Gy.I.K.Gy.I.K.     KeresésKeresés     TaglistaTaglista     CsoportokCsoportok    
ProfilProfil     Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned
Immunbabák
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 12, 13, 14

Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Gyerekekről - babavárók, kismamák, szülők
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Anikoh

HozzászólásElküldve: 2008, Júl. 01, 18:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ipa: Nagyon aranyos Franzi!Én evés ügyben nem tudok tanácsot adni. Niki cicit is ette és a kanalas is megy. Mindegy, hogy gyümölcs v. főzelék.Az is mindegy, hogy milyen, a lényeg neki, hogy kaja legyen.Most 3* szopik (1 csak pici),2* gyümi, 1* főzelék.Nemsokára az 1* pici cici és 1 gyümiből főzit szeretnék, de nem tudom kell-e vagy jó így.Nem sovány a drágám.

Jövőre szeretnénk kistesót de nem tudom, hogy és miből. Félek már most.
Nektek nem lesz kistesó?

Vannak új képek az alsóban!

http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=26563
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Ancsi:)

HozzászólásElküldve: 2008, Júl. 01, 17:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

IPA, nagyon nagylány már Franzi. És nagyon csinos micimackó. Wink

Mi nem megyünk nyaralni, vagyis én majd augusztusban 5-6 napra leviszem Nati után Zalcsit is a Balatonra. Nati megy a nagyszülőkkel hétfőm mi pedig szombaton utánuk és következő csütörtökön jövünk együtt haza.
Júliusban pedig megint megy Nati a lovastáborba egy hétre.
Nekünk igen az új házikóba való berendezkedés lesz a nyaralás. Wink
Lénárdot még én sem láttam. Sad De gondolom Orsinak most kisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy képeket tegyen fel. Pedig én is nagyon kíváncsi vagyok már a kismanóra!

Főzelék: nem megy az olyan könnyen ám! Nekem sem ment, egyik gyerkőccel sem. Nati a gyümölcsöt szerette és a tejpépet, Zalán pedig a főzeléket. Gyömülcsöt le sem nyelte. Szóval ne aggódj add neki azt ami ízlik Franzinak. És persze a fő táplálék még egy darabig az anyatej vagy a tápi. Egy- majd olyan 7-8 hónap körül két ilyen kajci van. Általában délelött egy gyümölcs és délután egy főzi.
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Júl. 01, 16:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Franzi hétvégén:

[^]  

[^]  

Ugye mekkora? Pedig még csak most született...
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Júl. 01, 16:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Ancsi,
én is csak 24-25 fokot szeretnék.
Omis állítólag nagyon szép, egy barátnőmék szoktak odajárni. Remélem, Natinak is tetszik!
Ti is mentek nyaralni, vagy a költözködés a nyári project?
Te sem kaptál képet Lénárdról?

Anikó,
elolvastam a babaszakácskönyvet, amit küldtél. Nagyjából ezeket szedtem össze máshonnan is.
Franzi továbbra sem szereti a főzeléket. Sad Pedig már bébiétellel is próbálkoztam, hátha a sütőtök jobban tetszik neki.
Mit tanácsoltok, hogyan szerettessem meg vele?
Mikorra tervezitek a 2. babát? Trombocitások lesztek, ugye?

Üdv
IPA
Anikoh

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 30, 17:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hol vagytok?

Orsi: ahogy van időd gyere mesélj és kérünk képeket!

Vissza az elejére

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 27, 13:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

IPA, Nati Omis-ba a Horvát tengerpartra ment a mamával. Wink
Nekünk van klímánk, de még nem kellett bekapcsolnom. De egész nap csukva van minden hogy ne melegedjen fel a lakás, késő estétől reggelig keresztbe nyitva minden. Ez is tetőtér. Klímát én használtam tavaly is , de vigyáztam, hogy Zalán ne fázzon meg. 24C állítottam.
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 26, 21:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Ancsi,
remélem, hamarosan meglátjuk fényképen, már biztosan otthon vannak.

Merre nyaralnak Natiék?

Lányok!
A Ti gyerkőceitek hogy bírják ezt a hőséget?

Mi jobban vagyunk, Franzinak még szívjuk az orrát, de már nem vészes. Rajtam is keresztül ment a vírus, hányinger formájában, de ma már jól voltam. Viszont 28 fok van a szobában és megkukulok. Jövő hétvégén jön a klímás, mert ezt nem lehet kibírni. (tetőtér)

Üdv
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 25, 15:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia IPA!

Sajnos nem tudtam bemenni Orsihoz, mert anyukám nyaral ( Natit is vitte) és nincs aki vigyázna Zalcsira. Ebben a melegben pedig a MÁV folyosóján ahol a kismamik látogatása van, 40C van legalább és ennek nem tettem ki Zalánt. Ja és közben fogjam hogy ne szaladjon el. Sad

Ti hogy vagytok? Jobban?
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 25, 15:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Anikó,
nekem nem sikerült letöltenem. El tudnád küldeni mailben?

Ancsi,
voltál Orsinál?
Házról képek?

Trixi,
mi újság? Anyukád megérkezett? Tud segíteni, hogy pihenj?

Üdv
IPA
Anikoh

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 23, 20:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Ezt még lemaradt! Itt van letölthető szakácskönyv!

http://kismamablog.hu

Ipa: igen használjuk, bár az ellen is kifogása van a kislányomnak.Bár nem foglalkozom vele ő mit akar.Nincs kedvem dokihoz vinni főleg nem fülészetre!

Anikó

Vissza az elejére
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 23, 15:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Anikó,
próbáltad tengervizes orrspray-vel? Ha Franzi szörcsög (pár hetes korától jó néhány hétig folyamatosan csinálta) és nem jön ki semmi, akkor mi azt használjuk. Most is sikeresen alkalmazzuk, mert már nem folyik úgy az orra. Már jobban van, éjszaka csak egyszer ébredt, megitattam és mértem hőt, mivel felment 38,4-re adtam neki egy kúpot. No az ki is jött rögtön, glicerines kúp hatása volt. Smile Szóval kapott még egyet, annak végre meglett a lázcsillapító hatása.

A tegnapi ügyeletes orvos asszisztensnője javasolta a hűtőfürdőt, olyan minden lében kanál néni volt (szerintem már nyugdíjas), simán eligazította a fiatal kis dokit. Utóbbi nagyon szimpi volt, főleg, hogy nem akart rögtön gyógyszert írni.

