegségeknek igenis okuk, jeelntőségük van egy ember életében. _________________ Banyácska
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kapusj
|
Elküldve: 2007, Máj. 11, 20:06 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
nekem egy ismerősöm beadatta a bari elleni oltást és a nagyobbik egyáltalán nem kapta el, a kisebb meg az oltást követően pár (de tényleg csak kevés) pöttyel megúszta. Egyre jobban hajlok az oltás beadatására.
kapusj
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
evinene

Csatlakozott: 2006.05.15. Hétfő 7:34 Hozzászólások: 8191 Tartózkodási hely: Változóban
|
Elküldve: 2007, Máj. 11, 18:54 Hozzászólás témája:
|
|
|
Mártimama de ha a doki úgy ítéli meg akkor csak adagonként 4787ft a pneumo elleni mert vannak indokok a 70%os támogatásra
Ja mengigicoccus elleni mef emelkedett 4ezerre sajnos 2587ft volt előtte _________________
[^]
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Mártimama
|
Elküldve: 2007, Máj. 11, 17:44 Hozzászólás témája:
|
|
|
Motojo,
a bárányhimlőnél én is hallottam ilyenről, de nagyon ritka és még így is sokkal enyhébb a betegség lefolyása. Szóval még így is érdemes beadatni.
Arra viszont vigyázni kell, hogy az oltásokat hűtőben kell tartani, különben megromlanak és hatástalanok lesznek!!! Ugyancsak olvastam, hogy ha nem várja meg az orvos, hogy a fertőtlenítéshez használt alkohol elpárologjon a baba bőréről, elkeveredhet az oltóanyaggal és megöli a vírust, mielőtt dolgozni tudna.
A Rota elleni 2 alkalom x 17.000 ft, a bari elleni 7000, a kulancs elleni 2 x 1600 ft, a pneumo 17.000 (ezt is többször kell, attól függően, mikor kezded), a meningococcusra már nem emlékszem. Az influenza elleniek ingyen voltak. Még az a szerencse, hogy nem egyszerre kell ezeket beadni, így mindig lehet spórolni egy kicsit oltásra
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
motojo
|
Elküldve: 2007, Máj. 11, 13:35 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy ténylegesen milyen költségekkel járnak ezek az oltások? Engem kicsit visszatart, hogy már több helyről hallottam, hogy az oltás ellenére is megbetegedtek...
köszi
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
nanuska2
|
Elküldve: 2007, Máj. 10, 22:41 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
kapusj!
Szerintem józan ésszel átgondolva kell eldönteni, hogy melyik betegségre van a legnagyobb esélye a babádnak. Mondjuk egy rota vagy egy bárányhimlő nem válogat és nem környezetfüggő, a kullancs elleni már mérlegelendő. Szerintem. Bár abba is bele lehet futni.
A gyerekorvos talán tud segíteni neked, bár én szkeptikus vagyok és ilyen témában mindig több szakértőt is megkérdezek, nem csak a saját dokinkat. Egy vélemény még kevés nekem, azért is fórumozom itt veletek!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Ritaly
|
Elküldve: 2007, Máj. 10, 22:39 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
jkzsanett!
Tökéletesen igazad van, illő lenne ezeket az oltásokat (roa, bárányhimlő stb.) beilleszteni a kötlező oltási rendbe (most hallottam, hogy ez is meg van reformálva).
Tényleg sok pénzt takaríthatna meg az állam. Csak ők most másképp akarnak megtakarítani:((
De ki tud ezügyben bármit is tenni. Lobbyzni kellene, vagy aláírást gyüjteni, bár szerintem ezek a kukában landolnak. Hiába írtam alá és gyűjtöttem aláírást a szabad kórházválasztás ügyében, nem is törődtek a több ezer anyukával.
Ezért nekünk kell törődnünk a kis manóinkkal ilyen tekintetben is.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
evinene

