| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
|
|
padlizsan
|
Elküldve: 2007, Jan. 24, 11:45 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
korina001
Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16 Hozzászólások: 4547 Tartózkodási hely: bp
|
Elküldve: 2007, Jan. 24, 11:28 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok.....
nayon szupikat irtok köszike!!
Ako már adott a gyerekének Oscillocccinum-ot az egész fiolányit feloldotta vagy kissebb menyiséget..mert ez jó immunerősitőnek is ugy tudom nátha megelőzésére..legalább is nekem azt mondták...
köszike _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
padlizsan
|
Elküldve: 2007, Jan. 16, 20:40 Hozzászólás témája:
|
|
|
Orsi
És a mostani környéketeken is van ilyen doki, vagy megtartjátok a régit?
Én nem voltam hozzászokva ahhoz, hogy egy dokit hívogatni kell. Én nem szeretek dokikat hívni, mert tudom, hogy sose érnek rá, félek, hogy zavarom. Ez a doki meg kifejezetten kéri, hogy hívjam, lecsesz, hogy karácsonykor miért nem hívtam, ha baj volt... stb.
Nálunk most az alkati szerrel próbálkozik a doki, hátha megjavul Hanna bőre (kicsit atópiás), és Soma alvása, meg úgy általában, hátha erősebb lesz a védekezőképességük. Nagyon érdekes dolog egyébként ez a homeopátia. Még csak most rázódom bele igazán. Az alkati szert 6 hetente kell beadni, 3 napon át egy golyó C200-ast. Aztánfigyelni, hogy mi változik. Az első alkalommal mondta a doki, hogy pl. visszajöhet Soma kiskori szorulása (8-10 naponta kakilt). És tényleg, a napi 2-3 kaki helyett napokig 1 volt, sőt, volt olyan, hogy 1 se... És még egy csomó minden bejött, amit mondott... _________________ Padlizsán
Fotóalbum: http://babanet.hu/album/main.p.....amp;page=3
http://babanet.hu/album/main.php?album=10720
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
VKOrsi
Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 23:14 Hozzászólások: 7196 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007, Jan. 16, 19:10 Hozzászólás témája:
|
|
|
Padlizsán
ezt akartam én is írni.
Mi is csak telefonon egyeztetünk, ha nem komoly a gond, így semmibe sem kerül.
Nálunk fel lett véve az alapdiagnózis - alkat meghatározás, és onnantól ennek függvényében dönt + tünetek. _________________ VKOrsi
[^] [^] [^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
padlizsan
|
Elküldve: 2007, Jan. 16, 19:05 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
padlizsan
|
Elküldve: 2007, Jan. 16, 19:03 Hozzászólás témája:
|
|
|
Én már egy ideje csak homeos dokihoz hordom a manókat.
A mostani nátha alatt kb. 5 féle szert adott a doki, attól függően, hogy milyen színű, állagú az orrfolyás, mikor folyik, milyen a kedve a gyereknek stb. Jó fej, mert telefonon kell hívni, ha bármi változás van a takony jellegében stb., nem kell minden nap menni hozzá.
Szóval csak azt akartam ezzel, hogy nem jó saját szakállra adni bogyókat, mert azért mindent nem írnak le a könyvekben sem (direkt). _________________ Padlizsán
Fotóalbum: http://babanet.hu/album/main.p.....amp;page=3
http://babanet.hu/album/main.php?album=10720
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Zsuzskanéni
|
Elküldve: 2007, Jan. 16, 14:34 Hozzászólás témája:
|
|
|
