| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
|
|
vic71
|
Elküldve: 2007, Jan. 04, 14:10 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok !
Sajnos én is ezzel a problémával küzdök már évek óta. Már több éve próbálkozom (eddig saját petesejttel), több intézetben is jártam, de eddig teljes a sikertelenség. Mostanra már beláttam amit már az elején közöltek az orvosok, hogy saját petesejttel nem fog összejönni. Sajnos az ismeretségi körömben nincs olyan a segíteni tudna. Kérlek benneteket ha valaki tud segíteni, vagy tud bármilyen lehetőséget a továbblépésre jelenkezzen !!! Előre is köszönöm a segítséget !!!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
s.petra
|
Elküldve: 2006, Dec. 26, 15:31 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Örülök hogy rátaláltam erre az oldalra, sajnos én is ebben a cipőben járok.
29 éves létemre, korai klimaxot állapítottak meg. Petesejtet már nem termel a szervezetem. Sajnos nekem sincs a petesejt adományozásra alkalmas ismerősöm. Kérlek segítsetek, ha tudtok olyan nagylelkű nőt aki erre vállalkozna, illetve ha tudtok olyan lehetőséget amerre elindulhatok.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Petra1
|
Elküldve: 2006, Dec. 09, 21:06 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
vadkörte
|
Elküldve: 2006, Nov. 18, 15:22 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Az én történetem igen hosszú lenne, de nagy vonalakban leírom. A végeredmény petesejt donorra lenne szükségünk.
Az egész 1988-ban kezdődött amikor vastagbél daganatom lett. Abból meggyógyítottak, de az akkori orvostudomány nem figyelt a részletekre és a sugár kezelés tönkretette a petefészkeimet. A méhemmel ki tudok hordani gyereket. A győri Kaáliba járunk és már volt két beültetésem, de mostanra a maradék két embrió meghalt és elnapolták. a régi donorom nem vállalja többet családi okok miatt. Eddig fagyasztott embriókat ültettek belém, az orvosom most "frisset" szeretne.
Kérlek benneteket, aki tud segíteni, vagy aki ismer olyan nőt aki donor lenne kérem írjon.
Segítségeteket köszönöm.
Vadkörte
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
paris
|
Elküldve: 2006, Nov. 13, 14:39 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Beállok én is a sorba,nekünk is donor-petesejtre lenne szükségünk,mert az én sejtjeim -hiába szépek a tüszők-nem érnek meg,így nem lehet megtermékenyíteni!
Ha bárki tud segíteni(olyan is ,akinek már sikerült vagy csak ismer olyan nagyszerű nőt,aki donor lenne)kérem írjon!!!!
a párom és én is embrióadományozók segítségét is elfogadnánk!
Előre is köszönöm a segítséget
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Margarita
|
Elküldve: 2006, Júl. 06, 14:29 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok,
Mi is donor petesejttel szeretnénk próbálkozni, de amennyire tudom, hivatalosan nagyon sokat kell rá várni. A kevésbé hivatalos út érdekelne bennünket (ha van ilyen). Nagyon megköszönnénk, ha valaki, akinek már van ebben tapasztalata tájékoztatna erről bennünket (nyilván privát üzenetben).
Előre is köszönjük a segítséget.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Help
|
Elküldve: 2006, Márc. 21, 10:00 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok !
Látom nem sokan látogatják ezt a fórumot, mégis megpróbálom.
Több éves küzdelem után pár hete az orvosom kimondta a végső "ítéletet": csak petesejt donorral lehet gyermekem. Az első elkeseredettségből kilábalva most megpróbálom megtalálni azt a segítőkész nőt, aki hajlandó lenne segíteni.
Tudom hogy ez nem egyszerű döntés az adományozónak sem hiszen sok mindenen kell keresztülmenni, de azért bízom benne hogy sikerülhet...
Ha valaki segíteni tudna, a részleteket inkább priviben...
Köszönöm !
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mafri