Csatlakozott: 2006.05.15. Hétfő 7:34 Hozzászólások: 8191 Tartózkodási hely: Változóban
|
Elküldve: 2007, Máj. 10, 18:35 Hozzászólás témája:
|
|
|
kapusj
az az igazság hogy ezeket a nem kötelezőket pici korban beadják vagy 3 vagy két részletben és 1 emlékeztető és kész amúgy nem lehet olyan nagy dolog, mert Évikém korababa na ő aztán annyit szenvedett az élete első 4,5hónapjában kb 20féle antubiotikum is ugy és mégis már egy éves lesz és bírta szervezete szóval ezek között meg hagynak szünetet nem terheli meg a szrvezetet finomított szérumok már pl Évikém egyiktől sem lázasodott be pedig volt olyan alkalom amikor egyszere kapta meg a két combjába a két különböző oltást de hát te tudod modjuk a rotát már nem kaphatja meg mert nagyon picike volt akkor éppen az első kötelezőt kapta meg de ha egy betegség ellen lehet védekezni és nem kell utána több hetet kórházban tölteni én biztosan az oltást választanám ja és szomorú hogy ez is pénztárca függő  _________________
[^]
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kapusj
|
Elküldve: 2007, Máj. 10, 15:07 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Az a bajom az oltásokkal, hogy egyáltalán hányat bír el egy ilyen kis gyermek szervezete????Ugye kapja a kötelezőket és akkor én még adatok rota ellen, bárány ellen, kullancs ellen stb. ellen. Meddig lehet ezt csinálni? Honnan tudom melyik fontos és melyik kevésbé??
kapusj
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
noarozsa

Csatlakozott: 2005.12.07. Szerda 0:49 Hozzászólások: 2755 Tartózkodási hely: Stavanger, Norvégia
|
Elküldve: 2007, Máj. 10, 09:41 Hozzászólás témája:
|
|
|
Az egészségügyről meg amúgy is meg van a véleményem (főleg a kórházbetzárásról), úgyhogy nem nagyon kívánkozom egyikbe se bekerülni, ki tudja hol fogok szülni ha lesz következő babcim ( a Jánosba tuti nem megyek el). _________________ Bendi 2006.06.12. 18:40, 2950g, 52 cm
[^] Hanna 2010.05.21. 18:30, 3286g, 52 cm
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
noarozsa

Csatlakozott: 2005.12.07. Szerda 0:49 Hozzászólások: 2755 Tartózkodási hely: Stavanger, Norvégia
|
Elküldve: 2007, Máj. 10, 09:39 Hozzászólás témája:
|
|
|
Köszönöm a cikkeket - asszem ezt is beadatom Bendinek!
Sajnálom, hogy páratok csöppe átesett rajta, remélem az oltással tényleg elkerülhető ez a vírus. _________________ Bendi 2006.06.12. 18:40, 2950g, 52 cm
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
jkzsanett

Csatlakozott: 2005.06.29. Szerda 13:23 Hozzászólások: 722 Tartózkodási hely: Pécel
|
Elküldve: 2007, Máj. 10, 08:42 Hozzászólás témája:
|
|
|
Engem az bosszant azért, hogy tudják, hogy a rota milyen súlyos lehet a kicsiknél, mégsem lett kötelező oltás. Mi van akkor, ha a szülők nem tudják kifizetni a két oltást, mert nincs rá pénzük?
Azért azt kiszámolhatnák, hogy mennyibe kerül a csecsemők ellátása a kórházban, ha rotával bekerülnek... lehet, hogy olcsóbb lenne ha támogatnák az oltást... _________________ Zsani
[^]
http://kep.tar.hu/jkzsanett/
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
nanuska2
|
Elküldve: 2007, Máj. 09, 23:02 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Én is azt hallottam, hogy a kórházban gyakran nem vallják be, hogy Rota vírus fertőzöttek a betegek, mert be kellene zárniuk az osztály(oka)t és karanténba kellene tenni mindenkit. Így nem kapnak pénzt.
Ez sajnos egy kegyetlen dolog, mert lehet hogy bemész valamilyen más betegséggel, de megfertőződsz a rotával is, mert nem tudtad, hogy a többiek ezzel vannak bent.
Ma találtam egy cikket a témában, Noémi ebből sok infot megtudsz:
http://www.nlcafe.hu/cikk.php?id=59&cid=26208
Az én lányom már átesett sajnos rajta, így én támogatom ezt az oltást azóta.
Nanuska
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
VKOrsi
|
Elküldve: 2007, Máj. 09, 12:14 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
noarozsa

