| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
|
|
ipomea
|
Elküldve: 2004, Ápr. 23, 00:47 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Mónika! nagyon gyorsan ebrudald ki a fejedből a kikapcsolás gondolatát! Nem tudom, válni milyen, de igazán szörnyű lehet. Az enyém eltávozott...és pasasrigolya ide, " hagyjálmárezzelahülyeséggel" oda...azóta is visszasírom. Pedig ő is "csak" férfi volt, mindazzal, ammi férfiról elmondható...mint ahogy énis "csak" nő, mindazzal, ami rólunk mondható el. Megállok a lábamon, és elég önálló voltam anno is...de a hátralévő életem felét odaadnám, hogy bekapcsolhassam...
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Török Mónika
Csatlakozott: 2004.03.31. Szerda 22:40 Hozzászólások: 199 Tartózkodási hely: Szentendre és a nagyvilág
|
Elküldve: 2004, Ápr. 22, 11:12 Hozzászólás témája:
|
|
|
hát én aszittem. na jó, akkor nemm válok. mongyuk, eddig se akartam, csak néhanap megfordult a fejemben, hogy némely esetben szűkíthetnénk a döntéshozók körét. igaz, más esetekben - 90 %-ban - meglehetősen hiányozna az illető. talán még a kikapcsolása jöhetne szóba, egy klikk és leáll a drága. két klikkre meg reszetál
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
NÁ
|
Elküldve: 2004, Ápr. 22, 10:56 Hozzászólás témája:
|
|
|
Nem hiszem, hogy könnyebbségrôl van szó, inkább tudod, hogy Te magad vagy felelôs, Te magadnak kell a mindennapokban helytállni és dönteni. Míg eddig vártad a legalább megerôsítést vagy tanácsot, ami nem biztos hogy jött, vagy hagyjál ezekkel a hülyeségekkel jelszóval el is maradt. Talán ez a könnyebbség, hogy ezután magabiztosan egyedül kell úgymond magadnak ?ugatnod?.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Török Mónika
Csatlakozott: 2004.03.31. Szerda 22:40 Hozzászólások: 199 Tartózkodási hely: Szentendre és a nagyvilág
|
Elküldve: 2004, Ápr. 22, 10:25 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
én még nem vagyok ebben járatos, ezért is kérdezem: valójában icipicit nem könnyebbség, ha nem pofázik bele a házastárs a nevelésbe? az esetleges marhaságaival? komolyból kérdem. vagy éppen ez az, hogy már rég nem kéne, mégis ugat a drága?
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
NÁ
|
Elküldve: 2004, Ápr. 22, 10:23 Hozzászólás témája:
|
|
|
Kedves Nagyorsi
Aki hátradôl annak nem hiányzol sem Te, sem a gyerekek, sem a családi kötöttség. Nem Te vagy a hibás, vagy ha úgy érzed, hogy van benne valami, akkor talán ez valaminek a következménye!! A stílusról annyit - nézdd meg ki és kik mondják Neked ezt. Ha tönkremegy egy kapcsolat, egy házasság annak mindig oka van. És ha Te eljöttél, kiugrottál biztosan nem Temiattad történt mindez. Józan ember nem szórakozásból dönt úgy, hogy mostantól egyedül nevelem a gyermekeim, csak hogy nekem nagyon jó legyen!!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kovera
|
Elküldve: 2004, Ápr. 19, 06:35 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Sok dolog nekem is ismerős, amit irtatok...
Mi egyelőre viszonylag jól állunk, hetente kétszer is találkozik a gyerekekkel az apjuk. Igaz, akkor csak pár órát, de a fiúkat kb. havonta egyszer el is viszi napközbenre magukhoz. 2 fiam és 2 lányom van. A lányok ikrek, és csak 2 évesek, őket még nem engedtem el eddig.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
triny
|
Elküldve: 2004, Ápr. 01, 11:51 Hozzászólás témája:
|
|
|
Ez ismerős
Szóról szóra...
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Nagyorsi
|
Elküldve: 2004, Márc. 31, 23:08 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Ez a leszokás tényleg törvényszerű? Én azért titkon reménykedtem abban, hogy ha eljövünk hiányozni fogunk, és elgondolkodik egyen-máson. Hát nem...
Ő hátradőlt, én viszont megtudtam, hogy rossz a stílusom, és az égvilágon mindenért én vagyok a hibás!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
triny
|
Elküldve: 2004, Márc. 31, 20:25 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
És a leszokásban is van valami...Nálunk már az együttélés alatt megkezdődött ez a folyamat, gyak. alig láttuk. Így neki nem volt különösebb változás az életében. Max. nem cseszték le, hogy mér nem ment haza... De neki nem hiányzott a család...Akkor már nem...Azóta meg pláne...
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
triny
|
Elküldve: 2004, Márc. 31, 20:24 Hozzászólás témája:
|
|
|
De hát a szeretet vagymi...meg ilyenek...Ki lehet szeretni a nőmből, a pasimból, a Burkus kutyából és a Jani postásból.