Csatlakozott: 2005.09.08. Csütörtök 14:12 Hozzászólások: 622 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2006, Feb. 06, 12:28 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Cicka,
pü ment!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Cicka

|
Elküldve: 2006, Jan. 09, 21:42 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok Lányok!
Segítségeteket szeretném kérni.Szerintem akadnak bőven sortársak,akik szintén hasonló cipőben járnak.Talán más nem meri nyilvánossan ezt felvállalni.Én erőt vettem és mindenkövet megpróbálok megmozgatni,hogy sikerüljön,de ehhez a Ti segítségetekre lenne szükségem.
Az első házasságomból van 2 nagy gyermekem.A jelenlegi páromnak még nincs gyermeke és nagyon szeretném őt ezzel megajándékozni.
Mivel egyik petevezetékem sem átjárható,ezért csak a lombik jöhetett szóba.Lassan 2 éve,hogy 3 sikertelen lombikon vagyunk túl + egy fagyibaba beületetésen,ami szintén nem sikerült.A doki azt mondta,hogy sajátból nem érdemes tovább próbálkozni,mivel a petesejt már nem fiatal és bizonyos idő után az embrió nem tud tovább fejlődni.Nem maradt más hátra csak a donor,mivel 40 éves már elműltam.Sajnos a családunkban és a baráti körünkben sincs senki,aki tudna segíteni.Számunkra a donor petesejt maradt az utolsó és egyetlen remény,hogy kisbabánk legyen.
Bízakodva várjuk a párommal,annak a segítőkész nőnek a jelentkezését,aki átérzi szomorú helyzetünket és vállalja,hogy segít nekünk álmaink megvalósításában.
Annak a nőnek a jelentkezését várjuk,aki legalább már egyszer szült és még nem töltötte be a 35.életéveé,mert ez a kritérium.
Segítségeteket előre is köszönöm!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
macola
|
Elküldve: 2005, Nov. 03, 00:01 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok,
A sztorinkat nagyon hosszú lenne leirni, csak röviden foglalom össze.
Már több éve próbálkozunk a feleségemmel hogy összehozzunk egy csemetét, de sikertelenül.
1 éve kiderült, hogy petefészek kimerülés miatt csak donor petesejt segitségével lehet gyermekünk. A petefészke egy nagy dózisú *** stimulálásra sem reagált, és további újabb stimulálást az orvosok sem javasoltak. Voltunk a Kaáliban és a BMC-ben is, de a mindenhol azt mondták, hogy akkor menjünk vissza ha találtunk donor petesejtet, illetve olyan személyt, aki megfelel a donor petesejtadás követelményének.
A feleségem családjában és baráti körében sajnos nincs olyan személy, aki segiteni tudna nekünk. Már jó ideje olvasgatom a fórumokat és az internetet, próbáljuk fellelni azokat az infókat, hogy hol lehet megtalálni a megfelelő személyt vagy személyeket, eddig sikertelenül.
Ezért szeretnénk kérni a Ti segitségeteket, mivel a ti tapasztalatokkal és információtokkal talán mi is megtalálhatjuk a donort. Aki bármilyen információval tudna segiteni, nagyon hálásak lennénk.
Természetesen ha az info nem annyira publikus, legyen kedves magánban.
Számunkra ez az utolsó és egyetlen lehetőség, ezért bizakodva várjuk annak a segítőkész nőnek a válaszát, aki vállalkozna a feladatra, természetesen a megfelelő anyagi javadalmazás mellett.
Köszönjük a figyelmeteket, és előre is köszönjük a segitségeteket
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hanee
Csatlakozott: 2005.04.27. Szerda 12:37 Hozzászólások: 2726 Tartózkodási hely: Törölt felhasználó!
|
Elküldve: 2005, Okt. 07, 13:38 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Bocsi hogy belepofázok, de a petesejt adományozás díjazását Magyarországon a törvény bünteti úgytudom.. kizárólag a költségeket lehet kifizetni a donor részére (és ezeket kötelező is).
hanee
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
GARFIELD
|
Elküldve: 2005, Okt. 06, 22:03 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Donor petére van szükségem, irjatok! Koszi! Garfield
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Susie
|
Elküldve: 2005, Szept. 01, 21:28 Hozzászólás témája:
|
|
|
| harivera írta: | én most szeretnék donor lenni
Vera | Ennekem meg petesejtre lenne szuksegem, 46 vagyok, kicsusztam a korbol, hosszu a sztorim, USAban elek, dijazas elleneben otthon szeretnem megoldani a problemat. Ha erdekel tobb minden rolam akkor irj!
Susie
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gabóka

