Gy.I.K.Gy.I.K.     KeresésKeresés     TaglistaTaglista     CsoportokCsoportok    
ProfilProfil     Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned
Immunbabák
Ugrás a köv. oldalra: 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Következő

Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Gyerekekről - babavárók, kismamák, szülők
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
plumb

HozzászólásElküldve: 2012, Márc. 27, 20:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,

Nagy dolgok történnek nálunk is! Nem tudom milyen csoda folytán de átalussza az éjszakát Dani!!!!!! Hirtelen történtek a dolgok napok alatt, először kihagyta az éjfélit aztán a 3 órási is kezdett kitolódni és most este 8-tól reggel fél 6-ig alszik. Annnyyyiiirra boldog vagyok. Azt hittem egyszeri eset, de már egymásután háromszor! Remélem (lekopogom) így is marad. El sem hiszem, tényleg.
Mel,
Gratulálok tényleg nagyon szerencsés vagy!
Mel

HozzászólásElküldve: 2012, Márc. 27, 20:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok! Ide is írok, hiszen ide tartozom, a 'félig' hababámmal... Smile) Mi már 5,5 hónaposok múltunk, 6kg körül vagyunk, 67cm, szóval nyúlánk, karcsú a kiscsaj! Smile Éjszakát már nem is emlékszem mióta (talán 2-3 hónapos kora óta?) átalussza, sokszor 12 órákat aludt régebben, de nem igazán 'szokványos' módon, hanem éjféltől délig. Aztán folyamatosan változtak az alvási szokásai, de még mindig mormota Smile)) Megajándékozott az ég minket egy jó alvó, nyugodt babával. Egy baj volt sokáig: pocakfájás. De az az igazi, órákon át sikítós, magán kívül ordítós... Aztán egy bagatell megoldás bizonyult sikeresnek: kevesebb anyatej (220 helyett) reggelire Very HappyD. Ő a sors ajándéka, jött, látott, győzött!!! Jó babázást mindenkinek továbbra is!

http://www.csaladinet.hu/tickers/6564.jpg
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Princess31

HozzászólásElküldve: 2012, Márc. 14, 20:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Plumb! Van remény bizony! 8 hónaposan emékszem 2 órán át bőgött, mert a tej nem volt elég, míg rájöttem, hogy éhes beletelt másfél hónapomba. Onnantól ő is 2x evett még tápszert éjjel, aztán szép lassan kitolódott 1 evésre, olyan éjjel 2-3 körülre, majd az is kitolódott 10 hónaposan 4-5 körülre, 11 hónapos korára meg már reggelre kelt csak:)))) Elég rövid időn belül csinálta ezt, de én nem is számítottam rá.

Ma szegénykém egymás után 2x is beverte a fejét a szekrény élébe, most úgy néz ki, mint egy kisördög lányka...:( Nagyon sírt...:(

Plumb! A két éjjeli kelés egyébként tök normális, az nem rossz egyáltalán!!!:)
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
plumb

HozzászólásElküldve: 2012, Márc. 14, 19:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Princess,

Aztaaaaaaaa, gratulálok! Nálunk maradt a standard 2 felkelés, de lehetne rosszabb! Smile De ezek szerint van remény!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Princess31

HozzászólásElküldve: 2012, Márc. 13, 10:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Muszáj kicsit dicsekednem!:)
A lányom jár és alszik egész éjjel!:)ESte 8-tól fél 7-ig, enni akkor kap. Úgyhogy éjszakázók, van remény!!!! A fiam ugyanezt 2-3 évesen csinálta, mármint az alvást.
plumb

HozzászólásElküldve: 2012, Márc. 12, 17:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nagysas,

kööösssszzzziiiiiii ! Hello

Feltétlen kipróbálom.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
nagysas

HozzászólásElküldve: 2012, Márc. 10, 22:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

A hipoallergén krém mosakodáshoz (úgy írom ahogy a recepten van):

GLYCEROLUM 85 PER CENTUM
grammata viginti (20g)
-----------------------------------
UNGUENTUM HYDROPHILICUM NONIONICUM
grammata centum (100g)
-----------------------------------
AQUA PURIFICATA
grammata duocenti (200g)
----------------------------------
MSD:Kölsőleg mosakodáshoz

Az ára nálunk 250 ft-ra jön ki.
Vissza az elejére
plumb

HozzászólásElküldve: 2012, Márc. 10, 09:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

nagyas,

Jaj azt elfelejtettem írni, hogy nagyon szeretném annak a fürdetőnek az összetételét ha megosztanád. Köszike!!!
Vissza az elejére
plumb

HozzászólásElküldve: 2012, Márc. 09, 15:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nagysas, Variann, Princess

Köszönöm a tanácsokat! Puszi mindenkinek!
Vissza az elejére
nagysas

HozzászólásElküldve: 2012, Márc. 08, 14:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Plumb,

első körben Sudocrem-t használom. Nekünk ez sokféle bőrproblémára bevált, még a felnőtteknek is. Ha ez nem használ, akkor jön a szteroidos krém, ez patikai kevert krém Locoid-dal. De szerencsére ez ritkán kellett.
Ami nagyon fontos, az a fürdetőkrém, az is patikai kevert és a testápoló is. A fürdető nagyon jó, ha kell az összetétel szívesen beírom, nagyon lágy és selymes. (a sima hidrofil nonionic-nál jobb, szerintem).
Vissza az elejére
Variann

