Gy.I.K.Gy.I.K.     KeresésKeresés     TaglistaTaglista     CsoportokCsoportok    
ProfilProfil     Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned
Első babás anyukák/leendő anyukák!
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3

Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Gyerekekről - babavárók, kismamák, szülők
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
ici

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 08, 11:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Erika!
Igaz én már sajnos nem vagyok terhes de 3 hetet feküdtem egy nagyon zürös terhességgel a Szabolcs utcai kórházban a dokinat Atalay Katalinnak hivják nagyon tudom ajánlani nagyon aranyos és nagyon alapos!Ha nem riaszt vissza hogy nő akkor nagyon javaslom!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Erika76

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 08, 11:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Erika vagyok 31 éves, ma lett Internetünk, és mivel első terhes kismama vagyok, ezért leginkább a babás oldalakat nézegettem. Nagyon aranyosak vagytok, akinek már van kisbabája annak gratulálok, aki meg vár rá, annak sok sikert kívánok.
Nagyon izgulok, mert most csináltunk terhes tesztet és ++++ lett. Tele vagyok kérdésekkel, ezért is csatlakoztam hozzátok, kíváncsi vagyok a tapasztalataitokra, véleményeteikre. Első gondom a kórház és orvosválasztás. Akihez eddig jártam szűrésekre, igazából nem túl szinpatikus és nem nála szeretnék szülni. Amit kinéztem az a Szabolcs utcai kórház vagy a Szent István kórház. Mi a véleményetek ezezkről?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Dakini

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 08, 11:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Nekem is 1000-es most a méhnyakam, erre azt mondta a doki, hogy ilyenkor méhnyak már gyakorlatilag nincs, arról nem beszélhetünk, csak egy kis méhszájnak nevezhető dolog amiben a nyák van és ez tartja az egészet.
Igaz ez már másfél hete volt és azóta ugye még nem szültem meg.
Tényleg érdemes vele viszont minél többet pihenni és ezt kifejezetten vizszintesben tenni, mert így nem megy rá a súly!!!

Pusza Gitta

http://www.kep.tar.hu/dakini
http://www.ikreskonyv.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
hanee

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 08, 11:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Falatka:
Rengeteg féle tápszer van ,csak hogy felsoroljak párat HIPP, Humana, Milupa, Mildibé, sőt már 2-es 3-as tápszerekből gyárt a DM is saját márkát, én már próbáltam, olcsó és jó (de ez csak 6-9 hós kortól van).
Az 1-es tápszereket felírja az orvos, amelyiket kéred, vagy amelyiket ajánlja, létezik Hipoallergén, Antirefluxos, bifiduszos, a paletta széles. Van banános, almás, rizses, stb.. van tejmentes (Sinlac) tejallergiásoknak, és anyatejet is felírhatnak bizonyos indokolt esetekben, létezik anyatejgyűjtő állomás.

Az elkészítésük pofonegyszerű: szinet mindegyiknél 30 ml víz + 1 mérőkanál az arány, mérőkanalat a tápszeres dobozban találsz mindig, és rá van irva az adagolás is, hogy pl. 1 hós kortól 60 ml + 2 kanál, 1 éves korban meg már akár 210+7 kanál is..
Annyi, hogy a forralt és lehűtött vizből kimérsz ennyit, beleteszed a cumisüvegbe, rászórsz megadott mennyiségű tápszert és összerázod, aztán mehet is a baba szájába.. ezek már teljesen instantra vannak megcsinálni, nem kell velük szenvedni. Egy fontos van, hogy mikróban ezeket sem jó melegíteni, akárcsak az anyatejet, tehát inkább a vizet kell felmelegíteni és úgy beletenni a tápszert.