szerintem sem pótolja az orvost, de lassan majdnem minden városban van olyan doki, aki homeopátiában is otthon van, csak győzze az ember megfizetni....  _________________
[^]
www.kep.tar.hu/szzsuzska
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
VKOrsi
Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 23:14 Hozzászólások: 7196 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007, Jan. 16, 14:24 Hozzászólás témája:
|
|
|
Én azt mondom, hogy mindennel orvoshoz jobb menni.
mert egy náthánál pl. nem mind1, hogy milyen az orrfolyás, mikor rosszabb... stb.
lehet az alacsony potenciájú szereket használni, de jobb és gyorsab hatást ér el egy célzott szer. _________________ VKOrsi
[^] [^] [^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
anicsn
|
Elküldve: 2007, Jan. 16, 14:15 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Nekem is megvan az említett könyv, én 360Ftért vettem szintén patikában.
Gondolom a homepata orvost csak komolyabb betegségek esetén érdemes meglátogatni. Vagy egyszerű nátha esetén is?
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mamagi
|
Elküldve: 2007, Jan. 16, 13:48 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
korina001!
Én csak homeopátiás szereket használok a kicsimnél, mitöbb, mi is csak azt szedünk. Ahhoz már nagyon le kell szakadnia az égnek, hogy mást is bevegyünk.
Én most éppen háromféle homeobogyót szedek, a férjem ötöt, a gyerek fixen kettőt és a náthájára még egy másikat adok neki.
Kiskorától adtuk neki a Chamomilla Vulgaris-t (kamilla) fogzási fájdalmakra, de jó hasfájásra is, és nyugtat, jól altat.
A másik bevált szer nálunk a Sambucus Nigra (fekete bodza) taknyolásra, szörcsögésre.
Immunerősítőnek felírt neki a homeo-dokinéni Vincetoriumot, és az óvodai beszoktatás idejére Mercuriust.
A náthára szedett még Oscillocccinum-ot, ez egy komplett homeopátiás készítmény.
De a legfontosabb: Nem szabad a saját szakállunkra dolgozni, muszáj elmenni a homeodokihoz, mert a homeopátiás szerek alkati szerek.
Ez kb. annyit jelent, hogy egyforma betegség és tünetek esetén sem biztos, hogy ugyanazt írják fel, egy kreolbőrű, temperamentumos, nevetős embernek, mint egy fehérbőrű, mogorva, befelé fordulónak.
A homeopata orvos kb. egy órán át kérdezget, sokszor egészen csacskának tűnő dolgokat : Hideg vagy meleg vízben fürdik-e szívesebben? Jobban szereti-e az állatokat, mint az embereket?
Teszi mindezt azért, hogy pontosan feltérképezze a személyiséget, ahhoz, hogy megtalálja a megfelelő szert, a szükséges dózist.
Mielőtt belekezdenétek érdemes elolvasni, hogyan is kell ezeket alkalmazni (nem szabad fém kanállal kavargatni, ne legyen rádiótelefon mellett, lehetőleg ne kézzel érj hozzá, hanem műanyagkanálba pötyögtesd bele, a kúra alatt tilos a mentol (fogkrém!!), a kávé, bevétele után kb csak húsz percell szabad enni-inni, étkezés után is el kell telnie egy kis időnek stb)
Szóval elég komplex játék, de megéri
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
korina001
Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16 Hozzászólások: 4547 Tartózkodási hely: bp
|
Elküldve: 2007, Jan. 16, 13:22 Hozzászólás témája:
|
|
|
Beszarás hogy igy birnak az árakkal variálni... _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
abarbi