|
Elküldve: 2007, Máj. 09, 12:07 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Most olvasgatlak bennetek, mi június közepén megyünk oltásra (nem kötelező),a dokim a meningococccus ellenit javasolta így első körben de mivel itt a nyár és a barangolások ideje én először a kullancs elleni oltást szeretném beadatni neki és utána sorba amit csak lehet, bár a bárányhimlő ellenin nagyon vacilálok, hiszen felnőtt korban sokkal veszélyesebb mint gyermek korban.
A Rotáról még nem hallottam, valaki el tudná mondani h mi az??
Noémi _________________ Bendi 2006.06.12. 18:40, 2950g, 52 cm
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
evinene

|
Elküldve: 2007, Máj. 09, 12:06 Hozzászólás témája:
|
|
|
Mártimama köszike
Amúgy találtam még egy cikket és majd még megkérdem én hogy lehet-e oltatni Évikémet még, mert kisfiam ovis marad amúgy éppen mindig megúszta a bárányhímlőt más betegségek miatt meg a skarlátot is.
http://www.babaszoba.hu/topics/9month/articles/575 _________________
[^]
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Mártimama
|
Elküldve: 2007, Máj. 09, 11:59 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Nálam ugyanez a helyzet bárányhimlő téren, anyukám sem emlékszik. A tesóm tuti megkapta, mert neki maradt egy heg az arcán. A háziorvostól lehet kérni beutalót vérvizsgálatra, ahol megnézik, van-e ellenanyag a véredben. Én is ezt fogom tenni.
Tegnap egyébként megkapta a kisfiam a bárányhimlő elleni oltást (végülis nem vártuk meg a 18. havi oltást vele)! Evi cikke után ennek külön örülök
Kapusj,
nem igazán értem az orvosodat, pont az ilyen bőrű kislányokat kéne a legjobban védeni a bárányhimlőtől, nem? Egyébként alaposan utánanéztem, ez a bárányhimlő elleni oltás külföldön már régóta van, és nyilván a bevezetés előtt is hosszú évekig vizsgálták. Ha bármikor azt tapasztalnák, hogy a védettség csökken pl 20 év alatt, akkor értesítik hivatalból az anyukákat és egyszerűen újraoltják a gyereket. Ráadásul majd biztos találkozik a vírussal az oviban, bölcsiben, ami egy plusz emlékeztető (védettség növelő) anélkül, hogy ő maga megbetegedne.
Szóval szerintem nem a védőoltások a mumusok, hanem ezek az átkozott betegségek!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
jkzsanett

Csatlakozott: 2005.06.29. Szerda 13:23 Hozzászólások: 722 Tartózkodási hely: Pécel
|
Elküldve: 2007, Máj. 09, 09:06 Hozzászólás témája:
|
|
|
Lilla két hét múlva fogja megkapni a rota 2. adagját és az agyhártyagyulladás ellenit is.
Nálunk két gyerekorvos van, közülük lehet választani. Ezen kicsit kiakadtam... több, mint 13000 lakosa van Pécelnek!!! És egy bölcsődéje van!!!!!
Ezen a bárányhimlő dolgon most elgondolkodtam... háziorvostól lehet kérni vérvételre beutalót? Én úgy tudom, hogy nekem volt. Sajnos anyukám már nincs köztünk, így nem tudom megkérdezni  _________________ Zsani
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
evinene