Irok majd nemsokára a szülésemről is szívesen, csak ébred a gyerek.. Smile

hanee
Vissza az elejére
Falatka

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 08, 11:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönöm lányok, nagyon örülök, hogy olvashatlak benneteket.
Az a tápszer dolog amúgy hogy működik? Úgy mint rég egyfajta van amit a patikába lehet kiváltani és tök macerás vagy már vannak szuper gyors és egészséges dolgok is?
Emésztőgödör ez nagyon tetszett. Laughing
Timik, korina Ti nem emlékeztek véletlenül, hogy változott anno nektek ez a méhnyak?
Igazából már kismama újságot is csak azért nem veszek, mert tuti kiborulok a szomorú történeken, persze tudom nem csak ez van benne, de inkább ez ragad meg az emberben. Amikor az elején voltam nem tudom, hogy rossz indulatból vagy csak úgy, de jöttek a vetélős történetek, utánna most a koraszülések, pedig már alig megyek ki a lakásból szinte mégis megtalálnak az ilyen történetek.
Köszi Hanee a tanácsot, nállam a cukor kizárva mivel 3 éve cukros vagyok, így már rég diétázom és igazából nem is hiányzik a cukor amit sosem gondoltam volna magamról régen.
Lányok írtok a szülésetekről?
hanee

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 08, 10:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Izé 1000-essel!

hanee
Vissza az elejére
hanee

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 08, 10:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ja Falatka még:
A 2000-es méhszáj emlékeim szerint még nem akkora gáz. Igaz én már akkor 36. hétben voltam, de 3000-es méhszájjal még simán rohangáltam mindenhova és vizsgázni jártam az egyetemen Very Happy
De persze más az 36 hetesen, szóval azért vigyázz és pihenj! Smile

hanee
Vissza az elejére
timso.1980

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 08, 10:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Na?? Siker???? Smile
Vissza az elejére
timso.1980

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 08, 10:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hanee teljesen igazad van egyébként, de a hipoallergén tápszet eszi a fiam. Én fraxiparinnal injekcióztam magam, mert már volt egy trombózisom 21 éves koromban. Én is veszélyeztetett kismama voltam ezért lett a vége császár. Köszi a segítséget Smile Very Happy
Vissza az elejére
hanee

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 08, 09:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Timso:
Centit úgy tudsz csinálni ha rákattintassz valamelyik centire (az enyémre nem mert énkivettem belőle hogy link legyen), és odavisz az oldaldra.. ott beirod az adatokat, majd a [és ] jeles szöveget beszúrod itt a beállításoknál az aláírásodba.

Hozzátápi téma:
Ezeket amiket írtam nem szakkönyvek írják, hanem országos és Európai szinten a kutatóorsovok, szakmai ajánlások, gyerekorvosok mindenféle egyesületei és szervezetei, orvosi kamarák, stb. Ezek általános ajánlások.

Igaz, hogy nem lehet minden gyerekre általánosságokat írni, de kérdezem én, ha 50% esélye van annak, hogy allergiás legyen a gyerekem ha túl korán adok neki valamit, megkockáztatom? Hát nem! De természetesen mindenki azt tesz a saját gyerekével, amit akar (sajnos), úgyhogy én többet nem is szólok erről.
Én ezt csak azért nem értem, mert manapság pl. 0,00000003% esélye van annak, hogy mondjuk valamilyen betegsége legyen egy magzatnak, mégis elvégezteti mindenki a szükséges vizsgálatokat, amik ezt kiszűrik. 50% esély van arra, hogy allergiás legyen ha egyéves kora előtt tejet kap, mégis adtok neki és azt írjátok, hogy "az ember megad mindent amit csak lehet". Ez a mondat innentől kezdve számomra értelmét veszti.. Ha megadok neki mindent, akkor ha csak 5% esélye lenne sem adnék neki, nehogy pont ő legyen a 100-ból a 4. Én pl. a porckorong sérvemmel is azért választottam a császármetszést, mert 1-3% esélye volt rá, hogy valami gond legyen, ha simán szülök. Nekem ez is sok volt, hogy esetleg komoly maradandó bajom legyen, vagy a gyereknek.. Na mindegy, tényleg befogom a számat ebben a témában és kívánom, hogy ne legyen igazam és pont a ti gyereketek ne abba az 50%-ba essen, hanem a másikba.