|
Elküldve: 2007, Jan. 16, 10:22 Hozzászólás témája:
|
|
|
Zsuzskanéni, én is nagyon csodálkoztam rajta. Az elején észre sem vettem a könyvre nyomtatott árat. _________________ [^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Zsuzskanéni
|
Elküldve: 2007, Jan. 16, 10:15 Hozzászólás témája:
|
|
|
Hát akkor én egy kicsit drágáért vettem. Pedig a hátoldalán ez az ár szerepel a borítón. Mindegy. a lényeg, hogy megvettem.  _________________
[^]
www.kep.tar.hu/szzsuzska
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
abarbi

|
Elküldve: 2007, Jan. 16, 10:04 Hozzászólás témája:
|
|
|
Zsuzskanéni, pontosan leírtad
Írók: Dr. Buki Mária, Dr. Dérer Cecília, Havasi Lászlóné, Dr. Németh Zsuzsanna, Dr. Zarándi Ildikó
Kiadó: Spring Med _________________ [^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Zsuzskanéni
|
Elküldve: 2007, Jan. 16, 10:01 Hozzászólás témája:
|
|
|
Abarbi, lila színű a borítója??? Az enyém igen, és van rajta 4 db kép. Kb. 200oldalas lehet.... _________________
[^]
www.kep.tar.hu/szzsuzska
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
abarbi

|
Elküldve: 2007, Jan. 16, 10:00 Hozzászólás témája:
|
|
|
Korina, neked is köszönöm és remélem mihamarabb beköltözik a baba a pocakomba  _________________ [^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
abarbi

|
Elküldve: 2007, Jan. 16, 10:00 Hozzászólás témája:
|
|
|
Zsuzskanéni, köszönöm!
Nekem is annyi van a könyvemre nyomtatva, de a Széna téri patikában kb. 400 ft-ért adták! Úgy látszik a patikában olcsóbban adják, mint a könyvesboltokban  _________________ [^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Zsuzskanéni
|
Elküldve: 2007, Jan. 16, 09:59 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
korina001
|
Elküldve: 2007, Jan. 16, 09:54 Hozzászólás témája:
|
|
|
Zsuzska ez rmek ötlelt..csütörtökön rá is kérdezek....
Barbi!
Én is mielöbbi problémamentes babásodást kivánok neked.....
várom az infóka lelkesen..
zsuzska
mi a könyved cime??? _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Zsuzskanéni
|
Elküldve: 2007, Jan. 16, 09:50 Hozzászólás témája:
|
|
|
Abarbi, kívánok mihamarabbi babásodást!
Nekem ugyanez a könyv van meg, csak most 1280 ba került, de ebben gyerek, felnőtt, várandós és évszakonként is le van írva, hogy mire mit lehet használni.
Az Alexandra könyvesben lehet is kapni. Van egy másik ilyen könyv, az is ennek a cégnek a termékeit írja le, de az 2500 körül van. gondolom, az egy kicsit komolyabban körülírja a dolgokat.
Érdemes a védőnőknél is érdeklődni a homeos dokik végett.  _________________
[^]
www.kep.tar.hu/szzsuzska
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
abarbi

|
Elküldve: 2007, Jan. 16, 09:33 Hozzászólás témája:
|
|
|
Kb. 5 évvel ezelőtt már jártam egy homeopátiás dokinál, ő kb. 5000 ft-ért vizsgált. Remélem délután már többet tudok az árakról. Decemberben vizsgáltak be újból allergiailag. Iskolás koromból fű-fa-virág, szóval minden ami zöld allerigám volt, most viszont már a macskaszőrre, tollra, penészre,porra, stb...-re is allergiás vagyok
A baba egyenlőre spontán babának indul. Viszont magas prolaktin szinttel kezelnek már 3 éve gyógyszeresen...nem egyszerű  _________________ [^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
korina001
|
Elküldve: 2007, Jan. 16, 09:26 Hozzászólás témája:
|
|
|
Hát ennyinél horror..ennyiért én is felmérlek!!
és spontán lesz baba vagy orvosi beavatkozással??
mindenre alergiás vagy??? Szegénykém!!!! _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
abarbi

|
Elküldve: 2007, Jan. 16, 09:19 Hozzászólás témája:
|
|
|
Az előbb rosszul írtam, nem Hídvégi hanem Hadnagy volt akinél horribilis árakat láttam  _________________ [^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
abarbi

|
Elküldve: 2007, Jan. 16, 09:17 Hozzászólás témája:
|
|
|
Nekünk sajnos még nincs baba
Én azért kezdem el utána járni a homeopátiás szereknek, mert allergiás vagyok szinte mindenre ezért nem ajánlják majd az antihisztaminokat a terhesség alatt, viszont a homeopátiás szereket igen. _________________ [^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
abarbi