De a gyerekemből???? Aki meg sose fog kiszeretni belőlem...
Nálunk is Újnő (vö. Ribanc ) a helyzet kulcsa. Csak mostanában raktam össze az évek óta zilált képet...A megoldás egyszerű volt, de ettől én nem lettem boldogabb. Sőt.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Török Mónika
|
Elküldve: 2004, Márc. 31, 13:07 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
tapasztalatom ugyan nincs benne, de azt gondolom, úgy lehet, hogy egyszerűen leszoknak a gyerekezésről. mert kényelmesebb nélküle, távolból könnyebb is szeretni (nem zavarja meg az érzelmet a jelenlét), beszélni is lehet róla anélkül, hogy közbedumálna - viszont az úr nem óhajtja a "végre" kialakított életritmusát állandóan felborítani holmi megfázás vagy iskolai különóra miatt.
csak hát amig ha egy pasi hagyja ott a gyerekét, arra azt mondjuk: új életet kezdett tiszta lappal, ha ugyanezt egy nő teszi meg, az rosszabb az állatnál, hiszen még a varacskos disznó sem hagyja magára a kicsinyét stb. stb. stb.
egyébként szerintem ez a "rosszabb az állatnál" kitétel nemtől (gender) független, ha így alakul a sztori.
triny?
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
PBA
|
Elküldve: 2004, Márc. 31, 10:57 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sajnos ezt már én sem értem...
De a helyzet megváltozott és gondolom nem csak nálam van ez így...
Valószínűleg az Újnő olyan hatással van Apára, hogy már a saját gyermekére nincs annyi ideje és nem óhajt annyit törődni vele. Pedig kéthetente 1-1 hétvégi nap nem olyan sok, és ha belegondolunk nem lenne olyan megerőltető...
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
triny
|
Elküldve: 2004, Márc. 30, 15:38 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Én ezt nem értem...
Másképpen műx az apai szeretet?
Miért van az, hogy a válás után hamarosan elkövetkezik az az állapot, amikor könyörögni kell a gyerektartásért és/vagy a gyerek meglátogatásáért is?
Az apák csak úgy szeretnek, ha egy légtérben vannak?
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
PBA
|
Elküldve: 2004, Márc. 29, 09:46 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Most találtam meg ezt a fórumot és rögtöm reggeltem magam
Én is EA vagyok már 3 éve.
Az Apával meglepően jól váltunk el, ezalatt azt értem, hogy semmi veszekedés, teljes egyetértés mellett.
Nemrég lépett be Apa mellé egy Újnő, ezzel a Kiskamasz lányom lázadozik, én meg nyugtatgatom. De rosszabbodik a helyzet.... kevesebbet foglalkozik Kiskamasszal, nem telefonál, és lassan ott tartunk, hogy a minimális összeget is nehezen utalgatja.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
triny
|
Elküldve: 2004, Márc. 29, 08:28 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Na, ma már jobb.
Tegnap annyira sajnáltam magam, hogy csak na.
Engem azért érdekelne, hogy más EA-k milyen viszonyban vannak Apáikkal.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Török Mónika
|
Elküldve: 2004, Márc. 28, 20:32 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
csak nagy emberen lehet nagyot ütni. maraggyá má. tudom, hogy hülyén hangzik, de esetleg ha kollektive röhögnénk ki a cuccot, az segítene?
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
triny
|
Elküldve: 2004, Márc. 28, 19:17 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Bocs, ötödször töröltem ki.
Annyira konkrétnak kellene lennem, hogy csak na.
De ez a mai nap...Majd megírom a naplóban...
Már nem is bőgök.
Nagylány vagyok.
Méretarányosan lehet porig alázni.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Török Mónika
|
Elküldve: 2004, Márc. 28, 18:53 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
hát nyilván nem egy személyiségépítő tapasztalat azzal szembenézni, hogy hiába éltem azzal a döggel éveket, hiába szültem gyereket, kevergettem a rántást, vasaltam a rohadt ingét és stoppoltam a zokniját, továbbá virítottam az ágyikójában, mint egy jól képzett huri, mindez még együtt sem volt elegendő ahhoz, hogy velem maradjon, mi több, valószínűleg a nálamnál nagyságrendekkel butább, felvilágosulatlanabb, kevésbé jól főző stb. libát választotta, hogy most ezek kéz a kézben tojjanak arra, hogyan fogom túlélni egyfelől az arconrúgást, másfelől az egész helyzetet és a folyományait.
szerintem ilyesmire gondolhatott triny. bár ha venné a fáradságot és a klaviatúrát, valszeg jobban elmondhatná.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Laura
Csatlakozott: 2004.04.01. Csütörtök 2:58 Hozzászólások: 179 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2004, Márc. 28, 15:11 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
A harag, csalódás, kétségbeesés, dac, düh részét értem, de miért a szégyen, megalázottság??? Hacsak nem nyírta ki valaki a férjét, persze... : ))
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
triny
|
Elküldve: 2004, Márc. 28, 14:31 Hozzászólás témája:
|
|
|
Jaja.