Thymi:
Igen, én sem olvastam még ilyenről.. meg szerintem sokan feladják a szoptatást ha ilyen a gyerekük, tehát valószínűleg ezért sem tudunk ilyenről olvasni nagyon Laughing Végül is az a lényeg, hogy te rájöttél és tudod a módját Wink

Falatka:
A haskeményedés addig normális, amíg csak rövid ideig tart. Ez a méh izomzatának összehúzódása, "gyakorol" a szülésre. Mganéziumot szoktak felírni rá, mert az izomlazító hatású (jó a lábikra görcsre is), érdemes szedni. MagneB6-ot szoktak általában.
Én is küzdöttem az állandó székrekedéssel, én azt javaslom, hogy napi 5x étkezés, mindig viszonylag keveset (hogy sose legyél tele), sok müzli, tejtermék, gyümölcs és zöldség. Mást nemigen tudsz tenni, ha nagyon rossz akkor lehet kúpot venni rá gyógyszertárban, én is vettem anno, de szerencsére elég volt befenyegetnem magamat vele és másnap lett eredménye Very Happy Very Happy Very Happy Terhesség után pedig mintha elfújták volna, elmúlt. De tudom, hogy nálam a helytelen táplálkozás is rátett rendesen a dologra. Na meg a cukor. Sokan nem is gondolnák, de a cukor székrekedést okoz. Nem tudom mi az oka, de amióta igyekszem egyáltalán nem fogyasztani, soha nem volt gondom, és ha mégis eszek (mert pl. vendégsében vagyunk), akkor egyből székrekedésem lesz (bocs a témáért Very Happy)..

Szerintem sokan vannak így mint te, hogy aggódnak és legszívesebben túl lennének rajta Smile De tényleg próbálj a pozitív dolgokra koncentrálni, és olvass sikeres szüléstörténeteket, ha valaki rosszat akar mesélni, egyből állítsd le Very Happy Próbálj kellemes dolgokkal foglalkozni, olyanokkal amik szórakoztatnak Smile

hanee
Vissza az elejére
timso.1980

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 08, 09:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lányok ezek a jópofa mutatók honnan vannak? Kinek lehet ilyen, vagy hogy működik???
Vissza az elejére
timso.1980

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 08, 09:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok! Köszi hanee a tanácsot, tényleg, de a szakkönyvek és a tévhitek nem minden gyereknek szól, csak általánosságokat írnak l benne. Az én fiam bár két hónapos, napok kérdése és átfordul, két hetes korában már tartotta a fejét és csak hason hajlandó aludni. Milyen teát javasolsz a kamilla és az édeskömény helyett?? Mi is lázmérőztünk egy ideig, de a "szélcső" sokkal jobb, mert a puki is kijön , ha az tartja vissza a kakit.
Vissza az elejére
korina001

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 08, 09:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mi is ha tápszert eszünk..bár hála nem alergiás a gyerke inkább ccsak a doki volt ovatos amikor elkeztük a tápit!
Jókat irtál de szerintem embere válogatja hogy hogyan eteti a gyermekét!! Nem mehet mindenki a szaklirodalom és az orvosok-védőnők utasitásai irányába! Nekem ez a véelményem! Persze hogy az ember megad mindent a gyerekeének mit csak lehet ilyen kis korba!!!
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
thymi

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 08, 08:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hanne
Nagyon tanúságosak a cikkek! Olyanról nem olvastam sehol viszont, amilyen az én lányom....csak félálomban lehet megszoptatni, különben nem akar szopni, nincs türelme hozzá...

közben írtál...
Nem nekünk írták fel, de mivel nem szereti aki kapta, így megörököltük Smile
Egyébként a kiscsaj aki nem eszi meg amúgy mindenevő. Olyan mint egy kis emésztőgödör Laughing amit adnak neki az t mindent eltüntet, ha lehetne egész nap cicin lógna. Folyamatosan bukik a sok evéstől, ha már teli van a pocakja ő még enne tovább, egyébként meg nem látszik rajta h annyit eszik mert nagyon sokat mozog. Nincs semmi gond vele mert már kivizsgálták a bukások miatt.
Falatka

