| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
|
|
nanuska2
|
Elküldve: 2007, Máj. 03, 22:02 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Az én férjem, aki fogorvos (de az is orvos:) nem pártolta régebben az oltásokat, de a Rota után már nincsenek kétségei! Ha lesz még gyermekünk, akkor tutira beadatja, sőt már a többi oltással kapcsolatban is elgondolkodott. Mit tesz a személyes tapasztalat! Jó sok vitánk volt pedig ebből.
Én szt hallotam, hogy aki a Rotát beadatja, annak a babája ellenállóbb lesz a hasonló tüneteket okozó vírusokkal szemben is.
Nanuska
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Ritaly
|
Elküldve: 2007, Máj. 03, 21:57 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Köszi Mártimama, nem tudtam hogy meddig lehet beadni neki. Most fogjákelőször oltani azzal együtt is be lehet adni, nem tudod?
Sajnos tudom hogy olcsó oltások ezek, de a kórházi ápolás és bejárogatás sem kerül kevésbe. De a legfontosabb, hogy a kisbabám ne essen át ezeken a betegségeken!
Nem tudjátok a ROTA mennyibe kerül? A gyerekorvos írja fel?
Tipikus első gyerekes anyuka kérdések, bocsi:)
Evinene! Látom neked nem volt egyszerű az első időszak! Mennyivel korábban jött? Most mekkora?
Wildkitten!
Igazad van, nekem eszembe sem jutott hogy rákérdezzek, hogy gyengített vírus-e amit beadnak.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
evinene

Csatlakozott: 2006.05.15. Hétfő 7:34 Hozzászólások: 8191 Tartózkodási hely: Változóban
|
Elküldve: 2007, Máj. 03, 14:32 Hozzászólás témája:
|
|
|
Nemrég olvastam hát én eddig a kötelezőkön kivül
a mengitis ellenit és a pneumo ellenit adattam be Évikémnek ugyanis korababa és neki a pneumococcus elleni 4787 ft mert ő a fokozottan veszélyeztett kategóriába tartozik
amúgy 16ezerbe kerül egy beadása amúgy a Rotáról lecsúsztunk mert 4,5hónaposan adták ki nekem a kórházból ugyanis akkorra érte a 2000grammot akkor ugye Bcg és utána sorban a kötelezőek nem akartam még azzal is terhelni mivel a pneumo is elég hatásos az is annyi dolgot tud okozni és mivel állandóan kórházba járkálunk 3ba is felülvizsgálatokra így adattam be és már csak 2évesen kell egy emlékeztetőt beadatnom mindkettőből
De mindenkinek ahogy gondolja különben és nem utolsósorban sajnos pénztárca függő a dolog
Kisfiamnak amúgy csak a meningitis ellenit adattam be akkor még nem voltak ezek a flancos oltások mivel nálunk sok a nagyjátszó téren is a kullancs/ agyhártya gyulladást okozhat/ _________________
[^]
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Mártimama
|
Elküldve: 2007, Máj. 03, 09:20 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sajnos amikor a kisfiam született, még nem volt védőoltás a Rota ellen, és igazából nem is hallottam róla, tehát lehet, hogy be sem adattam volna. Mi is átestünk rajta, nagyon kemény volt (ahogy te is írtad Ritaly, a kiszáradás a legveszélyesebb!)! Én mindenképpen azt ajánlom, hogy adasd be a kislányodnak, én is be fogom a kistesónak, ha megszületett (októberben érkezik). Már utánanéztem, szájon át adják be, 2 lépcsőben, 6 hónapos korig kell befejezni. Még csak szurkálni sem kell szegényt, és amit megúszhattok vele... Hát, jobb ha sosem tudod meg.
Én a bárányhimlő ellenit is be fogom adatni a fiamnak 1 hónap múlva a 18 hónapos oltással együtt. Megkérdeztem, és ha a kutatások és megfigyelések azt hozzák ki, hogy a védettség csökken pl 18 éves korára, akkor értesítenek és egyszerűen újraoltják. Én is aggódtam, hogy nehogy később meddő legyen a kisfiam, ha felnőttként esik át rajta, de egyszerűen újraoltható (ha egyáltalán szükséges).
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
wildkitten

Csatlakozott: 2006.10.20. Péntek 14:47 Hozzászólások: 2998 Tartózkodási hely: Dunakeszi
|
Elküldve: 2007, Máj. 02, 16:24 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!!
Nem akarok belekotyogni, hisz babókánk még meg sem született. De nálam pont pár hete merült föl, h esetleg rubeolás lehetek. Ami ugye ilyen állapotban gáz. Nem tudott róla anyum sem és senki, h átestem e már bármilyen gyerekbetegségen is.
