| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
|
|
Ági
|
Elküldve: 2004, Márc. 10, 11:09 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Neked jöhet is az 5. is? Hát én nagyon irigyellek!!!!
Tuti kislány-recept?
Én már csak egy lányra vágyom, amúgy mindenem megvan a boldogsághoz!!! De ez az egy még nagyon hiányzik a lelkemnek. Sajnos a férjem erre csak annyit mond, úgyis fiú lenne megint.
Azért én még veszem a lottót!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Török Monika
Vendég
|
Elküldve: 2004, Márc. 10, 09:52 Hozzászólás témája:
|
|
|
Én azt mondtam a páromnak, hogy gondoljon bele: nem mindegy, hogy négy vagy öt?! Belegondolt. Elkomorodott. Aztán röhögött, és azt kérte, a tizediket majd ne ezzel a süket dumával harangozzam be.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Ági
|
Elküldve: 2004, Márc. 09, 21:37 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Csak felélednek a nagycsaládosok!!!
Bea! Nekem fiú (4)!!!
Nálunk is a lottó5 a feltétel, bár én anélkül is vállalnám. Sajnos a páromnak már mindent elsütöttem, mikor a 4-ért küzdöttem, most nincs új ötletem, miért is jó az, ha nem 4, hanem 5...
O. Moni! Neked azért szurkolok!!!
Aranyosak a fiaid, szoktalak olvasni...
Szerintem hamarosan az enyémek is láthatók lesznek (bár a képen még csak hárman voltak), majd jelzem.
(T. Moni! Téged is olvaslak! Milyen igazad van a fáradtság tekinetében.)
Hát akkor hajrá nagycsalád!
Ági
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Oyeyele Monika
|
Elküldve: 2004, Márc. 09, 20:39 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok és külön üdvözlet Török Monikának!
Nálunk három apró férfi képezi a családot, plusz még ott van ugye az atya. Felváltva fogadom a gratulációkat meg a részvétnyilvánításokat. Ha sajnálkoznak, hogy mi lesz, ha felnőnek, és ennyi hapsira kell mosni-főzni, (megjegyzem: már most is), mindig azzal vágok vissza, hogy milyen tuti lesz ellenben ennyi virágot kapni (már most is)! Azért - biztos ami biztos - idén meg szeretnénk kezdeni a negyedik utód gyártását, hátha az lány lesz. Ha meg nem, háááát...
Oyeyele Moni
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Török Monika
Vendég
|
Elküldve: 2004, Márc. 09, 19:30 Hozzászólás témája:
|
|
|
Én eddig még csak az előnyét láttam annak, hogy négy darab van gyermekből - három lány!!!!!!! térdig gázolunk az intimbetétekben -, viszont az elgondolkodtató, mennyivel gondterheltebbek és fáradtabbak az egy- és kétgyerekes családok
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Bea
Csatlakozott: 2004.03.10. Szerda 0:45 Hozzászólások: 99 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2004, Márc. 09, 16:00 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Szintén 3 gyerekes anyuka vagyok, de ha sikerül a lottó 5-ös jöhet a többi is. Ami engem illet én jót röhögök a döbbent tekinteteken és a sajnálkozó megjegyzéseken, hogy nem elég, hogy 3, de ráadásul 3 LÁÁÁÁNY! És már jön is a kérdés, addig próbálkoztok, míg nem sikerül a fiú?
Ami a "becsúszást" illeti, az első tényleg becsúszott, de milyen jól tette!!
Szerencsére azért én is az elismerő, irígykedő történetekkel vagyok tele, amik bőven kárpótolnak a sajnálkozásokért...
És szerintem is sokkal könyebb több gyerekkel, nagyon jó hatással vannak egymásra minden téren.
Csak ez a tél múlna már el, mert mire felöltöztetem őket(4,3 és 1évesek)! _________________ Bea
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Beáta
Vendég
|
Elküldve: 2004, Márc. 06, 15:03 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Szia!
Ilyen kirándulós történetünk nekünk is van.
A Lajos-forrásnál voltunk. Bográcsba főztünk, addig a gyerekek a réten játszottak, gallyakat gyűjtöttek.
Hazafelé jövet láttuk a kocsiból, hogy a Coránál valami buli van (zene tánc, ilyenek). Meg is álltunk, kiszálltunk (a két lány imádja az ilyen bulikat). Gondolhatod hogy néztek ránk ( poros, pörkölt és füst szagú volt mindegyikünk).
Beáta
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Ági
|
Elküldve: 2004, Márc. 05, 17:08 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Bea! Én is egyre inkább úgy látom, hogy nagyon sokan vagyunk sokgyerekesek (nekem 4). Körülöttem is csak úgy jönnek a tervezett(!) 3. porontyok. Lehet, hogy csak vonzzák egymást a nagycsaládosok?
