| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
|
|
csepp77
|
Elküldve: 2007, Nov. 12, 11:48 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Hát ezt szomorúan veszem tudomásul, hiszen anyagilag nem lenne mindegy...
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Zsuzskanéni
|
Elküldve: 2007, Nov. 09, 19:44 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
csepp77
|
Elküldve: 2007, Nov. 09, 15:01 Hozzászólás témája:
|
|
|
sziasztok.
Van egy 6 éves fiam ( Olivér ) és egy 10 hónapos lányom ( Veronika ), akivel itthon vagyok gyeden. Most újra babát várok ( most vagyok 10 hetes ) .Azt szeretném tudni, hogyha a másik babával is gyedet igénylek, akkor attól még a Veronika után is kapom-e tovább? Tehát a két picire párhuzamosan megkapom a gyedet vagy akkor már megszünik a jogosultságom az egyik gyerekre? Vagy azzal járnék -e jobban, ha gyest igényelnék? Kissé tanácstalan vagyok.
Köszönöm a visszajelzést.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Ria303
|
Elküldve: 2007, Okt. 01, 14:09 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Kedves szakbarbár!
Nekem olyan problémám van hogy sajnos szept.30-án megszünt a munkaviszonyom, most kiirattam magam passzív táppénzre, ugyanis 14 hetes kismama vagyok. Munkaviszonyom 2006.okt.1-2007.szept 31-ig volt.86eft-re voltam bejelentve.Így sehol sem alkalmaznak.
Mit tudok csinálni, mert a passzív táppénz csak 45 jár napig jár? Utánna még elmehetek munkanélkülire, de az sem tart szülésig. Fog nekem járni a tgyás/gyed/gyes??
köszönöm előre is a segítséget.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
VKOrsi
Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 23:14 Hozzászólások: 7196 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007, Szept. 25, 15:23 Hozzászólás témája:
|
|
|
Zizu
az egyszeri anyasági támogatás jár duplán - vagyis még aduplánál is több valamivel.
A gyed és a tgyás jövdelem alapú, így nem számít a gyerekek száma.
a gyes az ikreknél dupla, nyugdíjjárulékot vonnak belőle, így ca. 47e ft netto. _________________ VKOrsi
[^] [^] [^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Zsuzskanéni
|
Elküldve: 2007, Szept. 25, 09:01 Hozzászólás témája:
|
|
|
Zizu, a gyed jövedelem után jár, így a bruttó béred, kb. 70%-át kapod..A gyes meg duplán jár ikreknél...Így talán az első 2 évben a gyed picivel több lenne, mint a dupla gyes...de nem vagyok benne biztos, mert jelenleg azt sem tudom, mennyi a gyes összege... _________________
[^]
www.kep.tar.hu/szzsuzska
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
zizu75
|
Elküldve: 2007, Szept. 24, 20:42 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Hello mindenki és kedves szakbarbár!
Most írunk először,márciusban ikreket várunk.Valaki tudja,hogy a gyedet is duplán kapjuk vagy csak a gyes jár majd kettő?
Mindenki mást mond,valaki tudja biztosan?
95000.- a bruttó besorolási bérem,mennyi lesz a gyedem,hogy kell kiszámolni?Nagyon fontos,mivel elég sok a kiadásunk a lakást is hitelre vettük.Előre is köszi!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
korina001
Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16 Hozzászólások: 4547 Tartózkodási hely: bp
|
Elküldve: 2007, Aug. 30, 18:55 Hozzászólás témája:
|
|
|
És ha nem születik meg a második baba az 1-ső gyerek 3éves koráig??? akkor mi van???? _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Pkagi

Csatlakozott: 2005.04.21. Csütörtök 13:38 Hozzászólások: 2345 Tartózkodási hely: Budapest XX.
|
Elküldve: 2007, Aug. 30, 13:09 Hozzászólás témája:
|
|
|
Coconut
Ha a gyermeked 3. éves koráig megszületik a kicsi, akkor a Gyás, Gyed alapja a munkaszerződésedben szereplő béred lesz. Ha ez is magas, akkor természetesen a maximális összeget fogod kapni. Anyasági támogatás is jár az újabb gyermek után és 2 gyermekre már magasabb családi pótlékban is részesülsz gyermekenként, mint egy gyermek setében. _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Coconut