HozzászólásElküldve: 2012, Márc. 08, 14:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Lucy,
nekünk a házi gyerekorvos nagyon oltás párti,de ugye mi másik dokihoz is járunk,ő pedig nagyon nem.Így mi döntöttük el a párommal,hogy mit kapjon meg Timike.A Prevenárt(ezt mind a 2 doki ajánlotta),ha jól tudom már beépítették a kötelező oltásrendbe,de amikor Timike kapta akkor még választható volt.Ő ezt a szurit 3x kapta meg a 2-3-4 hós kötelező védőoltás mellé.A kolléganőm kisfia pedig most kapta meg a 18 hós oltás mellé,mert az ő orvosuk azt javasolja,hogy ennyi idős korban elég 1x oltani,hogy kialakuljon a védettség.A meningitist is megkapta ezt is 2x(másfél évesen ill. 2 évesen-2 éves korig az OEP 90%-osan támogatja az oltást) ezt csak a házi gyo. ajánlotta,a dr.bácsink rákérdezett mikor mondtam neki hogy be lett oltva,hogy azt meg minek?Illetve a bárányhimlőt adattuk be(ebben is egyetértett a két doki),ezt is 2x kapta 19 és 21 hónaposan.A drnénink nagyon akarta a rotát is,de a drbácsink mondta hogy ez csak egy a hasmenés-hányásos vírusok közül amiből kb. 9-10 van.Ja,és a rota csak 2 éves korig véd,szóval mire bekerül közösségbe semmi haszna nem lesz!Így mi ezt kihagytuk.De ha esetleg összejön a kistesó,akkor ő valószínűleg megkapja,hiszen Timike még nem fogja tudni betartani annyira a higiéniás szabályokat illetve akkoriban fogja kezdeni az ovit.A bukásra pedig tényleg az evés utáni függőleges helyzet a jó,illetve Timikét többször le kellett venni a ciciről szopizás közben és büfiztetni,mert akkor sok levegő kijött,de ha csak szopi után volt büfi akkor sokat bukott,hányt és csak szigorúan 15 percig szopizhatott,mert ha több időt töltött szopival akkor is bukott rendesen.Illetve a kiságyát kellett megemelni kb. 5 cm-rel a feje felől,hogy ne vízszintesen feküdjön.
Plumb,
ahogy nagysas is írta,éjszakára próbáld jól "megtömni" Danit.Mi is úgy csináltuk,hogy fürdés előtt kapott főzeléket vagy pépet Timike és elalvás előtt rászopizott.Amikor már nem volt annyi tejem jött a tápszer+szopi.Így éjszaka 1x kelt fel kb.3-4 körül.és ez tolódott ki először hajnali időpontra,majd reggelre.Én a Te helyedben álmában nem etetném,hagynám aludni és amikor felkel akkor etetném meg éjszaka 1x.Mert nekem nagyon úgy tűnik,hogy nem azért kel fel éjszaka,mert éhes,hanem hozzászokott,hogy 3 óránként eszik.Na,most nem okoskodni szerettem volna,hanem segíteni!
nagysas,
ez a fülműtét lehetősége nem hangzik valami jól.Szegénykém biztos sokat szenvedett/szenvedtettek vele!Azért jó hogy sikerült kikezelni!
Nálunk úgy néz ki hogy Timike laktóz érzékeny.A sima tejtől ha nagy adagban kapja(1 dl felett) hasmenése van,így most laktózmentes tejet iszik(ettől semmi baja),illetve laktózmentes tejfölt kell használnom.Szerencsére a joghurttól,sajttól,túrótól semmi baja,vagyis amennyit naponta megeszik ezekből az még nem okoz gondot.Remélem ki fogja még nőni!
Vissza az elejére
plumb

HozzászólásElküldve: 2012, Márc. 08, 08:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,

Lucky,
Dani nagyon sokszor bukott kicsi korában (ja mert már olyan nagy Smile. Aztán elmúlt. Ami nekünk nagyon bevált, szigorúan betartani 10 percig függőlegesen kaja után. Azt gondolja az ember hogy baromi sokáig büfizteti , de nem, 10 perc marha sok idő. Én éjszaka is csináltam (azt hittem elájulok, de csináltam). Azt mondják akkor már beindul az emésztés és könnyebb utána. Ha belegondolunk nekünk sem jó egyből kaja után lefeküdni. Nálunk ezután ritkultak a bukások. Mostanra el is tűntek.
Mi beadadtuk a prevenart, a meningitecet, meg a rotát is. A barátnőm gyerek intenzív osztályon dolgozik és ő mondta, hogy van már jobb mint a meningitec, a neve menveo. Ez már nem csak "b" törzs ellen véd, hanem 4 törzs ellen (b,a,yy,w13 talán de erre nem emlékszem), ezt adassátok be. A rota piszok drága (18 eFT és kétszer kell) de azt mondta gyerekorvosunk, hogy pl az ő unokái közül csak a legkisebb kapta meg és ha fosós hányós vírus volt a családban, a kicsin alig volt valami tünet, sokkal enyhébb ezzel a lefolyás ha el is kapja.
nagysas,
Te mivel kezeled az ekcémát, mert olyan mintha a Dani szája alatt kijött volna egy kis foltban.
nagysas

HozzászólásElküldve: 2012, Márc. 03, 21:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lucky,

kiütések jelentek meg a homlokán a tejfehérjétől, nagyon apró, fehér, néha piros. A durvább esetekben megjelent az ekcéma a fülben, a fül mögött, és a hajlatokban. Ami még most is megmaradt az a felfújódás, hasfájást okoz pl a joghurt.

