| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
|
|
Zsuzskanéni
|
Elküldve: 2006, Szept. 21, 21:51 Hozzászólás témája:
|
|
|
Thymi, nem is csinált mást az utolsó két hónapban. Szeritnem egy jó hegységnyi kálciumot befaltam.  _________________
[^]
www.kep.tar.hu/szzsuzska
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
thymi

Csatlakozott: 2005.05.23. Hétfő 15:11 Hozzászólások: 2292 Tartózkodási hely: Kecskemét
|
Elküldve: 2006, Szept. 21, 17:22 Hozzászólás témája:
|
|
|
Zsuzskanéni
Köszi
Zsombi micsoda kis hajasbaba....gondolom sokat égett a gyomrod  _________________
[^] [^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Zsuzskanéni
|
Elküldve: 2006, Szept. 21, 17:15 Hozzászólás témája:
|
|
|
Korinna nekem nem kell magyarázkodni, mivel hasonló tipus vagyok. Egy ideig tűröm a dolgokat, és utánna jön egy kiborulás, de ezután már minden rendben van. Én sem bírom, ha valaki valamit rá akar erőltetni a másikra. Végülis mindannyian mások vagyunk, és ezáltal más a véleményünk dolgokról. Van aki ezt el tudja fogadni, és van aki nem.
De tényleg az a legjobb, ha az ember meghallgat egypár néha eltérő véleményt is és utánna megpróbál saját maga dönteni.
És szerintem mindenki van annyira lekiismeretes anyuka, hogy nem akar rosszat a gyerekének, mégha ezt mások nem így tennék.
Szóval szerintem nem csináltál őrült nagy hibát azzal, hogy műzlit adtál a picidnek. Hiszen Te vagy az anyukája, és mindig a legjobbat akarod a gyerekednek. Nem igaz?  _________________
[^]
www.kep.tar.hu/szzsuzska
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
korina001
Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16 Hozzászólások: 4546 Tartózkodási hely: bp
|
Elküldve: 2006, Szept. 21, 17:03 Hozzászólás témája:
|
|
|
Igazatokn van hogy felslegesek a viták de tudjátok ha már csak gyűlik és gyűlik valkiben a sok "sérelem" Akkor elöbb utobb kiborul a bili!
És nálam most borult ki!!
Sorry ha valkit zavart de elég őszinte embernek tartom magam és nem szertem ha hülyének vagyok nézve! Ennyit erröl igérem sose többé ne fogok erröl a témárol beszélni!!
Falatka!
Hol fogsz szülni??
Megvetetek már mindent a babócának???
Én az elején szedtem leleksen a vitaminokat aztán leáltam vel...maradta a magneb 6 a görcsökre...aztán meg a viz ellen póbáltam valamit persze nem gyógyszert de sajna semmi nem akart használni...és végül meglett a csajom!! ) _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Zsuzskanéni
|
Elküldve: 2006, Szept. 21, 16:35 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
thymi

Csatlakozott: 2005.05.23. Hétfő 15:11 Hozzászólások: 2292 Tartózkodási hely: Kecskemét
|
Elküldve: 2006, Szept. 21, 16:17 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Zsuzskanéni
|
Elküldve: 2006, Szept. 21, 15:47 Hozzászólás témája:
|
|
|
Thymi, én is cukordiétán voltam, nem szedtem az Elevitet rendszeresen, és 4240 g-os gyerekem született, szóval ezek szerint mi megdöntöttük ezt a témát, miszerint annak születik nagy babája, aki szedi ezeket. Szóval ez egyén függő, és nem vitamin függő. _________________
[^]
www.kep.tar.hu/szzsuzska
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
thymi

|
Elküldve: 2006, Szept. 21, 15:44 Hozzászólás témája:
|
|
|
Falatka
Én végig szedtem az ELEVIT-et (kivéve amikor elfelejtettem) és a lányom 39+1 napra született 2 kiló 90-nel. Mndjuk én cukordiétán éltem a 25. héttől.....szóval sztem a vitaminoknak semmi köze a baba súlyához. Végülis ezek nem szeroidok. _________________
[^] [^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Zsuzskanéni
|
Elküldve: 2006, Szept. 21, 14:59 Hozzászólás témája:
|
|
|
Falatka, tökéletesen igazad van. A vitaminokról meg annyit, hogy én nem szedtem rendszeresen (kb. 60 szemet vettem be a terhességem alatt), és így is hatalmas babám született. Szóval ha tényleg igaz ez a dolog, akkor rekorder babám született volna, ha szedem rendesen a vitamint.
