| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
|
|
mocorgo1
|
Elküldve: 2006, Máj. 07, 21:13 Hozzászólás témája:
|
|
|
Hogy a pokolban oldottátok meg a nagy mellett a szoptatást? Jozsó olyankor rángat, sír, rám mászik, üti Boldit, követeli, hogy tegyem le és menjek vele, stb. És az sem zavarja, hogy a baba ordít. Vagy belesikít a pici fülébe, aki erre megrémül és nem eszik.
Próbáltam elterelni Jozsó figyelmét, "komoly" feladatokat kapott, de rájött, hogy ilyenkor csak le akarom rázni...... És amint készülődök szoptatni, elkezdi a műsorát. Stikában tudok szoptatni, amikor nem lát, és meg tudok lógni előle, így egy etetés eltarthat vagy 1 óráig, sok sok részletben. _________________
[^]
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Gittus

Csatlakozott: 2004.04.06. Kedd 10:49 Hozzászólások: 1282 Tartózkodási hely: Rákospalota
|
Elküldve: 2006, Ápr. 29, 14:18 Hozzászólás témája:
|
|
|
Hát ez a "felébresztik egymást" dolog elért bennünket is. Egyik este Kata már elaludt, mire Petit lefektettem, és ugye a hangokra felébredt. Annyira kiment a szeméből az álom, hogy utána már Petit nem hagyta aludni. Ettől meg Peti volt ideges, és felváltva sírtak fél nyolctól fél tízig. Kissé kivoltam már a végére. A megoldás az volt, hogy Katát kihoztam egy kicsit, amíg Peti elaludt, és amikor már Kata is nagyon kornyadozott, akkor visszavittem, betettem az ágyába és rögtön elaludt.
Napok óta megy az esti sírás. Peti kimászik a kiságyból és sírva jön ki a szobájából. Szépen megölelem, megnyugtatom, visszaviszem, nem használ, pár perc, és ugyanúgy jön ki sírva. Az atyai szigor használ csak, ajtó résnyire, és amikor Peti felül az ágyban, ajtó kinyit és rászól az apja (vagy én), hogy lefeküdni! Egy idő után megunta, és sírva bár, de elaludt. Az első ilyen napon egy óra kellett, azóta egyre rövidebb idő alatt alszik el.
Olyan érdekes, hogy Petivel sosem volt gond az elalvással. Betettük az ágyba, és már aludt is. Vagy még játszott egy kicsit, aztán magától elaludt. Nem tudom, most mi történt, de egyik napról a másikra elkezdett félni, sírni este. Remélem nem tart sokáig. _________________ NÓRA nov 16án volt 9.
: [^] [^]
http://gportal.hu/portal/gitta-oldala/
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
CACA
|
Elküldve: 2006, Ápr. 12, 11:47 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Csak most volt időm elolvasni amit a panaszáradatomra írtatok. Mindenben, mindenkinek igaza van: munkamániás férj, valami kell a gyerek mellett (meló, vagy iskola). Érzem én, hogy attól, hogy jól keresett most az uram, nem fog bizony leállni és meg is mondtam neki. Addig eljutottam, hogy azt mondta, most már meg tudok fizetni egy bébiszittert, keress Korábban még erről se akart hallani, mondván anyóst, aki 10 km-re egy faluba költözött, de dolgozik nyugdíjasan a munkahelyén továbbra, is - szóval majd őt "megfizeti" és eljön. Hát már mondta a "mama", hogy tavasz van, ültet a kertben A több pénzzel legalább elérem azt, hogy pl. venni fogok egy ajtórácsot, amit most még talán nagyon sokallok és legalább nekem jobb lesz. Ez kb. 20 ezer ft. A rácsos ágyat is 13 ezerért meg tudom Kanizsán venni, ez szerintem nem sok, akkor nem keresek használtat, meg a babakocsit is 40-ért Németből. Az se sok és az én kényelmemet szolgálja.
Én hülye, megtanítottam Levinek az ajtaját kinyitani, és most nem marad el odabent. Nekem kell elzárkózni előle, de akkor meg ki tudja, milyen koszt csinál. Ma éppen ceruzával a falra rajzolt
Nagyon igaz az, hogy 24 órás anyuka kikészül, és a gyerek is ilyen lesz. Érzem magamon. Nekem az lesz a felüdülés, ha egy héttel a szülés előtt bevonulok a kórházba Pécsre, és legyen aki akar Levivel. Szeretem őt, félreértés ne essék, de tényleg fárasztó dolog. Már ott tartok, hogy nem érdekel apa mit gondol, szeptemberben mégis keresek neki helyet egy bölcsiben, amíg én a tesóval vagyok. Neki is jó, mert társaság, meg nekem is és ha délután látom, sokkal kedvesebb, kevésbé idegesebb leszek hozzá.
A felújítást azért vállalkozó ismerőssel csináltatjuk meg (fürdőszoba csere). Én nagyon várom a költözést, mert egy kicsit az igényeinknek megfelelő lakásban fogunk lakni, (a mostaniban nem érzem magam jól - anyóséké volt) és nekem is környezetváltozás lesz, újdonság stb. Tudjátok mire gondolok?
Orsi, morzsi: egyébként érzem én, hogy a munkahely azért is jó, mert valami más közegben is vagy. Az én munkahelyemen tuti pár órást nem tudtam volna megoldani, szerették volna, ha megyek, de ők olyan túlórás típusok. Ezért nem akartam és akarok odamenni. Azt érzem, hogy lassan alig tudok emberekkel beszélgetni, mert nem járok úgy közösségbe. A suli nekem öröm, csak alig van rá időm. Pedig tetszik és számomra most ez az a dolog, amire azt mondom, magammal foglalkozom. Azért majd kitalálok ám valamit
Gittus, biliztetés nem megy gyakran. De olyan édes, hogy ha kakilt, hozza utána a bilit és ráül ruhástól. Volt, már egy pici kaki és máskor pisi a biliben napközben. A fürdetéskori bilizést nem fogadja el, mert már vízbe akar menni. _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
VKOrsi
Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 23:14 Hozzászólások: 7196 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2006, Ápr. 10, 11:14 Hozzászólás témája:
|
|
|
Caca
csak most néztem ide be
szóval a babakocsi az, amit a német ebay-ről rendeltem. Azóta is nagyon-nagyon szeretem
Munkamániás férj: nekem az nem újdonság, hogy időpontot egyeztetek vele akármiről is legyen szó sosem volt az a "most kellene segítened, ugye tudsz azonnal jönni" típus, elég betáblázott.
de ettől függetlenól hétvégén elég sokat segít, fürdetésre szinte mindig hazaér. Tegnap ő intézte a mosást, mert Levi már nagyon bújós volt.
Munkával leállás: azt hiszem, hogy tényleg nem igazán megy, ha elindul a szekér. Merthogy kihívás mindig kell. Egy bizonyos szint után a kihívás már nem anyagi, nem a mindennapi megélhetésért küzd az ember, hanem azért, hogy alkosson valamit. Na, és ez az, amiből nehéz már kiszállni.
legalábbis saját tapasztalataim apaján én így látom. _________________ VKOrsi
[^] [^] [^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Gittus