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 08, 08:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Őszinte leszek amivel lehet butaságot írok, de én sem bánnám ha inkább beindítanák vagy kivennék a Kicsit ha már úgy látják teljesen megérett. Nagyon borzongok az ilyen sztoriktól amiket tudom nem szabadna olvasni, hogy utolsó pillanatban történt valami baj. Tudom nem erre kell koncentrálni, dehát sajnos ez is ott van a pakliban és persze, hogy fél az ember, hogy kihúzza.
Ha kisfiam lesz Nándornak fogják hívni, ha kislány akkor pedig Eszter.
Hanee a méhnyak 2000 lett, a 26. héten nézték utoljára, egyik dokim azt mondta ez totál belefér a 20. hét után másik, hogy hát jobb lenne ha napi programba beszúrnék minél több pihit, de persze mozogjak tegyek vegyek, de ne emeljek ne lépcsőzzek. Hála égnek mindkettő kiküszöbölhető.
Korina azt hittem vörös hajú a lánykád. Hát a lábad az tényleg nem semmi volt. Ez a vizesedés általános vagy olyan mint a hányás, van akinek van akinek nincs? Vagy ez is hajlam?
Én szolnok megyei vagyok valaki ezt is kérdezte, ennek a kis porfészeknek a nevét inkább nem reklámoznám. Sad
Még azt szerettem volna megkérdezni, hogy ez haskeményedés mit jelent? Nekem elég sok gondom van a wc-zéssel (már bocsánat) vagy hasmenés vagy szorulás a kettő között ingázok, így nekem régen is mindig baj volt a hasammal, de nem tudom esetleg mit csinál a méhem és esetleg mit a beleim.
hanee

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 08, 08:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

thymi:
Azt csak allergiásoknak / vagy hajlamosoknak irják fel ennyiért. Nekem pl. 800 / dobozért irják fel.. Lili is szereti Wink
De szerintem még 800 Ft is teljesen jó ár, mert nagyon sok van egy dobozban! Smile

hanee
Vissza az elejére
thymi

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 08, 08:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Tudok egy olcsó tejpépet: NESTLÉ SINLAC rizs és szentjánoskenyér alapú
600 g kb 200Ft. A lányom imádja!!!
hanee

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 08, 08:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

timso.1980 írta:
Hanee! Sajnos a fiam nem tud magától kakilni, mert belesül a tápszer, hiába cukros kamilla teát adunk neki amit a doktornő ajánlott. Amióta adunk neki ilyeneket, lazább a széklete és sokkal könnyebben távoznak a szelek is. Az édeskömény teát is adtuk neki, nem használt. Amúgy a férjem is a tejbegrízen nőtt fel, meg én is. Ha egészséges a baba nem szabad félni attól, hogy bajt csinálunk vele. A tápszerek amúgy meg drágák is nagyon. Razz Very Happy

Kedves timso!

A kristálycukor székrekedést okoz, amúgy nem értem, ez miért mániája néhány orvosnak / védőnőnek, hogy cukros teát kapjon. Ezzel csak azt érik el, hogy még finnyás is lesz!

Létezik még más fajta tea is, ami segíthet, én tovább próbálkoztam volna. Az én lányom is küzödtt eleinte székrekedéssel, amikor pici volt, főleg mert nagyon szűk volt neki a végbélnyílása és még nem működtek úgy az izmok ahogy annak kell, ezért mi párszor hőmérőztünk, de csak amikor már nagyon gáz volt, aztán szépen helyre állt, én nem adtam neki teát sem, csak tápszert..

Nem szeretnék senkit sem győzködni, mert a tej-tápszer téma parázs vitát vált ki mindenhol, főleg azért mert néhány orvos még mindig ajánlja pl. a tehéntejet és a korai hozzátáplálást, de szeretnék azért néhány tényt leírni nektek, ami segíthet esetleg mégis máshogy dönteni.

1. A tápszer drága ugyan, de megfelelő arányban van benne fehérje, zsír és szénhidrát, magas a tápértéke, és minden naponta szükséges vitamin és ásványi anyag megtalálható benne, amit másból nem lehet egy kicsi babának pótolni.