Máshol már leírtam, mi a nagycsalis randijainkon külön programnak tartottuk, hogy elmeséljük, ki mit tapasztalt, amikor kiderült, hogy jön még egy baba. A legtöbb a "besikerült?" ill. a "vallásosak vagytok?" c. kérdés. És mekkora a meglepetés, amikor kiderül, hogy nem csak úgy magától sikerült be, mert igen sokat tettünk érte, és még csak nem is a vallás vezetett a 3., 4. gyerekhez. Na, mi ilyeneken nevetünk sokat.
Azt viszont nagyon szép emlékeim között őrzöm, ahogy mentünk a kisvasúthoz, körbefogva a gyerekekkel, és "ez igen, de aranyosak, gratulálunk!" jött szembe egy házaspár. Ilyenből is van több.
(Mondjuk azt sem fogom elfelejteni, ahogy a miskolci Corához mentünk fagyiért. Éppen egy egész napos bükki program után voltunk, nyakig kormosan, porosan - mert az erdőben ugye nem vigyázunk a külsőnkre -, és még csak terhes voltam. Hogy akkor hogy néztek ránk!!!)
Ági
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Beáta
Vendég
|
Elküldve: 2004, Márc. 04, 16:07 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Nekem 3 gyerekem van, ami (Budapesten) szerintem ma már nem is olyan ritka.
A környezetünkben mindenki tudta, hogy eleve 3-at terveztünk, tehát nem csodálkoztak, inkább drukkoltak.
Velünk együtt örültek a legkisebb megszületésekor.
Azért néha egy-egy sajnálkozó megjegyzést én is kapok, de ezen csak mosolygok.
Szerintem több gyerekkel sokszor könnyebb (persze nem anyagilag) is mint pl. eggyel.
Elszórakoztatják egymást, sokat segítenek.
Beáta
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
sasfiok

|
Elküldve: 2004, Márc. 03, 23:53 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Nekem kettő van csak, ennek "biológiai" oka van, így én még sose éreztem a rám mutogatást, hiszen én az átlaghoz tartozok. Éppen ezért furcsa sokak számára, hogy mitől van a sok gyerekesnek olyan fene nagy önbizalnuk, ahhoz, hogy na tartsanak ki azon álláspont mellett, hogy elég az a kettő is. Van egy barátnőm, aki több év után bevallotta, hogy neki csak azért van egy gyereke, mert ő bizony nagyon önző, és nem akarja, hogy évekre lekössék a gyerekek akár az életében, akár a karrierjében, akár máshol, és alig várta már, hogy az egyszem gyereke elérje azt a kort, mikor úgymond már nem kell vele "törődni", mikor már önállóan ügyködik, és nem szorul segítséfre. Ez persze vissza is ütött, mert a gyermek 8. után úgy gondolta, hogy egy tesi suliban folytatja pályafutását, megszabadulva ezzel a szülői kötöttségtől (ha már ennyire akarták), az anyja már persze bánja, nem így gondolta az egészet, de nincs visszaút. Az anya szabad. Csak persze nem tud mit csinálni a fene nagy szabadsággal, amit a gyerek születésétől kezdve ő saját maga alakított úgy, ahogy igazából nem is akarta, hogy legyen.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Ági
|
Elküldve: 2004, Márc. 03, 10:25 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Neked Hány gyereked van, Sasfiok? Téged irigyelnek, Rád mutogatnak?
Én még inkább csak az irigy csodálattal találkoztam, persze a hátam mögé nem látok. Azt azért már sokan sokszor megkérdezték, hogy besikerült? Vagy, hogy vallásosak vagyunk?
Pedig egy sem sikerült be, és nem a vallás az oka a sok gyereknek.
Én azért jókat nevetek rajtuk!
Pamacs
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
sasfiok

|
Elküldve: 2004, Márc. 02, 23:37 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Barátomnak 3 lánya van, még cseperedőfélék, hát a falujukban nagyon soknak piszkálja a csőrét, hogy lehet megengedni ebbne a szűkös időben három gyereket, mikor egy is sokba van. Nagyon kedvesek a falubeliek, ha sétálgatnak az utcán a 3 locsi-fecsi kiscsaj hamar leveszi őket a lábukról, mondják is, hogy így aranyom, úgy édesem, hát hogy bírod ennyi gyerekkel, de ha elmennek, akkor öszesúgnak a hátuk mögött, és méltatlankodnak, mutogatnak a "nagycsaládra".
De én úgy veszem észre, hogy leginkább a lelkük mélyén megeszi őket a sárga irigység, hogy ők m'ért nem mernek/mertek vállalni egy, netalántán két gyerek után még másikat is.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Ági
|
Elküldve: 2004, Márc. 02, 22:49 Hozzászólás témája: Nagycsalád
|
|
|
|
Kedves Sorstársak!
Nekem "sok" gyerekem van (nekem néha még kevés is), és rengeteg élményem. Nektek mit szól a környezetetek, hogyan fogadnak idegenek, ha kiderül, hogy több kettőnél? Mármint a csemeték száma...
Meséljünk, egyeztessünk!!!!
Pamacs
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
.jpg)
hirdetés
|
|