Franzit el akarjuk majd vinni állapotfelmérésre Bajára a Dérer Cecíliához. Van egy homeós könyvünk, ő a társszerzője, a férjem járogat hozzá, most elég jól kézben tartja az allergiáját. Eredetileg bőrgyógyász, de a kínai orvoslást is tanulta a homeós dologk mellett. Össze szeretnék állíttatni egy otthoni alapgyógyszercsomagot, nem akarnám én sem antibiotikummal tömni a gyereket.

Trixi,
tényleg érdekes az egész orvosi ellátás Svédországban, annyira képzettek az asszisztensek, hogy ők el tudják dönteni, hogy kell-e orvos? Hát nálunk azt írják a könyvek, hogyha lázas a gyerek, vigyük el orvoshoz. Három nap láz kicsit túlzás egy ilyen picinél...

Érdekes elképzelésük van Magyarországról... Én a 90-es évek elején Németországba jártam egyetemre, akkor még kellett vízum, mert 3 hónapon túl voltam kint. Nekem AIDS-tesztet kellett szállítanom, holott Magyarországon számát és arányát tekintve sokkal kevesebb a HIV-fertőzött...

Örülök a javuló tendenciának, meglátod, egyre jobb és könnyebb lesz. Nagyon ügyesek vagytok! Kis zabagépek, szerintem többet esznek Franzinál. Very Happy Én nem mérem, de nem is akarom, mert folyamatosan azon stresszelném magam, hogy nem eszik eleget. Mindenki azt mondja, hogy jól hasznosít, nyugodjak meg.

Jó ötlet volt, hogy vettél tápit, szerintem maga a tény is megnyugtat, hogy van mihez nyúlni. Nekem is megvolt már az első naptól, hogy hazajöttünk, de 3 hétig nem volt szükség rá.

Anikó,
Niki sem semmi a kajálásával. Úgy irigyellek, hogy pár perc alatt lerendezitek az evést. Nekünk 10-20-30 perc szopi, pontosabban cuclizás, aztán jön a lefejt tej, este kiegészítem tápszerrel, majd irány a tejüzem és fejek. De már csak 3,5 hét....

Ancsi,
Zalcsi szopizik még?

Hozzátáplálás:
Én azért vagyok kicsit óvatos, mert a férjem pollenallergiás, amit sajnos Franzi örökölhetett és vannak keresztreakciók, pl. parlagfű-görögdinnye. Szóval megpróbálok majd odafigyelni, hogy mit adok a gyereknek, de ez a tehéntejes óvatosság kicsit túlzás.

Trixi,
Te mikor tervezed elkezdeni?

Üdv
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 23, 14:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Trixi, szuper! Remélem napról-napra több szundika lesz! Nagyon kis ügyesek ezek a manók!

Orvosi ellátás érdekes nálatok. Rolling Eyes
Igaz már a második gyerekkel én sem járok orvoshoz csak telefonon beszélgetünk. Ha kell gyógyszer vagy recept valamihez akkor felírja a doktornénink és én felveszem a portán. Vizsgálatra tényleg csak indokolt esetben megyünk. Viszont akinek az első csemetéje betegszik meg, annak ez biztos nagyon nehéz!
Én még tapasztalt barátnőimtől kérdezgettem ilyen esetekben. És nagyon jól tudtak segíteni, megnyugtatni.
trixi55

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 23, 11:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Nem merem elkiabálni, de javuló tendencia mutatkozik Very Happy

Szóval az elején kezdve: mérem őket én is, és való igaz, h legtöbbször 10 perc alatt a 80-90%át megeszik annak, ami kell nekik, volt már olyan, h Áki 6!!!!perc alatt 110et megevett!!! (persze, szegény mindig ő vár a kajára.. Sad ), de olyan is, h 14 perc alatt 140et! Szóval tuti, h utána csak komfortszopi van, illetve, ha valamiért nem olyan éhesek, akkor az elején nem esznek olyan mohón, és még 30-40 perc, vagy egy óra múlva is akarnak szopizni, mert addigra jönnek rá, h voltaképpen azért éhesek, csak nem annyira ugye...
Most próbálkozom, ahogy IPA mondtad, h éjjel ne legyen komfortszopi, egész jól sikerült is egyszer: fél óra után dugtam vissza őket az ágyba és kis nyöszörgés után alvás volt. Most éjjel ügyik voltak, fél11től ettek kb egy órát, lerakással együtt kb 3/412re aludtak és 3kor keltek! Nagyjából

egyszerre! 3 egész órát aludtam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!szuper volt. aztán fél óra szopi és aludtak tovább, majd 6 kor keltek, megint nagyjából egyszerre!!! itt sajna nem volt elég a fél óra szopi, mert leraktam őket, de nem aludtak be, de akkor már nem akartam újra adni nekik, így nyűgösködéssel kibírtuk fél 9ig, persze akkor én már nem aludtam. De így is ez volt az eddigi legjobb éjszakánk!!!
Talán, talán sikerül egyre jobban csinálni nekik.
Mondjuk vettem tászert azért a biztonság kedvéért, találtam olyat ami előre elkészített 2 dl-es tetrapack dobozban van, nem akartam nagy doboz port venni feleslegesen. Szóval ha nagyon kell, hozzá tudok nyúlni, de remélem kihúzzuk úgy, hogy nem kell és így is megtanulják, h éjjel többet aludjanak. Szerintem az utóbbi 2 éjjel bíztató, nem? Végül is, csak az én türelmemtől függ!
Egyébként ha legközelebb külön ébrednek éjjel és még nagyon messze lenne az elviekbeni szopi-idő, akkor külön fogom szoptatni őket, mert ha így fél óra alatt meglenne, akkor tudnék még én is aludni talán, amíg a másik felébred. Majd meglátjuk...
De fényévekkel jobban érzem magam, h egy picit többet aludhattam...

IPA: butaság, h megbuktál szopiból, az nem rajtad múlik, h a gyerek tud-e szopizni, hanem rajta! és a körülményekhez képest szuperül megoldottad, a legjobban ahogy csak lehetett, fel is adhattad volna, de nem tetted!
A hűtőfürdő szerintem sem kell 38 alatt, de gondolom ez már nem aktuális kérdés. Remélem Franzi jobban van már! Gondoltam rátok sokat!