Csatlakozott: 2006.08.31. Csütörtök 11:22 Hozzászólások: 58 Tartózkodási hely: Bp., Zugló
|
Elküldve: 2007, Aug. 30, 12:34 Hozzászólás témája: GYES - gyed- újra GYED?
|
|
|
Kedves lányok és Szakbarbár!
Szeretném a segítségeteket kérni, hogy második gyerek érkezésekor hogy alakul a GYES/GYED viszonylat?
Most GYED-en vagyok november végéig, akkor lesz két éves Petim. Szeretnénk kistesót 2008-ban, reméljük sikerül. Jövő novemberig GYES-en leszek, mindenképp szeretnék itthon maradni vele 3 éves koráig/oviig.
Mit érdemes lépni, hogy a 2. GYED is lehetőleg a maximum legyen, mint most? Tudtommal a 2. GYED kiszámításakor az utolsó év átlagjövedelmét veszik alapul és ha az a GYES vagy GYED, akkor iszonyú kevés. Most a maximumot kapom, mert elég magas volt a bruttó fizetésem. Mi a teendő? Hogy járok a legjobban? Vissza kell/lehet menni táppénzre szülésig amikor már biztos a baba és az javít az átlagon? Járni fog TGYÁS, egyszeri anyasági segély?
Köszönöm előre is az infókat, üdv ANNA _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
brikcsi
|
Elküldve: 2007, Aug. 14, 20:12 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
brikcsi
|
Elküldve: 2007, Aug. 14, 20:12 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Szia Rita!
Ezen a fórumon felteheted a kérdéseidet a Szakbarbárnak!
Üdv.:Brigi
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
aylen
|
Elküldve: 2007, Aug. 14, 13:50 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy Szakbarbárt hogyan lehet elérni, itt a Családineten mindig azt írják, hogy ma már nem lehet többet kérdezni, nézzek vissza később, én fáradhatatlanul ezt teszem, de mindig ugyanaz fogad. El lehet őt érni más fórumon, vagy emilcímen, ha fizetős az sem baj. Fontos lenne.
Köszi,
Rita
aylen@freemail.hu
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
FDori
|
Elküldve: 2007, Aug. 10, 11:02 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Szia Lorin!
Van még egyszeri anyasági támogatás, ha minden igaz akkor most 65000. Ugyan ott kell igényelni ahol a családit, vagy a munkáltatónál.
Régen ezt úgy adták hogy már a terhesség utolsó hónapjaiban utalták a ccsaládit, de ezt is elbénázták és csak szülés után lehet igényelni!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Lorin

Csatlakozott: 2007.06.05. Kedd 12:00 Hozzászólások: 1413 Tartózkodási hely: Pécs-Kertváros
|
Elküldve: 2007, Aug. 10, 10:19 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni,hogy van e még olyan,hogy egyszeri anyasági segély? Ezt a születés után lehet felvenni! kB(50.000-60.000 Ft között van,ha jól tudom)
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
FDori
|
Elküldve: 2007, Aug. 08, 16:51 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Egy fontos kérdésem lenne a TGYÁS, és a GYED összegével kapcsolatban.
2006 augusztus 23-tól van bejelentett munkahelyem, december elején veszélyeztetett terhesként táppénzes
állományba vettek, ami egészen a szülésig tartott (2007.05.18.).
A munkahelyem szerint a minimálbér után kell kapnom az ellátásokat, mert nem dolgoztam 180 napig a táppénzt
megelőzően. Épp most jártam az OEP-ben ahol ha lehet még jobban összezevartak. Ott azt mondták hogy a táppénzt
megelőző 180 napi fizetéseim összegéből kell kiszámítanom, hogy mennyit kell kapnom, mert ugyan a 180-ba
belszámít a táppénz , de mégsem.....
Az OEP honlapján ez áll:
A jogosultsághoz szükséges előzetes 180 napi biztosítási időbe be kell számítani:
· a biztosítás megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz, terhességi-gyermekágyi segély folyósításának
idejét.
Tehát? Valaki segítsen! Az is elég ha ír egy összeget, nem kell megmagyarázni.
100.000 Ft-ra vagyok bejelentve, de a tápénzt csak minimálbér után kaptam megintcsak valami 180 nap miatt.
Előre is köszönöm Dóri
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
k_marcsi
|
Elküldve: 2005, Jún. 06, 15:10 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
KataMama

|
Elküldve: 2005, Jún. 06, 06:26 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mocorgo1
|
Elküldve: 2005, Jún. 05, 18:11 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
harivera