2. A legjobb táplálék egy babának az anyatej, de ha ez nem áll rendelkezésre, a mai tápszerek nagyon korszerűek, egyáltalán nincs velük gond! Létezik HA tápszer is, ami felírva sokkal olcsóbb mint a sima, 1 éves korig felírhatják.

3. Bár a mi gyerekkorunkban korán tápláltak hozzá, és korán kaptunk tejet is és tejbegrízt is, mára már az orvostudomány fejlődésével kiderült, hogy ez nem jó, mert a glutén, a tej, a tojás erősen allergén dolgok és ha túl korán vezetik be őket (a griz tele van gluténnal pl), egész életre tönkre lehet vele tenni egy ember szervezetét. Minél később vnanak bevezetve, annál kisebb eséllyel okoznak allergiát. A tejet csak 3 éves kortól ajánlják a szakértők!! Glutént és tojást 1 éves kor után. Előtte semmi módon. A tej okozta allergia esélye 1 éves kor alatt több, mint 50%-os.

4. Tejet bármennyit ihatnak életükben, de tápszert csak 3 éves korig.. nekem megér annyit a gyerekem, hogy kifizessem érte a pénzt.

5. Az orvosok továbbképzéseinek mindegykén nem győzik hangsúlyozni, hogy az ajánlás a hozzátáplálásra 6 hónapos kortól, az allerizáló dolgokra 1 éves kor után, tejre 3 éves kortól, mogyoróra minél később! Ettől függetlenül vannak orvosok, akik ezt nem követik, hanem mennek a saját fejük után és a meggyőződésüket hirdetik.

6. Egy 2-3 hónapos babának a bélrendszere sincs felkészülve több fajta étel megemésztésére. Sok esetben még magát a tápszert is nehezen, hát nem szabad ezt egyéb ételekkel tetézni. A gyümölcslé azért lazítja a székletet, mert a baba a legtöbb esetben képtelen azt megemészteni. Persze a bélrendszerét lehet kényszeríteni, hogy megszokja, de minek? Ez is csak allergiát, és komplikációkat válthat ki.

És itt van néhány cikk:
http://www.babanet.hu/faq/szoptat61.php
http://www.szules.hu/szoptatos.....alas.shtml

Tényleg, nem akarok ebből vitát szítani mert egyszer más sikerült máshol, de azért ezeket szerintem érdemes ötször is átgondolni, mielőtt az ember kiegészítést ad.

Többet nem is szólok róla igérem Wink

hanee
Vissza az elejére
korina001

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 07, 21:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát tényleg horiibilis áruk van a tápoknak meg a pépeknek!!
Én is örülök hogy már csak reggel meg este adok neki tápot..meg a tejberizs-grizt helyettesitem velel/a tejet/ mert ő sima tejet még nem kap! Persze tejterméket már kajázik nagyon sok félét!
korina001

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 07, 21:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Falatka!
Smile
Hála nem vörös haju a babám csak rossz volt a vaku a gépen! Smile)
Hét igen elég nagy pocóm volt, és az uccsó pocakos kép amit ott látsz az a 32héten készült!! Bár csak a 36+3-ig birtam mert nagyon vizes voltam és fellépett a terhességi toxémia..igy kikapták de nem bánom!
2800g és 49cm volt! Teljesen fejledt volt és azóta minden ok vele! Smile)
Már van 8 foga..jön a többi is és szinte mindent eszik már..imád enni mindent ami nem mozog ami meg mozog azzal fűszerezzük! Smile

És mi lesz a babátok neve??