Egyébként, itt nem tudod elvinni a gyerekedet orvoshoz, ha lázas, csak 3 nap után, ha még mindig lázas. Ugyanis először telefonálni kell a rendelőbe, csak úgy nem lehet odamenni, ott a nővérke kikérdez, és csak akkor kapsz időpontot, ha ő úgy gondolja, és persze azt sem biztos, h aznapra. Ha a gyerek lázas, csillapítsd otthon ahogy tudod és csak 3 nap láz után nézi meg orvos, antibiotikumot szinte soha nem adnak, csak ha már nagyon-nagyon muszáj. Ja, és képzeljétek, a TBC oltás ugye itt nincs, de mi megkapjuk ingyen, mert Mo veszélyeztető országnak számít és mi ugye onnan jöttünk...kicsit kiakadtam....
Evil or Very Mad

Puszi Nektek és köszönöm a tanácsokat, tényleg jól esnek és talán most be is jönnek!

Trixi
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 22, 20:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

IPA, nem mondj ilyet, hogy szopiból megbuktál. A lehetőségekhez képest a legjobbat hoztad ki belőle!!! Le a kalappal a kitartásodért!
Különben szerintem jókat írtál Trixinek.
Franzinak jobbulást, remélem ebben a szép időben hamar rendbe lesz. Én 37 körüli hőnél nem csinálnék hűtőfürdőt. Ha már 38 felett van akkor a lázcsillapítót segíteném langyos vizzel mert az lehet hogy ebben a melegben jól is esik Franzinak.

Trixi, nekem Nati sokáig szopott, Zalán lerendezte a dolgot 10 perc alatt. Na ez is olyan furcsa volt. Rolling Eyes
Viszont, ha külön is ébrednek éjjel akkor lehet, hogy tényleg egy gyors szopi és szunya tovább jobb lehet mint órákon keresztül cumit dugdosni. Hm??
De sajnos csak elképzelni tudom milyen nehéz lehet ikrekkel, mert nekem eggyel sem volt egyszerű.
Viszont én azért egy-két próbát lehet hogy bevetnék az utolsó etetést tápszerrel helyettesíteném. Ha aludnának tőle nem tétováznék. Ez nagyon kimerítő lesz így. Napközben cici, de éjjelre tartalmasabbat próbálnék. Hiszen te még napközben sem tudsz pihenni. Fontos lenne az energia nappalra!
De te tudod, nem szeretnélek befolyásolni.
Anikoh

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 22, 20:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Trixi: Nikit én is mértem 10 perc után mert ő nagyon gyorsan evett. 20 percet mondanak, hogy annyi idő alatt lakik jól a baba, utánna állítólag csak játékból cicizik.Niki 10-12 perc alatt többett szívott mint amit 20 alatt szoktak. Mikor 150 környékén kellett volna ennie ő 200-akat evett. De nem volt szivem elvenni tőle de 20-25 percnél tovább nem hagytam bár addigra mindent leszívott. Én felváltva etettem hól egyik cici hól másik de ez nálad nem megoldható gondolom.

Ipa: Franzinak jobbulást!Ezekszerint most ilyen időszak van. Niki jobban van bár érdekes hangokat ad ki. Orrát szívom de nem jön és nagy balhét is csinál miatta.Gyógyszert ő sem kap csak köptetőt meg occilot (nem tom, hogy írják)meg orrcseppet.

Vissza az elejére
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 22, 12:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Tegnap egy hosszú hozzászólásom elszállt. Mad
Nincs sok időm, mert Franzi beteg, elkapott valami vírust, folyamatosan szívjuk le az orrát, éjszaka is alig aludtunk. Reggel 38,1 volt a láza (már a 0,5-tel korrigált), el is mentünk az ügyeletre. Doki szerint 4-5 nap, folyadékpótlás, orrleszívás, gyógyszerrel nem tömné. Most csak 37,2 (adtam kúpot), szerintetek kell ilyenkor hűtőfürdő vagy ez belefér?

Trixi,
nem lenne egyszerűbb Ákost megetetni, mint a cumit kínálgatni neki? Vagy célszerűbb egyszerre enniük?

Szopi időtartama: piciknél 20 perc-fél óra, Franzinak fél óra-óra kellett, amikor még csak szopiztunk, már abból is ki kellett volna derülnie, hogy valami gond van a technikával. 3 hetes kora körül beszéltem szoptatási tanácsadókkal, az egyik azt mondta, hogy egy négykilós gyereknek 15 perc elég kell legyen, vegyem el tőle. Valahol azt olvastam, hogy az első 5 percben a szükséges mennyiség 80%-át kiszívják.
Én a helyedben mérném őket 5-10 perc után, aztán megpróbálnám éjszaka csak annyi ideig szopiztatni őket, amíg a szükséges mennyiséget, vagy annak nagy részét megitták. Vagy utána még sírnak a ciciért? Komfort szopit meg akkor hagynék nekik, ha én is fittebb vagyok, napközben. Ez csak egy ötlet. Nem akarok észt osztani, ugyanis én szoptatásból megbuktam. Sad
Fekve nem próbáltad őket szopiztatni? Persze úgy nem megy szimultán, de állítólag közben lehet aludni. Nálam csak a hónaljtartás jött be, de sokan esküsznek erre. Ennek viszont az a hátránya, hogy a gyerek is a nagyágyban marad.

Ancsi,
gyönyörűek a gyerekeid! Olyan bájos Nati és Zalcsi igazi kis pasi! Smile
Orsinak és Léninek sok puszi, ha meglátogatod őket.

Mostanra ennyit, nehogy megint elszálljon, ha tudok, még jövök.

Puszi Nektek!
IPA
trixi55

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 22, 11:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Ancsi!

Gyönyörűek a gyerekeid, Nati nagyon szép kislány és Zalcsi meg tényleg jó nagy már!

Sajnos a fél2 és fél 4 közötti időszakot folyamatosan a cumitömögetéssel töltöttem Sad , szóval nem lett volna elég fél 4 kor újra ezt csinálni...