Jó pocakosodást kívánok Neked!
Igaz, hogy én nem első babás anyuka vagyok, de néha belesek én, hátha tudok valamiben tanácsot adni...persze csak akkor, ha nem baj. _________________
[^]
www.kep.tar.hu/szzsuzska
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Falatka

|
Elküldve: 2006, Szept. 21, 11:04 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok Lányok!
Szomorúan olvasom a összetűzést, és én azt mondom (írom), az ember elolvassa, elfogadja nem fogadja ő dolga. Engem már piszkáltak annyian, hogy szedem a vitaminokat, hogy már megtanultam hárítani azt amivel én nem értek egyet. Mindenki azzal piszkál, hogy szedjem csak a vitaminokat majd aztán szülök egy 5 kilós gyereket. Na ez az amitől nem félek, az ember amiben bizonytalan ami kérdés a fejében azt úgyis szakembertől kérdezi meg, a saját tapasztalatai meg egy dolog hiszen nem biztos, hogy a másiknak is az jön be, az a bevált technika. Másik pl. a méhnyak ami ugye nekem megrövidült, egyik oldalról jött a jaj ez nem jelent semmit , másik oldalról ott a barátnőm (aki talán erre adott) és 25 hetesen megszülte a kisfiát, tovább nem részletezném.
Szóval én amondó vagyok adjunk tanácsot de azért ne higyjük, hogy hülye a másik és nem tudja mit csinál, ahogy a tanácsot se vegyük minden esetben hülyének feltételezésnek.
Nem azért indítottam a topicot, hogy összevesszünk ilyen dolgokon, hanem mert kérdésekkel teli első babás kismama vagyok, aki jó társaságban reménykedve beszélgetni szeretne, mindenről ami babákkal terhességgel kapcsolatos.
Remélem nem tűnik el mindenki egy ilyen nézetleltérés miatt.  _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
timso.1980
Csatlakozott: 2006.09.07. Csütörtök 16:54 Hozzászólások: 1747 Tartózkodási hely: Budapest IV.
|
Elküldve: 2006, Szept. 18, 17:24 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Itt vagyok, nem tüntem el, csak ma igen nyűgös napja van a fiamnak. Alig van valamire időm.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Zsuzskanéni
|
Elküldve: 2006, Szept. 18, 10:42 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Szerintem ilyenen felesleges összekapni, mert mindenkinek más és más elvei vannak a gyereknevelés és etetés terén.
És szerintem senki sem olyan elvetemült gonosz anyuka, hogy olyat adjon a gyerekének, ami még nem neki való. Én is adtam a gyerekemnek műzlit, de azért megnéztem, hogy mit teszek a szájába.
De azért egy műzlit összehasonlítani a cigivel meg az alkohollal, nos ez túlzás azért szerintem is. Itt mindenki tanácsokat ad, amit vagy megfodagunk vagy nem, de azért el kell fogadni mások véleményét is, és nem kell sem kioktatni vagy leghurrogni a másikat. Azért mert nem úgy csinálja, ahogy a nagykönyvben le van írva, vagy ahogy mi gondoljuk és csináljuk, az nem baj.
Senki pártját nem akarom fogni, de az én nagyobbik fiam is már majdnem iskolás, eszik csokit eszik műzlit, sőt még chips-et is eszik és evett kiskorában is, de nem lett 120 kilós gyerek, sőt még soványnak is mondható, mert rengeteget mozog. Szóval nem csak az egészséges táplálkozás a fontos, hanem a mozgás is. De én is fogok neki adni műzlit, ha megkívánja a kezemből. De nem mogyorósat, persze. _________________
[^]
www.kep.tar.hu/szzsuzska
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
korina001
Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16 Hozzászólások: 4546 Tartózkodási hely: bp
|
Elküldve: 2006, Szept. 17, 17:11 Hozzászólás témája:
|
|
|
Ja és bocs ha bántó voltam nem annyak szántam! Őszinte ember vagyok ennyi.... _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
korina001
|
Elküldve: 2006, Szept. 17, 17:10 Hozzászólás témája:
|
|
|
Ja a Privát üzenetet nem véletlen hivják PRIVÁTNAK!
De ha téged ez hoz lázba hogy közzé teszed ám legyen!
Senkit nem akarok meggyőzni semmiről mindenki ugy neveli és gondozza gyermekét ahogy azt jónak látja!! Hát a véleményemet nem sikerült megváltoztatnod rólad, de nem is ez a lényeg! A mosakodáshoz és az öntömjénezéshez nagyon értessz igy kivánom neked hogy sikerüljön minden az életben neked!!