A lényeg, kissé pokol volt a hetünk, és mindenütt azt hallottam, h a himlők elleni védőoltásokat pont ezért kellene serdülő kor végén, kb 18évesen megkapnia a fiataloknak, mert 10évig hatásosak csak, és a 18-28éves koruk közt "nemzőképesek" ( azaz legnagyobb eséllyel akkor fognak családalapításba). És nem pedig babakorban.
Természetesen én is ismerek olyan kisfiút, akiknél az oviban olyan bárányhimlő söpört végig, h 2en kórházban kötöttek ki megfigyelésre, ő maga meg szegény máig lézeres hegkezelésre jár. Szóval mindennek van 2 oldala.
A másik, h nemárt tudni, h milyen védőoltás az, amit beadattok. Elölt, vagy legyengített kórokozó. Mert utóbbi esetben uúgy "megbetegedhet" tőle, mintha elkapná. Az immunrendszerétől függ.
Tehát nem árt elötte tájékozódni, esetleg több szakember tanácsát kikérni. _________________
[^] [^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
nanuska2
|
Elküldve: 2007, Máj. 02, 16:10 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Én is oltás párti vagyok, különösen, hogy az én lányom átesett egy Rota fertőzésen. Maga volt a pokol. Akkor még nem volt ellene oltás, de ha tudtam volna hogy ez mivel jár, akkor tutira beadattam volna neki. Kerül amibe kerül. Nem kívánom senkinek amit átéltünk.
Az én lányom szerencsére tudott inni, de gondolom Ritaly a te kisbabád 6 hetesen nem nagyon iszik. Anyatejes?
Sőt a most 16 éves fiam is kapott volna bárányhimlő elleni oltást, ha abban az időben lett volna, mert most a nagyon helyes arcán ott éktelenkedik az elkapart bárányhimlő heg.
Szóval nem feltétlenül rosszak ezek az oltások szerintem.
Nanuska
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Ritaly
|
Elküldve: 2007, Máj. 02, 15:15 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Én sem akarom agyon oltogatni a lányomat, csak azok ellen amelyek tényleg veszélyesek.
Pl. tegnap hallottam a ROTA-vírusról, amely a leggyakoribb hányás-hasmenést produkáló vírus, ami az én 7 hetes kisbabám esetében nagyon komoly lehet, mert akár 2-3 óra alatt is kiszáradhat, ha elkapja. És bárhol elkaphatja, erre nincs szabály. Vendéglátós a férjem, és már mi is ki-kimozdulunk itthonról néha, tehát akárki hazahozhatja.
Az ő esetében tuti kórházba kellene vinni, infúzió, lekötözés...bele sem merek gondolni. Ez az oltás pedig ha jól tudom szájon át beadható, tehát még meg sem kell szúrni a kicsit.
Márti te beadattad a kisfiadnak?
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
böbi
|
Elküldve: 2007, Máj. 02, 13:07 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Banyácska
|
Elküldve: 2007, Máj. 02, 12:49 Hozzászólás témája:
|
|
|
Ritaly, a kötelezőket beadatom, mert be KELL, de ezen felüleket nem.
Ellene vagyok az oltásnak, a magam csendes módján szeretnék kikerülni a gyógyszermaffia karmaiból.  _________________ Banyácska
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Mártimama
|
Elküldve: 2007, Máj. 02, 11:14 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Szia Ritaly!
A kisfiam, Ádám 17 hónapos lesz, így mi már az új oltási rend szerint kaptuk kezdetektől az oltásokat, a kiváló minőségűnek mondott oltóanyagokkal.
Szerencsére nálunk egy kis láztól eltekintve nem volt semmi különleges reakció, sokszor még az sem. Mások étvágytalanságról, bágyadtságról panaszkodtak oltás után.
Én egyébként védőoltás párti vagyok (majd gondolom jelentkeznek sokan, akik ellenzők), beadattam nem kötelezőket is neki.
Üdv,
Márti
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Ritaly
|
Elküldve: 2007, Máj. 01, 20:03 Hozzászólás témája: Oltások
|
|
|
|
Sziasztok!
Kezdő kismamaként nagyon érdekelne a tapasztalt anyukák véleménye a kötelező és a "szabadon választható" oltásokról.
Milyen tapasztalataitok vannak, mire készüljek. Kislányom Lola Izabella most 6 hetes, nemsokára túl kell esnünk az első oltáson és kicsit tartok tőle, hogy milyen reakcióra várhatok.
Sok új oltásról is hallottam és olvastam mostanában. Ti mit gondoltok, melyieket érdemes beadatni? Van valakinek tapasztalata ezekkel?
Köszi a segítséget!
Ritaly
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
.jpg)
hirdetés
|
|