|
Elküldve: 2007, Máj. 08, 18:08 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok na most olvastam el a cikket hogyan is járt egy anyuka és a családja hogyan is járt a bárányhimlővel nem csak egy kis betegség
itt a link érdemes elolvasni
kapusj itt a válasz a kérdésedre
http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=673 _________________
[^]
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kapusj
|
Elküldve: 2007, Máj. 08, 17:48 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
nekem egy nagyon fehér-érzékeny bőrű, szőke, kék szemű kislányom van, az orvos azt mondta ne adassam be a bárányhimlő elleni oltást, mert ki tudja meddig van annak hatása. Ti mit tudtok erről?
kapusj
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
m.erdosi
|
Elküldve: 2007, Máj. 08, 17:40 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Két fiam van, most lettek bárányhimlősők én meg a harmadikkal várandós vagyok. Mi lesz most? Az édesanyám nem melékszik, hogy bárányhimlős vagy rózsahimlős voltam-e gyerekkoromban.
Válaszotokat előre is köszönöm.
A rotavírus egyébként kegyetlen. A házban egy kislány már másodjára kapta el-bár az orvosk letagadják, hogy az volt, mert akkor kb. 1 hétre karanténba kellene zárni a gyerekosztályt ha ez kiderül, hogy rotás a beteg.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Mártimama
|
Elküldve: 2007, Máj. 08, 13:40 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Szia Ritaly,
nálunk a játszótéren is van egy anyuka, akinek a babája ilyen pici volt, amikor elkapta a rotát, azt hiszem 10 hetes lehetett (az enyém 7 hónapos volt, az sem volt sokkal jobb). Ő is azt mondta, hogy álmában nem gondolta volna, hogy ennyi idő alatt komoly baj lehet. Szegény babára délután jött rá a hasmenés, az anyuka pedig meg akarta várni a másnap délelőtti rendelést, aztán persze az ügyeleten kötöttek ki, mert akkora volt már a baj. Szegény babát az infúzió mentette meg.
Ilyen banális betegségből, amin szinte minden gyerek átesik, milyen nagy baj is történhet, ha túl pici a baba. Engem teljesen elkeserít, hogy mennyi anyukát nem informálnak a védekezési lehetőségekről. Persze ez nem csak a Rotánál van így, hanem egy csomó nem kötelező oltásnál.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
margitlanyi
|
Elküldve: 2007, Máj. 07, 21:04 Hozzászólás témája:
|
|
|
Igyekszem Ráadásul, nemsokára anyós is leszek, úgyhogy muszáj megtalálnom a hangot a fiam jövendőbelijével is.
Az antibiotikumokkal önmagukban nekem sincs bajom. Azzal viszont annál inkább, hogy sok orvos - fiatalok is - azonnal ezt rendelik, ha bármi baj van. A férjem már nem is hiszi el, hogy meggyógyulhat egy-egy betegségből, ha nem kap.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Ritaly
|
Elküldve: 2007, Máj. 07, 19:40 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Mártimama, kösz az infot!!!
Most cseteltem egy anyukával, akinek a kislány 2 hetesen esett át a fertőzésen, kórházban kötöttek ki. Azt mondta hogy délelőtt 5* volt hasmenése a gyereknek, és mire du a kórházba értek, nagyon megszidta őket az orvos, hogy miért várt eddig! Még jó hogy nem lett késő!!
Most lesz esedékes az első oltásunk, meg is rendeltetem a dokival, hogy egyszerre be tudja adni mindkettőt. Remélem így nem fog a mellékhatás erősebben jelentkezni (láz stb). A nyűgösséget megszoktam, mert a kislányom nagyon érzékeny a frontokra, főleg a szélre, ami azóta fúj, kisebb-nagyobb kihagyással, mióta megszületett. Olyankor mindig nagyon sírós. Remélem az oltás napján nem fog:)
A nyitott, modern nagymamákat én is imádom! Az enyém is ilyen, nem is tudom mit kezdenék nélküle! Most is ő dajkálja Lolát, hogy én egy kicsit ki tudjak kapcsoltódni:)
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
nanuska2
|
Elküldve: 2007, Máj. 07, 19:33 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Én támogatom azokat, akik nem feltétlenül adnak antibiotikumot a gyerekeknek, de amikor tényleg szükség van a beavatkozásra, akkor nem szabad habozni. Én olyan gyerek voltam, hogy a mandulám 1 éjszaka alatt akkorára dagadt, hogy alig kaptam levegőt...kénytelenek voltak antibiotikumot adni. Sajnos le is gyengül az immunrendszerem tőle, a mai napig erős küzdelem nekem egy mandulagyuszi, csak gyógyszerrel állok talpra. Persze akkor még nem voltak homeopátiás szerek...
Ha el ehet kerülni egy nagyon csúnya betegséget egy egyszerű, korszerű, mellékhatásoktól mentes oltással, akkor miért ne...persze akkor, ha valaki megengedheti ezt a költséget magának/családnak. Bár a kórházba járás, stb többe is kerülhet ennél adott esetben.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
evinene