Oltások közül megkapta a Prevenárt és a meningitis ellenit. Rotát nem kapott, igazából nálunk aki kéri, annak adják, de ők javasolják külön mint a másik kettőt. Mi a calicit kaptuk el rota helyett, az ellen nincs védőoltás. Én nem adatok be mást. Ami érdekes a lányomnak 4 évesen adattam Prevenárt újra, mert más törzsek vannak az új oltóanyagban, és nagyon bevált, eddig még nem volt beteg, az előző évben télen szinte nem is volt oviban.
Vissza az elejére
Lucky73

HozzászólásElküldve: 2012, Márc. 02, 09:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Zsupitta, nagyon sajnálom ami veletek történt Sad el sem tudom képzelni, milyen trauma érhette a férjedet, ha ilyen lépésre szánta el magát...
Mi jól vagyunk, Hanna szépen fejlődik, bár nálunk is vannak fura dolgok. Hanna elég sokszor hányt, de az UH nem mutatott semmiféle eltérést. Még csak szopizik.
nagysas, hogy derült ki a tejallergia? én egyik napról a másikra nem iszom tejet és azóta nincs nagyobb bukás és hányás sem. mivel jól fejlődik, bár nem eszik túl sokat mostanában, ezért nincs egyelőre teendő (mondja a gyerekorvos)
tudnátok nekem abban segíteni, hogy ti milyen védőoltásokat adattatok be?
köszönöm szépen
Vissza az elejére
nagysas

HozzászólásElküldve: 2012, Márc. 01, 22:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Plumb, egy gasztrós doki mondta, hogy a gyereket éjszakára meg kell tömni, degeszre, ők képesek éhségre ébredni. Este fürdés előtt ment a rizspép, és erre alvás előtt a tápszer, Így a gyerek kihúzta 2-3-ig, majd újabb tápszerrel 6-ig. Én most is adok (15 hó) 6-kor is neki tápszert, így alszik 8-ig, majd reggelizik Smile Most annyi változott, hogy ugyanígy eszik husos főzelékre is. Szóval a gyerek eszméletlen amit megeszik, és nem is duci. Ha 18 lesz szerintem ki se fogok tudni jönni a konyhából.
Próbálkoztam én is a suttogóval, de megtörtem. A pici fiam addig üvölt, míg elkékül a feje, majd 2 órán át hüppög görcsösen. De többeknek sikerült.

Zsupitta, nagyon együttérzek veled. Vigyázzatok magatokra! Bármire szükséged van, szólj.

Mi szerencsésen megúsztunk egy fülműtétet, 2 hónapos alternatív kúrával, de a kisördög ott van minden orrfolyáskor. A tejallergiával egész jól állunk, sajtot és joghurtot már tud enni. Andris nagyon helyes, állathangokat már tud utánozni, pár szót mond (sorrend: anya, apa, (pc)egér), már kívülről tudom a Disney slágereket magyarul, mert azt imádja. Vadul motorozik, kék zöld a feje, mindent akkora lendülettel és erővel csinál, hogy nagyon résen kell lennem, nehogy kárt tegyen a nővérében. Az evés se semmi , két kanállal eszik én a harmadikkal etetem. Tejen kívül eszik mindent, és mindenkivel aki asztalhoz ül. Very Happy Voltunk síelni, jól bírta az utat, nagyon tetszett neki a hófánkozás, a hóember, a ratrak. És ott teljesen jó volt a füle. Smile
Vissza az elejére
Princess31

HozzászólásElküldve: 2012, Márc. 01, 10:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ja Plumb! Még egy jó tanács!!! Könyvből nehogy neveljél gyereket! A fiamnál én is ezt csináltam, azóta is bánom!!!! Csakis a megérzésedre hallgass és a babádra!
Princess31

HozzászólásElküldve: 2012, Márc. 01, 10:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Plumb! Nem cumizik Dani? Mert talán egy pár ébredésnél adhatnál neki cumit. Nálam is Bibi ha felkel, akkor nem adok addig enni, míg nem elégedetlenkedik és sokáig fel-felkel, mert akkor éhes. Most ez reggel 6-kor volt, de addig cumikat adtam, mert bizony van hogy ő is felébred, feláll, stb.
Vagy esetleg vizet ha issza nappal azzal is próbálkozhatsz, bár nálam ez nem vált be.
Kitartást, nem fog mindig felkelni, 3 évesen már alszanak általában!:))))

Én meg úgy közelítem meg Zsupitta helyzetét, hogy megértéssel, különben nem lehet ezt az egészet feldolgozni. Csakúgy nem tett volna ilyet a férje, valószínűleg nagy problémája lehet, ha ilyet csinált velük is a hivatásával is. Lehet, hogy önző is, de nyilván ezt most ő nem tudja józanul átgondolni.

Zsupitta! Kitartást, sok erőt most neked!!!
plumb

HozzászólásElküldve: 2012, Márc. 01, 09:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,

Nagyon kiborultam elértem a végkimerültséget és eldöntöttem ez nem mehet így tovább. El kezdtem olvasni a suttogót. Azóta a gyerekem napközben az ágyában 1-2 órát alszik de és du is. Ez szuper.
Az éjszakák még változóak. Volt egy pár nap amikor csak egyszer ébredt 3 körül, az nagy királyság volt, de most megint többször ébred. Este csak tápszerezünk, fél 8kor eszik, aztán álmában ráetetünk fél 11 körül 180-at, aztán kel 2 körül megint megeszik 180-at, aztán 4-5 között megint ébred és végül 6-kor végérvényesen felkel. Ez még mindig nagyon fárasztó, nem is értem mitől eszik ennyit éjszaka mint akit éheztetnek. Közben pedig már több mint 9 kiló. Mokány gyerek.