Ma egyébként Dorka nagyon ügyi volt, fél 10től 3ig aludt! Persze Ákos fél egykor felébredt, 2ig próbáltam altatgatni cumival, majd 2kor megszopiztattam, aztán ugye 3kor kelt Dorka szopizni. Innen nem sokat aludtam, talán egy fél órát 7ig, akkor megint ettek, majd nem aludtak fél 10ig, akkor ettek és most szunyálnak. Szóval talán kicsi javulás az elmúlt hetekhez képest..., de a tegnaphoz képest nem sokkal jobb. Bár ha Ákos is bírna annyit aludni mint dorka egyben, az csodás lenne...

Egyébként szuper,h megindítottad a fórumot IPA, olyan családiasnak érzem, biztos, mert még kevesen vagyunk.

puszi Nektek!
Trixi
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Anikoh

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 21, 19:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Orsinak hatalmas gratula!!Még pocakban maradt volna mekkora lett volna Léni baba?Kívánok neki sok tejcsit és egészséget az egész családnak!
Ancsi: Nati tiszta te vagy! Zalcsi is nagyon megnőtt.Emlékszem mikor még karon ülő volt (tavaly nyár elején.)

Nikinek volt kis tejérzékenysége (rajtam keresztül)ezért vagyunk ovatosak. bár lehet nem is az volt.

Trixi: ez nem semmi ennyit kelni.Sajnos nem tudok semmi okossat mondani mert Niki kelt evett és aludt is.

Vissza az elejére

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 21, 17:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Itt van néhány kép a gyerekekről.

Zalcsi
Ő is

Nati
Nati kedvence

Majd hozok az otthonunkról is. Wink

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 21, 17:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lányok, miért is nem lehet a tejterméket 1 éves kor alatt? Nem csak akkor ha van a családben (apa-anya) tejallergiás? A tejpépben is van tej, csak tejpor formájában. Tejet én sem adtam 1,5 éves koráig. De joghurtot, krémtúrót, sajtot igen. Nálunk most is szívesen eszik Zalcsi olyan főzeléket, hogy krumpli+ cukkini+ zöldfűszeres krémsajt. Vagy trapista sajt. A cukkinit helyett szoktam brokkolival vagy céklával.
Szerintem a savanyított tejtermékek mehetnek 10 hónapos kortól. Glutén meg asszem 8 hónapos kortól. Csak azoknak kell ovatosabban akiknél esetleges hajlam lehet az allergiára.
Én azért ennyit nem bíbelődtem a hozzátáplálással, ha valami ízlett neki akkor evett egy adagot belőle. Nem volt baj. Szerintem túlzás a minden nap egy kiskanállal többet. Akkor Zalán még nem is tudom mit kostolgatna... Smile

Trixi, ez még így is elég fárasztó lehet. Mi lenne ha 4 körül is a cumit dugnád vissza, hogy kb:6-8 órás alvás legyen szopi nélkül? Ezek szerint ahogy írtad nem is voltak éhesek. Remélem anyukád mellett lesz egy kis időd pihenni.

Orsival beszéltem, jól vannak. Léni jött mint egy gyorsvonat... Very Happy Ha tudom hétfőn meglátogatom...

Anikó, jobbulást Nikinek.

IPA, kivinél az apró magok lehet gond, ha azt kiszeded akkor szerintem lehet. Meg a szőrök miatt többször meg kell mosni.
De én most nyáron az őszibarackot, sárgabarackot, szilvát, dinnyét simán merném adni.
trixi55

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 21, 12:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Na, volt egy kicsit könnyebb éjszakánk, leírom Nektek is, kíváncs vagyok a véleményetekre!

este 9-10ig szopiztak, fejenként 150 ml-t!, kb fél 11re elaludtak. Utána fél 2kor! sírogatott Ákos, felkeltem hozzá, de csak cumit tettem a szájába, kb 20x csináltam ezt, de mivel nem sírt erőteljesen, mindig csak nyüszögött és a cumival visszaaludt, nem keltettem fel Dorkát. Aztán az egyik hosszabb viszaalvása közben Dorka is nyüszögni kezdett, ő is kapott cumit, ő kb 2-4szeri cumivisszatevésre ő is bealudt. közben 10 perceket én is tudtam szunyókálni. Aztán fél 4 kor úgy döntöttem, h most már szopizzanak. De erre meg alig akartak, Ákos totál bealudt, valamit biztos evett, de nem mértem. Dorka is szopizott valamennyit, de csak immel-ámmal, ő nehezebben aludt vissza, de elaludt 5 körül. Aztán fél 7körül újra keltek, gondoltam most már tuti éhesek, egyenek: hasonlóan alig ettek, mint előzőleg, illetve azt csinálták mindketten, h látszott, h szopiznának, keresik a cicit, de mikor ráharapnának, akkor sírnak, ellökik a kezükkel, és hátrálnak a fejükkel. Szerintetek ez MIÉRT van??????????????? Fáj közben a hasuk? próbáltam büfiztetni közben őket, nem sokkal lett jobb tőle. Mindenesetre 1/4 9 körül a férjem kivitte őket a szobából, Dorka elaludt, Áki nagyon lassan csak, de én 3/4 10ig tudtam így aludni!
szóval pozitívnak értékelem az éjszakát, főleg, h fél 11-től fél 2ig aludtak és h utána nem üvöltöttek( főleg Ákos), hanem cumival vissza-visszaaludtak.
Mit gondoltok? és mitől lehet ez az ellenkezés a cicivel?
ha itt lesz anyukám, akkor abban a két órában, amíg a cumit pakoltam vissza a szájukba, talán tudnék aludni...

nektek menyi ideig ettek az elején? mert ők kb 1 órát szopiznak, persze csak az elején intenzíven, de utána is ennének még, vagy legalábbis letenni nem lehet őket.

IPA!
nagyon jól csinálod a takarással, jó, hogy el tudtad fogadni! Kb 6-7 éves korig teljesen kifejlődik a látásképesség, az a kérdés csak, h közben meg kell-e operálni, akkor persze változik a sratégia!
Bár már a hozzátápival lennénk elfoglalva mi is, nem az egy órás nyámmorgással meg hogy 1-1,5 óránál többet aludjanak egyszerre...
Képzeljétek, itt a tejbegríz a divat hozzátápinál,persze nem tehéntejes, hanem por és vizet kell adni hozzá..
tegnap komolyan gondolkodtam, h beszerzek tápszert estére, de a mostani éjszaka felbátorított, h kitartsak. olyan faramucinak tartom, h bőven van tejem és mégis tápit adjak....de ha nem javul a helyzet, akkor lehet, h rákényszerülök...
ja, a lakás 70 nm, így nem kicsi, csak úgy h egy háló van, meg egy nappali, amit csak tolóajtóval lehet leválasztani és nem lehet jól besötétíteni, itt pedig igazán sötét csak kb éjfél és két óra között van, de 3-4 felé majdnem nappali fény van, ha meg süt a nap, akkor totál fény-szóval nem épp ideális az éjszakai rutin kialakítására...