Én csak aztat akartam mondani, hogy két alaptípusa van az egyedülállóknak.
Az egyik, s ebbe én is sokáig beletartoztam, sőt, néha még most is, az az, aki roppantmód sajnálja magát, s kétségbeesetten tekinget körbe a világban, hogy miért pont ő vele történik mindez...Valahol van igazsága is, de túl sok keserűséggel jár a cucc, hamar bele lehet fulladni.
A másikat elfelejtettem...
Mindegy.
Az is az eszembe jutott, hogy mennyivel több a valószínűsége annak, hogy az ember családosból egyik napról a másikra egyedülállóvá lesz, mint annak, hogy egyedülállóból egyik napról a másikra családos:)
Annyira nehéz jól cselekedni EA-ként. Nyilvánvalóan érzelmileg túlfűtött (harag, csalódás, kétségbeesés, dac, düh, szégyen, megalázottság,...) helyzetek sokaságát éljük meg, s olyan nehéz tiszta fejjel gondolkodni néha.
Hogy igazságosak legyünk...
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Török Mónika
|
Elküldve: 2004, Márc. 27, 19:59 Hozzászólás témája:
|
|
|
na ja, de nem releváns. ráadásul joggal vethetnének a farkasok elé, hogy mit ugatok bele, annyira spec a problem. egyébként minden tiszteletem azoké, akik egyedül is képesek. én sose tudnám (remélem, nem kényszerít rá senki, hogy mégis bebizonyítsam). azért ahhoz ember kell... mármint hogy nőnek, embernek, klassz csávónak maradjon az egyedülálló szülő, miközben az esélyei a nullához közelítenek (alulról), a megoldandó feladatai meg a száz százalékhoz (felülről). triny például rohadt jól csinálja - bár neki erről nyilván más a véleménye
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ipomea
|
Elküldve: 2004, Márc. 27, 19:51 Hozzászólás témája:
|
|
|
Kedves Móni!
ne csináld! miért is kellene megkövetni? és attól, hogy Te nem vagy egyedül, még véleményed lehet!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Török Mónika
|
Elküldve: 2004, Márc. 27, 19:32 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
kedves ipomea, a magam részéről megkövetlek, újraolvatam: télleg inkább párbeszédnek tűnt, mintsem hozzászólásnak a fórumhoz, így - mély tisztelettel bár, de - elbúcsúzom e topictól, különösen, hogy nem is vagyok idevaló.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ipomea
|
Elküldve: 2004, Márc. 27, 16:35 Hozzászólás témája:
|
|
|
ööööööööööööööö mindig tudtam, hogy buta vagyok, na de hogy ennyire???
szégyen, nem szégyen, felét sem értem a dialógusotoknak...pedighát én sem vagyok már elsőbálozós kislány. De egyedülálló igen.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Török Mónika
|
Elküldve: 2004, Márc. 26, 13:56 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
csakis a random üzemmód gombja, amit valaki véletlenül megnyomott, vagy rákönyökölt, vagy csak beragadt.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
triny
|
Elküldve: 2004, Márc. 26, 13:37 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Én nem szeretnék sem szobrot, sem szégyenpadot állítani annak, aki magára maradt. Így járt. Unk.
Ha az okokat 100 %-nak vesszük, lehetetlen, hogy ebből 0% tartozik a saját tartományunkba, bár a pasik akkor is szemetek:))
Csak el kell dönteni, mik akarunk lenni.
A szerepkínálat bőséges. A kiválasztásnak azért kell, hogy legyen legalább egyetlen vezérlőelve...
Na, mi az?
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Török Mónika
|
Elküldve: 2004, Márc. 26, 10:44 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
és még azt is gondolom erről, hogy tkp. bármikor válhatunk egyedülálló anyákká mi is, akik oly büszkék vagyunk, hogy van jól konzervált férjünk, még él, ráadásul itthon. meg még, hogy az ember alapvetően magányos, tehát házasságban is lehet egyedülállónak lenni... ez nem önvallomás volt, csak továbbgörgetése a gondolatnak, már bocs, triny.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
triny
|
Elküldve: 2004, Márc. 25, 22:08 Hozzászólás témája: Egyedülálló anyák klubja
|
|
|
|
Néha már akkora hősöknek érezzük magunkat, mi, egyedülálló anyák,
hogy leroskadunk a földre glóriánk súlyától. Itt viszont megoszthatjuk egymással az örömeinket (új pasi?), bízva abban, hogy van itt még elég széles váll és alig használt papír zsebkendő ahhoz, hogy a bánatunkból is leadjunk egy keveset. A súlyunkról nem is beszélve.
Az alapfogalomtár a Hétről hétre című naplóból származik.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
.jpg)
hirdetés
|
|