Timso! Smile
Szép nagy babád lett!! És szerti a finomságokat?
Hát 3 hónaposan már nem bánják a hozzátáplálást sokan végül is régen már 6hetes kortol lehetett alapokat adni a babáknak.. embere válogatja ki mikor ad..mi 14hetes kora után próbáltuk ki a gyümiket adni...aztán szép lessan a többit! És mit ne mondjak imád enni!!!! Főleg a sima sós pufit!! Kiszorok neki pár szemet a földre és addig mászkál mint egy porszivó amig az egész el nem tünik az utlosó morzsáig! A sajtal meg profin rajzol.. Smile)

Na jó további szép estét!!
sziasztok
timso.1980

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 07, 21:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hanee! Sajnos a fiam nem tud magától kakilni, mert belesül a tápszer, hiába cukros kamilla teát adunk neki amit a doktornő ajánlott. Amióta adunk neki ilyeneket, lazább a széklete és sokkal könnyebben távoznak a szelek is. Az édeskömény teát is adtuk neki, nem használt. Amúgy a férjem is a tejbegrízen nőtt fel, meg én is. Ha egészséges a baba nem szabad félni attól, hogy bajt csinálunk vele. A tápszerek amúgy meg drágák is nagyon. Razz Very Happy
Vissza az elejére
timso.1980

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 07, 21:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Halihó!!! Van itt valaki??? Very Happy
Vissza az elejére
hanee

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 07, 20:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Falatka:
Ez a méhnyak megrövidülés attól függ, hogy milyen mértékű. Merthogy ennek és a megnyílásnak is vannak fokozatai. Azért 27 hetes terhesen ez még valóban nem optimális, szóval feküdj sokat és tartsd be, amit az orvos mond! Ha ez megnyugtat, annyira nagy baj nem lehet, mert akkor befektettek volna a korházba is ha sanszos lenne egy szülés. A legfontosabb hogy pihenj, nyugodt legyél és érezd jól magadat, amennyire a körülmények engedik azt.

Ti merre laktok?

Hát a porckorongom az sajnos nem gyógyítható, de szerencsére nincs óriási probléma, az egyik porckorongom össze van lapulva, és ez nyomhatja a gerinccsatornában az idegeket, de szerencsére (le is kopogom) amióta lefogytam szinte nem is fájt egyszer sem. Ez egyébként általában kisugárzó fájdalmat okoz és főleg akkor, ha megerőltetem, például túl sokat állok, ülök, vagy mászkálok. Tulajdonképpen bizonyos értelemben életmódot kellett váltanom, nem emelhetek nehéz dolgokat, nem szabad hajolgatni (inkább gugolva megemelni bármit is), és nem szabad bizonyos sportokat csinálnom. Ezek közül egyedül a "nem emelhetek nehezet" a betarthatatlan, tekintettel arra, hogy itt a nehéz az > 5 kg és hát ugye a lányom ezt már rég meghaladta Very Happy De ez van, szerencsére tünetmentes vagyok viszonylag Wink
A császár is csak azért volt, hogy ne adjunk esélyt se annak, hogy gond legyen, mert a tágulás és egyebek folyamán sérülhetetne a porckorong, hiszen már nem valami fitt szegényke Smile

Hogy fogjátok hívni a babát?

hanee
Vissza az elejére
Falatka

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 07, 20:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

De gyönyörű kék szemű lánykád van. Tiszta szívből gratulálok hozzá.
Nekem a terhesség kezdettől nem zavartalan, 14. hétig fel se kelhettem szinte, 17.hétig hánytam mint egy lakodalmas kutya, most meg azért kell pihenni többet 3 hete mert megrövidült a méhnyak. Bár erről is változóakat mondanak, de inkább félek mint megijjedjek. Hú ez a porckorong dolog nem hangzik túl jól. Sad Ez azóta megoldódott?
Jól hangzik ez a német segítség. Wink
hanee

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 07, 20:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Falatka:
Én is igy voltam mint te, nekem tök mindegy volt, csak egészséges legyen.. végül is amikor már tudtuk hogy lány, akkor örültem neki, hogy az lesz Smile Ez már csak azért is volt tök jó, mert unokatestvéreméktől 2 kislány után örököljük a ruhákat (2 és 6 évesek most) és cipőcskéket. Ráadásul uncsitesóm németországban szokott vásárolni, és elég gazdagok, szóval tök jó cuccokat kaptunk tőlük, meg hát még most is kapunk végül is Smile