Csatlakozott: 2004.04.06. Kedd 10:49 Hozzászólások: 1282 Tartózkodási hely: Rákospalota
|
Elküldve: 2006, Ápr. 10, 10:22 Hozzászólás témája:
|
|
|
Azzal egyetértek, hogy idegbajos anyának idegbajos a gyereke. Mindenkinek meg kell találni azt a helyes arányt, amit a gyerekkel tud lenni, illetve mással foglalkozni. Az anya is ember, vannak más szükségletei, tervei, vágyai is, amik ha nem teljesülnek, tényleg frusztrált lesz.
Igen Morzsi, mi nők nagyon sok mindenre képesek vagyunk, hihetetlen nagy a teherbírásunk. Munka, gyerek, háztartás, meg kert, kézimunka, stb, akár még úgy is, hogy éjjel nem alszunk. Csak hát úgy sokkal könnyebb, ha a társ ebben segítség, főleg lelkileg.
Sajnos a közvetlen közelemben látom családoknál, hogy gyerek+családi feladatok teljesen az anyán vannak, míg apa elvan a munkájával, szinte vendégségbe jár csak haza, hivatkozva arra, hogy ő teremti meg az anyagi feltételeket... Persze szóban ők mindig jobban tudják, hogy mit hogyan kellene csinálni... Inkább legyen kevesebb a pénz, de legyen igazi társ a férj! (legalábbis én így látom)
Hú, nekem nagyon klassz férjem van. Én gyakran vagyok fáradt, estére főleg kivagyok. Ilyenkor szétnéz, hogy miben tudna segíteni, kitereget, vagy elrámol, vagy csak megmasszírozza elnyűtt lábamat, hátamat, olyan jó! _________________ NÓRA nov 16án volt 9.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
morzsi
|
Elküldve: 2006, Ápr. 09, 22:24 Hozzászólás témája:
|
|
|
Caca!
Nálunk Pötyinek az 'Apa' jele az integetés, pontosabban a tenyerét nyitja-csukja. Most már másnak is integet, de az elején csak az apjának, és ha az 'Apa' szót hallja, akkor mindig csinálja.
Apja nem haragszik érte, hiszen minden reggel így köszön el, én meg mondogatom, hogy 'Apa megy dolgozni, szia Apa, puszi.' Ezért kötődött össze neki elsősorban az Apával az integetés és csak másodsorban az elköszönéssel.
Ami az anya- és egyéb szerepekkel összefügg:
szerintem (és a baráti-rokoni körben is ezt látom) már nagyon kevés nő van, akit kielégít a csak és kizárólag anyaság. Aki olyan típus, hogy mást is szeretne, annak jobbat tesz, ha közben tanul v. dolgozik -persze ha lehetőség van rá- hiszen a gyereknek sem jó 24 órában ugyan, de egy frusztrált anyával lenni.
Nálunk a férjem nem ért egyet azzal, hogy dolgozom, de elfogadja, hogy szükségem van rá és így nem "tesz keresztbe". Azt viszont nem akceptálja, ha fáradságra panaszkodom, akkor rögvest a fejemhez vágja, h minek tepertem vissza a melóba  _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Gittus

|
Elküldve: 2006, Ápr. 07, 09:47 Hozzászólás témája:
|
|
|
| CACA írta: | | Levivel csaknem totál egyedül vagyok, mert a férjem most nagyon sikeres lett a vállalkozásában és nem akar vele leállni, hogy később akár ne is kelljen dolgoznia. Ez érthető, hisz most nagyon jól keres(ünk). |
Nem akarlak elkeseríteni, de az ilyen emberek nem tudnak leállni. Sikeresek a munkában, egyre többet keresnek, és ki nem akarna még többet? Kívánom, hogy neki sikerüljön.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Gittus