|
Elküldve: 2007, Máj. 07, 12:16 Hozzászólás témája:
|
|
|
Ritaly sajnos így van a bárányhímlő nem válogat és jobb ha beadatod a védőoltást mert nem is olyan enyhe mostanában sok a súlyos eset pont itt a családinet oldal reklámjai között olvastam milyen súlyosak a szövődmények lebénulhat az ember és még tovább
Amúgy én sem szándékoztam a drága dolgokkal megtömni lánykámat de annyit járunk kórházba havi szinten 3ba is hogy nekünk szinte azok is kötelezőek mivel sok az ember akikkel kapcsolatba kerülünk és mint tudjuk a kórház az egyik fertőzés veszélyes terület és masszív virusok és bacik melegágya eleget vártam Évikémre
Nálunk amúgy egy fiatal dokinéni van nemrég váltotta az én volt gyerekdokimat abban körzetben / anyukám meg is mondta nem véletlenül ő a mostani gondos utód keresés után döntöttek úgy hogy ő legyen ugyanis ő sem tömeti feleslegesen antibotikummal a piciket/
Én ezért váltottam amúgy körzetet kisfiamammal kisérleteztek és akkor vittem Kispestre _________________
[^]
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Mártimama
|
Elküldve: 2007, Máj. 07, 11:53 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Abszolut alá tudom támasztani én is az orvosokkal kapcsolatos dolgokat: nemrég költöztünk, így orvost is váltottunk, az idősebb doktornéni helyett most egy középkörú hölgy az orvosunk. Ami a védőoltásokat és egyáltalán a "korszerűbb" gyógymódokat, technikákat illeti, zongorázni lehet a különbséget. Sajnos ez a védőnéninknél is így van, de szerencse, hogy ilyen szempontból is jobb helyre költöztünk
Ritaly, megkérdeztem az orvosunkat, és lehet együtt adni a Rota ellenit a kötelezőkkel, így nem kell annyiszor menni. Szúrni szerencsére nem kell, szájon át adják, 6 hónapos korig kell a másodikat is megkapnia. Az ár 2x 17.000 ft. Van olyan is, ami 3 lépcsős, de az összességében többre jön ki, és ráadásul keserű ízű, úgyhogy a 2 lépcsőset irasd fel szerintem (én azt fogom )
Margit!
Nagyon örülök, hogy nagyi is hozzászólt a témához, olyan jó, hogy vannak nyitott, felvilágosult nagyszülők! Anyukám is ilyen! Meg van a véleménye, de észérvekkel meggyőzhető, mert NYITOTT!
Utólag is köszöntöm az Anyukákat és a Nagymamákat anyák napja alkalmából!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
margitlanyi
|
Elküldve: 2007, Máj. 06, 22:18 Hozzászólás témája:
|
|
|
Hát, igen, azért az idősek tapaszalata is jól jöhet, ugye?
Őszintén megvallom, én úgy voltam vele, hogy felesleges annyi mindennel tömni a gyerekeket. Mindenféle védőoltás, antibiotikum meg a sok étrend kiegészítő, ahelyett, hogy természetes vitaminforrásokból, gyógyteákból töltenék föl a raktárakat aztán hagyni, hogy szépen megküzdjenek a betegségekkel. De már belátom, hogy felesleges kitenni őket a szövődményeknek és a gyerekorvos azt is elmagyarázta, hogy azért nagy különbség van az antibiotikum és a védőoltás között...
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
nanuska2
|
Elküldve: 2007, Máj. 04, 23:20 Hozzászólás témája:
|
|
|
Most hogy mondod Ritaly, tényleg sok az idősebb gyerekorvos, ebbe bele sem gondoltam eddig!
A férjem miatt tudom, hogy olyan gyorsan változnak a dolgok, hogy folyamatosan képezniük kell magukat az orvosoknak, ha lépést akarnak tartani. Ez az idős, vidékiek esetében talán nem megy a megfelelő tempóban.
Mellettük szól, hogy azért vannak olyan ötleteik is, a régi tapasztalataik miatt, amelyek aranyat érnek!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Ritaly
|
Elküldve: 2007, Máj. 04, 23:15 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Hát igen, érdemes nagyon utánanézni ezeknek a dolgoknak szerintem is, mert rengeteg régi hiedelem él ezekkel kapcsolatban, és sokat változott a világ azóta... (át kell esni a bárányhimlőn mindenkinek....MIÉRT?)
A gyerekorvosok nagy része is idősebb, nem vettétek észre?
Nekem az egyik, akinél történetesen a kártyánk van (vidéken nem nagy a választási lehetőség sajnos), azt mondta felesleges, mert nem élünk olyan környezetben. Milyenben? Ilyen válogatósak a vírusok?
Megkérdeztem ma egy másik doktornőt, aki viszont felvilágosított elég alaposan, de a választás persze az enyém. Mikor jut el minden orvos erre a szintre (tisztelet a kivételnek)?!!
jkzsnett, köszi az infot az árral kapcsolatban. Nem olcsó az igaz, viszont mennyi mindent lehet elkerülni vele...mégis megéri megelőzni azt gondolom.
Ma azt is megtudtam, hogy ezzel az oltással más, hasonló tüneteket okozó vírusokkal szemben is ellnálóbb lesz a gyerek. Ez nem rossz, persze azért akad még ami megbetegítheti. De legalább ezt az egyet kizártuk, nem?
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
margitlanyi
|
Elküldve: 2007, Máj. 04, 21:37 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Nekem nagyiként nehéz volt megemésztenem, hogy a lányom mindkét unokámnak be akarja adatni a bárányhimlő ellenit. Anno, ő is és a bátyja is szépen átestek a fertőzésen, semmi nyoma nem maradt. Sokat vitatkoztunk a lányommal, mert feleslegesnek tartottam. Aztán, amikor a nagyobbiknál a bölcsiben kitört a járvány, a pici pedig még csak 2 hónapos volt és simán megúszták, akkor nagyon örültem, hogy védve vannak. Bele sem merek gondolni, hogy mi lett volna, szegény Csöppünkkel, ha a nővérétől elkapja... Az már nem volt kérdés, hogy a kicsi is megkapja, amikor aktuális lesz neki. Hiába, változnak az idők, nekünk is muszáj újragondolni ezeket a dolgokat...
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
jkzsanett