|
Elküldve: 2005, Júl. 29, 09:53 Hozzászólás témája:
|
|
|
Szia!
Ezt az Oviklub.hu oldalán olvastam, ott még utána olvashatsz egy-két dolognak, mert elég összetett dolog.
Petesejt adományozás lépésről lépésre
Donor
1. Gyógyszeres kezelés a petesejt érés serkentése céljából
- GnRH agonisták a hormonális aktivitások leszorítása céljából (injekció/orrspray) általában két hétig, a gonadotropin adás megkezdése előtt, majd további 10-14 napig a válasz mértékétől függően)
- Gonadotropinok a tüszőérés serkentése és az ovuláció kiváltása céljából
2. A kezelés monitorizálása: a tüszők növekedésének mérése, a gyógyszeradagok individualizálása, súlyos mellékhatások elkerülése céljából
- Transzvaginális ultrahanggal (2-3-szor egy kezelési ciklus során)
- Hormonszint mérés vérből
3. Petesejt leszívás, általában helyi érzéstelenítéssel
- Transzvaginális ultrahang segítségével
- A hüvelyen keresztül történik a leszívás (32-36 órával az utolsó hormon injekció beadása után)
4. In vitro fertilizáció a recipiens férfi partnerének spermájával
Recipiens
1. Előzetes vizsgálatok szerint nincs ovulációja
2. Hormonpótló kezelés több nappal a transzfer előtt a méh előkészítése céljából
3. Embrió transzfer (általában két nappal a megtermékenyítés után)
- Maximum 3 embrió behelyezése a hüvelyen keresztül
- Az embriók beültetése a méhbe
- A fel nem használ embriók lefagyasztása
4. Terhességi teszt / monitorizálás
SOK SIKERT!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
zildi
|
Elküldve: 2005, Júl. 28, 12:00 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy mennyi időnek kell ahhoz eltelnie, hogy petesejtdonor segítségével gyermekem születhessen?! Azért kérdezem, mert nincs normális peteérésem a jobbik esetben. A rosszabbik esetben meg nincs is egyáltalán peteérésem. Sajnos már a Clostilbeggtre is rosszul reagál a szervezetem, vérzek tőle, ill. barnás, véres folyásom van. Már úgy 3 hónapig Clostilbeggyteztünk, egy hónapban Puregon injekciót kaptam öt napon keresztül, ami után két hónapig véreztem, és a végén egészségügyi kaparást csináltak, hogy elmúljon a vérzésem. Most ugyanúgy kezdődik a vérezgetésem, mint a Puregon után. Nem igazán látom értelmét, hogy gyógyszerrel úgymond peteérést csináljanak nekem, szerintem nincs semmi értelme. Az unokatestvéremmel beszéltünk akár a béranyaságról is, és a petesejtdonorról. Ő lenne aki adna nekem petesejtet. Ha tudtok választ adni, akkor nagyon megköszönném.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
harivera

Csatlakozott: 2005.03.27. Vasárnap 12:50 Hozzászólások: 87 Tartózkodási hely: Bp. XXI.
|
Elküldve: 2005, Júl. 19, 16:57 Hozzászólás témája:
|
|
|
én most szeretnék donor lenni
Vera _________________ Puszika
[^]
[^]
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gabóka

|
Elküldve: 2005, Júl. 09, 15:24 Hozzászólás témája:
|
|
|
| Szendi írta: | Sziasztok!
Lehet nem ide tartozik,de hátha tud nekem valaki segíteni?
Ismeri valaki a petesejt donorságot?
köszke
Szendi |
Szia!
Petesejt donor a meddőségi központokban kellő kivizsgálás után (ha más lehetőség már nincs!!) lehet érdeklődni a petesejt donorról. A menete valahogy úgy lehet, hogy egy egészséges nő, akit alaposan kivizsgálnak, petesejtjét termékenyítik meg a párod spermájával és azt "ültetik" a méhecskédbe. (Ettől még a TI közös gyermeketek lesz, mert ti akarjátok, ti szeretitek és ti nevelitek és titeket fog anyunak, apunak hívni, mert a ti gyereketek. )
Mi is ebben a cipőben járunk, de lehet,hogy nekünk donorspermát kell igénybevennük. A jövőhéten kiderül.
Szia!
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Szendi
|
Elküldve: 2005, Júl. 05, 19:56 Hozzászólás témája: Donor
|
|
|
|
Sziasztok!
Lehet nem ide tartozik,de hátha tud nekem valaki segíteni?
Ismeri valaki a petesejt donorságot?
köszke
Szendi
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
.jpg)
hirdetés
|
|