|
Elküldve: 2006, Ápr. 07, 09:41 Hozzászólás témája:
|
|
|
CACA, hát ha ennyi dolgod van, akkor ne legyen bűntudatod a bilizéssel kapcsolatban. Hidd el, nem attól lesz szobatiszta a gyerek, hogy te mennyit bilizteted, hanem attól, hogy egy idő után ő már érzi, hogy kell, érzi, hogy vissza tudja tartani, stb. Nem tudom ti hogy csináljátok, de ebben a korban elég, ha naponta egyszer, mondjuk fürdés előtt, amikor amúgy is levetkőzteted, ráülteted a bilire. Az sem baj, ha nincs kedve ráülni, vagy ráül, de nem produkál bele semmi. A lényeg, hogy megszokja, hogy ez hozzátartozik az esti menethez. Peti még nem szobatiszta, de már minden este a wc-be pisil fürdés előtt. Innen már csak egy lépés, hogy szóljon, napközben is oda akar...
Hú, te tényleg nagyon sokat vállaltál be, hallod. A férjedtől nem volt szép az a bizonyos megjegyzés. Mindent te csinálsz egyedül otthon... hát... lehet, hogy az iskolát egyedül vállaltad, de a gyereket nem.
Mi lesz, ha a tesó érkezése egybeesik a költözéssel, lakásfelújítással? Két szoptatás között majd te fogsz parkettát csiszolni? Ne ne má...
A vizsgákat simán el lehet halasztani, azok megvárnak.
Jól értem, a férjed azért szid téged, mert a gyerek azt mondja neki, hogy tátá? Ki tehet arról, hogy keveset látja? Talán arról is te? (hú, most ide írtam egyebeket is, de aztán inkább kitöröltem, nem akarok senkit megbántani...) _________________ NÓRA nov 16án volt 9.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
CACA
|
Elküldve: 2006, Ápr. 06, 14:19 Hozzászólás témája:
|
|
|
Bűntudatom van, de mostanában nincs időm a bilizéssel foglalkozni. Múlt héten szólt a lakásvevőnk, hogy május közepén totál kifizet minket, így most lakást kell keresni. Böngészem a hirdetéseket, a város csaknem összes ingatlanközvetítőjét végigjárom gyalog, begyűjtöm a nekünk árfekvésben, szobaszámban megfelelőket. Aztán telefonálgatok a lakásokra. Mostanában két házidolgozatot is kellett csinálnom (erre azt mondja a férjem, hogy te vállaltad, ne panaszkodj ), Levivel csaknem totál egyedül vagyok, mert a férjem most nagyon sikeres lett a vállalkozásában és nem akar vele leállni, hogy később akár ne is kelljen dolgoznia. Ez érthető, hisz most nagyon jól keres(ünk). Röhej, de időpontot kell egyeztetnem az urammal, mikor nézhetünk lakást És a költözésbe be kell kalkulálnom, hogy
- esetleg bennlakó van, és annak is keresni kell valamit
- felújítást igényel a lakás
- júniusban vizsgáznom kéne 5 tárgyból (kivéve, ha májusban le tudom tenni a mikroökonómiát )
- július közepén szülök, tehát az költözésileg nem épp alkalmas hónap
- szülés után pedig hulla leszek a szoptatástól és a szülés fájdalmaitól (tapasztalatból)
Néztünk már 6 lakást, találtunk egy belvárosi, régi polgári lakást, 110 m2, 2+2 szoba van benne. Csuda nagy, tágas, abszolút lelakott, még a vezetéket is cserélni kéne, de sokminden kihozható a lakásból. Ma megnézte egy szakember ismerős, megmondja, mennyit kéne rá költeni. De persze még nézünk lakásokat, de szerintem beleszerettünk mindketten ebbe a lakásba.
Ja, az alvás is újra "megy" Levinek. Ugyan lefekszem vele 2-3 percet a szobájában levő nagyágyra, de beteszem aztán az ágyába, sötétben, becsukom az ajtót és jóformán nem is beszélget attól kezdve. És átalussza az éjszakát. Ennyi esti együttlét azt hiszem nem sok, megjár neki a harmónia kedvéért.
Nagyon apás. Mivel keveset látja, ezért gyakran emlegeti. Akkor mondom, hogy apa nincs itthon, később jön.Így aztán ha apját látja, mindig integet neki, "tátá" (pápá). Apja szid is érte, de hát mit tegyek, okos ez a gyerek. _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Maggancs
Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 22:11 Hozzászólások: 4418 Tartózkodási hely: Zugló
|
Elküldve: 2006, Ápr. 06, 10:43 Hozzászólás témája:
|
|
|
Caca! Nagyon örülök, hogy sikerül az ivás!
Képzeld, Marcinak van egy 4.5 éves barátja, aki gyakran jön át játszani. Amúltkor pisilni kezdett,és megkértem, hogy hagy nézze MArci is. Aztána kissrác "elmagyararázta" Marcinak, hogy a picibabák pelenkába pisilnek, a nagyok meg WC-be, és azóta Marci ezt mindig mondja, és kéri a bilit. Betartom a fokozatosságot, nem ugrok még a biliért iylenkor, csak megnézzük, és mondom, hogy ha majd nagy lesz, abba fog meg a WC-be Úgy tünik kezdi fogni. Egyre többet hagyom pucér popsival este, biztos vagyok benne, ha egyszer kell majd neki, kérni fogja abilit, de még nem volt szerencsém. Nektek azóta volt bilibe pisi?
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
CACA
|
Elküldve: 2006, Ápr. 05, 17:22 Hozzászólás témája:
|
|
|
Orsi , milyen lett a babakocsi, amiről a másik fórumon tettél fel képeket. Ez a Németből rendelt kocsi? Azért érdekel, mert onnan tervezem nyáron megrendelni a testvérkocsit.
Kicsi, gratulálok a kis pocaklakóhoz én is. Lesz dolgod 3 gyerekkel, de biztos örömöd is. Én most így, a közép-vége felé tudom elképzelni, hogy itt lesz a kistesó is és előbb-utóbb belejövök majd két gyerek dajkálásába is.
Maggancs , olvastam, hogy a kiságy téma izgat. Én ahogy korábban beszélgettük még mindig kitartok amellett, hogy veszek egy kiszedhető rácsos egyszerű konstrukciójú kiságyat. Ez lesz Leventéé és nekünk pelenkázós kiságy van, ami heverővé alakítható. Ez addig Csengéjé lesz. És én is úgy kalkuláltam, ahogy Gittus írta, hogy egy évig ez a verzió lesz, aztán csere. És akkor addig ezeket az ágyakat használnám, amíg lehetne emeletes ágyat nekik venni. Eleinte csak az egyik ágyat használná Levi, a kis heverőt Csenge, és idővel rátennénk az emeletet is. De ez persze még messze van.
Hála a te tanácsodnak, végül bevált a kétfülü pohár. Levi imád vele inni és napról napra ügyesebb. Múlt héten kezdte, de mára szinte nem is folyik mellé. Ugyan nem emeli fel az asztaláról, de ez azt is jelenti, hogy mindig le akar hozzá ülni a székre.
A fa etetőszéket szétszedtem szék+ asztallá és ezt is igen megszerette. Leül a székbe, húzza maga elé az asztalt. Igaz, gyakran felkel, de van hozzá szíj, és igazi evéskor inkább bekötöm ebbe.
mocorgo, Boldi nagyon aranyos  _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Maggancs
Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 22:11 Hozzászólások: 4418 Tartózkodási hely: Zugló
|
Elküldve: 2006, Márc. 30, 11:05 Hozzászólás témája:
|
|
|
Kicsi! Az enyémnek is olyan őszintén örült, annyira jól esett, én is hozzá járok (bár megint akkor fogok szülni, amikor szabin lesz, de most már erre készülök gondolatban..., h lehet megint Dr Cs-t boldogítom. Ő is nagyon jó.)
Az jó, ha ránéz Benedek leleteire, biztos van gyerekgyógyász ismerőse...
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kicsi