Ja és nem akarok segiteni neked tudsz amúgy is mindent majd kitalálod milyen jellegű volt a pű-m! ) És nem konkrétan a műzlis dolog miatt pattant el nálam a húr hanem a sok sok hozzászólásod miatt ahová inkább nagyon sokan nem irtak mert nem akartak veled vitát..én sem akartam csak egyszerűen kikivánkozott akinek tetszik tetszik akinek nem annak nem! Szabad országban élünk!
Na erröl és rólad ennyit további szép napot neked!
Szia
Kriszta _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hanee
Csatlakozott: 2005.04.27. Szerda 12:37 Hozzászólások: 2726 Tartózkodási hely: Törölt felhasználó!
|
Elküldve: 2006, Szept. 17, 16:48 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Ja, és hogy ki ne maradjon, a lent nevezett privát üzenet tartalma:
"Figyu! Nem akarok sem kötekedni sem megbántani...de már sok helyen rádszoltak a stilusod miatt! Persze én is szertem ha okos dolgokat hallok vagy olvasok valkitől de te néha tús lépsz mindezen!! Nagyon sok emberrel privizek és eléggé nagy közutálatnak örvensz ezen az egész fórumon...csak szólok hogy ne lepődj meg akésöbbiekben!
És kérlek hadj ki a tanácsaidból amig ilyen stilusba nyomatod őket!!
Azt hiszem 30évesen hiába első gyermekem van de évekig gyerekekkel foglalkoztam és tudom mi jó és mi nem a kölykömnek..és ha bizonytalan vagyok akkor megkérdek egy szakembert ebben a témában és még sohasem volt károm belőle... további boldog babázást és jó egészséget nektek..
szia
kriszta"
hanee
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hanee
Csatlakozott: 2005.04.27. Szerda 12:37 Hozzászólások: 2726 Tartózkodási hely: Törölt felhasználó!
|
Elküldve: 2006, Szept. 17, 16:35 Hozzászólás témája:
|
|
|
Kedves Korina!
Köszönöm a kedves PÜ-det de nem tudom megmondani, hogy amennyiben az én stílusom bántó volt, akkor a te PÜ-det minek is nevezzem?! Kérlek segíts ebben!
Nem éreztem bántónak vagy kioktatónak a hozzászólásomat. Többieket meg szeretném kérdezni, hogy az volt-e? Mert én tényleg nem érzem annak! Nem lehet, hogy csak te vagy túlérzékeny? (meg még úgy 500-an ezen a fórumon) Kit is szeretnél meggyőzni a müzli és csoki dologról? Nekem hiába írod ezeket, nem hasraütésből mondom, amit mondok, és én biztos vagyok benne, hogy egy 9 hónapos gyereknek ez nem jó.
Viszont nem kioktatni jöttem ide, pusztán csak jót akartam. Természetesen azt adsz a gyerekednek, amit akarsz. Tejet, csokilapokat, mogyorót, tőlem akár sört vagy cigarettát is, hiszen a te gyereked, nekem igazából semmi közöm hozzá, hogy milyen baja lesz, vagy nem lesz.. Csak leírtam a véleményemet. :shocked:
De megkíméllek titeket ezentúl a hozzászólásaimtól, megígérem!
Aki akar, elér ezentúl PÜ-ben, de semelyik topicba, soha nem fogok írni egy büdös sort sem többet, sőt olvasni sem fogom ezentúl, mert nagyon nagyon elegem van ebből, hogy mindenki a stílusomat kifogásolva fröcsög gusztustalanabbnál gusztustalanabb stílusban, ez egyszerűen nonszensz. Ezen az sem változtat semmit, hogy azt a közös fórumra, vagy privát üzenetbe írja-e valaki.
A többiektől elnézést kérek ezért a hozzászólásért, de én nem fogok privátban veszekedni senkivel stílusról és véleményről, mert nekem erre se időm, se kedvem.
További jó babavárást és babázást mindenkinek!
hanee
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
korina001
|
Elküldve: 2006, Szept. 17, 13:37 Hozzászólás témája:
|
|
|
Hanee!