A lányomról:
Nem is tudom mit meséljek róla Very Happy 3350 grammal és 53 cm-vel született, a Péterfyben szültem, császárral. Programozott császár volt, mert porckorong sérvem van, de egy héttel előbb kellett csinálni a kiírásnál, mert ráfeküdt a vesevezetékemre a drága és elviselhetetlen fájdalmaim voltak. De végül is ekkor már a 38. hetet tapostam és úgy döntöttek ne szenvedjek mert a gyereknek már mindegy, elég fejlett, stb..
Végül is én erre készültem, jó élmény volt, párom bent volt a műtéten is, az orvosommal a végsőkig meg vagyok elégedve a mai napig is.
Szoptatni sajnos nem tudtam, bár próbáltam, én is szedtem mindent az égvilágon, fejtem, stb., mégsem lett több, így végül is 1 hós korától kezdve teljesen tápszeres lett (addig kaptunk egy ismerőstől tejet is, aki leadó volt és 3 héttel idősebb a fia - Pipocska a 2005. nyári topicból).
Most éppen olyan 11 kg körül lehet és szerintem olyan 77-78 cm, mert már a 80-as rucik pont jók rá, a 74-eset pedig nem bírom rátuszkolni..

Itt egy fotó róla, kb. 2 hete készült (a háttérben én):
[^]  

Nem tudom mit meséljek róla igazából, kérdezzetek nyugodtan Smile

timso:
Állítólag a szoptatás nem függ a génektől, bár a tejmirigyek mennyisége függhet. Én tudom, hogy nekem sok dolog miatt nem sikerült, amit legközelebb máshogy fogok csinálni, rengeteg csapdája van a szoptatásnak, hiába mondják azt, hogy ez milyen természetes, egyáltalán nem könnyű dolog, és sok hibába lehet beleesni a legjobb szándék mellett is.

"11 hetesen már tejbegrízt, gyümölcsleveket és pépeket adunk neki."

Nem szeretnék beleszólni, de szerintem ez nagyon nem helyes. A tápszerek már tökéletes táplálékot jelentenek egy babának, mert nagyon korszerűek és jól összeállítottak, egy tápszeres babát sem indokolt 4-5 hónapos kor előtt hozzátáplálni, de teljesen elfogadható az is, ha valaki csak 6 hónapos korban, vagy azután kezdi a tápszeres babáját hozzátáplálni! A tápszerek 1-es, 2-es, 3-as számúra vannak osztva és 3 éves korig adhatóak! Én is viszonylag korán kezdtem, majdnem 4 hós volt, de nálunk a szükség vitt rá, mert rengeteget bukott, és már nem gyarapodott egy idő után, végül is reszelt almával kezdtük és ezt kapott csak hetekig és Nestlé natúr rizses tejpépet, mert ez cukormentes, gluténmentes és már 4 hós kortól adható az ajánlás szerint.

Falatka:
A terhességem nekem teljesen zavartalan volt, leszámítva a sérvemet, ami miatt néha fájt a hátam, de éppen emiatt sokat feküdtem. Nekem az is nagy gondom volt, hogy nagyon sokat híztam, bár már eleve is elég kövér voltam, amikor terhes lettem.. de szrencsére ezt már leadtam azóta Smile

hanee
Vissza az elejére
Falatka

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 07, 18:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hanee mesélsz kicsit a Lánykádról?
Falatka

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 07, 17:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Rendben. Sad
Igazából közhelynek tűnik de teljesen mindegy, 5 évet vártunk rá, hogy megfoganjon tavaly azt mondták, nincs esély így talán pont ez volt ami miatt a kiváncsiságunkat le tudtuk győzni. Talán butaság de fiú "megérzésem" van, de ez csak egy dolog.
Vissza az elejére
timso.1980

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 07, 17:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sajna mennem kell szólít a "kötelesség" , de még vissza nézek ha engedi.... Crying or Very sad Laughing
Vissza az elejére
timso.1980

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 07, 17:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Valószínű a génekben van a hiba. Se nagyikám, se anyukám nem tudott szoptatni. Én ittam a laktoherb teát de nem értem vele semmit, mert a legtöbb amit a legénykém kiszopizott 30 gramm tejcsi volt. Ja meg az anyósom féle hozzáállás...... Evil or Very Mad
Vissza az elejére
Falatka