|
Elküldve: 2007, Máj. 04, 14:43 Hozzászólás témája:
|
|
|
Ritaly
Én beadattam a Rota ellenit (első adag) ez volt 17900 Ft. Most fogja kapni a másodikat, ami szintén 17900. Ezen kívül az agyhártyagyulladás ellenit is. Az 3800 Ft 2×.
Állítólag a 3. és 4. hós oltásnál lázasodhatnak be. Nekem azt javasolták, hogy oltás előtt adjak be neki fél lázcsillapító kúpot. Szerencsére nem volt semmi gond. _________________ Zsani
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
evinene

|
Elküldve: 2007, Máj. 03, 22:03 Hozzászólás témája:
|
|
|
Ja 3,5hónappal korábban a 25.hétre született Évikém 560grammal és 30cmvel most 11hónapos és 5600gramm meg 10szerezte a súlyát na azt hiszem a ROTA is 16ezerbe kerül az egy adag
Mostanában előlt vírusokat nyomatnak nem is volt egytől sem lázas picurkám még akkor sem amikor egyszerre kéát helyen szurizták legutoljára Évikét így kapta meg a pneumococcus ellenit és a másikat comba mindkettőt szúrták
Amúgy január 16-tól a pneumo 70%os támogatásra is írható meg kell kérdezni melyik még ( indokolt esetben a házi doki dönt) _________________
[^]
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
.jpg)
hirdetés
|
|