Nem észnélkül kell adni és akkor nem lesz baja semmitő baja a gyerknek! amúgy ha megnézel egy Vitalis Műzlit belűröl akkor láthatod mi van benne ...ne adok konkrét műzlit hanem a csokis részét és a
csoki lapokat adom neki!
de a Humana kajába már 8 hósan van Műzlis kaja a gyerkeknek!! Okosan kell adni!!! Ja és nem adokneki semi mogyi félét ez logikus!!  _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hanee
|
Elküldve: 2006, Szept. 15, 18:03 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Korina:
Nem korai még neki a müzli és a csoki? A müzli tartalmaz mogyorót és még más olyan dolgokat, amiket 3 éves kor előtt nem nagyon ajánlanak..
hanee
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
korina001
|
Elküldve: 2006, Szept. 15, 17:57 Hozzászólás témája:
|
|
|
Hát igen elég gáz az időjárás..reggel olyan hideg van hogy az csak na....
a csajomnak visszajött Olyan édes, ma adtam neki joghurtba csokis müzlit és a darabkákat utána még külön csipegette a tenyeremből persze vigyorogva és minden egyes szemet a számba dug és veszett mód örül neki!!
Szóval etet a csajom!!
Gyógyuljatok meg hamar!!! _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hanee
|
Elküldve: 2006, Szept. 15, 10:52 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Jobbulást kívánok mindenkinek! Valami hányás-hasmenéses vírus úszkál a levegőben, vigyázzatok! Több helyről is hallom, hogy lebetegedtek babák-mamák. Én is taknyos vagyok, de csak allergia.. (a porra, amit a szél jól az orromba fúj).
Mi voltunk már homokozni is ma, ami csak rontott a helyzeten
hanee
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Falatka

|
Elküldve: 2006, Szept. 15, 09:15 Hozzászólás témája:
|
|
|
Igen fantasztikus volt, főleg, hogy még showműsort is csinált belőle a Drága.
Jobbulást a kicsikédnek, én is letaknyosodtam kicsit, tuti ez a sunyi szél a hunyó, mert amúgy jó idő van csak cseles már ez az időjárás.  _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
korina001
|
Elküldve: 2006, Szept. 15, 09:10 Hozzászólás témája:
|
|
|
Falatka!
Annyira jó volt halgatni a szivhangot...emlékszem!
alig vártam hogy menjek védőnénihez!!! )
Mi sajna taknyosak vagyunk!!  _________________
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Falatka

|
Elküldve: 2006, Szept. 15, 08:51 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Hogy vagytok?
Nállunk minden oké volt kedden a dokinál, csak közbe ezerrel készülődünk a hétvégi versenyre aztán még annyi időm sem volt, hogy megírjam. Uh-al nézett csak de azt mondta minden a legnagyobb rendben. Tegnap a védőnőnél hallgattunk szívhangot, jókat mosolyogtunk rajta mert ahova tette odarúgott és már egyre keményebben rúgta "viddinnen" címszóval, már a szívhang is gyorsul olyan kis mérges lett tőle.
Szép napot mindenkinek. _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hanee
|
Elküldve: 2006, Szept. 12, 14:12 Hozzászólás témája:
|
|
|
Falatka:
Én is mindig így éreztem végig, hogy "hú mást csak xyz hét /nap van hátra" és nagyon vártam a nagy napot. Semmi bajom nem volt a terhesség alatt, de mégis a végkifejltet vártam folyton..
Én elég hamar visszanyertem utána a régi formámat, igazából én már a császár utáni napon mászkáltam, na persze azért fájt eléggé, de minden lépésnél egyre jobb és jobb lett, és végül amikor mentünk haza a korházból már teljesen normális volt minden, mármint a járás meg ilyesmi. Nem fájt ha leültem, nem fájt ha megfordultam az ágyban és hasonlók. Az első napon a császár után ez a legkegyetlenebb, amikor leülni / felállni kell, vagy fordulni az ágyban. Tulajdonképpen az olyan mozdulatok, amikor a hasizom dolgozna.. de inkább égető érzés.. érdekes dolog egyébként, mert annyira hajtott, hogy a gyerekkel foglalkozhassak, hogy mondjuk úgy nem is zavart a dolog, azon voltam, hogy minél hamarabb felépüljek belőle.
Viszont ez szerintem nagyon változó, hogy ki milyen hamar gyógyul, kortól is függ, illetve az egyén gyógyulási gyorsaságától is, a császáros topicban ez jól ki lett beszélve hogy ki hogy gyógyult, ha érdekel keresd meg
hanee
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Falatka

|
Elküldve: 2006, Szept. 11, 16:29 Hozzászólás témája:
|
|
|
Nagy a terhed Dinuci?
Én őszinte leszek, abszolút nem félek a szüléstől sőt nagyon szeretnék már ott járni, ahogy írtam is már. Élvezem a terhességet de nagyon szeretném ha már kifelé jönni az én féltett Kincsem de persze csak a 36. hét után, hogy tudjam jól van, lássam és hasonlók.