Ancsi, jöhetnek a képek a házról!

Anikoh, szuper, h tettél fel linket a hozzátápiról, remélem mi is hamar kezdhetjük!

Orsinak nagyon gratulálok, hatalmas Lénárd a 35. héthez képest, mi lett volna ha bent marad a 40-ik?

puszi Nektek, drukkoljatok, h folytatódjon a jó tendenciánk!

Trixi
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 21, 08:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

SMS Orsitól: "Megszületett Lénárd, 3 kg, 52 cm, 9-10 Apgarral."

IPA
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 20, 22:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Anikó,
az a legrosszabb, hogy ahány könyvet olvas az ember, ahány szakemberrel beszél, mindenki mást mond az egyes ételek bevezetéséről. Pl. a Csecsemők szakácskönyve c. könyvben a túrót ajánlja uzsonnára a gyümölcsök mellé, jóval 1 éves kor alatt. A reszelt sajtot is javasolja főzelék feltéteként. Confused
A védőnőm által adott, Kismama újságból fénymásolt táblázat a kiwit 18 hónapos kortól ajánlja. Van egy angol szerző által írt könyv: Hogyan erősítsük a gyerek immunrendszerét, abban már 6 hó utánra írja a kiwit, jótékony immunerősítő hatása miatt. A krumplit meg csak 9 hó után, mert allergizálhat. Confused
És még sorolhatnám...

Jó, hogy Niki ilyen jó evő! Látszik is rajta. Smile

Üdv
IPA
Anikoh

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 20, 19:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ipa: Köszönöm Niki nevében!
Nem mindenkinek válik be a Jó éjszakát tápi, de van akinek nagyon bevált.
Én is a husit jégkockatartóba teszem. Ha főzök levest abba főzöm bele a husit turmixolom. Én a levesbe csak pici sót teszek semmi mást. Sót semmi másba nem teszek. Ma beszéltem a dokival és azt ajánlotta 1 éves korig se tejtermék még túró, joghurt sem. Lisztes termék sem. Így a tésztát is hanyagolom. Jövő héten akartam kipróbálni.Huslevesbe szoktam a zöldséget belefőzni és turmixolom neki. Én is 2 napra főzök.

Ancsi: Niki is szereti a céklát! Bár neki mindegy csak kaja legyen.

Vissza az elejére
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 20, 14:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Anikó,

Nikinek jobbulást!

IPA
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 20, 14:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Megint megkóstoltuk a krumplit, hát ha 1-2 kanál lecsúszott, akkor sokat mondok. Holnap lehet, hogy almával együtt próbálom.
Most feljöttünk, megmelegítettem a tejet a hűtőből, elszaladtam a mellékesbe, azidő alatt a babatornázó alatt elaludt. Smile Várom, hogy felébredjen.
Köszi a kaja tippeket!
Ancsi Te mikor kezdted a hozzátáplálást?

Én Kismedve iránymutatása alapján csinálom, szimpatikus volt, ahogy ő megindokolta, hogy szerinte miért lehet már 4 hónapos korban elkezdeni. Téli baba Franzi, ki kell használni, hogy itt a barack, van új krumpli, stb. Nem stresszelem magam, hogy nem megy gyorsan, a lényeg, hogy begyakoroljuk a kanállal evést, mire igazán éhes lesz. Annak örülnék, ha 6 hónapos korára sikerülne egy szopi kiváltani szilárd kajával.

A jégkockás módszer nagyon jó, mi is úgy tettük el a meggyet és a cseresznyét Franzinak. 2 hónap és ő is kaphat pipihusit. Smile

Ancsi,
biovegetával mikor kezdtél el főzni? Én most mindent natúrban adok.

Anikó, Te hogy csinálod?

Cukor, só mikortól mehet? Kicsit túlzásnak tartom, hogy 2 éves korig ne cukrozzunk semmit. Ugyanígy adnék neki előbb is kolbászt, sonkát.

Trixi,
még valami eszembe jutott az éjszakai átalváshoz. Nem tudom, hogy a Te lurkóidnál hogy van, de Franzinak már az elejétől kezdve megvolt egy hosszabb alvási periódusa. Tudom, hogy az igény szerinti szoptatás a trend mostanában, én ezt úgy módosítottam, hogy Franzi igény szerint kapott kaját, ha 3 órán belül felébredt, de 2 órát megpróbáltam kihúzni, mert az sem jó, ha a félig emésztett kajára jön a friss a gyomorba, az hasfájást okozhat. Ha napközben 3 órát túl aludt az elején akkor bizony felébresztettem és etettem, hogy a hosszabb alvási periódus éjszaka legyen. Védőnővel beszéltem meg ezeket, ő tanácsolta, hogy így csináljam, ezzel támogatva azt, hogy tanulja meg, hogy az éjszaka való az alvásra.
Egy könyvben azt is olvastam, hogy 4 hónapos kor körül már azt is meg lehet próbálni, hogy éjszaka, ha felébred a gyerek, csak vízzel kínáljuk meg, mert akkor rájön, hogy ezért bizony nem érdemes felkelni. Smile Nekem erre nem volt szükségem, mert 4 hónaposan már régen aludt éjjel Franzi.
Esti betápszerezés: ha van elég tejed, azt adj nekik, de az tényleg gyorsabban emésztődik, mint a tápszer. 6 hónapos kortól van a Milupának a Jó éjszakát tápija, ha Franzi továbbra is elkezd 6 előtt kukorékolni, akkor 1 hónap múlva ki akarom próbálni. Mostanában mindenképpen adok valamennyi tápszert este, mert nem tudom, mennyi tejet melegítsek és sajnálom a tejet kiönteni. Inkább lefagyasztok valamennyit, meg rendszerint éppen hogy nem elég a tej, tehát minimális tápszermennyiség úgyis kellene.