Én Zsupitta beírásához nem nagyon szólok, mert én igen gyakran beszélek vele és tudom a részleteket, de felháborító és én nem akarok mentségeket találni a férjének. Mert ez a bánásmód kegyetlen és önző, ha megbillent a lába alatt a talaj, ha nem.
Princess31

HozzászólásElküldve: 2012, Feb. 28, 15:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Zsuppita! Sajnálom, ami veled történt, és amit leírtál tényleg úgy tűnik, hogy megbillent a lába alatt a talaj a férjednek, szerintem is van remény, hogy ez a jelenlegi helyzet megváltozzon. Nincs olyan, hogy folyamatosan érez az ember a másik iránt.... Tudni kell, hogy őt választottam, őt akarom és tenni érte. Hát kitartást neked!!!

Plumb! Nálam a tápszer vált be éjjeli nemalvás terén. Nem tudom te éjjel mit adsz, de mikor én szoptattam, akkor volt gyakori kelés. Most nincs, bár most már a fogai kezdenek jönni. Nálam ez vált be.
goa

HozzászólásElküldve: 2012, Feb. 21, 22:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Zsupitta, nagyon sajnálom!!! Nagyon nehéz lehet neked férj és apa nélkül nevelni Ákost, de hidd el, hogy nap mint nap vígasztalni fog az ő fejlődése, vidámsága és szeretete! A férjednek pedig tényleg valami nagy gondja lehet, hogy egy ilyen döntést meghozott, hogy nemcsak téged, de a gyermekét, a vallását, a hivatását, tulajdonképpen mindenét elhagyta. Kár hogy nem fogadja el a segítséget, mert szüksége lenne rá. Ha tudsz még reménykedni és várni, akkor azért ne add fel, hátha ez valami hirtelen jött válság és rossz döntés nála. Ha nem, akkor nagyon erősnek kell lenned, és berendezkedned egy új életre. Még jó hogy nem Ákos előtt hagyott el, mert így legalább a legnagyobb ajándékot megkaphattad. El tudom képzelni, hogy mennyi szomorúság vegyül így az öröm mellé, de bízz abban, hogy ahogy sok küzdelem után megszületett Ákos, és végre teljesült a vágyad, úgy most is egy nehéz életszakasz után megtalálod a boldogságot. Ha tudok segíteni valamiben, szólj!
Variann

HozzászólásElküldve: 2012, Feb. 21, 19:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

zsupitta,
nagyon ledöbbentem azon amit írtál!Nem is tudom mit lehet erre mondani!Ez borzasztó!!Tudom,hogy nagyon nehéz,de Ákos miatt össze kell szedned Magad!Vigasztaljon az hogy Ő van Neked és senki sem veheti el,örökké a Tiéd lesz!
Aztán gyere erre sűrűbben,hisz tudod,hogy itt mindent "elmondhatsz" nekünk!Lehet nyugodtan panaszkodni!!
Vissza az elejére
zsupitta

HozzászólásElküldve: 2012, Feb. 21, 15:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Nagyon rég nem jelentkeztem be, de most végre rászántam magam, hogy megírjam Nektek a velem történteket.
Sajnos az a szomorú valóság, hogy 2011 volt életem eddigi legjobb és egyben legrosszabb éve: kaptam egy gyermeket és elvesztettem egy férjet. Karácsony előtt 3 nappal költöztünk el Ákossal a szüleimhez, mert a férjem elhagyott minket és a gyülekezetet (református lelkész). Eldobta magától azt a gyermeket, aki 10 várakozás és 6 évküzdelem után végre megérkezett, kidobott minket télvíz idején, semmivel és senkivel sem törődve, mindezt arra hivatkozva, hogy már nem érez irántam semmit. Szerintem a válás nem fogja megoldani a problémáját,de sajnos nem fogadta el szakember segítségét. Még mindig nem igazán tudom mihez kezdjek...
Vissza az elejére
goa

HozzászólásElküldve: 2012, Feb. 20, 22:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Plumb!
Nem a fogzás miatt ébred ennyiszer? Simonnak is vannak ilyen éjszakái, kb. egy hétig, a végén kibújik egy foga. Utána csak egyszer ébred éjjel, majd szépen lassan 2-3-5-6 ébredés, ahogy jön az újabb fog. Én szoptatom éjjel, hamar visszaalszik, kb. 5 perc. Ha lenne tuti tippem, már mi is átaludnánk az éjszakát Rolling Eyes

Variann, de jó hogy már ilyen nagy lány Timike! Én is alig várom, hogy Simonnal már lehessen beszélgetni.
Variann

HozzászólásElküldve: 2012, Feb. 18, 14:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Plumb!
minden kornak meg vannak a maga szépségi!De azért már olyan jó,hogy pl. reggelente lehet vele lustálkodni,nem kell azonnal kipattanni az ágyból és "vigyázzba állni".Timike is úgy tud kacagni,hogy majdnem elgurul.Sajnálom,hogy nem alszatok éjszaka.Lehet hogy drasztikusan hangzik,de én kipróbálnám pár éjszaka,hogy nem adok neki inni amikor felkel,csak jelezném neki,hogy ott vagyok,de nincs ivás.Nekem szerencsére nem voltak ilyen gondjaim,Timike elég jó alvó volt,és most is az.
Szép nagy fiú Dani!Hát, igen a mászással elkezdődik egy nagyon mozgalmas korszak.A mászástól a stabil járásig szinte oda kell nőni a gyerek mellé Very Happy De én azt is nagyon szerettem amikor 90 fokban görnyedve kellett sétálni vele naphosszat.
Többiek?Sehol senki?
Vissza az elejére
plumb