Pedig borzalmasan alacsony a fájdalomküszöböm de valahogy nem rettent meg ez sem. _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Dinuci01
Csatlakozott: 2006.05.18. Csütörtök 11:18 Hozzászólások: 710 Tartózkodási hely: Győr
|
Elküldve: 2006, Szept. 11, 13:40 Hozzászólás témája:
|
|
|
ne haragudjatok de mennem kell. Ellepte a vírus a gépet és semmit se látok. Valami avast riasztás és rengetek van a képernyőn belőle:-( Holnap délelőtt azért benézek remélem lesz itt valaki!
Legyetek jól _________________
[^] [^]
http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=23087
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Dinuci01
Csatlakozott: 2006.05.18. Csütörtök 11:18 Hozzászólások: 710 Tartózkodási hely: Győr
|
Elküldve: 2006, Szept. 11, 13:36 Hozzászólás témája:
|
|
|
A derekam néha teljesen tropa de sz még semmi. Egy hete kb megvannak a kisebb menstruácio szerű görcsök és egy hónapja már ki vagyok egy ujjnyira tágulva. A görcsökre azt mondták hogy ezek joslofájások. Ti féltek a szüléstől? Mert én borzasztóan annak ellenére hogy egész terhesség alatt minden jo lett. _________________
[^] [^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Falatka

|
Elküldve: 2006, Szept. 11, 13:22 Hozzászólás témája:
|
|
|
Szia Dinuci!
Hú de irigy lettem, neked már egyre közelebb a cél. ÉN köszönöm jól vagyok, és Te? Hogy bírja a derekad az utolsó heteket?
Na, és ha jól látom legény érkezik a házhoz?
Igen itt mindenki első babás, egyre többen vagyunk hála égnek.
Hanee nem csodálom.
Lánykád alszik most?
Császárosok hamar visszanyertétek régi éneteket utánna? _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Dinuci01
|
Elküldve: 2006, Szept. 11, 13:19 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
itt mindenki első babás? Én magam is az vagyok és nemsokára megszületik a baba:-) Gondoltam benézek hogy érzik itt magukat a kismamáK.Remélem mindenki kitűnően van a babával együtt. _________________
[^] [^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hanee
|
Elküldve: 2006, Szept. 11, 13:13 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Falatka:
Köszönm neked is, ez jó érzés, hogy meghatódnak rajta mások is
Bevallom én is elolvastam újra, és jókat röhögtem saját magamon
hanee
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Falatka

|
Elküldve: 2006, Szept. 11, 10:52 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok lányok!
Juca Te mára vagy kiírva? Felénk ilyenkor már rég a kórházba fekszik a kedves anyukajelölt.
vany akkor mi közel egy idősök vagyunk.
dee micsoda romantika, nászéjszakán fogant baba. Mikorra vagy kiírva?
Hanee csodálatos a szüléstörténetet, természetesen az én könnyeim is kicsordultak, hol a meghatodástól, hol a nevetéstől a zárójeles kommentárjaid miatt.
Szép napot lányok, ma még nézek erre remélem lesztek. _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
vany
Csatlakozott: 2006.09.10. Vasárnap 19:23 Hozzászólások: 1 Tartózkodási hely: {USER_FROM}
|
Elküldve: 2006, Szept. 10, 19:32 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!!!!
Én most taposom a 30. hetemet...Örülök Nektek
Erikának és Msziszónak: 7 hetesen egy gyomorrontással bekerültem a Péterfybe és ott találtam rá az orvosomra, és akkor döntöttem el, hogy még bár egy kórházat sem néztem meg, ott akarok szülni..A nővérek nagyon kedvesek voltak és az orvosom is..
Nov 22 után többet tudok róla yrni
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hanee
|
Elküldve: 2006, Szept. 10, 15:46 Hozzászólás témája:
|
|
|
sziszko:
Hát Abkarovicsról csak jót tudok írni igazából
Én max. meg vagyok vele elégedve. Ez néhány embernek nem annyira jó pont, de ő viszonylag hamar császároz, ha úgy érzi gond van, vagy nehéz lenne a szülés. Arra törekszik, hogy minél könnyebb és zökkenőmentesebb legyen. Szerintem ez jó pont, tekintettel arra, hogy manapság már egy császár sem nagy ügy, sokszor kisebb a kockázata mint a sima szülésnek.
A hegem gyönyörű, alig látszik és olyan, mintha vonalzóval vágta volna, profi munka volt.