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 07, 17:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Timso mi volt a szoptatni nem tudás oka ha megkérdezhetem? Jó kis hosszú legényed született. Túl is hordtad egy héttel, hú én bízok az időben való szüléstől, de ezt azt hiszem nem én fogom eldönteni. Wink
Vissza az elejére
timso.1980

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 07, 17:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Falatka mit szeretnétek? Minek örülne az amúgy is hihetetlen csodának a család?
Vissza az elejére
Falatka

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 07, 17:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lányok mit csinálok rosszul, hogy időközönként újból beteszi a fórumszöveget amit először írtam?
Köszönöm hanee. Könnyű terhességed volt vele?
Vissza az elejére
timso.1980

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 07, 17:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Az én kisbabám juni 17-re volt kiírva és 24.-én látta meg a műtő fényeit. Sajnos 12 órás vajúdás után sem tágultam ki rendesen, de ennek ellenére majd 11 hetesen már tejbegrízt, gyümölcsleveket és pépeket adunk neki. Ja, sajnos egy percig nem tudtam szoptatni ezért tápszeres baba és már 6 és fél kiló. Dani 57 cm-rel és 3470 grammal jött világra. Smile Smile
Vissza az elejére
hanee

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 07, 17:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Falatka:
Az én lányom 15 hós lesz 20-án.. szóval inkább 14 hós Very Happy

Gratulálok a jövevényhez!

hanee
Vissza az elejére
Falatka

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 07, 17:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Falatka írta:
Sziasztok!
Talán indított más is ilyen névvel már topicot, ha nem hát én megtenném. Új vagyok ezen az oldalon és szeretnék olyanokkal beszélgetni akik szintén első babájukat várják, várták, tervezik. Kérdések ugye mindig vannak, és jó lenne jó társaságban kitárgyalni mindent ami csak kérdőjeles még mindannyiunk számára. Wink
Szeretettel várok mindenkit akinek van kedve beszélgetni, tanácsot kérni/adni.
Sziasztok!
Falatka
Szió!
Nem tudjuk a nemét, mert nem kérdeztük meg, ragaszkodtunk hozzá, hogy meglepetés legyen, és nem kerekedett felül a kiváncsiság ezen az érzésen. Smile
Jaj nagyon szépek a képek, vörös hajjal született az angyalkád?
Hatalmas pocid volt, nem volt már nagyon nehéz a végén?
korina001

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 07, 17:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szióka..nekem is egy lánykám van..ő dec1-én született...
Ti tudjátok már a nemét?
Falatka

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 07, 17:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Timso!
Írsz kicsit Te is a babádról? Ha jól látom mi egy korosztály vagyunk, én is '80as vagyok. Smile
Falatka

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 07, 17:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Falatka írta:
Sziasztok!
Talán indított más is ilyen névvel már topicot, ha nem hát én megtenném. Új vagyok ezen az oldalon és szeretnék olyanokkal beszélgetni akik szintén első babájukat várják, várták, tervezik. Kérdések ugye mindig vannak, és jó lenne jó társaságban kitárgyalni mindent ami csak kérdőjeles még mindannyiunk számára. Wink
Sziasztok!
Falatka
Szia hanee!
Igen az első babácskám várom már egyre izgatottabban, de még ki kell tartani mert dec.4-re vagyunk kiírva. Smile
Mennyi idős a kislányod?
timso.1980

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 07, 17:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia hanee!
Én is első babás anyuka vagyok. Smile
Vissza az elejére
hanee

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 07, 17:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Falatka!

Te az első babádat várod?
Nekem egyszem lányom van Very Happy

hanee
Vissza az elejére
Falatka

HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 07, 16:40    Hozzászólás témája: Első babás anyukák/leendő anyukák! Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Sziasztok!
Falatka

A hozzászólás legutóbb Falatka által 2006, Szept. 07, 17:45-kor lett szerkesztve, összesen 2 alkalommal.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Gyerekekről - babavárók, kismamák, szülők Időzóna: (GMT +2 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3
3 / 3 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.