HozzászólásElküldve: 2012, Feb. 17, 09:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,
Princess,
de jó hogy írtál.Örülök, hogy jól vagytok. Irigyellek nagyon ám. Dehogy alszunk. Most az dívik, hogy lefektetem, alszik egyben 4-5 órát utána óránként!!! ébred. Már nagyon kivagyok. De csak iszik pár kortyot és visszaalszik. Mit javasoltok? Mit csináljak? Már nem bírom a nem alvást.
Egyébként cukipofa, persze napközben sem alszik sokat, max 1 órákat, de az már szép teljesítmény. Van már 2 foga! Olyan édes ahogy nevet, úgy tud kacagni, hogy megkönnyezem....
Kajával is jól állunk, még szopizik, de már nem nagyon van tejem, max egy kis szomjoltónak elég, eszik már mindenféle gyümölcsöt, zöldséget, evett már csirkét, halat. Szóval haladunk. Kicsit későn kezdte, a hátról hasra fordulást (bezzeg a hasról hátra az már régóta megy, utált hason lenni) de végre az is megy simán. Járunk még dévényre is. 9 kiló és 74 cm, tegnap voltunk pont a dokinéninél. Asszem ennyi.

Variann,
De jó lehet, olyan édes lehet ahogy magyaráz én úgy imádom az ilyen korú gyerekeket már alig várom hogy ott tartsunk. Most azon izgulok mikor kezd majd el mászni...
Variann

HozzászólásElküldve: 2012, Feb. 16, 15:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Princess,
örülök,hogy ismét jelentkeztél!Az jó,hogy megoldódott az éjszakai felkelés!Sok sikert és kitartást a fogyókúrához!Nekem is tornáznom kellene,hogy ismét legyen hasizmom,de még mindig nem szántam rá magam.Timikével minden rendben van.Éppen tegnap voltunk a drnéninél 2 éves vizsgálaton.Mindennel meg volt elégedve.Már 91 cm,14 kg és 16 foga van.A szopizást mi január elején hagytuk abba.Amúgy elég nyugis kiscsaj,szerencsére a hiszti is elkerülte(lehet hogy csak még...),mindent meg lehet vele beszélni.Mindenben segít nekem.A süti sütést szereti a legjobban.Már mindent mond,állandóan beszél(persze néha kell hozzá a szülői értelmező szótár),mondókákat mond,mutogatja,énekelget.Szóval minden nap öröm vele itthon!A szobatisztasággal még sehogy sem állunk,de majd nyáron belehúzunk:) Az evéssel is jól állunk,egyedül a tejes dolgokkal van egy kis probléma,vagyis a tejföltől,tejszínes dolgoktól van egy kis hasmenése,kb. 1 dl tejtől még semmi baja,de ha ettől többet kap,akkor az már kicsapja a biztosítékot nála.Amúgy már mindent eszik.Játszani pedig a szituációs játékokat szereti.Gyógyítja,eteti,itatja a babáit,játékait,főz nekik,persze nekem is mindent meg kell kóstolnom.Labdázni is nagyon szeret.Most meg hogy ilyen hideg volt,így is minden nap ki kellett menni szánkózni.Imádja a havat!Angyalkát csinált,négykézláb mászott a hóban,fetrengett.
Hétfőn megyünk a MÁV-ba utógondozásra a drbácsinkhoz,gondolom ő is meg lesz elégedve vele.
Most megyek,mert ha jól hallottam felkelt!
Többiek,ti is írjatok,hogy mi van veletek!!
Vissza az elejére
Princess31

HozzászólásElküldve: 2012, Feb. 13, 18:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok Anyukák!

Ezer éve nem jártam erre..
Masni, gratulálok Bálinthoz, és boldog névnapot neki holnapra!:)

Plumb! Milyenek az éjszakák? Dani szopik?

Nonoka! Eltűntél te is... hogy vagytok???

Nálunk minden oké. Az a zűrös 10-20x felkelős éjszakázások nem a fogzás miatt voltak, ugyanis mai napig nincs foga:)))), hanem szopott még akkor és rájöttem, hogy éhes. Ez kb. 2 hónapja volt, azóta tápszert eszik, nappal (persze a bébiétel mellett) és éjjel is. Általában már csak hajnalban eszik egyszer 3-5 között valamikor, úgyhogy az éjszakák nyugodtabbak lettek sokkal, már én is tudok pihenni:) Úgyhogy Plumb van remény!!!:) Belekezdtem fogyóba is, mivel már abszolút nem szopik!
Egyébként még mindig totál nyugis a kis hercegnőnk!:)

Kivel mi van???

Mandy! Ha erre jársz... Hogy vannak a babók?
tbuvar

HozzászólásElküldve: 2012, Jan. 27, 14:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Plumb!

Nagyon szepen koszonom a valaszt. Lehet, hogy lenne meg kerdesem. Esetleg elkuldened priviben a szamod es, hogy mikor hivhatlak? Nem akarlak zavarni.