Emberileg is nagyon jó, amikor én a korházban voltam, minden nap amikor bent volt bejött és megkérdezte hogy vagyunk, és nem csak engem, Lilit is, sőt páromat is megkérdezte hogy van, hogy viselte, mennyire örül, milyen érzés, stb.. ez nekem nagyon jó érzés volt. Volt olyan nap, hogy többször is bejött.
Én a vizsgálatoknál is azt tapasztaltam eddig (mármint a nőgyógyászati), hogy nagyon gondos, elmagyaráz mindent, ha kérdésed van érthetően elmondja, elmagyarázza mi miért van úgy, ahogy van. Persze kérdezni kell, mert magától nem mindig mondja el részletesen. Nincs futószalag, mindenkivel egyformán gondos.
Nekem ami még külön jó pont volt nála, hogy nincs terhességre tarifa.. legalább is eddig nem volt, és mindegy mennyit adtál neki, ugyanúgy ugyanolyan gondos volt. Ezt csak azért mondom mert volt olyan ismerősöm aki 100 körül adott, de micsak 40-et, egyszerűen az anyagi helyzetünk miatt csak ennyit engedhettünk meg minden mellett. De nem várta előre abszolút.
Amikor én varratszedésre mentem, külön bejött a korházba, mert nekem a korház közelebb van, mint a rendelője, hogy ne kelljen sokat mászkálnom műtét után egy héttel. És ment is tovább, mert épp máshol volt valami rendelése..
Mit vigyél a korházba:
Tena betétet és olyan bugyit ami ezt jó szorosan odatartja feltétlenül!
Hálóinget akkor, ha nem akarod a korházit, de én az első két nap korházit kértem, mert az jó szellős volt és kényelmes nagyon, sima egyszerü pamut.
Mellszívót is vigyél feltétlenül! Mellbimbó védőt lehet venni a csecsemősöknél, és az a legjobb, ne vegyél előre. Pelenkát adnak, de törlőkendőt nem! Hintőpor, alkohol és steril mullap is van ott, meg popsikrém is emlékeim szerint. Azt hiszem a fejadag napi 5 vagy 6 pelenka, de ez elég szokott lenni, mert eleinte a csecsemősök is pelenkázzák, illetve ha kérsz adnak plusszba is szerintem ha pl. elfogy mégis. Evőeszközt vigyél, illetve magadnak ilyeneket, hogy zsepi.. WC papírt is kell vinni, mert azt nem adnak. A babának ruha nem kell, angolpólyát adnak ott rá, de! vigyetek be biztonság kedvéért valamennyit, mert ha érzékeny bőrű a baba akkor kérnek saját ruhát (az angolpólyákat fertőtlenítik mosáskor és ez az érzékeny bőrű babákat kiütheti). Pelenkát is adnak ilyen szájtörléshez meg ilyesmihez (illetve a feje alá), de én azért azt is vittem párat..
Nem jut most más eszembe, kérdezz még
hanee
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
msziszko
|
Elküldve: 2006, Szept. 10, 11:00 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Hanee!
Köszike az infókat a kórházzal kapcsolatban , egyébként én is Abkarovicsnál fogok szülni tudnál nekem írni róla, nem igazán ismerem még. Egy kicsit tartok a szüléstől de leginkább attól ,hogy jó anya leszek e??? A nevet illetően egyre biztosabb a Lara ,de még van 45 napunk átgondolni.
Olvastam a kislányod születését nagyon aranyos volt és én is elérzékenyűltem /elárulom sírtam egy kicsit/ a történeten, szerintem nagyon bátor voltál , remélem nekem is sikerűl hasonlóan " helytálnom".
Tudnál nekem írni egy két hasznos tanácsot?most kezdem a kórházi cuccokat összeállítani.
Remélem kellemesen telik a hétvégétek és puszilom a babókát.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
juca27

Csatlakozott: 2006.04.28. Péntek 15:00 Hozzászólások: 1235 Tartózkodási hely: Komárom-Esztergom megye
|
Elküldve: 2006, Szept. 09, 20:16 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok lányok!
Örülök, hogy alakult egy ilyen első babás topic.
Én az első babámat várom szeptember 11-ére vagyok kiírva, kislányom lesz. Egyébként már tavasz óta az őszi babavárók táborába tartozok, nagyon megszerettem a lányokat. Nekem nincs otthon netem, anyukámtól szoktam írogatni.
Falatka: az én kislányomat is Eszternek fogják hívni!