Üdv
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 20, 13:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Anikó, a régi ház anyukámé+a párjáé. Szívesen laktunk itt, de szerettünk volna egy sajátot. Most megvalósult.

IPA, nekem Nati gyümölcsös volt és tejpépes, na Zalán ezt a kettőt utálta. Ő a főzelékeket szereti.
Mi a krumpli+ valami+ anyatejjel kezdtük. A valami az répa, sütőtök, cékla, gesztenye volt. Nagyon bejött neki. Aztán jött a husi is bele. Én egy jó nagy csirkemellet felkockáztam, megfőztem bio vegetával, összeturmixoltam, jégkockatartóba beleadagoltam és lefagyasztottam. Mikor kellett csak kivettem egy kockát és a kész hamikába kevertem. Vagyis én mindíg 2 adagot főztem ( így két kocka husit vettem ki) És a másik adagot eltettem másnapra a hűtőbe. Megtartottam bébiételes üveget és abban.
Anikoh

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 20, 11:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ipa: én csak 5,5 hónaposan kezdtem a hozzátápit. 4,5 nél 2* adatm neki almalevet(szűrt)meg 1* almát. Banánt lehet igazad van és csak 6 után adtam de van aki már előbb adott.
Krumplihoz tettem anyatejet de nem izlett neki. viszont a krumpli-alma nagy sláger volt.Később husival főleg. Krumpli- répa is sikeres volt, meg a sütőtök. Bár Niki mindent megeszik és meg is evett kivétel a krumpli-anyatej. Mostmár a sima főt krumplit is eszi villával összetörve.Vannak babareceptes oldalak a neten.
Pl:
http://abbcenter.com/index.php.....;m=6-8%20hónap#

ttp://www.babaszoba.hu/services/recipe/list?order=d;cat=4;page=7

http://www.idealmarketing.hu/fozelekek_menuk.htm

Ancsi: igen, kérünk szépen képeket a házról és a gyerekekről is!
Hogyhogy építkeztetek? Mi lett a régi házzal?

Trixi: kitartás!Büszke lehetsz magadra, hogy ikrekkel ilyen jól boldogúlsz, én nem biztos, hogy bírnám.

Niki mára benáthásodott. Köhög, prüszkől. Voltunk dokinál nem vészes de figyelni kell nem lázasodik-e be.Étvágya az szerencsére megmaradt, meg a kedve is jó!

Vissza az elejére
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 19, 21:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Anikó,
köszi a gratulációt! Olyan furcsa, hogy már 5 hónapos, úgy repülnek a hetek! De Nektek már csak 100 nap és szülinap! Cool
Azért nem keltem fel hajnalban Franzihoz, mert csak "dumált". Van egy zenélő forgója, két-két kisfiú és kislány figurával. Imádja őket, bár most az a legújabb szórakozása, hogy "veri" mindkettőt. És eszi a lábukat. Smile Szerintem velük beszélget. A sírására nem tudok nem reagálni, lehet, hogy elkapatom, de nem bírom hallani, ha sír. Te hogy vagy ezzel?

Gyümi: almát adok neki közel 1 hónapja. Eleinte nem ízlett, most már szereti. Egyszerre megeszik 1/4-1/2-3/4 almát, mikor milyen kedve van. Meggyet tán kétszer próbáltam, az nem kellett neki. Leturmixoltuk, lefagyasztottuk, jó lesz majd télen. Lassan érik a következő. Barackot múlt hétvégén adtam neki, az kezdettől fogva nagyon ízlett neki. Smile Már almával is mixeltem, én is megkóstoltam, nagyon finom. Smile Banánt még nem merek adni, azt csak később ajánlják. Te mikortól adod Nikinek?

Ma megkóstoltuk a krumplit, annak sem volt osztatlan sikere. Te miket adsz már Nikinek és hogyan csinálod?

Ancsi,
Tőled is várom a kaja tippeket!

Hasfájás: hű, mázlista vagyok, mert megúsztuk! Azt mondják, hogy inkább a fiúkra jellemző, de a barátnőm a kislányával is több, mint fél évig szenvedett. Igyekszem odafigyelni, hogy mit eszek, hüvelyeset, káposztát nem, de egyébként nemigen vonok meg magamtól semmit.

Házikó nagyon érdekel, tegyél fel képet. Ha meglesz a konyha, arról is rakj fel képeket! Meg a gyerkőcökről is! Smile

Trixi,
nagyon-nagyon jól csinálod! Hallgass az ösztöneidre, az a legjobb! Minden gyerek más és más, hát még az ikrek!
Az én keresztlurkóim még 1 évesen is nagyon sűrűn ettek, mert picik voltak (most 5,5 évesen is 12-14 kiló körül mozognak). Egyszer vigyáztam rájuk pár hónaposan pár órát, nekem az volt a legrosszabb, hogy ők egyszerre akartak minden csinálni, szimultán etetni őket nem volt könnyű. Persze ők tápit kaptak, illetve az elején a gyűjtőből tejet.
De a mostani szenvedésnek meglesz az előnye később, mert nagyon jól ellesznek egymással, egy egykével később is sokkal többet kell foglalkozni. Bíztasson ez a tény is!

Franzi szemének betegségét elfogadtam és igyekszem a legjobbat kihozni belőle. Szerencsére nem tiltakozik, ha leragasztom a jó szemét (kétnaponta 2x fél órát kell takargatni, Pesten is azt mondták, hogy ez OK), ugyanúgy nézi a játékokat, könyveket, mint két szemmel. És tényleg jópofák a tapaszok. Mondom is mindig neki, hogy milyen csinos. Mivel ez hosszú távú dolog (8-10 évre számíthatunk, ugye?), igyekszünk majd úgy kezelni, hogy természetes legyen. Pl. kedden voltunk védőnőnél, oda is tapasszal vittem Franzit, mert éppen azidőre esett a takargatás. Remélem, ha bölcsibe, oviba kerül, ott is rendesen csinálják a gondozónők. Talán jó, hogy ilyen korán kezdjük, Franzi is megszokja. És talán nem fogják csúfolni érte, vagy ha igen, akkor neki meglesz rá a válasza!

Mekkora lakásban laktok?