|
Elküldve: 2006, Márc. 29, 23:11 Hozzászólás témája:
|
|
|
Maggancs! Igen, hozzá mentem vissza, örült, de leginkább Benedek érdekelte, kérte, vigyem el a záróját is.
Gittus! Kulcs, vagy Rácalmás. Mindenkink Dunaújvárosban lakik, ez csak pár km a várostól, viszont az autópálya miatt teljesen jó helyen van, a férjem onnan annyi idő alatt felér dolgozni, mint innen Soroksárról. És persz olcsóbb - most még - ott házat kapni, mint a városban. Úúúgy vágyom én is kertre. Nem kell nagy, csak ahol kapirgálni lehet ,meg a törpék is elvannak.
Pörcök remélem, már kifelé mennek, olyan hosszú, már két hete betegek, hol egyik lázas, hol a másik, orrot törölni, éjjel dajkálni, mert felébred a köhögéstől, nem esznek, kiütéses lett Benyó az egyetlen gyógyszertől, amit a bogyók mellett kapott..., stb. De legalább délutánonként jókat alszunk hármasban...  _________________ Kicsi
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Maggancs
|
Elküldve: 2006, Márc. 29, 17:11 Hozzászólás témája:
|
|
|
Moci, kösz. A jelenlegije is átalakíthatós (a standard faktum kiságy), csak úgy látom ez heverőnek pici. Olyat szeetnék neki, aminek én is s szélére ülhetek, ez olyan kis liliputi... de majd meglátom még. Arra gondoltam,h ogy a kicsinek veszek egy kicsi ikeás rácsos ágyat, és majd a faktumot átlalkítva kapja meg a kicsi akkor, amikor Marcinak lecserélem a Faktumot heverőre... Jó bonyolult, kész logisztikai management
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mocorgo1
|
Elküldve: 2006, Márc. 29, 16:55 Hozzászólás témája:
|
|
|
[^]
[^]
Boldizsár már így tud nevetni. Jóllakottan, kaja, kaka, alvás után.  _________________
[^]
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mocorgo1
|
Elküldve: 2006, Márc. 29, 16:53 Hozzászólás témája:
|
|
|
Maggancs,
ez teljesen gyerekfüggő sztem is. Jozsó pl.alkalmatlan még arra, hogy heverőn aludjon, mert tuti megszökne onnan. Én addig akarom rácsosban altatni, ameddig csak lehet. Meg nekünk amúgy is átalakíthatós a kiságy, szóval ez marad még pár évig.
Boldi szintén egy átalakíthatósat kapott.
Sztem vegyél a picinek egy átalakíthatósat és legfeljebb azt kapja majd meg Marci heverő gyanánt 1 év múlva. Igaz, ezek az ágyak jóval drágábbak. _________________
[^]
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Maggancs
|
Elküldve: 2006, Márc. 29, 13:00 Hozzászólás témája:
|
|
|
| Gittus írta: | | Azt pedig, hogy Kata elfoglalja Peti kiságyát, azt nem hiszem, hogy meg tudom tenni. Nem kell adni a testvérféltékenységnek azzal, hogy elveszek tőle valamit, amit nagyon szeret, és a testvérének adom... |
Meggyőztél. Pont erre gondoltam, csak nem tudtam ilyen szépen megfogalmazni. Az az ágy már a Marci kis menedéke, birtoka, nem veszem el tőle, egy fene azt a pénzt.
Meg arra is gondoltam, hogy MArcin agyon gondoskodó,minden játékát (még az autóakt is) itatja, dédelgeti, tartok tőle, hogy a picit is piszkálni akarja majd... rácsos ágyban azért nyugodtabban hagyom az elején, amig a pici nem tud "védekezni".
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Gittus

|
Elküldve: 2006, Márc. 29, 09:41 Hozzászólás témája:
|
|
|
Maggancs, tényleg minden gyerek más. Nóra alig várta már, hogy kikerüljön a rácsos ágyból, ő nem maradt meg benne, nagyon utálta. Ő két évesen ment a heverőre.
Petike viszont már két és fél éves, és még mindig ragaszkodik a kiságyhoz, neki is az ad biztonságot, szeret benne aludni. Kivágja a hisztit, ha Katát néha beteszem az ő ágyába.
Mi kaptunk kölcsön egy második rácsos ágyat, bár ezzel az erővel vehettünk is volna, mert már egy éve itt van... én is azt terveztem, hogy fél év után Kata megy Peti ágyába, és Peti kap új ágyat, de nem ment. Azt pedig, hogy Kata elfoglalja Peti kiságyát, azt nem hiszem, hogy meg tudom tenni. Nem kell adni a testvérféltékenységnek azzal, hogy elveszek tőle valamit, amit nagyon szeret, és a testvérének adom...
Az nem volt betervezve, hogy Petike nem ugyanúgy viszonyul a kiságyhoz, mint Nóra annak idején... _________________ NÓRA nov 16án volt 9.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Maggancs
|
Elküldve: 2006, Márc. 29, 09:15 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Nem sürgős, de kiváncsi lennék a véleményetekre, hogy ennél a 2 év körüli korkülönbségnél mi a jobb:
-megtartani a nagy ágyáát, amit szeret és megszokott, és a kicsinek venni egy új rácsos ágyat,vagy
-venni egy ifjúsági heverőt a nagynak és akicsinek mehet a rácsos egy új matraccal?
Tudom, hogy egyéni, meg nem lehet tanácsot adni ebben. Nekem úgy tünik, hogy Marcinak biztonságot jelentene a megszokott ágy, ugyanakkor ha 2 éves maximum egy évig használnánk már csak a rácsosat, kicsit pénzkidobásnak érezném mégegy rácsosat venni. De pont az ilyen kérdésekben nincs tapasztalatom (még)....
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Gittus