Táplálással kapcsolatban: nagyon szeretnék minnél tovább szoptatni, és sajnálom, akinek nincsen teje, látom többen is vagytok. Nagyon remélem, hogy sok tejem lesz. És szerintem sem a legjobb dolog 11 hónaposan mindenfélével etetni a gyereket, mert nem tudja a gyomra úgy feldolgozni....de végülis mindenki maga tudja, hogy mit ad a gyerekének. Bár meg kell mondjam, én is születésemtől kezdve tehéntejet kaptam, mert semmi mást nem fogadtam el, és mégsem lett se allergiám, semmi bajom...
de aki teheti, szerintem próbáljon más anyától igényelni anyatejet! _________________
[^] [^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Erika76
|
Elküldve: 2006, Szept. 08, 21:08 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Ici!
Nagyon szépen köszönöm a telefonszámot, megpróbálok időpontot kérni,
azután a többit majd utána meglátjuk.
Mégegyszer köszönöm!
Erika
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ici
Csatlakozott: 2006.04.17. Hétfő 17:48 Hozzászólások: 559 Tartózkodási hely: Somogy megye
|
Elküldve: 2006, Szept. 08, 17:55 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hanee
|
Elküldve: 2006, Szept. 08, 17:03 Hozzászólás témája:
|
|
|
Erika:
Köszönöm szépen, jól esett nagyon! Remélem, a tiéd is hasonlóan szép lesz
hanee
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Erika76
|
Elküldve: 2006, Szept. 08, 16:57 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Hanee!
Gyönyörű volt a szülésed története, még a könnyem is kicsordult, gratuálok, nagyon aranyos a kis családotok.
Erika
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hanee
|
Elküldve: 2006, Szept. 08, 15:53 Hozzászólás témája:
|
|
|
Kistesót én is csak pár év múlva szeretnék Előbb be kéne fejezni a sulit
hanee
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
thymi

|
Elküldve: 2006, Szept. 08, 15:01 Hozzászólás témája:
|
|
|
Falatka
Igen szeretnénk tesó, de még most azt hiszem Gyopi is bőven elég. Nagyon jó baba, csak hát a kajás gondok.... _________________
[^] [^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
deeko
|
Elküldve: 2006, Szept. 08, 14:44 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok, szeretnék röviden bemutatkozni. 29 éves vagyok, pontosan ma 1 hónapja férjes asszony és a Pocaklakónk 5-6 hetes. 10 hónapja próbálkoztunk, aztán amikor nem is gondoltunk rá, nászéjszakán, Teliholdkor mégis sikerült. Most izgatottan várjuk a napokat, hogy a pici szive dobogni kezdjen. Mindenkit szeretettel üdvözlök. dee
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hanee
|
Elküldve: 2006, Szept. 08, 14:40 Hozzászólás témája:
|
|
|
Falatka:
Az én szüléstörténetemet itt elolvashatjátok:
http://wabbit-chronicles.freeblog.hu/
Egy kicsit lejebb kell pörgetni.. Jó hosszúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú..
Engem hálistennek elkerült a hányás, de anyu mondta, hogy anno őt is.
Azt hiszem amikor én szülni mentem nekem olyan 2100 volt a méhszájam.. de fájás még sehol!
hanee
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Falatka

|
Elküldve: 2006, Szept. 08, 13:59 Hozzászólás témája:
|
|
|
Jaj de jó, hogy egyre többen vagyunk.
Köszönöm a méhnyak írásokat, igen én is úgy vagyok vele jobb félni, meg végülis mindenhol azt olvastam, hallottam, hogy amíg zárt nem kell nagyon aggódni, de persze ez is nyílhat akár amikor. Kedden megyek orvoshoz akkor biztos megnyugszom, és nem lesznek már tartásaim emiatt ha nem változott.
Gratulálok minden kismaminak a babókájához, és szívesen olvasnám kinek hogy indult, és hogy érzi most magát a terhességben. Én személy szerint azt hiszem behoztam a lemaradásomat hányás tekintetében, mert 26 év alatt összesen nem hánytam annyit, mint idén tavasszal a 16. hétig.
Anyukák kistesó van tervben?
Korina köszönöm a sztorit, öröm volt olvasni.  _________________
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hanee
|
Elküldve: 2006, Szept. 08, 13:31 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
msziszko, erika:
Péterfy. A szülészet teljesen kultúrált, emlékeim szerint 3 vagy 4 kisebb szülőszoba van, egy nagy, és egy császáros műtő rögtön a nagy szülőszobán. Alternatív szoba nincs, de egy-két eszköz van ott is. Viszont az ágyak újak, pont akkor cserélték le amikor én szültem, szóval ilyen spéci igyúgy állítható tutkó ágyak.