Csatlakozott: 2005.03.27. Vasárnap 12:50 Hozzászólások: 87 Tartózkodási hely: Bp. XXI.
|
Elküldve: 2005, Jún. 05, 10:24 Hozzászólás témája:
|
|
|
SziasztokSziasztok
Erről a témáról az origón találtok választ a szakbarbártól. Kattints a gyorkeresésen a gyedre és ott keresd a jedilovag kezdetű moderátort. _________________ Puszika
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bogáncs
|
Elküldve: 2005, Máj. 25, 12:14 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Először az örömhír: dec. 20-án a várhatóan apa leszek!
Útmutatást szeretnék kérni a gyed-re vonatkozóan:
A feleségem diákvízummal tartózkodik Magyarországon és esti tagozaton tanul (ötvös képzőben), nincs TAJ száma, TB kártyája. Nekem letelepedési engedélyem van, télire valószínű, hogy magyar állampolgár leszek. Nekem állandó munkahelyem van, TB stb.
Kérdésem konkrétan az, hogy mit is jelent ez a 180 nap biztosítás? Hogyan lehet azt elindítani, elvileg meg lenne 180 nap dec. 20-ig ... Egyáltalán jár-e gyed külföldi állampolgároknak, ha a baba itt születik?
Előre is köszönöm!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Dee
|
Elküldve: 2004, Szept. 13, 18:55 Hozzászólás témája: GYED-GYES....
|
|
|
|
Gondoltam índítok egy új topicot ennek kitárgyalására, mert a múltkor felmerült egy-két kérdés. Nos, én utána néztem és hasznos infókat találtam az Eg.ügyi , Szoc, és Csal. Minisztérium honlapján.
Most bemásolom ide az alapinfókat!
gyermekgondozási díj (GYED): a biztosított szülőt megillető ellátás, mely a terhességi-gyermekágyi segélyre jogosító időtartam (168 nap) leteltét követő naptól a gyermek második életévének betöltéséig jár. A gyermekgondozási díj a naptári napi átlagkereset 70 %-a (2004-ben max. 83.000,- Ft).
1997. évi LXXXIII. törvény
gyermekgondozási díjra (GYED-re) jogosult:
- a biztosított szülő, ha a gyermekgondozási díj igénylését - a gyermeket szülő anya esetén a szülést - megelőzően két éven belül 180 napon át biztosított volt, (a szülő alatt érteni kell: a vér szerinti és az örökbefogadó szülőt, továbbá a szülővel együtt élő házastársat, azt a személyt, aki a saját háztartásában élő gyermeket örökbe kívánja fogadni és az erre irányuló eljárás már folyamatban van, és a gyámot),
- a terhességi-gyermekágyi segélyben részesült anya, akinek a biztosítási jogviszonya a terhességi-gyermekágyi segély igénybevételének időtartama alatt megszűnt, feltéve, hogy a terhességi-gyermekágyi segélyre való jogosultsága a biztosítási jogviszonyának fennállása alatt keletkezett, és a szülést megelőzően két éven belül 180 napon át biztosított volt,
és a gyermeket saját háztartásában neveli.
1997. évi LXXXIII. törvény
gyermekgondozási segély (GYES): családtámogatási ellátási forma, melyre a gyermeket nevelő szülő, nevelőszülő és gyám (és bizonyos esetben a nagyszülő) jogosult. Havi rendszerességgel járó juttatás.
1998. évi LXXXIV. törvény
gyermekgondozási segély-re (GYES) jogosult: a szülő, a nevelőszülő, a gyám saját háztartásában nevelt
- gyermek 3. életévének betöltéséig,
- ikergyermekek esetén a gyermekek tankötelessé válása évének végéig (legfeljebb 10 éves koráig),
- tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek 10. életévének betöltéséig.
- a nagyszülő a szülő jogán akkor, ha a gyermek
- 1. életévét betöltötte
- gondozása, nevelése a szülő háztartásában történik, valamint
- a szülők a GYES-ről lemondanak és egyetértenek abban, hogy az ellátást a nagyszülő vegye igénybe, feltéve, hogy ő maga megfelel az ellátásra való jogosultság feltételeinek és a szülő esetében is fennállnak – ide nem értve a kereső tevékenység folytatásából adódó körülményeket – a jogosultsági feltételek.
1998. évi LXXXIV. törvény
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
.jpg)
hirdetés
|
|