Mi Anyuval lakunk együtt, megvan az előnye és a hátránya is. 4 éve már majdnem vettünk egy telket, hogy építkezünk, de akkor halt meg Apu és rá egy hónapra veszítettük el a beteg babát. Crying or Very sad Lemondtunk erről...

IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 19, 19:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Trixi, egy ikerház felébe szálltunk be. Smile Remélem szuper lesz, a suli 200m, óvoda is van nagyon közel.
Nekem az ikres barátnőm ( akinek az első csemete után jöttek az ikrek) a szopi mellett felváltva tápit is adott és elég hamar átaludták az éjszakákat. De így is szoptatta őket közel 10 hónapig. Szerintem nem volt gond, hogy nem csak szoptatta őket mert tényleg nagyon melós két kicsivel. És neki az anyukája szinte éjjel-nappal velük volt. Az első gyereket pedig 6 hónapig csak szoptatta. Szóval ez csak egy ötlet, esetleg. Mérlegelj...

Anikó, Új házikónk lesz!
Akkor most itt a megérdemelt szünidő!! Very Happy

Ha kíváncsiak vagytok akkor majd teszek fel képeket a házikóról.
trixi55

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 19, 18:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lányok!
köszi a biztatást, rám fér... Confused
jövő héten jön anyukám, ő is fog kicsit segíteni, a férjem megy vissza dolgozni.
igazából a legjobban egy 3 órás egyben alvásra vágyom, egyelőre semmi többre...akkor kicsit könnyebb lenne!
nem részletezem, h mennyire vagyok ki és milyen ikrekkel, van egy ikres fórum, oda írogatok ha tudok, próbálnak segíteni ott is a már tapasztalt ikres anyukák. A lényeg, mi még fényévekre vagyunk az éjszaka átalvásától

IPA!
megkaptam az emaileket, csak még nem volt erőm válaszolni, de a lényeg, hogy fontos, hogy rendesen csináljátok a szemtornáztatást, mert az a lényeg, h a beteg szemecskéje kényszerítve legyen a használatra, mert akkor az ehhez tartozó agyi kéregterületek idegsejtjei megfelelő ingert kapnak és kifejlődnek. minél jobban, annál nagyobb százalékban fog vele látni Franzika! (nekem nem takargatták rendesen-nem anyukám volt a hibás, hanem az akkori gyerekszemészünk) ezért lett csak 50%. de azért nagyon biztató szerintem, h ezzel a látással tudok mikroszkóppal operálni(ami azért nehéz dolog), szóval énúgy érzem, h még egy kihívással járó munkát is el tudok látni, szóval nemhogy a hétköznapi életben nem zavar, de még pluszt is tudok teljeíteni így. szóval fel a fejjel, jó lesz ez!

Ancsi!
irigyellek a házért, mi még csak tervezünk venni egyet, de nagyon jó lenne, mert nagyon pici ez a lakás a két törppel!

Orsinak megy a drukk ezerrel!

puszi Nektek!
Trixi
Anikoh

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 19, 17:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Orsi: mennek a drukkok!Szegénykém jól emlékszem Milcsi is 34-35 között született?

Ancsi: vége szerencsére ennek az évnek. Már csak 1 van hátra.(persze ha minden jól megy)+ szakdolgozat,államvizsga, nyelvvizsga....
Most új házat építetek vagy a régit újítjátok, bővítitek?

Vissza az elejére
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 19, 16:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Ide is bemásolom, hátha ezt előbb olvassátok:
Az imént beszéltem Orsival - a szülőszobán van! Szivárog a magzatvíz, visszatartáson van. Szombatig kell kihúznia, akkor tölti be a 35. hetet. Orsi szerint sikerülni fog, mert nincsenek méhösszehúzódásai. Szerinte Léni baba akkora lehet, mint Milcsi, amikor megszületett, 2,5 kiló körül.
Nagyon szorítsatok, hogy minden rendben legyen!

Üdv
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 19, 16:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

IPA, nem is tudom pontosan miért a 12. hét. De asszem azért mert addig volt talán a pocakfájás... Utána pedig már csk mosolygás volt, nyügi nem. Very Happy
Gyerkőcök jól vannak. Nati elballagott az oviból és készül az iskolára. Zalán pedig már egy nagy csibész. Én ezt a 2 éves kort imádom a legjobban. Olyan aranyos dolgai vannak nap mint nap. Persze kezdeget beszélni, egyre többet. Sokat lehet vele nevetni.
Házikó, szépen halad lassan kész. Legalább is belül már készen van, hétvégén kezdjük a konyhám összerakni. Nagyon szép kis lakás lett. Akik ott dolgoznak fiúk azt mondták, hogy eddig ez a legszebb lakás amit eddig csináltak. Ez persze nagyon jól esett. És szerintem is nagyon klassz lett. Wink
Veletek mizujs? Olvastam Franzi szemecskéjét. Biztos minden a lehetőségekhez képest a legjobban fog alakulni, mert ilyen lekiismeretes szülei vannak! Szépen fog fejlődni a beteg szemecske is. Nagyon szorítok hozzá.
Ugye, milyen hamar eljött a hozzátápi ideje? Nem is kell annyit görcsölni, megy minden a maga útján. Az biztos könnyebbség lesz hogy már nem kell fejni.

Anikó, de megnőtt már Niki is! Hamar szalad az idő, ugye? Mi újság a suliban? Vége?
Anikoh

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 19, 09:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ipa: hogy álltok a gyümivel?Barackot szeret? Niki nagyon meg a meggyet is. Mind a 2-öt banánnal keverem kicsit sűrít és édesítii.Niki bukós és ezen segít a sűrű kajcsi.

Vissza az elejére
Anikoh

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 19, 09:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Itt vagyok én is!

Jó ötlet volt ez a topik! Nekem is nehéz a másikba írni mert nem akarom fájdítani a szivüket a többieknek segíteni én sem sokat tudok mert rég volt a kivizsgálás és ugye én csak 1,5 iwiget kaptam.Persze amiben tudok segítek.

Niki is korán átaludta az éjszakát. Kb.6-8 hetesen kezdte. Nekem is nehéz volt az eleje fájt mindenem és még erre jött a becsípődés. Nem tudtam élvezni a dolgokat holott Niki ügyes volt mindenben.