|
Elküldve: 2006, Márc. 29, 08:04 Hozzászólás témája:
|
|
|
Ha én most belegondolok, akkor az első hetek nem voltak vészesek. Kata csak szopizott meg aludt egész nap. Legalábbis ott maradt, ahová odatettem. Ha a nagy gyerekekkel van már egy kialakult napirend, akkor egy újszülött azt nem nagyon borítja fel.
Azóta nehezebb a helyzet, amióta Kata mászik, megy, és sokkal jobban kell figyelni a testi épségére. És nem csak magára, hanem arra is, hogy Peti ne tegyen kárt benne. (puszta szeretetből)
Volt időszak, mikor a két kicsi alig látta egymást, mert Kata fél 10-től fél 12-ig aludt, Peti 12-3-ig, aztán Kata megint aludt 3-5ig. Éppen váltották egymást, így mindkettővel egyesével tudtam foglalkozni. _________________ NÓRA nov 16án volt 9.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mocorgo1
|
Elküldve: 2006, Márc. 28, 21:16 Hozzászólás témája:
|
|
|
Maggancs,
sztem nehezebb ikrek + újszülött, mint a hármasikrekkel. Ok, az elején az is gigadurva, de pár hét után legalább egy a napirendjük. _________________
[^]
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Gittus

|
Elküldve: 2006, Márc. 28, 10:08 Hozzászólás témája:
|
|
|
| Kicsi írta: |
Szóval, nem lesz itt semmi gond, csak az első kétségbeesésem volt nagy, na meg inkább kicsit attól tartok, hogyan tudok igazán rájuk figyelni, úgy értem, mindegyikre megfelelő mértékben.
 |
Három gyerekre nem lehet ugyanúgy figyelni, mint egyre. De neked elsőre vannak ikreid, tudod, hogy nem tudsz kettészakadni.
Szerencséd, hogy jó gyerekek, a napi beosztás így könnyebb lesz.
Sok szerencsét a ház vásárláshoz! Merre nézelődtök?
Tényleg óriási dolog kiereszteni őket a kertbe, nem kell hozzá babakocsi, és ha már nagyobbak lesznek, egyedül is kimehetnek.
Tegnap Kata elaludt a hintában, amíg én a kerben kapirgáltam, olyan édes volt!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Maggancs
|
Elküldve: 2006, Márc. 27, 22:32 Hozzászólás témája:
|
|
|
Kicsi! Tiszta szívemből gratulálok!!! Dr. V. biztos nagyon boldog volt Hozzá jársz most is?
19 hó korkülönbség, az majdnem hármasikrek ;)Ez tényleg csoda!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kicsi

|
Elküldve: 2006, Márc. 26, 21:31 Hozzászólás témája:
|
|
|
Orsi, igazad van, valahogy úgyis lesz!
Moc! Az, spontán.
Az autót azért nem vetem el, mert most is mindent úgy intézek, ráadásul egyedül. Gyógytornára viszem őket, bevásárolunk hármasban, elmegyek velük a szüleimhez, stb. Az már tök mindegy, hogy két, vagy három ülés van a kocsiban.
A házat én is nagyon várom, ez a panel télen irtó gáz, ráadásul még itt a háztartás, és senkink nincs itt Pesten. Szóval, a férjemmel megbeszéltük, ha házunk lesz ,lesz aki majd takarítson, meg közelebb lesz a család is, stb.
Szóval, nem lesz itt semmi gond, csak az első kétségbeesésem volt nagy, na meg inkább kicsit attól tartok, hogyan tudok igazán rájuk figyelni, úgy értem, mindegyikre megfelelő mértékben.
 _________________ Kicsi
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mocorgo1
|
Elküldve: 2006, Márc. 26, 15:28 Hozzászólás témája:
|
|
|
Kicsi,
Jesszus, lemaradtam, szívből gratulálok a pocakosodásodhoz! Spontán bébi?
Hát, nem lesz könnyű menet.
Szerintem egy hármasikres kocsi kell nektek. Vagy egy iker + fellépő.
Az autóval közlekedést pedig felejtsd el egy időre, akkor pedig tökmindegy, hogy befér-e a babakocsi.
A kertes ház nagy kincs ilyenkor, én most látom,mert én sem tudok a 2 fiúval egyedül elindulni játszótérre. Csak autóval.A bevásárlás pedig egyedül képtelenség. _________________
[^]
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
VKOrsi
Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 23:14 Hozzászólások: 7196 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2006, Márc. 26, 10:01 Hozzászólás témája:
|
|
|
Kicsi
mint ikrek mellé babát tervező anyuka azt tudom Neked mondani, amit talán Gittus írt
tudod, mi erre a dolgora születtünk. Ha kell 3 picit gardírozunk el nap mint nap, ha kell 2-t, ha épp annyit, akkor 1-t. Mindig az éppen aktuális feladat tűnik óriásinak.
Egészen biztosan menni fog.
Ha meg úgyis házat kerestek, akkor annak lesz kertje. Az egészen más, mint ez a sétálgatós levegőzős időszak, ki tudod tenni a babát levegőzni.
Ügyes leszel!!! egészen biztosan!!!
Babakocsi: nekem annyi ötletem van (vagyis magunkból kiindulva - de valószínűleg mire összejön a tesó, már nem fog kelleni), hogy egymás mögötti babakocsi + testvérfellépő.
de a kengurus megoldás is jó, úgy viszont csak sétálni lehet, semmi mást intézni nem. _________________ VKOrsi
[^] [^] [^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kicsi