Koszonom
Vissza az elejére
plumb

HozzászólásElküldve: 2012, Jan. 27, 13:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Tbuvar,

Láttam a prividet is, de gondoltam inkább itt válaszolok, hátha kell később még valakinek az info. Először is gratulálok a babához! Szuper!
Ne aggódj nem lesz semmi baj.
Igen én szedtem a prednisolont és később nálam még gondolokodott is a Füli, a 26 hét körül, hogy esetleg újra kellene szednem, mert elég szar volt a vérképem, de szerencsére nem kellett.
Én a prednisolont úgy szedtem, hogy 5 mg-ból reggel 3-at, délben kettőt a 19. hétif. Szóval nekem a leépítés úgy volt, hogy a betöltött 19.héttől 3 napig 2 reggel 1 délben, 3 napig 1 reggel 1 délben, 2 napig 1 reggel.
Kérdezz nyugodtan ha van bármi kételyed.
Kitartást, már minden ok lesz!!!
Danika gyönyörű okos, minden rendben velünk ,csak az éjszakákat nem akarja átaludni a drágám, de csak nem lesz így 8 éves koráig. Smile
tbuvar

HozzászólásElküldve: 2012, Jan. 26, 23:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Anyukak!

Egy kis segitseget szeretnek kerni!

Fulop dokihoz jarok, kaptam iviget es most 18 hetes vagyok.

Sajnos immunelteresek miatt (ANA, ENA, ASCA pozitiv, nukleoszoma antitest es hiszton elleni antitest magas) a 6. hettol 25 mg prednisolont kell szednem.

Tudom, hogy sokan altalaban azert szedtetek, mert a partner elleni reaktivitas magas volt. Nalunk szerencsere az normális volt (76%), azonban autoimmun eltérések miatt es a lupus antic. enyhe pozitivitasa miatt szedem a steroidot.

Most azert vagyok gondban, mert a 19. hettol le kell epitenem es eltero velemenyek vannak.

Fulop doktor azt javasolta, hogy 3 naponta hagyjak el 1 szem prednisolont, tehat kb 2-3 het alatt epitsem le teljesen.

Kiss Emese doktorno az Orfibol, akihez meg Fulop doktor kuldott anno, azt javasolta, hogy hetente hagyjak el 1 szemet, valamint csinaltassak most egy uj autoimmun panelt es amire az keszen van, kb 3. het addig jussak el a 2 szemig es annak fuggvenyeben beszeljuk meg a tobbi esetleges leepitest.

Mindkettojuket nagy szaktekintelynek tartom es bizom bennuk, de most hogyan dontsek.

Kiss Emese doktorno szerint a gyors leepites az en esetemben vetelest is okozhat, de azt is tudom, hogy azert fontos a leepites, hogy a baba mellekvesekereg mukodese beinduljon, ami szinten fontos dolog.

Kerlek, aki szedett prednisolont irja meg nekem, hogy hogyan es milyen foramaban epitette le!

Nagyon szepen koszonom!
Vissza az elejére
Mandy

HozzászólásElküldve: 2012, Jan. 26, 15:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok Anyukák!

A "vetélős" fórumról Eha szólt, hogy Petrányi pár héten belül "átadja" (felsőbb döntés, nem az övé) az immun kezeléseket a II. Női Klinikára! Sad

Páran arra gondoltunk, hogy szeretnék Petrányinak egy kis aprósággal megköszöni a sok éves munkáját! Smile Eddig 17-en vagyunk, 1.000.-Ft/főt gondoltunk beadni! Jövő szerdán ketten bevinnék az ajándékot (valszeg Ckata és Szhr79!). Mivel már addig nincs sok idő, ezért szombatig lehet jelentkezni!

Ha valamelyikőtök szeretne beszállni az ajándékozásba, akkor légyszi írjatok a másik fórumra!
A részletekről olvassátok el légyszi a mai napi Szhr79 és az én hozzászólásaimat!
A pénzt majd valószínű Szhr79-nek kell utalni, neki kell a név listát is megküldeni privibe!

Ha van jó ötletetek azt is szívesen fogadjuk! Very Happy

Remélem Ti és a Babák is jól vagytok! Very Happy

Puszi:

Mandy
plumb

HozzászólásElküldve: 2012, Jan. 20, 22:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Masni szívből örülök, sok tejcsit, átalvós éjszakákat és könnyű összeszokást kívánok nektek!
masni_

HozzászólásElküldve: 2012, Jan. 17, 21:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Január 2-án megszületett kisfiunk: Bálint, 2490 grammal és 45 cm-rel. Baba
plumb

HozzászólásElküldve: 2012, Jan. 15, 12:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Goa,Variann,

Köszönöm a választ, megnyugtató, akkor nem vagyok egyedül. Azt vettem észre amit mi eszünk, abból bármikor eszik, a tuti gyerek kajákhoz meg nem nagyon fűlik a foga. Pl tegnap a paprikás krumpliból kivettünk krumplit szaft nélkül összetörtük, ette mint a sicc. A sűtőtököt krumplival meg utálja, a szuper hippes kajákból is csak a gyümölcs megy úgy ahogy. A pépeket utálja.
Ti hogy vagytok? Mindenki úgy el van tűnve.
Variann