A szülészek jók, kedvesek, az anesztes orvosok is jók, precízek, gyorsan dolgoznak, a műtő jól felszerelt. Koraszülött csecsemőosztály van!
A csecsemősök segítőkészek, ha szülés után hamar megkapod a babát, ha nem kéred nem itatják semmivel (egyébként némi cukros vizet kapnak a babák, de ha már tudsz szoptatni nem). Amennyire az állapot engedi, már szinte bármeddig ottmaradhatnak a babák, room-in elhelyezés van, csak fürdetni viszik el őket. A fürdetést meg lehet nézni, a csecsemősök megmutatnak mindent, a szoptatást is, de szólni kell, mert maguktól nem feltétlenül mennek be. A gyerekorvosuk szuper, hallás-vizsgálatot is csinálnak hazamenetel előtt egy kis ultrahangos géppel.
A sima szobák is kultúráltak, én alapítványiban voltam. Az alapítványi szobákban van mikro, tévé, légkondi, külön WC-fürdő, és 2 ágyasak, vagy 1 ágyasak. A 2 ágyas szobára én 4 napra fizettem 16 ezret, és tényleg nagyon jó volt.
Ha nem alapítványiba mész akkor a fürdő külön van és közös, de állítólag az is teljesen kultúrált, én nem jártam benne, a szobák 2-4 ágyasak.
Én Abkarovics Gézánál szültem..
msziszko:
Kinél szülsz?
hanee
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
msziszko
|
Elküldve: 2006, Szept. 08, 12:19 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Első kisbabámat várom és a nagy nap október 25.-én lesz/a kis csajszi neve még vita tárgya/, igazából túlvagyok egy költözködésen és nem ismerek senkit a környezetemben, a Péterfyben fogok szülni érdekelne a véleményetek róla , valamint ha tudtok még baba- mama chat fórumot ahol lehet véleményt cserélni megírnátok.
Köszi a segítséget: Mindenkinek .
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ici
Csatlakozott: 2006.04.17. Hétfő 17:48 Hozzászólások: 559 Tartózkodási hely: Somogy megye
|
Elküldve: 2006, Szept. 08, 12:17 Hozzászólás témája:
|
|
|
Erika!
Igen van magánrendelöje és számot is tudok adni csak a férjemnél van a telefon ő meg dolgozik!Ha megjön meg irom! _________________ Ici
http://hu.fotoalbum.eu/ici
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
thymi

|
Elküldve: 2006, Szept. 08, 12:00 Hozzászólás témája:
|
|
|
FAlatka
Nekem 2000 volt ha jól emlékszem sokáig. ez akkor azt mondták h elkezdtem kinyilni belül, de ez még nem gond mert még "2 helyen " zárva vagyok. Ez hülyén hangzik, de lerajzolta védőnő h h működnek ezek a számok. Ha már nincs benne nulla akkor vagy teljesen kinyilva.
Szülés
Nekem nagyon nagy élmény volt, mindenféle fájdalomcsillapító, infúzió nélkül csináltuk végig a párommal 2-en, csak a legvégén volt bent a doki, meg időközönként megjelent a szülésznő v a doki h hogy állunk. 39 hetesen kezdődtek a fájások, amire azt mondták a kórházban h még csak jósló. Na ettől a csak jóslótól egész éjjel szenvedtem a kórházban, de nem akartam tágulni. Másnap délutánra megszüntek a fájások, de tágultam. Ki érti ezt? Aztán 17,45-kor burkot repesztett a doki, akkor 2 ujjnyira voltam kitágulva. Innentől rendszeres 2-3 perces igen erős fájásaim lettek. 22,10-re pedig megszületett Gyopár. A köztes időre nem nagyon emlékszem, mert 2 fájás közt "aludtam" beájultam. Apa végig nézte h hány percesek a fájások és maszírozta a derekamat, mikozben én ültem egy nagy labdán. Csak akkor kellett az azstalra felmásznom, ha a doki meg akart vizsgálni, illetve a végén a kitolásnál. Remélem a következő baba is ilyen könnyen fog majd jönni  _________________
[^] [^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Erika76
|
Elküldve: 2006, Szept. 08, 11:53 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Atalay Katalinról már is hallottam jókat. Neki van magánrendelése, vagy tudsz telefonszámot?
Köszönöm a válaszokat, persze más kórházról is szívesen olvasok, és érdelkel!
Erika
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hanee
|
Elküldve: 2006, Szept. 08, 11:39 Hozzászólás témája:
|
|
|
Erika:
Én csak a Péterfyről tudok nyilatkozni, de ha érdekel, szívesen
hanee
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
.jpg)
hirdetés
|
|