|
Elküldve: 2006, Márc. 25, 23:10 Hozzászólás témája:
|
|
|
Szia Csajok!
Bár még kicsit korán jövök, de kell a lelki támasz . Az a helyzet, hogy én q..ra be vagyok tojva, hogy mi lesz novembertől, ha ez a bébi megszületik (márpedig remélem, megszületik! ). Jelenleg az egész életünket fenekestül felforgatja: éppen házat keresünk, ahova majd kell egy - legalább takarítói - segítség, na és a babakocsival pedig irtó bajban vagyok. Az ikres kocsi - amit amúgy nagyon szeretek - nagy, nehéz és nem fér be a kisautómba, és hogy toljak ikres kocsi mellett még egyet? Gondoltam arra is, hogy egy ideig kenguruzok - sógornőmnek van egy olyan, ami egész pici kortól hordható, fekszik benne a bébi, nem pedig ül, vagy lóg, és kényelmesen hordható.
Alvás: Remélem, lesz egyel több szobánk, bár az ikrek maradhatnak egy szobában, nálunk teljesen jól működik, hogy együtt alszanak, egyik sem kel fel a másik bőgésére és nagyjából már mindkettő átalussza az éjszakát. Benedek a rázósabb, de ha fölkel, eszik, utána visszaalszik simacsiga reggelig. Sosem aludtam velük, bár amikor szopiztak (kemény 6 hétig ) akkor bent aludtam egy kanapén, de pusztán az apjuk kímélése miatt.
Napirend: teljesen egyforma, egyszerre kelnek, esznek, délután alszanak, fürdenek, fekszenek, szóval nagyon jó dolgom van; és mindehhez mindkettő édes, tündér, kiegyensúlyozott, ha bőgnek, akkor komoly okuk van rá, igaz, Benedek a kórház óta kicsit akaratosabb, hamarabb dühbe gurul, éjszaka gyakran felriad de kaptam rá homeos bogyót, de majd csak akkor kezdem el, ha már ebből a takonykórból kigyógyultak, nem akarok annyi félét adni neki.
Na, ennyi egy szuszra....
Moc, ez a Boldi nagyon édes!!!
Gittus! Téges meg olyan jó újra olvasni!  _________________ Kicsi
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
CACA
|
Elküldve: 2006, Márc. 22, 22:12 Hozzászólás témája:
|
|
|
Az éjszakai felébredésben teljesen igazad van. Idegen helyen, ha egy szobába kell aludni, minden nyögésére felébredek. Itthon, bár az ágyunkon van a bébiőrző, és hallom, de ha huzamosabban nem sír, nem megyek át 2 szobával arrébb. Rájöttem, lehet, hogy csak álmában dumál egyet, vagy a cumiját keresi.
Igen, nem fogom azt hiszem erőltetni se a bilit, se a poharas önálló ivást. Lassan erre a kistesóra is figyelnem kéne. Teljesen elhanyagolom, abszolút nem olyan várakozós terhesség ez, mint Levivel volt. _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Gittus

|
Elküldve: 2006, Márc. 22, 10:51 Hozzászólás témája:
|
|
|
| CACA írta: | Én nem az a típus vagyok, aki egyből rohan Levihez (van ilyen ismerős ikres anyuka!, nyüszögősek is a gyerekek állandóan).
|
Hát ez az! Ha nagyon közel vagy, akkor minden nyüszögésre felébredsz (legalábbis én), és ha már fent vagy, megnézed mi van. Ha távolabb alszol, akkor csak a sírás ébreszt fel, ami éppen elég.
A poharat meg ne erőltesd, próbálkozzatok csak, türelmesen. nyáron kényelmes, amikor semmi baj nem történik, ha leönti magát egy kis vízzel.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
CACA
|
Elküldve: 2006, Márc. 22, 10:29 Hozzászólás témája:
|
|
|
Gittus, jól esett amit leírtál. Én nem az a típus vagyok, aki egyből rohan Levihez (van ilyen ismerős ikres anyuka!, nyüszögősek is a gyerekek állandóan).
A leírtakból megértettem, lehet, hogy én szeretném, hogy egyedül igyon pohárból de lehet, hogy 2,5 évesen fog csak. Ez van és kész. Ugye, jól gondolom? _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Gittus