HozzászólásElküldve: 2012, Jan. 03, 15:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Először is BUÉK Mindenkinek!
Lucky,
szívből gratulálok Hanna babához!
Plumb,
mi is így kezdtük,ahogy goaék is,pár kiskanállal.Én mindig a szopi előtt adtam Timikének a kajcsit,mert szopi után már nem volt hajlandó semmit sem elfogadni.Így szépen emelkedtek az adagok,a szopi pedig csökkent.Kb.6-7 hónapos lehetett mire a déli szopit kiváltotta a rendes étel és magától elhagyta az ebéd utáni szopit.
goa,
gyönyörű kisfiatok van!!
Princess,
hát nem semmi éjszakáitok vannak!!Próbáltál már vmi fogzási gélt,hátha az segít.Nálunk egyszer előfordult hogy éjszaka nagyon keservesen sírt Timike(jött valamelyik foga) adtam neki fél adag Nurofent,attól 10 perc alatt megnyugodott,és visszaaludt.Ez szerencsére többet nem ismétlődött meg.
Nonoka,
Marci igazán kis vagány Mikulás volt!Nagyon cuki!
Szép Napot!
Vissza az elejére
goa

HozzászólásElküldve: 2012, Jan. 02, 23:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Plumb, mi is így kezdtük, néhány kanállal. Az a lényeg, hogy új ízeket kóstoljon. Simon nem volt nagyétkű, de azóta hogy elkezdte a járást gyakorolni, mindent felfal. Majd ha éhes lesz Dani, többet fog enni, ne aggódj! Most még hadd élvezze a sok szopit Very Happy
plumb

HozzászólásElküldve: 2012, Jan. 02, 23:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,

Nagyon boldog új évet kívánok mindenkinek!

Lucky,
Azt hiszem még nem is gratuláltam! Szuper! Milyen gyorsan telik az idő. Nagyon sok boldogságot és egészséget kívánok nektek. Boldognak biztos boldogok vagytok.

Lányok,
Lenne egy kérdésem. Danival egyszer megkóstoltattuk a húslevest. Azóta nincs megállás, kinézi a kaját a szánkból. DE, ami a gondom, hogy elkezdeném én a hozzátáplálást, de két kiskanálnál többet semmiből nem hajlandó enni. Szerintetek mit csináljak? Hogy lesz ebből rendes evés?
Próbálkoztam már csomó mindennel, de ami még ízlik is abból is max 3 kiskanálnyi fogyott eddig. Ti hogyan csináltátok?
Köszi
Nonoka

HozzászólásElküldve: 2011, Dec. 31, 11:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

B orongós napok tűnjetek tova,
O kkal szomorú ne legyél soha!
L épteid kísérje töretlen szerencse,
D erűs percek rajzoljanak mosolyt a szemedre!
O szoljanak el az óévnek sötét árnyai,
G úzsból szabaduljanak a képzelet szárnyai!

Ú j évet hozzon a nesztelen iramló idő,
J öjjön már a rég várt, csodálatos jövő!

É vek ha múltok, ha elszálltok napok,
V idámságot, örömet számolatlan adjatok!
E lfusson most az óévnek malaca,
T öbbé ne legyen senkinek panasza!

K erüljön betegség, bánat messzire,
Í rmagjuk is vesszen mind a semmibe!
V ágyaid sorra valóra váljanak,
Á lnok szavak többé ne bántsanak!
N övekedjen az igaz barátok tábora,
O kosan élj, ne legyél ostoba!
K ívánom neked, legyen 365 szép ünneped!

Lucky73

HozzászólásElküldve: 2011, Dec. 26, 19:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Mi is, már Hannával együtt kívánunk Nektek boldog, áldott ünnepeket.
Vissza az elejére
Variann

HozzászólásElküldve: 2011, Dec. 25, 15:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mi is Kellemes Ünnepeket Kívánunk Mindenkinek!
Timike és családja
Vissza az elejére
Nonoka

HozzászólásElküldve: 2011, Dec. 24, 15:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Este mikor kigyúlnak a karácsonyi fények,
a gyermekkori álmok egy percre visszatérnek.
Ekkor a szemekben a szeretet fénye lángol,
s a gyertyafényénél még a csillag is táncol.

Mikor a fenyő illata megérinti szívünk,
ezen az estén, kicsit az álmokban is hiszünk.
Nem szeretnénk mást, csak boldogok lenni,
és másokért a szokottnál is többet tenni.

A rohanó világban megkoptak a fények,
halványak a hitek, és halványak a remények.
Nem szeretnénk mást, csak hinni a szóban,
őszintén szeretni, és bízni a jóban.

Őrizzük meg a karácsonyunk fényét,
S őrizzük a szeretetben való hitünk reményét.
Hisz ma este mink is gyermekek vagyunk,
s gyermeteg vágyainknak ma határt nem szabhatunk.

BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNUNK MINDENKINEK!!!
Anna_

HozzászólásElküldve: 2011, Dec. 24, 14:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok Anyukák és Kismamik

Áldott ,békés ünnepeket kívánunk Mindenkinek!

Mirabel és Annamari

Sajnos mi most betegek vagyunk Confused
Mandy

HozzászólásElküldve: 2011, Dec. 24, 12:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Anyukák és Gyerkőcök!

Békés, Boldog Karácsonyt Kívánok Nektek! Very Happy
Ti adtok erőt Nekünk, hogy sikerülhet! Wink

Sok-sok puszi:

Mandy
mniki

HozzászólásElküldve: 2011, Dec. 23, 22:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok !

Ezúton szeretnék nagyon boldog karácsonyi ünnepeket kívánni Mindannyiótoknak sok szeretettel !

Puszi,
Niki

ui.: jól vagyunk, Patrik egy kis huncut Ördögfióka Smile
Princess31

HozzászólásElküldve: 2011, Dec. 15, 12:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Látom, nem megyeget a fórum, bár én is ritkán nézek be.
Goa, Simon most mennyi idős??? Jó nagy már!