Ipa: gratula Franzi 5 hónapjához!Az jó ha visszaalszik éjszaka. Meg kell próbálni nem felkelni hozzá ne érezze, hogy értelme van felkelni. Persze van, hogy nagyon sír az más. Van mikor én is hallom, hogy Niki beszélget éjszaka gondolom a macijával.

Vissza az elejére
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 19, 09:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Örülök, hogy itt vagytok!

Trixi,
én nem a 12. hetet éreztem vízválasztónak, hanem a 9-et, amikor Franzi először átaludta az éjszakát. Ebben nagyon ügyes volt a kortársaihoz képest, mert az alvás képességét úgy felfejlesztette, hogy 8-9 körül este elaludt és reggel 7-8 között ébredt. Most néha vannak hajnali kukorékolások, de tegnap kipróbáltam, hogy nem keltem fel hozzá, hanem vártam egy kicsit, hát visszaaludt a lelkem!
Szerintem Dorka és Ákos is hamarosan produkálni fogja a hosszabb alvásokat, hiszen gyönyörűen fejlődik a súlyuk.
Irigykedek is Rátok, mert én annyira béna voltam, hogy ezt az egyet sem bírtam megtanítani rendesen szopizni.
Amikor Ancsi azt mondta pár hónapja, hogy kitartás, hamarosan jön a hozzátáplálás, addig bírjam ki a fejést, arra gondoltam, hogy micsoda távoli és elérhetetlen célokat tűz ki elém! Szerencsére sikerült, még 1 hónap és Franzi féléves lesz, akkor bezárom a tejüzemet. Smile Persze annyit csócsálhatja a cicimet, amennyit akarja, de a napi ötszöri fejéssel leállok.

Ancsi,
miért mondod a 12. hetet? Nálatok mi történt akkor?
Mesélj Natiról és Zalcsiról, mi újság Veletek? Építkezés hogy halad?

Kati,
mi azért vetéltünk annyiszor, mert a szervezetünk kilökte a babáinkat, nálunk az volt a gond, hogy az immunrendszerünk a férjemmel nagyon hasonlít és nem ismertem fel a magzatot idegenként. Nem kezdett el a szervezetem antitesteket termelni, illetve nem megfelelő arányban, így nem volt mi megvédje a kilökődéstől. Meg kellett tanítani az immunrendszeremet, hogy tolerálja a magzatot és ne lökje ki. Szerencsére sikerült és 4 vetélés után ma egy gyönyörű kislány boldog mamája vagyok. Ha van még kérdésed szívesen válaszolok.

Mesó,
nekem nagyon sokat segített az a topic, igyekszem én is visszaadni, amit kaptam. Ha tudok a témához szólni, természetesen jelentkezem!

Üdv
IPA
mesó

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 19, 08:50    Hozzászólás témája: e Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!!!

Régen irtam már a többszöri vetélősbe is!!!Örülök, hogy megnyitottátok ezt a topikot.Olyan jó látni, hogy van már akiknek sikerült!!!!Azért számitunk még a többszöribe Rátok!!!!!!!!ugye ott is irtok még nekünk????
Manci01

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 18, 21:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Megláttam ezt a topikot, és érdeklődően olvasgattam, én a 2006-os régi nyári babáktól és a clostisoktól jövök.
Érdeklődnék miért is immunbabák?
Ez arra utal, hogy felkellett erősiteni az anyuka immunrendszerét gyermekvállalás előtt mert ezért nem jött össze a baba?
Érdekelne ha igy van, hogy ez nálatok miben nyilvánult meg?

Köszönöm, Kati
Vissza az elejére

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 18, 20:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Igazából, IPA rád vagy Orsira gondoltam a topic nyitásban. Wink
Tényleg amint már mondtam, hogy a másik helyen már nem igazán tudtam volna hozzászolni a dolgokhoz, mert már több mint két éve voltam ebben a helyzetben. A Kórház is elköltözött több helyre így arról sem tudnék semmit mondani.
Persze én is szorítok minden kismamának és azoknak akik még csak a kivizsgálásban vannak jelen, hogy mihamarabb boldog kismamák legyenek majd édesanyák.

Trixi, a mélypontot megértem. A 12. hétig tényleg nem könnyű az élet ilyen csöppökkel, főleg kettővel. De utána már napról-napra könnyebb lesz. Wink
trixi55

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 18, 16:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

IPA!
Szuper Vagy, h el is indítottad a topikot!
Igérem, h jönni fogunk rendszeresen, de mi most igen-igen a mélyponton vagyunk szopi-alvás-sírás ügyben, szóval most örömködni nem tudnék. Persze azon túl, hogy egyébként fantasztikus, h a sok csalódás, szenvedés, reménykedés után két kis immunmanóval büszkélkedhetünk!

kísérje sok öröm és igazi segítségnyújtás egymásnak az ügyes-bajos problémáinkban ezt a topikot! Very Happy
IPA

HozzászólásElküldve: 2008, Jún. 18, 15:05    Hozzászólás témája: Immunbabák Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Ancsi vetette fel az ötletet, de mivel nem hozott létre új topicot, gondoltam, elindítom én.
Többszöri spontán vetélés után babákért küzdöttünk és meglett az eredménye. Immunkezelés segítségével sikerült világra hoznunk régen várt gyermekünket, gyermekeinket, mert bizony ikres mama is van köztünk, sőt olyan is, aki már a 2. immunbabáját várja. Very Happy
Mivel a jelenleg kivizsgálás-próbálkozás alatt álló sorstársakat nem akarjuk fárasztani azzal, hogy csak örülünk a babáinknak és számunkra most az FcR-blokkoló értékek helyett fontosabb az, hogy hányszor és mit eszik a gyerekünk, hányszor kakil, miben produkálja magát, stb., stb., ezért indítjuk az új topicot.
Szóval beszélgetésre hívok minden anyukát, akinek immunbabája született, akár trombocita-kezeléssel, akár IVIG-gel, akár ismerjük már egymást a "vetélős" topicról, akár most csatlakozik hozzánk.
Biztos vagyok benne, hogy nemcsak a múltunk közös, hanem az is, hogy igazán különleges emberpalántáknak sikerült életet adnunk és erről van mit megosztanunk egymással.

Üdv
IPA
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Gyerekekről - babavárók, kismamák, szülők Időzóna: (GMT +2 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 12, 13, 14
14 / 14 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.