|
Elküldve: 2006, Márc. 22, 08:48 Hozzászólás témája:
|
|
|
CACA, ha mindent megfogadnánk, amit a nagyik erőltetnek... meghallgattad a két véleményt, most te dönts, neked hogy lenne jobb.
A másik dolog, amit Orsi is meg tud erősíteni, hogy ha már nem egy gyerek van, akkor igenis tudomásul kell venni, hogy egy anya nem tud kettészakadni. Nem szabad attól idegesnek lenni, hogy amíg az egyikkel foglalkozol, a másik sír. Hidd el, ki fogja bírni, és nem lesz semmi baja. Legfeljebb megszokja, hogy nem az első nyikkanásra rohansz oda teljesíteni a kívánságát, hanem ki kell várnia a sorát. Ez pedig egyáltalán nem válik a kárára. Türelmesebbek lesznek ők is.
Zserbó, igen, Peti is képes volt hangyát terelgetni órákig (a végén meg megette), ma meg összekapcsolja a vonatait, és azt tologatja belefeledkezve. Kata más, ő megy, fedezi fel a világot, és számára nincs akadály, keresztülmászik mindenen, mint egy kis tank...
Hú, lányok, úgy tíz évvel ezelőtt nem hittem volna, hogy egy kicsik és picik topicon én fogok tanácsot adni többgyermek ügyében... olyan hihetetlen... _________________ NÓRA nov 16án volt 9.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
CACA
|
Elküldve: 2006, Márc. 21, 19:10 Hozzászólás témája:
|
|
|
Köszönöm a tanácsokat pohár ügyben, most kitartó leszek.
Gittus, akkor miért van az, hogy a nagyik erőltetik, hogy együtt kell aludni a pici babával?? Te olyan tapasztalt vagy és tessék, nem is alszol/aludtál velük. Örülök, hogy leírtad. _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
VKOrsi
|
Elküldve: 2006, Márc. 21, 18:25 Hozzászólás témája:
|
|
|
Nekem csak két kicsim van pici még várat magára.
Zserbó
Nálunk nagyon-nagyon sokáig nem fogták meg a cumisüveget. Kb. olyan 11 hósak lehettek, amikor áttértünk az esti tápis evésre. Levi nagyon-nagyon sokára ivott egyedül, szóval semmivel sincs lemaradva Gabi.
Fiúk pohárból és c.üvegbőlk isznak. Embertől függ, hogy miből. Merthogy a játszóban nem hajlandóak elfogani a c.üveget, már nem is viszem, mert csak a pohár megy (eldobható műanyag), itthon velem megy a pohár, ha olyanjuk van, ha nem, akkor csak a c.üveg.
Önálló kanalazással bölcsiben és itthon is ua. az a helyzet, ha kedvük van egész jól esznek, ha nincs, akkor meg sem fogják a kanalat. Ha látom rajtuk, hogy most épp jó napjuk van, akkor nem is mindig kanalazok én a szájukba, csak ők a sajátjukkal.
és meglepően nincs kosz akkor sem, ha ők esznek. A pohárral néha elöntik magukat, de mivel csak víz van benne, nagy ügyet nem csinálok belőle. _________________ VKOrsi
[^] [^] [^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
zserbómami
|
Elküldve: 2006, Márc. 21, 18:23 Hozzászólás témája:
|
|
|
Gittus!
Igen, Gabi mindennel játszik. Csuda játékos, képes egy hangyát terelgetni órákig. Amúgy nagyon eleven, alig bírok vele, én voltam ilyen.
Kata nyugisabb, vagy ő is eleven, mozgékony? _________________
[^] [/img]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Maggancs
|
Elküldve: 2006, Márc. 21, 17:46 Hozzászólás témája:
|
|
|
Nahát Gittus! Milyen jó, hogy mondod, pont így csináltam én is, csak nem votl tudatos. Csak védőruhában, a székében kapta, mint a képen
Annyira egyéni, hogy mit tudnak és mi az igényük. Marci nekem néha "sok", hogy ilyen, ő valószínű mindenben ilyen lesz. Pl. ha bármit csinálok,kiveszi a kezemből, hogy "Marsszi segít, Marsszi egyedül". Azért ez baromi fárasztó is. ÉS úgy tünik abszolút alkati.
Ha Gabika nyugisabb, csak örülj neki, és élvezd amig baba 2.5-3 éves korig tényleg ráérnek összegyűjteni ezeket a komoly tudásokat.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Gittus

|
Elküldve: 2006, Márc. 21, 17:41 Hozzászólás témája:
|
|
|
CACA, én sosem aludtam velük egy szobában. (csak a Nórával, de akkor is csak azért, mert nem volt több szobánk) És bébiőrzőnk sincs, én két csukott ajtón keresztül is meghallottam, amikor sírt, és gyorsan mentem.
A másikban írtam a füles pohárról, két kézzel fogasd meg vele először úgy, hogy mind a két kezét könyökben megtámasztja az asztalon. Ha így már jól megy, akkor mehet könyökölés nélkül.
Zserbó, Gabikád az én Petikémre hasonlít nagyon. Ő sem volt egyáltalán önálló. Nagyon későn állt fel, kezdett el járni, és későn evett, ivott önállóan. A cumisüveget sem fogta... és szerintem Maggancs Marcija már többet beszél mint ő, pedig majdnem egy év a korkülönbség. _________________ NÓRA nov 16án volt 9.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Maggancs
|
Elküldve: 2006, Márc. 21, 17:29 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Zserbó! dehogy van elmaradva. Marci a "peádálgép", meg én nagyon önállóság párti vagyok (ami nem feltétlen jó, de nálunk ez lesz mindig is a rend). Én mindent a kezébe adok, és ő partner ebben nagyon hamar alkalmazkodik ezekhez a feladatokhoz, de nem minden baba ilyen.
Szerintem próbálgasd, figyeld őt, hogy örül-e neki, lassan megérik rá. Legyen az a cél, hogy 2.5-3 éves korra önállóak legyenek.... Témaként azért itt merült fel, mert ha jön a tesó, az a jó ha a nagy addigra úgy ahogy önálló legalább ezekben a midnennapos dolgokban.
(Praktikus amúgy, M-nak reggel kiteszünk egy bögre vizet az asztalra, és szól amikor kitta, akkor jön az újabb adag. Simán kiszolgálja magát.)
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
zserbómami
|
Elküldve: 2006, Márc. 21, 17:18 Hozzászólás témája:
|
|
|
Édes a Boldi nagyon! Tündéri a mosolya, még ennyi hajat ilyen fiatalon!
Igaz, nekem nincs picim, csak kicsim, de ez a téma érdekel:
Gabi ezek szerint jól el van maradva, a cumisüveget sem fogja, pedig tudná! Mutatom neki, odadadom, de csak játszik vele. Hogy csináljam, hogy önállóan igyon legalább cumisüvegből? _________________
[^] [/img]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Maggancs
|
Elküldve: 2006, Márc. 21, 16:38 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Moci! Nekem a kedvencem, hogy Marci a kefirt papirdobozból issza. Látta az apjától, és kiszolgálja magát. PErsze dugom előle, de ha rátalál.... (cserébe cumisüveget nem használt soha)
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mocorgo1
|
Elküldve: 2006, Márc. 21, 16:31 Hozzászólás témája:
|
|
|
Nekem ilyen téren mázlim van Jozsóval, tud inni cumiüvegből, csőrösből, rendes pohárból, szopókás üvegből, pedig semmit nem erőltettem. Sztem is alkati dolog, nem szabad erőltetni.
Bezzeg az evés! A főzeléket még mindig pépesíteni kell neki! _________________
[^]
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Maggancs
|
Elküldve: 2006, Márc. 21, 16:27 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
nem tudom most miért nem linkeli be, itt:
[img]http://www.marci.photosite.com/~photos/tn/968_348.ts1124558016000.jpg[img]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Maggancs
|
Elküldve: 2006, Márc. 21, 16:26 Hozzászólás témája:
|
|
|
Moci! Ne állj le Nagyon aranyos Boldi.
Caca! Nincs aranyszabály, van amelyik baba a sima poharat szereti, van amelyik a csőröset. Marcinak a simát tanítottam, és amikor stabilan tudta használni, azóta kap csőröset. De ez egyéni, szerintem a lényeg, hogy lasacskán megtanulja. Nem sürget az dfő ebben (sem) semmire.
Ez az első önállóan ivós képe (pont 1 éves volt)
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mocorgo1
|
Elküldve: 2006, Márc. 21, 16:17 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
CACA
|
Elküldve: 2006, Márc. 21, 14:30 Hozzászólás témája:
|
|
|
Gittus, írtad, hogy nálad is kezdettől együtt vannak a kicsik. Amikor Kata megszületett, te is ott aludtál vele, amíg az éjszakát át nem aludta? Vagy volt egy bébiőrző és ha sírt, mentél a másik szobából? Most nekünk van egy olcsó bébiőrzőnk(5000 ft), de annak idején nem volt, és én Levivel aludtam.
Köszönöm a bátorítást! Igyekszem visszaszoktatni, és ígérem, figyelni fogok a tesó érkezése után is erre a rituáléra.
Nagyon igazad van a mondásoddal, Gittus. De azért sokkal jobb, hogy előre meg tudom veletek beszélni, és amikor itt a tesó, már nem áll minden a feje tetején, tudom mit kell tenni. (úgysem segít benne senki).
Én is észrevettem, hogy jobb, ha zajok veszik körül Levit. Először egy olyan szobában volt, ami csaknem hangszigetelt volt. Most a bejárattal szemben, a fürdő mellett van, és hamar megszokta a zajt.
Maggancs, azt hiszem itt írtad, tanácsoltad nekem, hogy vegyek kétfülű pohorat. Nos, vettem olyant, ami csőrös is tud lenni. És mi történt? Ha simán pohárként adtam, akkor 2 pohár narancslét kiborított magára és röhögött , ha csőrösként adtam, akkor ütögette az asztalkájához, fröcsögött mindenfelé, a hajára, ruhájára.... Végül azért mindkét verzióval ivott is, lassan rájön, hogy két kézzel fogja, de döntenem kell neki. Most úgy érzem, 1 hét tanulási időt tudok neki adni addig mosok, felmosok... Szerintetek melyik verziót alkalmazzam? Csőrös, vagy sima pohár? Eddig csak pohárból ivott. _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Gittus