Bianka 8 hónapos múlt, mindent csinál, kivéve még nem jár, de feláll és úgy lépked még csak párat a bútoroknál. Viszont az éjszakák katasztrófákká váltak, az eddigi panaszkodásaimat visszavonom, mert a 2-3 ébredés semmi nem volt a mostani 20!!!!!-hoz. Fájdalmasan felsír álmából, alig hogy visszaaltatot cicivel, kezdi elölről:(
Foga nincs, az ínye ahogy elölről nézem középtájékon fehér, de nem felülről, tehát félúton van a fogacska még csak:(((( Egyébként meg zabálnivaló!
CKata

HozzászólásElküldve: 2011, Dec. 06, 13:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok Lányok!

De jó olvasni a nagy babáitokról! Smile Mindenkinek gratulálok!
Plumb, örülök, hogy túl vagytok a műtéten, és remélem a baba gyorsan megnyugszik majd, és minden visszatér a rendes kerékvágásba! Dani tényleg csodaszép!
goa

HozzászólásElküldve: 2011, Dec. 05, 22:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok! jól behalt a fórum, gondolom senkinek sincs túl sok szabadideje Very Happy

Plumb, de jó hogy túl vagytok a műtéten! Nagyon nehéz lehetett, de gondolom nagy megkönnyebbülés is. Régebben én is azt gondoltam, hogy Simon majd 6-8 hónapos korára átalussza az éjszakát, hát még most sem. Most olyan másfél éves korban reménykedek Laughing

Rólunk csak annyit, hogy Simon annyit megy, mint akinek egész nap kilométer hiánya van, a bútorokba kapaszkodva jár, önállóan egy-két métert megy, és minden nagyon érdekli, ami nem a játéka, imádja a cipőket hordozni a lakásban, kipakolni a szekrényeket, krumplikat gurítani a földön és egyebek Wink Nagyon édes, jókedvű, jóétvágyú baba. Most éppen fél kilót hízott egy hónap alatt, most 9,5 kg és 77 cm.

Princess, Bianka is jó nagy baba már, mindig meglepődök hogy rohan az idő!

Mel, gratulálok Jázminhoz!!!!!!!

Mniki, Nonoka ti hogy vagytok?
plumb

HozzászólásElküldve: 2011, Nov. 27, 12:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Mandy,

Most tényleg nem volt időm a riporttal foglalkozni, ott elakadt a dolog, hogy nem mehettek forgatni a kórházba, de majd felveszem a szálakat és meglátjuk. Egyébként olvaslak a másik fórumon, már sok újat nem ismerek és nincs lelkierőm minden hozzászólást elolvasni hogy képbe kerüljek, de téged meg jukkát még figyelem. Gratulálok a fiú-lány kombinációhoz, azt hiszem ennél szebbet álmodni sem lehet. Az amniot hagyd szerintem is, a barátnőm is ugyanígy ikreket szült, neki teljesen szar eredményei lettek a vérteszteken (makk egészséges gyönyörű gyerekei vannak), de mondták is, hogy ikrek esetében ezek a tesztek nem megbízhatóak egyáltalán. Szóval nyugi, minden rendben lesz. Jukka sztorija meg elképesztő az oepes levéllel.
Mandy

HozzászólásElküldve: 2011, Nov. 26, 23:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Plumb!

Elolvastam a történeteteket, nem semmi lehetet amit átéltetek!
Viszont az eredménye gondolom Mindannyitokat kárpótol! Very Happy
Danika tényleg nagyon szép lett, de igazad van előtte is nagyon szép, vidám Baba volt! Very Happy
Remélem hamar elfelejti ezt a traumát és újra nevető, jókedvű Baba lesz! Very Happy

Sok-sok puszi Nektek:

Mandy!

Ui.: Most biztosan nincs időd ezzel foglalkozni, de a riportból lett végül is valami? Embarassed
Vissza az elejére
plumb

HozzászólásElküldve: 2011, Nov. 26, 22:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,

Princess,
már én is pont ezt gondoltam, hogy eltűnt mindenki. Hát nem túl biztatóak számomra a kilátások ha Bianka még mindig kel éjszaka, mert azt gondoltam akkorra Dani már nem fog, de mostanában ő is sokszor ébred, teljesen kivagyok. Sad
Rólunk is néhány szót. Túl vagyunk a műtéten. Kemény volt, de vége. Gyönyörű lett Dani. (eddig is szép volt) De most nagyon felborultak a napjaink. Nagyon sokszor zaklatott, karmerevítőt kellett hordania, és a mi ujjszopizós csak hason alvó kisfiunk pont ezt a kettőt nem csináhatta. Szörnyű volt. Éjszaka 4-5-ször ébred most is. Belegondolok hogy nekem is egész nap sínbe tett kézzel kellene léteznem, én is kiborulnék.
Pont a kórházban fordult át a hátáról a hasára először azóta sem tette biztos a karmerevítő miatt. Ma vettük le először, látszik szegénykémnek kicsit még szoknia kell a saját kezét. Most volt Dani 4 hónapos.
Nem írnám le ide a műtét történetét, de ha valakit érdekel, a hasadek.hu oldalra feltettem a jobb felül a történetek menüpont alatt megtaláljátok képekkel együtt "Műtéti élmények Pécsen" címszó alatt.
Többiek hogy vagytok? Puszi minden drága Babának és Mamának!
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Gyerekekről - babavárók, kismamák, szülők Időzóna: (GMT +2 óra)
Ugrás a köv. oldalra: 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Következő
1 / 14 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.