|
Elküldve: 2007, Jan. 16, 09:15 Hozzászólás témája:
|
|
|
A Gazdagréti patika honlapja (itt vizsgálatokat is csinálnak. Én ma hívom őket időpont miatt és rákérdezek az árára is, jó?):
http://www.homeopatika.hu/
De erről az oldalról kerületenként is választhatsz orvost:
http://www.homeopata.hu
Én eddig Dr. Hídvégi Zsófia árait néztem meg, de majdnem elájultam (őt ajánlották nekem): 10-15e ft közötti áron méri fel az embert. _________________ [^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
korina001
|
Elküldve: 2007, Jan. 16, 09:08 Hozzászólás témája:
|
|
|
sZIASZTOK....
KÖSZIKE AZ ÖTLETEKET..
a tejszaporitó nekem is bevált 5hónapos koráig birt cicizni utána is még sokáig volt tejem igaz nem mennyiség de már harapott elég erősen a kedves és ezért megváltunk a cicizéstöl..nem vette zokon!
Abarbi!
Neked van babád vagy most vagytok rajta? Sajna ujságot nekem se sikerült egy patikábol se szereznem..de ugy halottam hogy rengeteg féle gyogyit gyártanak.....már mint homeosat....
én most vettem a patikában a oscillococinum-ot ami megfázás megelőzésére immunerősitésre és ha már taknyos vagy akkor annak a kezelésére van..és azt ajánlották hogy már a kislányom is nyugodtan kaphat belőle megelőzés céljábol....
és hol vannak ilyen homeos dokik????
Mennyit kell fizetni mert gondolom a mai világba nem ingyenes semmi....
sziasztok... _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
abarbi

|
Elküldve: 2007, Jan. 16, 08:52 Hozzászólás témája:
|
|
|
Szia!
Én is érdeklődöm már egy ideje a homeopátiás szerek után.
Ezt az oldalt tudom ajánlani:
http://www.natursziget.com/pag.....drugfinder
A patikákban ingyenes újságot kérhetsz a Boiron-tól (megjegyzem én sehol sem kaptam). Vettem viszont kb. 400 ft "Homeopátia napjainkban" című füzetet amiben a felnőttek, kismamák, gyermekek számára és az évszakoknak megfelelően ajánl homeopátiás szereket. No persze azért egy homeopátiás orvos meglátogatása sem árt. Nagyon jókat hallottam a Gazdagréti patikáról mind homeopátiás szerek ellátottságában, mind pedig az orvosokról. Én is oda fogok nemsokára ellátogatni.
Kicsit hosszúra sikeredett a hozzászólásom  _________________ [^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Zsuzskanéni
|
Elküldve: 2007, Jan. 15, 12:27 Hozzászólás témája:
|
|
|
Helló! Én csak most vetem bele magam komolyabban a témába. Nekem is tejszaporítóként bevállt, mást meg még nem próbáltunk ki. Szóval annyira véleményem még nincsen. De jobban pártolom,mint a gyógyszereket. Persze nem minden esetben. MErt ugye ez nem pótolja az orvost, és ezt figyelembe is veszem.  _________________
[^]
www.kep.tar.hu/szzsuzska
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
korina001
|
Elküldve: 2007, Jan. 14, 17:17 Hozzászólás témája: Homeopátia és egyébb gyogymódok....
|
|
|
Sziasztok..sziveen venném mindenki véleményét aki használt bármilyen alkalommal homeopátiás gyogyszert a babájánál...
nem tudom tudnátok e oldalakat ajálani nekem aholl részletesen lehet a gyogyszerek nevét és hatásukat megtalálni....én még a tejszaporitáshoz használtam anno és a Panka fogzásánál...ami nem nagyon jött be! de a tejre nagyon bevált..szov al kiváncsian várok mindenkit..sziasztok _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
.jpg)
hirdetés
|
|