|
Elküldve: 2006, Márc. 21, 14:16 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mocorgo1
|
Elküldve: 2006, Márc. 21, 12:28 Hozzászólás témája:
|
|
|
Gittus,
annyira igazad van!
Tegnap eléggé kipurcantam, de amikor Boldi be bealudt cicin (de persze sosem alszik el rajta teljesen, amikor teszem le felébred), majdnem bőgtem, hogy ez az érzés megér minden fáradtságot. Ezek a kisgyerekkori évek sosem jönnek vissza, ilyenkor még olyan édesek. _________________
[^]
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Gittus

|
Elküldve: 2006, Márc. 21, 09:04 Hozzászólás témája:
|
|
|
Igen, nálunk is csak reggel ébresztik egymást. Meg napközben nem tudom együtt lefektetni őket, mert elszórakoztatják egymást, és nincs alvás. Kata kint alszik napközben a teraszon, Peti a szobában.
Lányok, én mindig abból merítettem erőt, hogy mi nők, legyen bármi, bárhogy, a gyerekeket nekünk kell ellátni. Erre lettünk kitalálva, anyáink ennél sokkal nagyobb terhet vittek. Ezt nekünk bírni kell! _________________ NÓRA nov 16án volt 9.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mocorgo1
|
Elküldve: 2006, Márc. 21, 08:35 Hozzászólás témája:
|
|
|
A picit nem nagyon ébreszti fel Jozsó, csak amikor már nem alszik olyan mélyen, reggel 6 után. Akkor igen.
Jozsót sem ébreszti fel többnyire a pici éjjeli sírása (ma vagy 15 percig ordított, Jozsó meg se nyekkent rá, pedig egymás mellett van a szobájuk), ami fura, mert korábban egy klotyó lehúzásra, vagy a kazán bekapcsolására felébredt éjjel.
Sztem megszokják. _________________
[^]
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Gittus

|
Elküldve: 2006, Márc. 21, 07:20 Hozzászólás témája:
|
|
|
CACA, nálunk a két kicsi egy szobában van, és nem is tervezzük, hogy külön tegyük őket, mert annyi szobánk nincs... Kezdettől fogva így alszanak. Először felébredt Petike Kata éjszakai sírására, de szépen megnyugtattam, megsimogattam, és visszaaludt. Aztán már nem ébredt fel, valahogy érezte, hogy ez anyu dolga, és nem foglalkozott vele. Mondjuk én is rohantam, és nem hagytam sokáig sírni Katát.
Ügyes vagy Levivel, ezt az esti szertartást mindenképpen meg kell tartani akkor is, ha megszületik a tesó, mert így érzi magát biztonságban.
A nagyobb tesó lefoglalása is jó ötlet, amíg a kicsi szopik. Játék, videó, kis keksz, víz, teljes kényelem. _________________ NÓRA nov 16án volt 9.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
CACA
|
Elküldve: 2006, Márc. 20, 21:49 Hozzászólás témája:
|
|
|
mocorgo, köszi amit írtál. Most este sikerült a régi módon elaltatnom Levit, ez csoda: meséskönyv nézegetés az ágyon, fejből mesemondás, közben kezdett egyre laposabban feküdni és szépen még így, ébren ágyba vittem. A kislámpa pedig ég, pár perc múlva lekapcsolom.
Nálad ugye külön szobában vannak a gyerekek, de én egybe szeretném őket tenni, nem igazán lenne külön szoba a kistesónak. (Bár ha elköltözünk, megpróbálunk egy szobával nagyobbat nézni) Szerinted ha a kicsi elaludt, a nagyobb nem fogja felébreszteni? Vagy csak szoktatás kérdése, mint minden más? Én bízom benne. Egy csecsemő az újszülött osztályon is tud aludni a sok ordítozó baba mellett, akkor otthon is kell tudnia, nem?  _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
.jpg)
hirdetés
|
|